- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
- Konu Sahibi sunshineee3
-
Şu mesajınızı okuyana kadar hayata gerçekçi bakan biri olarak okudum konuyu ama acaba maddiyat dışında kafanıza takılan başka sorunlarınız mi var, bu kısmı iyice düşünün bence.Hersey ayarlandı nasıl diyebilirim biraz daha erteleyelim diye o kendine guveniyor problem benim düşüncelerimde olumsuzluklardan vazgecemiyorum
Nilanlıyken tek derdim bir an önce evlenmekti.. Eşim yeni iş bulmuştu asgari ücretin bile altında alıyordu bende atanmamıştım henüz.. Eski bir ev kiraladık dünyanın en mutlu çifti olarak evlendik.. Sonra ne mi oldu.. Evlilikte bereket vardır der peygamber efendimiz.. Eşim işin de çok iyi yere geldi şuan sekiz bin maaş alıyor ben memur olarak atandım.. İki kızımz oldu çok güzel ev ve araba aldık... O zamanda çok mutluyduk şuanda çok mutluyuz.. Çünkü bizi mutlu eden şey para değil bir olmak beraber sağlıklı bi şekilde aynı çatı altında olmak.. Yüreğini ferah tut canm hiç üzmeyin bu konulardan sebep birbirinizi.. Su akar yolunu bulurArkadaşlar hepinize merhaba
İçimde yanan o beni kemiren düşünceyle birlikte geldim sizlere..
Nişanlıyım ekimde düğünümüz olacak üniversite mezunuyuz ikimizde özel sektörde çalışıyoruz evimizi tuttuk hersey yolunda gibi görünsede aslında öyle değil,maaşlarımız çok düşük kendimizi nasıl geçindiricez diye kara kara düşünüyoruz 1 senedir farklı bi şirkete yada farklı bi bölüme geçmeyi denedi nişanlım her defasında son aşamada elendi. Elimi açıyorum rabbime adaklar adıyorum bu işimiz olsun diye ama olmuyo olmuyo.. nişanlımda bize yetemeyeceğini düşünerek bunalıma giriyo, istemeyerekte olsa kalp kırıyoruz. Ekstra bi gelir kaynağımızda yok.. çok endişeliyim ya evlendiğimizde bu durum bizi çok etkilerse kavgalar büyürse diye çok korkuyorum kimseyede anlatmıyoruz küçük görülmek istenmediğimiz için (bu bizim kuruntumuz)
Arkadaslar var mı aranızda nişanlılık surecınde bu kaygılarla evlendiğinde aslında okadarda zor yapılmayacak bişi değilmiş diyen.. umudumu kaybettim her kapı kapandığı için kendime zarar vermeyi bile düşndüm..
Hallollur değil mi
Her dakika bu olumsuzlukla yasıyorum
Aileme çatıyorum nişanlımı huzursuz ediyorum korkularım benden büyük gerçekten
Evet risk artıyor ona katılıyorum.38 çocuk için çok geç, 35 ve sonrası riskli diyor doktorlar
Cnm bni yanlis anlama yaşam şartiyla alakali ama 2000 tl diyince ve bu miktara korkman bni sasirtti bnm esim 2600 alio ew borcu öduyo ustune zor zoraki asilamaya gittik esyalarida ailen aliomus ne biliyim biseylerden vermeniz gerekiyo geri cogu zman gezip icmeyiz bazen sıktigimiz zamanlar olur ama bi sekilde bereketi oluyo iste ki ewimden yemekli misafirim eksik olmaz ayni sekilde ablaminda 3 cocugu var enistem 3 bin aliyo ev ödüyor kac senedir şüküŕ elhamdülillah geciniyolar . Dugun yaklastikca herkezde farkli konuda stres patliyo ama bu maasla gecinemeyiz die duşunme rabbim bereketini nasibini veriyo , isyan edip gunaha girme bak ne guzel saygi sewgi sagliginiz yerinde maddiyatda kotu degil duani et isyani unut rabbim hayirli yollar acsin bollugunuzu bereketinizi eksik etmesin.Ediyorum ediyorum her saniye her dakika
Ama niye niçin hep son adımda elenen kişi biz oluyoruz niye
Elimize kiralardan sonra kalan 2.000 ₺diyelim
İstanbul
Arkadaşlar hepinize merhaba
İçimde yanan o beni kemiren düşünceyle birlikte geldim sizlere..
Nişanlıyım ekimde düğünümüz olacak üniversite mezunuyuz ikimizde özel sektörde çalışıyoruz evimizi tuttuk hersey yolunda gibi görünsede aslında öyle değil,maaşlarımız çok düşük kendimizi nasıl geçindiricez diye kara kara düşünüyoruz 1 senedir farklı bi şirkete yada farklı bi bölüme geçmeyi denedi nişanlım her defasında son aşamada elendi. Elimi açıyorum rabbime adaklar adıyorum bu işimiz olsun diye ama olmuyo olmuyo.. nişanlımda bize yetemeyeceğini düşünerek bunalıma giriyo, istemeyerekte olsa kalp kırıyoruz. Ekstra bi gelir kaynağımızda yok.. çok endişeliyim ya evlendiğimizde bu durum bizi çok etkilerse kavgalar büyürse diye çok korkuyorum kimseyede anlatmıyoruz küçük görülmek istenmediğimiz için (bu bizim kuruntumuz)
Arkadaslar var mı aranızda nişanlılık surecınde bu kaygılarla evlendiğinde aslında okadarda zor yapılmayacak bişi değilmiş diyen.. umudumu kaybettim her kapı kapandığı için kendime zarar vermeyi bile düşndüm..
Kredi çekmiştik çok şükür bitti kışın ortasında elimize 500lira kalıyordu sadece harcamalarımızı ona göre yaptık hiç bir yere çıkmadık geçiniliyor gönüller bir olunca sen içini ferah tut evlendikten sonra bi bakarsın çok güzel bi fırsat çıkar karşınıza. Böyle şeyler beklenmedik anda olur sen umudunu kaybetmeEdiyorum ediyorum her saniye her dakika
Ama niye niçin hep son adımda elenen kişi biz oluyoruz niye
Elimize kiralardan sonra kalan 2.000 ₺diyelim
İstanbul
Şöyleki bizim ailelerimiz eşyaları vs alacsk yani borçlu evlenmeyeceğiz Allahımıza binlerce kere şükürler olsun benim korkum evlendikten sonra kendimizi geçindirebilecekmiyiz ondan cok korkuyorum cok mu zor evlenmek evli olmak
Şöyleki bizim ailelerimiz eşyaları vs alacsk yani borçlu evlenmeyeceğiz Allahımıza binlerce kere şükürler olsun benim korkum evlendikten sonra kendimizi geçindirebilecekmiyiz ondan cok korkuyorum cok mu zor evlenmek evli olmak
Toplu cevap vermiş olayım yazdıklarıma sinirlenen üzülen haklı haksız bulan herkese çok teşekkür ederim çok zor bir süreçten geçiyoruz ailelerimiz arkamızda çok şükür binlerce şükür. Borçsuz evleniyoruz evet. Ve hamd olsunki işimiz var daha iyisi olması içinde elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Gece çok güzel bir rüya gördüm sabah gülümseyerek uyandım rabbim beni görüyor beni duyuyor inanıyorum inanmak istiyorum güzel şeyler olacağına. Allah can sağlığı versin öncelikle gerisi hallollur. Sizlerde beni dualarınızda eksik etmezseniz çok sevinirim
en düşük maaş asgari ücret oda iki kişi olsanız 4600 yapar ee borç harç yoksa gayet de yeterŞöyleki bizim ailelerimiz eşyaları vs alacsk yani borçlu evlenmeyeceğiz Allahımıza binlerce kere şükürler olsun benim korkum evlendikten sonra kendimizi geçindirebilecekmiyiz ondan cok korkuyorum cok mu zor evlenmek evli olmak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?