„Diğer yarımsın” diyene “inşallah” mı denir?

İşte bunu da konuştuk. Çocukları zaten okumak için ülkenin ayrı yerlerine gidecek herkes kendi yoluna bakacak. Önemli olan bizim onları iyi yetiştirmemi iz. Sürekli yanlarında olamam ki benim de özel hayatım var dedi

Ve bu cevap sizi tatmin etti öyle mi?! O zaman bize de "insallah" demek düşer. 🤷‍♀️

bu cümleye kadar katılıyordum ama bu cümlede çok ayrı düştük. NEden böyle dediğinizi merak ettiğim için yazmak istedim.

Konu sahibi duygusal. Yani ben eşine aşık biri olarak kocama bir kere bile diğer yarımsın demedim. Çok arabesk geliyor bana. Ama konu sahibi romantik olduğunu düşünüyor. Gel gelelim eş adayı öyle değil.

İnşallah (işimiz Allah'a kalmış) anlamındaysa adam odunun teki.

İnşallah (Allah'ın izniyle, ben istiyorum o da isterse) anlamındaysa konu sahibi eş adayı için fazla çocuksu. Yani bunu anlayamıyorsa aralarında ciddi bir hayat görüşü uçurumu vardır.

Konu sahibi duygusal. Yani ben eşine aşık biri olarak kocama bir kere bile diğer yarımsın demedim. Çok arabesk geliyor bana. Ama konu sahibi romantik olduğunu düşünüyor. Gel gelelim eş adayı öyle değil.

İnşallah (işimiz Allah'a kalmış) anlamındaysa adam odunun teki.

İnşallah (Allah'ın izniyle, ben istiyorum o da isterse) anlamındaysa konu sahibi eş adayı için fazla çocuksu. Yani bunu anlayamıyorsa aralarında ciddi bir hayat görüşü uçurumu vardır.
tamam böyle açıklayınca mantıklı geldi. Birbirlerine uyum konusunda yazdığınızı değil de karşıdakinin tavırlarını eleştirdiğinizi düşündüm bir an. Teşekkür ederim açıkladığınız için.

ay yanlis anlasilmak istemem ama beni sinir ediyor bu sekilde cevaplar.

Dogum yapacam, anneme soruyorum bak geliceksin degil mi, ona gore ayarlayacagim her seyi,
kadin bana insaallah diyor, ya gelicem desene rahat edeyim.
Kavga ettim sirf bu cevap yuzunden annemle gene de gelicem demedi, babam geliyoruz kizim sen rahat et dedi de ondan sonra kapatabildik telefonu.
Ne gerek var. Elbette bir engel cikarsa olmaz bazi seyler de...

Of bak gene sinirlendim yok yere, regl mi olcam acaba :rolleyes:

konu sahibi Allah sabir versin diyecem ben haddim olmayarak

Kendi öz çocuklarına yallah demiş size inşallah demiş çok mu 😒

"Sevgimizi ahirete taşıdım dünyalık değil dedi." bu adamın babaligi için de gecerli sanırım. Bazi şeyler süslü lafa bakmaz. Çocuklarının ve kendi arasına 300 km sokan adamdan bir cacık olmaz, aha da buraya yazıyorum. Süslü püslü laflar bazi şeyleri örtmüyor. Konu sahini 29 yaşında. Adam taş çatlasa kaç yasi da olur ve ona göre çocuklar kaç yaşındadır? Yok okuyup başka yere gidecekmişlerde, onun da özel hayatı varmış da. Papucumun ahiret kardeşim 🤦‍♀️

"Sevgimizi ahirete taşıdım dünyalık değil dedi." bu adamın babaligi için de gecerli sanırım. Bazi şeyler süslü lafa bakmaz. Çocuklarının ve kendi arasına 300 km sokan adamdan bir cacık olmaz, aha da buraya yazıyorum. Süslü püslü laflar bazi şeyleri örtmüyor. Konu sahini 29 yaşında. Adam taş çatlasa kaç yasi da olur ve ona göre çocuklar kaç yaşındadır? Yok okuyup başka yere gidecekmişlerde, onun da özel hayatı varmış da. Papucumun ahiret kardeşim 🤦‍♀️

Çocuklar ergenmişler okul okuyormuş... Tamam işte babaya en ihtiyaç duyacakları hayatlarının geri kalanına yön verecekleri yaşta baba yok. Ya onu da geçtim be adam hiç mi özlemeyeceksin. Böyle biriyle muhteşem bir evlilik yapacağını düşünen konu sahibi çok ilginç. Kendi çocuğunu gözden çıkaran elin kızına ohoo...

ay yanlis anlasilmak istemem ama beni sinir ediyor bu sekilde cevaplar.

Dogum yapacam, anneme soruyorum bak geliceksin degil mi, ona gore ayarlayacagim her seyi,
kadin bana insaallah diyor, ya gelicem desene rahat edeyim.
Kavga ettim sirf bu cevap yuzunden annemle gene de gelicem demedi, babam geliyoruz kizim sen rahat et dedi de ondan sonra kapatabildik telefonu.
Ne gerek var. Elbette bir engel cikarsa olmaz bazi seyler de...

Of bak gene sinirlendim yok yere, regl mi olcam acaba :rolleyes:

konu sahibi Allah sabir versin diyecem ben haddim olmayarak
yanlış düşünüyorsunuz bence. Sinirlenecek bir konu yok. Olaya şöyle bakın derim daha rahat edersiniz. Allah izin verirse demediğiniz her şey yarım kalmış gibidir. İşinizi Allaha bırakırsanız kendinizi güvende hissedersiniz. Hem hadis var bu konuda;
"Kişinin konuşmalarında 'inşallah' demesi imanının mükemmelliğindendir."

Çocuklar ergenmişler okul okuyormuş... Tamam işte babaya en ihtiyaç duyacakları hayatlarının geri kalanına yön verecekleri yaşta baba yok. Ya onu da geçtim be adam hiç mi özlemeyeceksin. Böyle biriyle muhteşem bir evlilik yapacağını düşünen konu sahibi çok ilginç. Kendi çocuğunu gözden çıkaran elin kızına ohoo...

Aynen.. Aha kaç yaşıma gelmişim hala babamın gölgesini arıyorum. Doğru dürüst bir baba ortada zoraki bir durum yoksa asla böyle davranmaz. Birde "seni ailenden ayıramam. Buna hakkım yok" diyor konu sahibine. Çelişkiye bakarmisiniz? Onu annesinden babasından ayiramaz. Ama kadın uğruna kendi çocuklarını babadan ayırıyor. Buna sorumluluklarimdan kaçıyorum demiyor da cep telefon babası

yanlış düşünüyorsunuz bence. Sinirlenecek bir konu yok. Olaya şöyle bakın derim daha rahat edersiniz. Allah izin verirse demediğiniz her şey yarım kalmış gibidir. İşinizi Allaha bırakırsanız kendinizi güvende hissedersiniz. Hem hadis var bu konuda;
"Kişinin konuşmalarında 'inşallah' demesi imanının mükemmelliğindendir."

yazdiginiz yorum sebebi icin aslinda yanlis anlasilmak istemem dedim, kimsenin inancina saygisizlik etmek istemem.
Ki kendi annemden ornek verdim.
Ben dogru bulmuyorum, inancli bir kisi iseniz zaten her sey icin Allah izin verirse olur diye dusunuyorsunuzdur, gunluk konusmada bunu surekli dile getirmeye ve ufacik bir plani yapamaz hale gelmeye gerek yok.

Ama elbette tercih meselesidir.

Kesinlikle. Tayinini birlikte verdik...sen düzenini bozma ailenden koparmaya hakkım yok ben gelirim dedi. Bir tek düzeni değil önceki evliliğinden iki çocuklarından da ayrı kalacak ben onlar için burada kalıyordum dedi. Şuan 300 km var aramızda akşamları oğlu ziyarete gelir ergen ve fırsat buldukca arar beni benimle rahat konuşmak için soğuk diğer odaya geçer hadi üşüme geç tekrar odaya derim biraz konuşsuktan sonra sırf üşütmesin diye...seni seviyorumu çok sık demez ona göre insanın hareketlerinden bellidir sevdiği. Sen bana hiç seni sevmiyorum demiyosun hep ben güzel şeyler diyorum dedim. Seni ne kadar seviyorum biliyormusun, seninle evlenecek kadar dedi🧿
Ama burda farklı durum var çocuklarından uzak nasıl kalacak? Bu benim için olumlu özellik olmazdı sanırım şartlarda önemli tabi ama yaşları kaç olursa olsun uzak olmamalıydı neden boşanmış?

Benm eşim de bana sen benm diğer yarimsin dese ben gözlerine bakar tövbe bismillah bana bı gülme geldi derim :D
Ya da aynı inşallah derm

Alışılmadık bünyeye böyle zararlı cümleler söylemeyin :)

onun yerine seninle bir Züleyha Yusuf misali olabilseydik gbi cmle kursaydiniz gene belki farklı bı cümle duyardiniz:D

Yok iyi bisey söylemiş ciddiyim . Benimde bazı tanıdığım din hocaları diyeyim :) böyle konuşurdu ama ordaki inşallah hani allaha bırakıyorum inşallah öyle olsun gibi bir inşallah . Güzel bisey yani huzursuz olmayın 😊

Back
X