„Diğer yarımsın” diyene “inşallah” mı denir?

Evet sen inşallahın anlamını biliyor musun ? Bende istiyorum Allah izin verirse demek istemek ama Allahın izni ile çünkü Allah istemediği sürece siz birlikte olamazsınız biliyorsun değil mi ? Nelere takıyorsunuz ya o iltifat edenlere karıları şimdi beddua okuyor fazla aldanma 😁
Tamam da kanka "Sen benim diğer yarımsın seni seviyorum" diyene (sizin düşünceniz ile) "Allah izin verirse" 'mi denir? Abi ağır saçmalamış ta siz niye böyle yapıyorsunuz?

Konu beni gülümsetti 😊
Yani aslında doğru bşey söylemiş.
Ama ben de böyle şeylerin erkekleri afallattığını düşünüyorum 😊 eğer duygusal bi yapıya sahip değilse tabi.
YYinede içinizi ferah tutun. Ne güzel yanınıza geliyormuş, yapılan söylenenden daha önemli 😊

Dediği çok güzel aslında. Siz diğer yarımsın demişsiniz. O da Allah'ın izniyle demiş. Her sözde inşallah kullanmak imandandır. Kötüye yormayın odunluktan değil içten istediğinden böyle bir şey söylüyor. Allah istemezse yarın hiçbir şeyiniz olur zira.

Tamam da kanka "Sen benim diğer yarımsın seni seviyorum" diyene (sizin düşünceniz ile) "Allah izin verirse" 'mi denir? Abi ağır saçmalamış ta siz niye böyle yapıyorsunuz?
Sen olayı yanlış anlıyorsun ağır saçmalama mış ağır sevmiş sende bunu kaldıramıyorsun bence. Sana karakterin de olmayan cıvıklıkla yaklaşsaydı onu sorgularsın ama adamın yaşam tarzının ne oldugunu sen söylüyorsun ki daha evlenmemişsiniz haklı 1 saate çıkacagımıza garantimiz yok ölmeyiz inşallah 😁

Bizim toplumda karşıdakinin söylediğini onaylamayacaksa ayıp olmasın diye INSALLAH denir. Mesela " yarın bize bekliyorum" diye davet eden birine eğer gitmeye niyeti yoksa "inşallah " denir. Ama kesin gidecekse " yarın görüşürüz " denir.
Lâkin inşallah " Benim niyetim var veya bence de Allah nasip ederse"
demektir. Yani alınacak bir şey yok 😊

Bence ne diyeceğini bilemediği için cümleyi en kolay cümle ile tamamlamış :KK70:
Aa eveet genelde pek aklına söz gelmez öyle güzel söz fikirleri bak bu doğru tesbit. Genelde ya aynısını söyler “senden bunu duymak güzel tatlım” diye veya sen de öylesin benim için der:) ya ben sürekli aynı şey söylediği için hmm benden bunu duymak güzel dimi biliyorum dedim şimdi de kendince başka şeyler söylüyor😃

İnsanların söylediklerine değil yaptıklarına bakın düzenini bozup yanına geliyor çoğu erkek kadın erkeğin yanına gitmeli kafasında. Benim eşimde benim istediğim şehire geldi bu benim için milyon kere seni seviyorum demek zaten
Kesinlikle. Tayinini birlikte verdik...sen düzenini bozma ailenden koparmaya hakkım yok ben gelirim dedi. Bir tek düzeni değil önceki evliliğinden iki çocuklarından da ayrı kalacak ben onlar için burada kalıyordum dedi. Şuan 300 km var aramızda akşamları oğlu ziyarete gelir ergen ve fırsat buldukca arar beni benimle rahat konuşmak için soğuk diğer odaya geçer hadi üşüme geç tekrar odaya derim biraz konuşsuktan sonra sırf üşütmesin diye...seni seviyorumu çok sık demez ona göre insanın hareketlerinden bellidir sevdiği. Sen bana hiç seni sevmiyorum demiyosun hep ben güzel şeyler diyorum dedim. Seni ne kadar seviyorum biliyormusun, seninle evlenecek kadar dedi🧿

Kesinlikle. Tayinini birlikte verdik...sen düzenini bozma ailenden koparmaya hakkım yok ben gelirim dedi. Bir tek düzeni değil önceki evliliğinden iki çocuklarından da ayrı kalacak ben onlar için burada kalıyordum dedi. Şuan 300 km var aramızda akşamları oğlu ziyarete gelir ergen ve fırsat buldukca arar beni benimle rahat konuşmak için soğuk diğer odaya geçer hadi üşüme geç tekrar odaya derim biraz konuşsuktan sonra sırf üşütmesin diye...seni seviyorumu çok sık demez ona göre insanın hareketlerinden bellidir sevdiği. Sen bana hiç seni sevmiyorum demiyosun hep ben güzel şeyler diyorum dedim. Seni ne kadar seviyorum biliyormusun, seninle evlenecek kadar dedi🧿

Vallaha o insallah dan çok kendi çocukların arasına 300 km ara sokan adamdan kork derim

Vallaha o insallah dan çok kendi çocukların arasına 300 km ara sokan adamdan kork derim
İşte bunu da konuştuk. Çocukları zaten okumak için ülkenin ayrı yerlerine gidecek herkes kendi yoluna bakacak. Önemli olan bizim onları iyi yetiştirmemi iz. Sürekli yanlarında olamam ki benim de özel hayatım var dedi

Kimse kimsenin diğer yarısı değildir. İnsanlar birbirinin hayatını kolaylaştırdığı kadar beraberdir, hem maddi ama özellikle manevi olarak. Manevi doyum nedir? Huzur, güven, yoldaşlık vs... İnsan manevi doyuma ancak anlaşabileceği biriyle ulaşabilir.

Bu arada "diğer yarım" sözüne karşılık "inşallah" diyorsa o sizin diğer yarınızı bırakın, anlaşabileceğiniz herhangi biri olması bile şüpheli 😁

Kendi öz çocuklarına yallah demiş size inşallah demiş çok mu 😒

Back
X