Diğer din yada akımlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Dinlere pek inanmam, ya da bu konuda kafam karisik da diyebilirim, bilemiyorum. Allah'a inancim tam ama.

Dinlere saygi duyarim, saygi duymadigim sey, kendi dininden baska dini tanimayan kabul etmeyen insanlardir.
Bir de din babadan ogula gecer gibi nesilden nesile geciyor, kimseye sorulmuyor. Sadece nerede dogduysan, hangi dinden aileye dogduysan o dinden oluyorsun. Kendi dinini arastiran, sorgulayan, bunlar dogrultusunda inanan ya da din degistiren insanlar istisnadir. O yuzden, Musluman olmayan cehenneme gidecek vs sacmaliklarina inanmiyorum. Herkes Allah'in kulu sonucta. Kaldi ki dinlerin temelinde benzer ogutler vardir, hosgoru vs gibi.
Muslumanim diyen bircok kisi, Hristiyan bir aileye dogsaydi Hristiyan olurdu. Cok azdir dini arastiran insan. O yuzden ben dinle ovunulmesine, ona guvenip cennet cehennemden bahsedilmesini mantikli bulmuyorum acikcasi. Insanin Allah katinda diniyle degil, iyilik ve kotulukleriyle yargilanacagina inanirim.

Annem yahudi, babam deist. Cevremde dindar degil. Ayrica her "akilli" insan akli yerine oturunca dunyaya neden geldigini merak edip, arastirir. Sizi bilemem ama.

Ibrahiminda babasi putperestdi ama o babasi dahi olsa yalnis dini inancina asla saygi duymadi ve boyle tepki verdi ve onlari Sapik olarak isimlendirdi - En'am sûresinde şöyle buyrulmaktadır: "İbrahim, babası Azer'e de-mişti ki: 'Sen putları tanrı mı ediniyorsun? Doğrusu ben seni ve kavmini açık bir sapık-lık içinde görüyorum..

Rabbim seni hidayete erdirsin, tek dinin islam oldugunu gostersin.

Insanin Allah katinda diniyle degil, iyilik ve kotulukleriyle yargilanacagina inanirim.--- bu fikre nasil geldiniz? ve fikrinizin kati olarak dogru olduguna dair deliliniz nedir ? hangi kitapdandir? ya siz yalnis dusundeyseniz ??

Bence araştırmakta bir zarar yok araştırıp öğrenmek başka dinleri de tanımak çok güzel ufuk açıcı
Ama kendi dinini yeterince bilmiyorsan kafa karıştırabilir dikkat etmek lazım...

benim de çoğu kişi gibi hıristiyan ateist vs arkadaşım var bir zararlarını görmedim ama yüzüme söylemeseler de netten bazen öyle şeyler paylaşıyorlar ki sinirleniyorum.Yani bizden anlayış bekliyorlar sonra da gidip kendileri hakaret içerikli bir şey paylaştı mı kötü oluyor, haksız mıyım yani..
Karşılıklı anlayış hoşgörü olsa ne güzel olur.Ha tamam dost edinmek iyi değilmiş o zaman irtibatı da tamamen kopar denmiyor ki gayet insanlar normal hayatına devam edebilir gerek yok bence o kadar kasmaya ..

Cunku Allah'a sirk kosuyorlar ve indirdigi kitabi degistiriyorlar. Allahi kandirdiklarini saniyorlar. Kur'an'da onlara deginiyor iste. Ayrica isin dini boyutunu gec, onlara insan oldugu icin saygi duymak her muslumanin gorevi. Ayrica Allah onlari sevmiyor ne demektir ya? Oyle bi konusuyosun ki sanki Allah irkciymis gibi.. Neden Allahin oyle dedigi aslinda senin gonderdigin ayette gizli ama.. Haklisin, her bildigimiz bize faydali olmuyor dedigin gibi..

Insanin Allah katinda diniyle degil, iyilik ve kotulukleriyle yargilanacagina inanirim.--- bu fikre nasil geldiniz? ve fikrinizin kati olarak dogru olduguna dair deliliniz nedir ? hangi kitapdandir? ya siz yalnis dusundeyseniz ??

Fikrimin kati dogru oldugunu iddia etmedim. Fikir bu, "kati dogru" degil. Ben buna inaniyorum. Kendi mantigimla vardim bu kaniya hanimefendi. Kitapla ilgisi yok.
Dogru mu yanlis mi vakti geldiginde goruruz. Benim hirs yaptigim bir konu degil zira.

Böyle konular açmak yasak değil miydi.

Nerde bu devlet nerde editörler?:)

Oncelikle dedigin hic biseye katilmiyorum. Saygim sonsuz ama. Benim annem yahudi, babamsa deist. hic bi sekilde ne.din ogretildi ne bisey, hatta on yargiyla buyutuldum. O hem sen orda dogsaydin baska dnden olurdun.s.s zirvasina katilmiyorum.

Onlarin sirk kostuklarini soyledin, evet sirk isleyenlere Musrik denir, bak ALlah musriklere nasil isimlendirmis kitabinda - Ey îmân edenler! Müşrikler ancak bir necis (bir pislik)tir;-nTevbe suresi 28 -

Allah sevdiyi bir kuluna necis dermi ? sen insan olarak sevdiyin kisiye necis diyormusun? diyorsan sana karismam ama Allah sevdiyi kullari kitabinda hep over hep yuceltir.

Böyle bir konuda tartışmak hiçbir işe yaramıyor..

İnanmayanın inançsızlığı artıyor..

İnananın inancı..

Son düzenleme:

bu soruya ben cevap vermek istiyorum.
sizin kurana yada peygamberlerin gerçek olduğuna yada orada yazılan herşeyin gerçek olduğuna dair kanıtınız deliliniz var mı?
inanç içinizde olan birşeydir, herkesin içinde inanç ya vardır yada yoktur.
onu yazan arkadaşta -inanırım demiş.
inanmak için bir delile ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum.
eğer buna ihtiyaç duysanız en basitinden hepimiz görmeden bir yaratıcı olduğunu reddederdik. (inananlar için söylüyorum)

şunuda eklemek istiyorum. (siz üstünüze alınmayın lütfen)
hani kuranda yazıyor ya sadece müslümanlar cennete gidebilir diye.
mesela bir hristiyan var. kimseye kötülük yapmadan yaşadı. hatta müslümanım diye geçinen bir insandan daha çok iyilik yaptı. fakir doyurdu, çocuk giydirdi. hayatını insanlara yardım ederek geçirdi. zina yapmadı, adam öldürmedi. bu insan şimdi cehenneme mi gidicek?
bi sürü günah işleyip zina yapıp falan sonra tövbe eden bir müslüman yaptığı hatalara rağmen cennete gidip de neredeyse hiç günah işlemeyen biri cehenneme mi gidcek? ben bunu anlamıyorum. madem hoşgörü dini islam. nerede bu hoşgörü??

Son düzenleme:
Neden tartışmaya açık konular açıyorsunuz ki?
özellikle din konusunda elbete bir kavga anlaşmazlık çıkacağı belli değil mi?

ama geldiyiniz fikir dini bir konu, yani sizin bir ebedi hayatinizi etkileyecek bir dusunce. siz yalnismi dogrumu dusuncedesiniz bunu bir arasidrin derim, bir esya dahi aldigimizda elli kere arasdirir, sitelere bakir, fikrini aliriz insanlarin, ama hem dunya hemde ahiret hayatinizi etkileyecek bir dini dusuncenizi bu kadar hafife alib kendi basiniza karar vermeyin derim.

Konuyu neden provoke etmeye çalışıyorsunuz?Fikrinizi söyleyin ve bırakın.Başlığın amacı kimsenin haklılığını kanıtlamak değil

Son düzenleme:
Arkadaşlar etmeyin eylemeyin,birbirimizden soğumamızın anlamı yok:)

Site kuralı böyle,konu sahibi..

Bu tartışmaya açık bir konu..

Ya bir de inananlar anlatmaya çalışıyor,karışmayın deniyor ya..inanın ki kendimden biliyorum,onların iyiliğini düşündükleri için..Ahiretlerini düşündükleri için..

Son düzenleme:
Hernekadar tam anlamıyla yaşayamasamda Elhamdülillah müslümanım. Diğer dinlere de saygı duyuyorum. Onların peygamberleride Allah'ın peygamberi sonuçta. O kitaplarda Allah'ın indirdiği kitaplar. Ancak yaratıcıyı yok sayan zihniyete tamamen karşıyım. Saygı da duymam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…