Diğer din yada akımlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Schnuffel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2014
23
1
0
Manisa
Bence hayattaki en onemli konu bu. Aramizda farkli dinden olan var mi? Ve kendi dininizde dahil dinler hakkinda ne dusunuyorsunuz?, Kapsamli bi sorusturma yaptiniz mi? Yaptiysaniz neden İslami sectiniz?
Benimde bu konular cok kafama takiliyor, ama İslamda sabit kaldim :) Ailemde bir suru dinden insan oldugu icin secmem cokk zor oldu

Elhamdülillah Müslümanım.
Tüm dinlere saygım var ateistlik hariç.
Bu kadar mükemmel yaratılışın bir yaratıcısı olmadığının düşünülmesini saçma buluyorum.

ben hiçbir dine kitaba inanmıyorum.
sadece "bir yaratıcı" inancım var.
inanç insanın içinde olan birşeydir bence. sonradan olamazsınız.
ev arkadaşım hristiyan (ve baya bir dindar)
onun dini hakkında çok şey biliyorum onada inanmıyorum.
gerçi şu zamana kadar anladığım tek şey var. kutsal kitapların neredeyse hepsinde aynı yada benzer şeyler yazıyor.
kimi doğrudan söylüyor kimi dolaylı yoldan söylüyor. bence tek farkı bu.
genelinde zina, içki, hırsızlık vs günah.

ek:
şunuda söylemek istiyorum. islamı müslümanlığı seviyorum fakat müslümanlardan nefret ediyorum. beni dinden soğutanda bu insanlar zaten. yüreği temiz kendi halinde müslümanlara lafım yok. fakat bu kesim ne yazık ki %10 falan. müslümanların çoğu insanlara inançlara saygı duymayan sapkınlığa batmış ve nedense kuranda yazan herşeyin tam tersini yapıp müslümanım diye takılan ve benim deyimimle yobazlaşmış insanlar.

Son düzenleme:
düşünecek bişey yok allahım son nefeste layıkıyla müslüman olarak can vermeyi nasip etsin bunlarla uğraşmayın boş işleer

Ben lise ve üniversite döneminde çok düşünmüş araştırmıştım.
Körü körüne babadan oğula misali inanç aktarımı yerine araştırıp içime sinerek inanmayı tercih ettim. Bir kaç dini de araştırdım bu esnada ne varmış demek için ama onlarda ciddi boşluklar olduğunu gördüm. Velhasıl şöyle ön yargı ile değil de gerçekten öğrenmek en azından araştırmak için açık bir zihinle açıp Kuran okuyan bir insanın etkilenmeyeceğine inanmıyorum.

Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." (Mâide Sûresi, 5:51)

“Yahudiler: “Üzeyir Allah’ın oğludur” dediler; Hıristiyanlar da: “Mesih Allah’ın oğludur” dediler. Bu, onların ağızlarıyla söylemeleridir; onlar, bundan önceki inkâr edenlerin sözlerini taklid ediyorlar. Allah onları kahretsin; nasıl da çevriliyorlar? (9/30)

“Onlar Allah’ı bırakıp bilginlerini ve rahiplerini rablar (ilahlar) edindiler ve Meryem oğlu Mesih’i de.. Oysa onlar tek olan bir ilah’a ibadet etmekten başka bir şeyle emrolunmadılar. O’ndan başka ilah yoktur. O bunların şirk koştukları şeylerden yücedir.” (9/31

“Kitap Ehlinden olan kafirler ve müşrikler, Rabbinizden üzerinize bir hayrın indirilmesini arzu etmezler. Allah ise, dilediğine rahmetini tahsis eder. Allah büyük fazl sahibidir.” (2/105)

Bazilariniz dinlere saygi duydugunuzu yazmissiniz, gunumuzun modern bir dusuncesi olarak seslensede ben size Allahin bu konudaki gorusunu yazdim..Allahin Kurani Kerim kitabindan . Buyurun Yahudi ve Hristiyanlara hos goru deyil hatda onlarla dostluk dahi kurmakdan men ediyor.

Ve sonda saygi duyalacak tek dinin ISlam oldugunu acikliyor. Artik dilerseniz kendi kafaniza gore yasayin dilerseniz Alim olan ve sizi hicden yaratan hepinizden daha Akilli olan Rabbinizin buyruguna gore yasayin.
“Şüphesiz ki Allah katında tek din İslam’dır…” (Al-i İmran 19)

“Kim İslam’dan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilmez. O, ahirette de hüsrana uğrayanlardandır.” (Al-i İmran 85)

Müslümanım hamd olsun..Her din kendine göre doğru ve güzel..
Diğer kutsal kitapları okudunuz mu bilmiyorum ama hepsinin temelinde hoşgörü ve ALLAH sevgisi var.Bütün kitaplarda şükretmek var..
Farz ibadetler var,mübarek günler var,oruç onlarda da var. kutsal topraklar
3 büyük din içinde kutsal....
Ne diyelim Son dine son kitaba ve Muhammed Mustafa(SAV)'nın ümmetine nail olmaktan gurur duyuyorum.

Son düzenleme:

Canim bu ayetleri bizde biliyoruz. Saygi duymayin yazmiyor dimi? Yazmiyor. eee? Onlar verilen kitabi degistirip, Sirk kostuklari icin Kur'an bu konuda nettir. Ama bi musluman her insana "saygi" duymali. Bu arada dostluk kurmakla, hosgoru gostermek kavramlarini bi ogren derim. Arasindaki farklarida.

elhamdülillah müslümanım...diğer dinleride inkar edemem çünkü İslamiyetten önce Allahın bize emretmiş olduğu dinler ve kitaplardır..ve bu inkar edilemez..Allahıma çok şükür müslüman doğdum ve müslüman öleceğim..

Herkes kendi düşüncesini en doğrusu olarak kabul eder
Ben müslümanım, başka bir dini ya da akımı kendime uygun bulmuyorum
Diğer dinleri inkar da etmiyorum
Ama diğer yandan ben inanmıyorum diyenlerde var
Herkesin hür iradesi
Biri diğerini alçaltıcı sözlerle itham etmiyorsa, karışmıyorsa sorun yok
Sonuçta herkes tek kişilik gömülecek..

Son düzenleme:
Aklım,fikrim ve yüreğimle İslam'a inandım, hamd olsun, Rabbim son nefeste iman nasip etsin
Diğer dinlere saygılıyım; hepsinin Allah inancı var, biz Allah CC'nin doğurulmadığına ve doğurmadığına iman ettik bu yüzden diğer dinlerle ayrılığımız. Hepsine hoşgörülü bakıyorum, hıristiyanlar ile çok iç içeyim, hiç birinden bir saygısızlık görmedim, bende onlara etmem ama inancım gereği dini tartışmalara girmem. Her inanca saygım sonsuz, bir tek ataistleri anlayamıyorum, saygı duymamak değil anlayamıyorum ve yine inancım gereği onlarla da asla tartışmam ve saygısızlık etmem, herkesin aklı ve fikri var, herkes de kendinden sorumlu

Tek kurtulus tek din islam dir.
Diger dinlere mensup olanlara sadece saygi duyarim,incitmem.

En son Imam-i Gazali nin Kiyamet ve Ahiret kitabini okudum.Linki asagida okuyabilirsiniz.

http://kitap.hakikatkitabevi.com/cgi-bin/cgi.exe/kvea/query=*/doc/{t0,16744}?

Allah im yok böyle bir azap, yok öyle kolay ölüm, hemen cennet.Okumayan mutlaka okusun,ögrensin.

Bilmem kim cok kolay öldü,hatta yukardan ,cennetten bizi izliyor .Bir okuyunda görün hakikati,nelerle karsilasacaginizi.

Hem Allah inanci hem Hz. Muhammed e tam inanc sart ,imanin esasi bu,yoksa herkes kendine cehennemden yer begensin.Yani müslüman olmayan ne kadar iyi olursa olsun,cennete giremez.Kaldi ki ,bu Kuran ayeti,bunu inkar eden zaten kendine baska bir din arasin

Son düzenleme:

Kesinlikle katılıyorum.Peygamberin sünnetlerini edinenler en hayırlı olanlarınızdır denir.Peygamber efendimiz bile Saygı duymayı girdiği bütün cihadlarda göstermiştir.
Öyle ki yaralanan bir müşrike(Uhud savasında)kend ide yaralı oldugu halde durumu benden acıl diye başına ordusundan nöbetçi diken ve ölürse onu arzusuna göre defnedin diyen bir peygamber ümmetiyiz.. Hoşgörü bizin dinimiz...

ben biliyorum ve sizinle asla mukasa etmek yada izah etmek fikrim yokdur, sadece Allah kuranda onlari kotuluyor, onlari sevdiyine dair bir ayet bula bilirmisiniz, bilakis onlari sevmediyini hatda onlara beddua ederek boyle diyo r -- Yahudiler: "Üzeyir Allah'ın oğludur" dediler; Hıristiyanlar da: "Mesih Allah'ın oğludur" dediler. Bu, onların ağızlarıyla söylemeleridir; onlar, bundan önceki inkâr edenlerin sözlerini taklid ediyorlar. Allah onları kahretsin; nasıl da çevriliyorlar? (9/30)--- Allah onlari kahr etsin. diyor, siz saygi duydugunzu insana bu sozleri dermisiniz? neyse,her bildiyimiz bize faydali olsaydi o zaman hepimiz birer alim olurduk.

Sen dinini seçmişsin bu ülkede doğan müslümanların çocukları otomatik olarak müslüman doğuyor ne seçmesi ne araştırması :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Annem yahudi, babam deist. Cevremde dindar degil. Ayrica her "akilli" insan akli yerine oturunca dunyaya neden geldigini merak edip, arastirir. Sizi bilemem ama.

Haklısın canım, bakış açın doğru ama diğer dinlere mensup olupta Kuran-i Kerim i okuyanlarda diyor ki;"Sen olmasaydın bu âlemi yaratmazdım".Biz bunu peygamber efendimize övgü olarak alıyoruz diğer dinler ise ayrıcalık olarak görüyor;aynı isa ve musa peygamberi bizim düşündüğümüz gibi...

Neyse din ve inanç işleri cok hassas şeyler.Hamd edelim ki müslümanız,umarım olmayanlar da kıyamet günü gelmeden kerime-i tevhid getirme şerefine erişirler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…