„Diğer yarımsın” diyene “inşallah” mı denir?

Denebilir bence, bu asla seni simdi sevmiyorum sonra sevecegim kismet olursa demek degil.

Misal:

Eee burda kedicik diyor ki: Hocam cok seviyorum insallah. Eee bu asla hocam simdi sevmiyorum ama gelecekte severim demek degil. Daha cok insallah demeye aliskin insanlar cumlenin sonuna ekliyor gibi

Denebilir bence, bu asla seni simdi sevmiyorum sonra sevecegim kismet olursa demek degil.

Misal:

Eee burda kedicik diyor ki: Hocam cok seviyorum insallah. Eee bu asla hocam simdi sevmiyorum ama gelecekte severim demek degil. Daha cok insallah demeye aliskin insanlar cumlenin sonuna ekliyor gibi

Dogru bak ilk defa bu kedicikler ise yaradi sagol:) AMa gercekten de o anlamda kullanilmis yani sevmiyorum sevecegim insallah degil:D

Bana saçma geldi. Sen de benim diyebilirdi cevap olarak. Din adamı olmak iletişim kurmaya engel değil. Kafa olarak böyle de olabilir. Ben hoşlanmadım. Seni seviyorum diyebiliyor mu? Her zaman mı din temelinde sohbet ediyor?
Süslü cünmleler pek kullanmiyor neymis insan yaptiklariyla belli etmeliymis sevdigini. Din temelinde cok sohbet eder felsefe cok yapar...

Yok iyi bisey söylemiş ciddiyim . Benimde bazı tanıdığım din hocaları diyeyim :) böyle konuşurdu ama ordaki inşallah hani allaha bırakıyorum inşallah öyle olsun gibi bir inşallah . Güzel bisey yani huzursuz olmayın 😊
Tesekkür ederim cidden acaip huzursuz olmustum iyi ki baslik actim baska düüsnceler dinlemek gercekten de iyi geldi

Benm eşim de bana sen benm diğer yarimsin dese ben gözlerine bakar tövbe bismillah bana bı gülme geldi derim :KK70:
Ya da aynı inşallah derm

Alışılmadık bünyeye böyle zararlı cümleler söylemeyin :)

onun yerine seninle bir Züleyha Yusuf misali olabilseydik gbi cmle kursaydiniz gene belki farklı bı cümle duyardiniz:KK70:
Ismi de yusuf zaten hah bak iyi ki getridin aklima ben senin züleyhanim diyeyim:D

Ama burda farklı durum var çocuklarından uzak nasıl kalacak? Bu benim için olumlu özellik olmazdı sanırım şartlarda önemli tabi ama yaşları kaç olursa olsun uzak olmamalıydı neden boşanmış?
Almanla evliymis, almanin kaynanasiyla ayni evde yasamislar kadin huzursuzluk cikartiyormus. Bir de kültür farki var olmamis. Hep dini konular yüzünden tartismislar. Kadin evlenmek icin müslüman olmus ama tam anlamiyla uygulayamiyormus anladigim kadariyla

Konu sahibi duygusal. Yani ben eşine aşık biri olarak kocama bir kere bile diğer yarımsın demedim. Çok arabesk geliyor bana. Ama konu sahibi romantik olduğunu düşünüyor. Gel gelelim eş adayı öyle değil.

İnşallah (işimiz Allah'a kalmış) anlamındaysa adam odunun teki.

İnşallah (Allah'ın izniyle, ben istiyorum o da isterse) anlamındaysa konu sahibi eş adayı için fazla çocuksu. Yani bunu anlayamıyorsa aralarında ciddi bir hayat görüşü uçurumu vardır.
Aynen duygusalim ve aramizda da yas farki var 11 yas gibi...

ay yanlis anlasilmak istemem ama beni sinir ediyor bu sekilde cevaplar.

Dogum yapacam, anneme soruyorum bak geliceksin degil mi, ona gore ayarlayacagim her seyi,
kadin bana insaallah diyor, ya gelicem desene rahat edeyim.
Kavga ettim sirf bu cevap yuzunden annemle gene de gelicem demedi, babam geliyoruz kizim sen rahat et dedi de ondan sonra kapatabildik telefonu.
Ne gerek var. Elbette bir engel cikarsa olmaz bazi seyler de...

Of bak gene sinirlendim yok yere, regl mi olcam acaba :rolleyes:

konu sahibi Allah sabir versin diyecem ben haddim olmayarak
Ayni ben ya sanki beni bir belirsizligin icine koyup birakiyorlar gibime geliyor ve bu beni öyle huzursuz ediyor ki sanki güvenilmez bir ortamda gecistirmek icin söylenmis gibi. Sizi cok iyi anliyorum. Ayrica Almanca karsiligi „umarim“ oldugunu gördükten sonra daha bir sinirlenmistim bunu da ona söyledim.

Gelecekle alakalı değil ki özlemden dolayı “sen benim diğer yarımsın” seviyorum diyene inşallah mı denir Allahaşkına. Bunu dedi bana aynı zamanda da tayinini yanıma veriyor ve bir senelik bir birliktelik bu. Sevmese beni geceyarısı arar mı fırsat buldukca? Sevgimizi ahirete taşıdım dünyalık değil dedi. Kendisi din dersi hocası. Beni inşallahın anlamını bilmemekle suçladı ağzım açık kaldı zaten odun güzel söz söylemez ama ben güzel şeyler diyince de böyle der.. Ya kafam basmıyor hala.
Biz de eşimle bazen öyle inşallah diyorduk.Nereden biliyorsunuz belki ayrılacaksınız.Alınacak bir şey yok

benim bildigim insallah dedigin seyi gerceklestirmen gerekiyor
gerceklesmesini diledigi icin insallah demis kotu bisey dememiski
adanan hoca gibi insallah maasallah bu nasil iliski yahu 😁

yazdiginiz yorum sebebi icin aslinda yanlis anlasilmak istemem dedim, kimsenin inancina saygisizlik etmek istemem.
Ki kendi annemden ornek verdim.
Ben dogru bulmuyorum, inancli bir kisi iseniz zaten her sey icin Allah izin verirse olur diye dusunuyorsunuzdur, gunluk konusmada bunu surekli dile getirmeye ve ufacik bir plani yapamaz hale gelmeye gerek yok.

Ama elbette tercih meselesidir.
Yapamaz halde değilim ki. Ama her şeye inşallah derim evet dememek kötü diyemem ama diyenler anlaşılmalı bence yani kötü değil yanlış değil. Demek istediğim bu. İnşallah deyince yapamam ya da yapmak istemiyorum anlamı çıkmıyor.

Almanla evliymis, almanin kaynanasiyla ayni evde yasamislar kadin huzursuzluk cikartiyormus. Bir de kültür farki var olmamis. Hep dini konular yüzünden tartismislar. Kadin evlenmek icin müslüman olmus ama tam anlamiyla uygulayamiyormus anladigim kadariyla

Sen git Almanı bul sonra müslümanlığı iyi uygulamayadı diye boşan.
En başından muhafazakar bulsaydı o zaman.
Valla bana hiç güven vermedi bu adam.
Evlenene kadar canım cicim sonra dini bahane et boşa. Sonra yeni eş bul onun için de çocuklarından kurtul. Oh ne güzel dünya.
Ayrıca mühendisi sıkıcı bulup din öğretmenini eğlenceli bulmanız da komik🤣🤣
Dini bir şeyde ne eğlence olacak allasen

Gelecekle alakalı değil ki özlemden dolayı “sen benim diğer yarımsın” seviyorum diyene inşallah mı denir Allahaşkına. Bunu dedi bana aynı zamanda da tayinini yanıma veriyor ve bir senelik bir birliktelik bu. Sevmese beni geceyarısı arar mı fırsat buldukca? Sevgimizi ahirete taşıdım dünyalık değil dedi. Kendisi din dersi hocası. Beni inşallahın anlamını bilmemekle suçladı ağzım açık kaldı zaten odun güzel söz söylemez ama ben güzel şeyler diyince de böyle der.. Ya kafam basmıyor hala.
Elma mısınız siz..

Sen git Almanı bul sonra müslümanlığı iyi uygulamayadı diye boşan.
En başından muhafazakar bulsaydı o zaman.
Valla bana hiç güven vermedi bu adam.
Evlenene kadar canım cicim sonra dini bahane et boşa. Sonra yeni eş bul onun için de çocuklarından kurtul. Oh ne güzel dünya.
Ayrıca mühendisi sıkıcı bulup din öğretmenini eğlenceli bulmanız da komik🤣🤣
Dini bir şeyde ne eğlence olacak allasen
Din öğretmeni deyince aklınıza evden çıkmayan, gülmeyen, espri yapmayan / anlamayan, donuk biri geliyor sanırım. Hmm :KK51:

Back
X