Annem yahudi, babam deist. Cevremde dindar degil. Ayrica her "akilli" insan akli yerine oturunca dunyaya neden geldigini merak edip, arastirir. Sizi bilemem ama.
Dinlere pek inanmam, ya da bu konuda kafam karisik da diyebilirim, bilemiyorum. Allah'a inancim tam ama.
Dinlere saygi duyarim, saygi duymadigim sey, kendi dininden baska dini tanimayan kabul etmeyen insanlardir.
Bir de din babadan ogula gecer gibi nesilden nesile geciyor, kimseye sorulmuyor. Sadece nerede dogduysan, hangi dinden aileye dogduysan o dinden oluyorsun. Kendi dinini arastiran, sorgulayan, bunlar dogrultusunda inanan ya da din degistiren insanlar istisnadir. O yuzden, Musluman olmayan cehenneme gidecek vs sacmaliklarina inanmiyorum. Herkes Allah'in kulu sonucta. Kaldi ki dinlerin temelinde benzer ogutler vardir, hosgoru vs gibi.
Muslumanim diyen bircok kisi, Hristiyan bir aileye dogsaydi Hristiyan olurdu. Cok azdir dini arastiran insan. O yuzden ben dinle ovunulmesine, ona guvenip cennet cehennemden bahsedilmesini mantikli bulmuyorum acikcasi. Insanin Allah katinda diniyle degil, iyilik ve kotulukleriyle yargilanacagina inanirim.
ben biliyorum ve sizinle asla mukasa etmek yada izah etmek fikrim yokdur, sadece Allah kuranda onlari kotuluyor, onlari sevdiyine dair bir ayet bula bilirmisiniz, bilakis onlari sevmediyini hatda onlara beddua ederek boyle diyo r -- Yahudiler: "Üzeyir Allah'ın oğludur" dediler; Hıristiyanlar da: "Mesih Allah'ın oğludur" dediler. Bu, onların ağızlarıyla söylemeleridir; onlar, bundan önceki inkâr edenlerin sözlerini taklid ediyorlar. Allah onları kahretsin; nasıl da çevriliyorlar? (9/30)--- Allah onlari kahr etsin. diyor, siz saygi duydugunzu insana bu sozleri dermisiniz? neyse,her bildiyimiz bize faydali olsaydi o zaman hepimiz birer alim olurduk.
Insanin Allah katinda diniyle degil, iyilik ve kotulukleriyle yargilanacagina inanirim.--- bu fikre nasil geldiniz? ve fikrinizin kati olarak dogru olduguna dair deliliniz nedir ? hangi kitapdandir? ya siz yalnis dusundeyseniz ??
Dinlere pek inanmam, ya da bu konuda kafam karisik da diyebilirim, bilemiyorum. Allah'a inancim tam ama.
Dinlere saygi duyarim, saygi duymadigim sey, kendi dininden baska dini tanimayan kabul etmeyen insanlardir.
Bir de din babadan ogula gecer gibi nesilden nesile geciyor, kimseye sorulmuyor. Sadece nerede dogduysan, hangi dinden aileye dogduysan o dinden oluyorsun. Kendi dinini arastiran, sorgulayan, bunlar dogrultusunda inanan ya da din degistiren insanlar istisnadir. O yuzden, Musluman olmayan cehenneme gidecek vs sacmaliklarina inanmiyorum. Herkes Allah'in kulu sonucta. Kaldi ki dinlerin temelinde benzer ogutler vardir, hosgoru vs gibi.
Muslumanim diyen bircok kisi, Hristiyan bir aileye dogsaydi Hristiyan olurdu. Cok azdir dini arastiran insan. O yuzden ben dinle ovunulmesine, ona guvenip cennet cehennemden bahsedilmesini mantikli bulmuyorum acikcasi. Insanin Allah katinda diniyle degil, iyilik ve kotulukleriyle yargilanacagina inanirim.
Cunku Allah'a sirk kosuyorlar ve indirdigi kitabi degistiriyorlar. Allahi kandirdiklarini saniyorlar. Kur'an'da onlara deginiyor iste. Ayrica isin dini boyutunu gec, onlara insan oldugu icin saygi duymak her muslumanin gorevi. Ayrica Allah onlari sevmiyor ne demektir ya? Oyle bi konusuyosun ki sanki Allah irkciymis gibi.. Neden Allahin oyle dedigi aslinda senin gonderdigin ayette gizli ama.. Haklisin, her bildigimiz bize faydali olmuyor dedigin gibi..
Insanin Allah katinda diniyle degil, iyilik ve kotulukleriyle yargilanacagina inanirim.--- bu fikre nasil geldiniz? ve fikrinizin kati olarak dogru olduguna dair deliliniz nedir ? hangi kitapdandir? ya siz yalnis dusundeyseniz ??
Böyle konular açmak yasak değil miydi.
Nerde bu devlet nerde editörler?:)
Fikrimin kati dogru oldugunu iddia etmedim. Fikir bu, "kati dogru" degil. Ben buna inaniyorum. Kendi mantigimla vardim bu kaniya hanimefendi. Kitapla ilgisi yok.
Dogru mu yanlis mi vakti geldiginde goruruz. Benim hirs yaptigim bir konu degil zira.
Onlarin sirk kostuklarini soyledin, evet sirk isleyenlere Musrik denir, bak ALlah musriklere nasil isimlendirmis kitabinda - Ey îmân edenler! Müşrikler ancak bir necis (bir pislik)tir;-nTevbe suresi 28 -
Allah sevdiyi bir kuluna necis dermi ? sen insan olarak sevdiyin kisiye necis diyormusun? diyorsan sana karismam ama Allah sevdiyi kullari kitabinda hep over hep yuceltir.
Neden tartışmaya açık konular açıyorsunuz ki?
özellikle din konusunda elbete bir kavga anlaşmazlık çıkacağı belli değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?