Dibe vurmuş durumdayım dualarım kabul olmuyor..

Hersey ayarlandı nasıl diyebilirim biraz daha erteleyelim diye o kendine guveniyor problem benim düşüncelerimde olumsuzluklardan vazgecemiyorum
Şu mesajınızı okuyana kadar hayata gerçekçi bakan biri olarak okudum konuyu ama acaba maddiyat dışında kafanıza takılan başka sorunlarınız mi var, bu kısmı iyice düşünün bence.
Maddiyat kısmına gelince evlenmeye karar vermeden once hiç mi birikim yapmadınız, iyi gün kötü gün olur diye kenara birşey atmadiniz mi?
İkinizinde yaşı çok genç, KPSS ye doğru düzgün çalışıp atanma fırsatı yakalayabilirsiniz.
İstanbul'da 2 bin TL ile geçinmek kolay degil ama kafanızda bu kadar soru varken size daha da zor olur.
Doğru planlama ve para yönetimi ile elinize geçen para ile hayatınıza tabiki devam edersiniz ama standartları yüksek bir yaşam isteğiniz varsa yine bu alırsınız.
Benim önerim hayattan ne istediğinize karar verip ona göre adım atmanız yönünde.
Para herşey değil ama iki gönül bir olunca da samanlık seyran olmuyor.
Ağır olduysa kusura bakma,ben de zor şeyler yaşadım.
evlendigimiz yıl çok iyi şartlarda yaşarken eşim iflas etti, o zamanın şartlarında sadece benim maaşım ile kira, kredi kartı, mutfak, fatura derken birde hastalık yaşadık. Çok şükür ikimizin de mesleği var.6 yilda en az iki ev parası kadar iflasın borçlarini ödedik.
Bunları yasarken, bir gün bile para yüzünden huzursuzluk olmadı evimizde, içimizde umutsuzluk olmadı, sağlık olsun yaparız dedik.
Çok şükür geçti, şimdi evimizin borcunu ödüyoruz.

Nilanlıyken tek derdim bir an önce evlenmekti.. Eşim yeni iş bulmuştu asgari ücretin bile altında alıyordu bende atanmamıştım henüz.. Eski bir ev kiraladık dünyanın en mutlu çifti olarak evlendik.. Sonra ne mi oldu.. Evlilikte bereket vardır der peygamber efendimiz.. Eşim işin de çok iyi yere geldi şuan sekiz bin maaş alıyor ben memur olarak atandım.. İki kızımz oldu çok güzel ev ve araba aldık... O zamanda çok mutluyduk şuanda çok mutluyuz.. Çünkü bizi mutlu eden şey para değil bir olmak beraber sağlıklı bi şekilde aynı çatı altında olmak.. Yüreğini ferah tut canm hiç üzmeyin bu konulardan sebep birbirinizi.. Su akar yolunu bulur

Dua edin OK ama manevi huzur bulmak için edin, dua edip zengin olanı pek duymadım. Bu dünyada çalıp çırpan zengin oluyor, olan bizlere oluyor. Ülke öyle bir hale geldi ki zengin daha zengin fakir ise daha fakir oldu. Bu konuda yazılacak çok şey var da neyse. 2000 TL İstanbul için çok zor hele de nişanlınızın işi sallantıdayken. Bu kadar korkmak yerine biraz daha bekleyin, daha gençsiniz. Okurken ben fenalık geçirdim, azıcık sakin olun. İş bulmak kolay değil zaten, biraz zaman gerekli. Bekleyin önünüzü görün öyle evlenin.

Hallollur değil mi
Her dakika bu olumsuzlukla yasıyorum
Aileme çatıyorum nişanlımı huzursuz ediyorum korkularım benden büyük gerçekten

Buna hakkınız yok. Nisanlanmadan önce bu durumu biliyordunuz , öyleyse nisanliniza , ailenize bunu yapamazsınız.

Borçsuz evleneceksiniz zaten. Gerisi çalışarak, kısarak bir şekilde oldurmaya çalışacaksınız.

Ya da ayrılıp işi daha iyi birini bulacaksiniz.

Böyle evlilik temelini atarsanız daha baştan yıkılırsınız.

Düşük kazançla bence evlenmeyin. Ben atanıcam yüzde 90 diyip evlendim. Mülakat mağduru oldum. Ev var araba var. Buna rağmen tek maaşla yamuluyoruz. Bir çok memurluk mülakatına girdim, hepsinde ya yedek oldum ya elendim. Şu an yüksek derecede bunalımdayım. Para kazanmak istiyorum. O yüzden koşulları iyileştirmeden. Bebek rızkıyla gelir mantığı gibi evlenince düzen kurulur mantığıyla sakın evlenmeyin. Çok yıpranırsınız.

Karamsarlığa düşmeyin yuva kuracaksınız rızkınızı fazla fazla verir Allah , illaki takı para vs gelir birilerinden düğün olmasa dahi. Borç dert yoksa bi kısmını saklayın zor günler için adı altında. Dara düştüğünüzde kullanırsınız. Anladığım kadarıyla da arkanızda kapı gibi aileleriniz de var hiç dert etmeyin , mutluluklar :)

Başlığı okuyunca daha büyük bir derdiniz var diye endişelenerek girdim foruma.
İkinizde çalışıyormuşsunuz zaten, eşyalarıda aileler alacaksa geçinememeniz için bir neden yok. Gelirinize göre yaşarsanız tabi.
Asgari ücret kazanan biri lüks bir sitede yaşamak, en iyi restaurantlarda yemek yemek, 5 yıldızlı otel tatili yapmak isterse evet geçinemez.
Zamanla sizler işlerinizde terfi edersiniz, biraz tutumlu davranır yatırım yaparsanız şartlarınızı daha iyi hale getirebilirsiniz.

38 çocuk için çok geç, 35 ve sonrası riskli diyor doktorlar
Evet risk artıyor ona katılıyorum.
Ama 38 yaşın geç olduğuna katılmıyorum.
Geç kavramı biraz subjektif bir kavram.
Mesela ben evli degilim yaş 33.
Erkek arkadaşım var. Evlensem 34.
2, 3 yil beklesem ki ben beklenmesi taraftariyim.
37 veya 38 Yasta nasip olursa çocuğum olabilir en erken.
Zaten tek düşünüyorum. O yüzden 38, 39 bile olabilir ama erkek arkadaşım benden büyük. O 40lı yaşlarda baba olacak. Eğer daha önce derse 2 yıl beklerim.

Konu sahibinin elinde masraflardan sonra 2 bin kalıyormuş. Yenidoğan masrafı en az 1500 civarı.
O yüzden beklese bence daha iyi. Ama dediğim gibi çocuk sayısına bağlı. Ben tek düşünüyorum..
O yüzden bana göre 38 geç değil.
Birde geç olsa da yapacak bir şey yok. Yaşım 33. Evlenip illa ki evliliğin oturmasını bekleyeceğim.
Allah nasip ederse 40larda da çocuk sahibi olan var.

Konu sahibinin yaşı 26. Ben olsam en az 6 7 yil beklerdim.

Birikim yapardım. Şu an konu sahibi bu maaşlarla çocuk sahibi olursa çok yokluk çeker. O yüzden beklese daha iyi.

Son düzenleme:
ikiniz de en az asgari ücret alıyorsunuzdur..ilk aşamada yeni ev giderleri çok olsa da, Allah yuva kurana yardım eder..o kadar karamsar bir tablo çizmeyin..Bereketini isteyin, Allah verir..

Ediyorum ediyorum her saniye her dakika
Ama niye niçin hep son adımda elenen kişi biz oluyoruz niye

Elimize kiralardan sonra kalan 2.000 ₺diyelim
İstanbul
Cnm bni yanlis anlama yaşam şartiyla alakali ama 2000 tl diyince ve bu miktara korkman bni sasirtti bnm esim 2600 alio ew borcu öduyo ustune zor zoraki asilamaya gittik esyalarida ailen aliomus ne biliyim biseylerden vermeniz gerekiyo geri cogu zman gezip icmeyiz bazen sıktigimiz zamanlar olur ama bi sekilde bereketi oluyo iste ki ewimden yemekli misafirim eksik olmaz ayni sekilde ablaminda 3 cocugu var enistem 3 bin aliyo ev ödüyor kac senedir şüküŕ elhamdülillah geciniyolar . Dugun yaklastikca herkezde farkli konuda stres patliyo ama bu maasla gecinemeyiz die duşunme rabbim bereketini nasibini veriyo , isyan edip gunaha girme bak ne guzel saygi sewgi sagliginiz yerinde maddiyatda kotu degil duani et isyani unut rabbim hayirli yollar acsin bollugunuzu bereketinizi eksik etmesin.

Beklentiler önemli. Kendinize bu sebepten zarar vermeyi düşünmeyin. Allah herkese bir nasip yazmış sonuçta.

Neye para harcadığınız önemli. Mesela çamaşır suyu domestes olmaz da a101in çiçeğim markası olur :) örnek yani. İkisi de aynı işi görüyor neden fazla ödensin? Mantıklı harcarsanız yeter. Mesela meyve sebze semt pazarında hem daha uygun hem de daha taze. Böyle böyle yeter Allah'ın izniyle merak etmeyin. Allah huzur versin sağlık versin yeter...

Ediyorum ediyorum her saniye her dakika
Ama niye niçin hep son adımda elenen kişi biz oluyoruz niye

Elimize kiralardan sonra kalan 2.000 ₺diyelim
İstanbul
Kredi çekmiştik çok şükür bitti kışın ortasında elimize 500lira kalıyordu sadece harcamalarımızı ona göre yaptık hiç bir yere çıkmadık geçiniliyor gönüller bir olunca sen içini ferah tut evlendikten sonra bi bakarsın çok güzel bi fırsat çıkar karşınıza. Böyle şeyler beklenmedik anda olur sen umudunu kaybetme

Toplu cevap vermiş olayım yazdıklarıma sinirlenen üzülen haklı haksız bulan herkese çok teşekkür ederim çok zor bir süreçten geçiyoruz ailelerimiz arkamızda çok şükür binlerce şükür. Borçsuz evleniyoruz evet. Ve hamd olsunki işimiz var daha iyisi olması içinde elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Gece çok güzel bir rüya gördüm sabah gülümseyerek uyandım rabbim beni görüyor beni duyuyor inanıyorum inanmak istiyorum güzel şeyler olacağına. Allah can sağlığı versin öncelikle gerisi hallollur. Sizlerde beni dualarınızda eksik etmezseniz çok sevinirim

Bence sıkıntı burada başlıyor, şu anki durumunuzla geleceği yorumlamaya çalışıyorsunuz kii ne kadar olumsuza odaklanırsanız o derece mutsuz olacaksınız Evlendiğinizde her şey tam tersi de olabilir o yüzden şimdiki durumunuzu düşünerek henüz yaşamadığınız evliliğinize de olumsuzluk yüklemeyin hele bir evlenin kendi dünyanıza girin sonrasına o zaman bakarsınız, ikinizin de duygularına yazık şimdiden darlamayın kendinizi öyle

herşeyi aileler yapıp borçsuz evlenecekken, çok düşük maaşlarla borç harç evlenip hayatı devam ettirebilenlere biraz haksızlık etmişsiniz bence.
beklentiniz ne bilmiyorum tabi.
mesela benim için rahat geçim toplam 15bin civarı kazanmaktır, başkası 5bine fit olur.
hem beklentiniz nedir belli değil hem de korkuyorsunuz.
asıl sorunu anlayamadım bir türlü.

en düşük maaş asgari ücret oda iki kişi olsanız 4600 yapar ee borç harç yoksa gayet de yeter

İnşallah herşey güzel olur inşallah dua ediyorum hep bol bol yüreğim ferahlasın diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…