dibi tutan tencere yada cezveyi nasil temizliyorsunuz

persembe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
886
1
116
Bolu
mrb arkadaslar cezvemin dibi sut isitirken yandi nasil temizlenirki
suya isladim birgun beklettim cikmadi sirke doktum bir gun beklettim yine cikmadi
daha oncede ayni sebepden tencerem cop olmustu allah askina biri soylesin bu yaniklar nasil cikiyobilmiyorumkismile

çok kolay
omo matik var ya ondan koy biraz da varsa oxi koy
çok doldurma suyla çünki oxi köpürür
son 5-10 dk kaynat
cifle ovala çıkar

bulasik teliyle surttum olmadi
cif ve omo yoktu da sadece suyla kaynattim surttum telle tekrar kaynattim surttum cikti supersiniz kizlar ya bu kk herseyi dusunur

çok basit hayatım yağ çözün yok mu ??

yağ çözü biraz koy cezvene yanık yerlerini kaplasın.

2 saat kadar beklet kalıp gibi yerinden çıkıverir. ben bu yöntemi kullanıyorum.

aa sen çoktan helletmişsin işini yeni okudum ama olsun benim tavsiyemde bulunsun aklında.

tabikide aklimda bulunsun ay bundan once bi tencere attim cope bundan sonrada ben bu dalginlikla daha cok yokarim bosa gitmez fikirleriniz yanidelikafadulden

bugun marketten soda camasir yumusattigindan alayim dedim ustunde camasiri yumusatir, bulasik makinesinde bir iki cay kasigi kullanirsaniz yag cozer bulasik daha temizlenir vede yanan tencere diblerini temizlemede kullanilir diye yaziyor.

Annem dibi tutan tencereye bolca karbonat ve üstünü geçecek kadar su ilave edip bi gece bekletir.
Ertesi günü kısık ateşte (çünkü karbonat kabarıyor) kaynatıp, iyice ovalar.
Tencere pırıl pırıl olur.

kızlar konuyla pek alakalı değil ama uygun başlığı bi türlü bulamadım. bir sorum var teflon tavalarınızı bulaşık makinesinde yıkıyor musunuz? ben atıyorum makineye çıktığında ise deterjan kokusu sinmiş oluyo. hatta o tavayı kullanmak için ocağa koyduğumda daha yoğun bir koku gelmeye başlıyo. acaba teflon makinede yıkanmaz diye bir kural var da ben mi bilmiyorum. siz ne yapıyorsunuz?

Kimin başına gelmemiştir ki akşamdan porçöz koyup ertesi gün ince telle ovdum yenisinden bi farkı kalmadı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…