bu soruya ben cevap vermek istiyorum.
sizin kurana yada peygamberlerin gerçek olduğuna yada orada yazılan herşeyin gerçek olduğuna dair kanıtınız deliliniz var mı?
inanç içinizde olan birşeydir, herkesin içinde inanç ya vardır yada yoktur.
onu yazan arkadaşta -inanırım demiş.
inanmak için bir delile ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum.
eğer buna ihtiyaç duysanız en basitinden hepimiz görmeden bir yaratıcı olduğunu reddederdik. (inananlar için söylüyorum)
Kotu bi niyetim yok. Herkes kendi dusuncesini yazar gecer..
Ben Allah'a inanıyorum ama dinlere, ahirete, peygambere inanmıyorum demek samimiyetsizliktir. Ben öğrenciyim ama okula ve imtihanlara inanmıyorum demektir. Ben yasalara inanıyorum ama hakime, savcıya, avukata inanmıyorum demektir. Yüce Allah'ın bizim ibadetimize ihtiyacı yoktur. Bunu Rad Suresi 28. Ayet'te açıklamıştır :
"Kalpler ancak Allah'ı zikretmekle huzur bulur."
Sen bir doktora gidiyorsun ve hastalığınla ilgili sana ilaç veriyor. Sen o ilacı ister kullanırsın ister kullanmazsın. Doktora bir yararın ya da zararın var mı ? Kullanırsan kendine faydan var. Eğer dinin emirlerine uymazsan zararın yine kendine olur. Mutlu olamazsın ve dünyada da mutluluk ve bir düzen olmaz. Nasıl bugün bütün dünya ülkelerinin bir yasası varsa, insanların da dünyada huzur ve güven içinde yaşamaları için de dinler gönderilmiştir. Eğer dinler olmasaydı, Allah'ın bizi dünyaya göndermesinin de bir anlamı olmazdı. Herkes istediği gibi at koştururdu. O zaman da yaşamın ne anlamı kalırdı ?
Böyle bir konuda tartışmak hiçbir işe yaramıyor..
İnanmayanın inançsızlığı artıyor..
İnananın inancı..
Can sıkıntısından acilmis sacma sapan bi konu
Burada msluman olan var ateist olan var hristiyan olan var varda var yani.ben tutup da naskasinin dinine soyle boyle desem al sana tartisma
ohooooooooo
Ve ben, cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.
Zariyat/56
Hicbir dine inanmiyor degilim. Biraz muslumanim yani aileden o da. Aslinda deistim.
Hosgoru dini islamda bile durum su "biz hosgoruluyuz ama ibadet etmezsen seni dev kazanlarda kaynaticaz."
Bir yaraticiya inaniyorum. Ama guvenmiyorum. Yine ben her seyi kendim hallediyorsam ne anladim bu isten?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Can sikintisindan acmadim, merak ettigim icin actim. Sacma sapan o kadar konu varken bu hicte sacma degil bence. Ozur diledim, daha gelip sacma sapan demek baya bi artniyetli davranis.
Canim neden sadece deistim demiyorsun? Sizin yuzunuzden ben mahcup oluyorum!
arkadasim oncelikle sunu belirtmek isterim ki...dusuncelerine saygi duyuyorum.ama bildiklerimide seninle paylasmasam da olmaz.yaradana inanman guzel ama kitaba inanmaman senin yaradanida inkar ettigini gosteriyor.neden biliyormusun..sen yaradana inaniyorsan neredn biliyorsun ki bir yaradanin oldugunu..cunku biz allahi bize gonderdigi kitaplardan bulduk.ilk zeburgeldi sonra tevrat ve incil ve en son kuran ve bu kitaplar sirasiyla geldiginde bir once gelen kitaplarin hukmu kalkti....ve son kitapin kuran olduguna inaniyoruz.ve allah kuranda diyorki bundan dahaiyi kitap yazabiliyorsaniz.getirin diyor...bak simdi arkadasim.kuranda bazi ayetler bizi dusunmeye yolluyor..bunlardan birtanesini soyluyecegimmm...birbirleriyle kavusmak uzere iki deniz saliverildi.ikisi arsinda bir engel vardir birbirlerinin sinirini asla gecemezler..RAHMAN 19.20ben hiçbir dine kitaba inanmıyorum.
sadece "bir yaratıcı" inancım var.
inanç insanın içinde olan birşeydir bence. sonradan olamazsınız.
ev arkadaşım hristiyan (ve baya bir dindar)
onun dini hakkında çok şey biliyorum onada inanmıyorum.
gerçi şu zamana kadar anladığım tek şey var. kutsal kitapların neredeyse hepsinde aynı yada benzer şeyler yazıyor.
kimi doğrudan söylüyor kimi dolaylı yoldan söylüyor. bence tek farkı bu.
genelinde zina, içki, hırsızlık vs günah.
ek:
şunuda söylemek istiyorum. islamı müslümanlığı seviyorum fakat müslümanlardan nefret ediyorum. beni dinden soğutanda bu insanlar zaten. yüreği temiz kendi halinde müslümanlara lafım yok. fakat bu kesim ne yazık ki %10 falan. müslümanların çoğu insanlara inançlara saygı duymayan sapkınlığa batmış ve nedense kuranda yazan herşeyin tam tersini yapıp müslümanım diye takılan ve benim deyimimle yobazlaşmış insanlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?