Diğer din yada akımlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben Allah'a inanıyorum ama dinlere, ahirete, peygambere inanmıyorum demek samimiyetsizliktir. Ben öğrenciyim ama okula ve imtihanlara inanmıyorum demektir. Ben yasalara inanıyorum ama hakime, savcıya, avukata inanmıyorum demektir. Yüce Allah'ın bizim ibadetimize ihtiyacı yoktur. Bunu Rad Suresi 28. Ayet'te açıklamıştır :

"Kalpler ancak Allah'ı zikretmekle huzur bulur."

Sen bir doktora gidiyorsun ve hastalığınla ilgili sana ilaç veriyor. Sen o ilacı ister kullanırsın ister kullanmazsın. Doktora bir yararın ya da zararın var mı ? Kullanırsan kendine faydan var. Eğer dinin emirlerine uymazsan zararın yine kendine olur. Mutlu olamazsın ve dünyada da mutluluk ve bir düzen olmaz. Nasıl bugün bütün dünya ülkelerinin bir yasası varsa, insanların da dünyada huzur ve güven içinde yaşamaları için de dinler gönderilmiştir. Eğer dinler olmasaydı, Allah'ın bizi dünyaya göndermesinin de bir anlamı olmazdı. Herkes istediği gibi at koştururdu. O zaman da yaşamın ne anlamı kalırdı ?

Kesinlikle.
Inanc oyle iknayla kanitla olacak sey degil. Icten gelen birsey. Inanirsin ya da inanmazsin.
Katiliyorum size.

Kotu bi niyetim yok. Herkes kendi dusuncesini yazar gecer..

Bir yazılan yorumlara bakın herkes kendi düşüncesini yazıp geçmiş mi? yoksa yargılama mı başlamış?

burada birisi Allaha dine hakaret ese ve yahut inandıklarıyla alay etse hoş olur mu? ettiği zaman başkaları susar mı? susmaz.
demek ki din hassas konu ve böyle konular da bu yüzden yasak.

araştırın... Allah'ın emri okuyun tüm gelmiş kutsal kitapları... O zaman Kur'an ın hak olduğunu çok daha rahat göreceksiniz. Araştırmadan bilmeden kabul ederseniz boşluklar olur içinizde. Kur'anı da hatmettim, incili de, eski ahiti de okudum... araştırmak güzeldir daha sağlam inanç temelleri atılır..

Ve ben, cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.

Zariyat/56

Nerede bu hosgoru İslamdaaaa.s?'cilarda geldiyse konu kapanmaya layik demektir.
Ozur dilerim, herkes yazar gecer sanmistim.

Can sıkıntısından acilmis sacma sapan bi konu
Burada msluman olan var ateist olan var hristiyan olan var varda var yani.ben tutup da naskasinin dinine soyle boyle desem al sana tartisma
ohooooooooo

Böyle bir konuda tartışmak hiçbir işe yaramıyor..

İnanmayanın inançsızlığı artıyor..

İnananın inancı..

Çok doğru bir tesbit arkadaşım
Daha önceki tartışmalarda da gittikçe keskinleşen yorumlar olmuştu
İnanç insanların hassas olduğu bir konu
İnandıklarımızın, inanmayanlar tarafından şiddetle inkarı yada sorgulanması bir yerden sonra
Tartışma dozunun şiddetlenmesine neden oluyor
Bu sebeple herkesin inancı kendine
Benim dinim bana , sizin dininiz size

Can sıkıntısından acilmis sacma sapan bi konu
Burada msluman olan var ateist olan var hristiyan olan var varda var yani.ben tutup da naskasinin dinine soyle boyle desem al sana tartisma
ohooooooooo

Can sikintisindan acmadim, merak ettigim icin actim. Sacma sapan o kadar konu varken bu hicte sacma degil bence. Ozur diledim, daha gelip sacma sapan demek baya bi artniyetli davranis.

Hicbir dine inanmiyor degilim. Biraz muslumanim yani aileden o da. Aslinda deistim.
Hosgoru dini islamda bile durum su "biz hosgoruluyuz ama ibadet etmezsen seni dev kazanlarda kaynaticaz."
Bir yaraticiya inaniyorum. Ama guvenmiyorum. Yine ben her seyi kendim hallediyorsam ne anladim bu isten?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ne kadar çirkin yorumlar var. Kurandan cımbızladığınız ayetlerle hakaretler başlamış bile. Konu kapanabilir.

Ve ben, cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.

Zariyat/56

Böyle farklı yönde bir meal gördünüz diye,çelişki var diyemezsiniz..

İslam dini bir ilimdir,deryadır.Ozaman meal değil,tefsir okuyun etraflıca..

Son düzenleme:

Canim neden sadece deistim demiyorsun? Sizin yuzunuzden ben mahcup oluyorum!

deistim . bir yaratıcının olduğuna inanıyorum. Yani Allaha.
onun dışında inancım yok.
her dine saygılıyım. budistine,,müslümanona hristiyanına ve ,ateistine de..

Son düzenleme:
Elhamdülillah müslümanım.Müslüman olan saygı duyar çünkü bizim peygamberimiz bile saygı duymuş bizim ne haddimize saygı duymamak.İncili,tevratı okudum internetten araştırmadım bana ilk saçma gelen 1 den fazla basımı olmasıydı ve içini açtıgımda çok fazla ikilem oldugunu gördüm.Sonra her şey tesadüf olamaz bunun en büyük kanıtıda insandır.Yani suyun oluşu bile başlı başına bir harika.Eğer tesafüf olsaydı herkes tep tip olurdu görünüşümüz aynı olmazmıydı? Ama ne olursa olsun diğer dinlere saygım var ve diğer dinlere inananlarla dalga geçmenin dinimizde yeri yok.Hindistana gitsem önümden inek geçse bende saygı duyar dururum çünkü benim hristiyan arkadaşlarımda bana saygı duydular zamanında budistlerede duyacagımı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Can sikintisindan acmadim, merak ettigim icin actim. Sacma sapan o kadar konu varken bu hicte sacma degil bence. Ozur diledim, daha gelip sacma sapan demek baya bi artniyetli davranis.

Sacma cunku kk da dini siyasi konular acmak yasak .ayrica sizi tanimiyorum ki dolayisiyla size karsi art niyetli olmam mumkun degil.Ben Elhamdülillah müslümanim ama bu forumda kim bilir kac dine mensup insanlar var.din o ladar genis kapsamli bi konu ki isin icinden cikamayiz burada.zaten tartismalar yasanmasin diue kk yasak koymus zaten en ksa zamanda kaldirirlar diye dusunuyorum

Canim neden sadece deistim demiyorsun? Sizin yuzunuzden ben mahcup oluyorum!

birincisi bu soruyu sen sordun. bkz:

" Ve kendi dininizde dahil dinler hakkinda ne dusunuyorsunuz? "

ikincisi din konularının açılması yasak. site kurallarını bilmeden konu açıp, isteyerek yada istemeyerek tartışmaya müsait bir yol yapıp insanlara niye böyle demedin diye soramazsın. -ki kızın cevapladığı soruyu sen kendin sormuşsun :)

Dinlerin temeli Tanrıdır. O yoktan var edici Varlıktır. Yaratıcı Güç'tür. Sonsuz gücün ve enerjinin sahibi olan Varlık'tır. Ben Tanrı'ya kendi kafamdaki gibi değil, Tanrı'nın Son Mesajı'ında belirttiği gibi inanırım. Tanrı olan bu Varlık, insanlarla değişik dönemlerde iletişim kurmuştur. Son Mesajı Kur'an isimli edebi eseridir. Orada kendisinden bahsetmiş ve kendisine nasıl inanılması gerektiğini söylemiştir. Ben O'nun bizden istediği gibi O'na inandım.

Ben sadece Allah a ınanıyorum gerısıne ınanmak ıcımden gelmıyor

arkadasim oncelikle sunu belirtmek isterim ki...dusuncelerine saygi duyuyorum.ama bildiklerimide seninle paylasmasam da olmaz.yaradana inanman guzel ama kitaba inanmaman senin yaradanida inkar ettigini gosteriyor.neden biliyormusun..sen yaradana inaniyorsan neredn biliyorsun ki bir yaradanin oldugunu..cunku biz allahi bize gonderdigi kitaplardan bulduk.ilk zeburgeldi sonra tevrat ve incil ve en son kuran ve bu kitaplar sirasiyla geldiginde bir once gelen kitaplarin hukmu kalkti....ve son kitapin kuran olduguna inaniyoruz.ve allah kuranda diyorki bundan dahaiyi kitap yazabiliyorsaniz.getirin diyor...bak simdi arkadasim.kuranda bazi ayetler bizi dusunmeye yolluyor..bunlardan birtanesini soyluyecegimmm...birbirleriyle kavusmak uzere iki deniz saliverildi.ikisi arsinda bir engel vardir birbirlerinin sinirini asla gecemezler..RAHMAN 19.20
Iki deniz saliveren odur.bu tatlimi tatli.bu ise tuzlu ve acidir.bu ikisi arasinda belirli bir perde ve engel kildik.FURKAN 53

simdi bu ayeti bize soyleyen bizi bizzat duyuraan peygamber efendimizz...peki hz muhammad o k bir cobandi okuryazarligi dahi yoktu sen ben gibi biriydiii...ve kac bin yil once bu denizler arasindaki engeli nereden biliyorrr....cunku ona ogreten vardi.o ki yeri gogu yaradan allah vardiii..bilim adamlari buayetten yola cikarak arastiriyorkii denizlerde gercekten de boyle yerler varr..tuz oranlari azli coklu yerler birbiriyle karismiyor.bunada bilim adamlari yuzey gerilimi.diyor.komsu denizlerin sularinin birbirine kavusmamasidir..ve bunu bilim adamlari arastiriyor.gercektende kuranda bahsedildigi gibi cikiyor...ve buna benzer bir cok ayet varr....kuranda biz gogu genislettik diyorrr...ve bundan bir 5 6 seneonce buluyorlarki gokyuzunun genisleme ozelligi varrr..bunuda hz muh.nereden bilebilirdiki.cunku ona ogreten var.evt arkadasimmm sunu her kez biliyorki hic kimsenin parmak izi birbirinebenzemez.ayni yumrta ikizlerinin bile...ve kuran bize bunu kac bin yuzyil once bildirdi....... evet onu parmakuclarini yeniden derleyip duzene koymaya guc yetirenleriz.KIYAMET 4....bunlar uzerinde dusun ve sana bana allah yeter.egerki inaniyorsan ondan gelenlerede inan.kurana ve tum peygamberlere...allaha emanet ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…