„Diğer yarımsın” diyene “inşallah” mı denir?

Kötü niyetli değil bence ya. Benim bir arkadaşım da dinine çok bağlı bir insan. Mesajlaşırken "Cumartesi günü orada olmaya çalışalım inşallah" gibi yazıyor. Başta garipsiyordum da alıştım, hani başımıza her şey gelebilir kimsenin garantisi yok inşallah hep öyle oluruz/öyle düşünürüz anlamında kullanmış bence.

-Diğer yarımsın.
-İnşallah
Bir tuhaflık var.
-Evelallah deseydi,anlardım da.
😊
Üzülmeyin.Sorun edilecek bir şey değil.

Gelecekle alakalı değil ki özlemden dolayı “sen benim diğer yarımsın” seviyorum diyene inşallah mı denir Allahaşkına. Bunu dedi bana aynı zamanda da tayinini yanıma veriyor ve bir senelik bir birliktelik bu. Sevmese beni geceyarısı arar mı fırsat buldukca? Sevgimizi ahirete taşıdım dünyalık değil dedi. Kendisi din dersi hocası. Beni inşallahın anlamını bilmemekle suçladı ağzım açık kaldı zaten odun güzel söz söylemez ama ben güzel şeyler diyince de böyle der.. Ya kafam basmıyor hala.
Size yine inşallah demiş. Burada bir arkadaşa adam senden hoşlanıyorum demiş. Kız Teşekkür etmiş 🤣🤣

Ben sen romantik bir cumle beklerken adamin insallah demesine takilmadim. Sen buna takildiginda ben baska birsey dusundum. Aslinda bir cumle bazen iliskinin gidisatini da gosteriyor eger gorebilirse kisi. Demek istedigim ikinizinde sanki beklentileri farkli. Nasil anlatiyim bilemedim ki. Hayata bakislariniz farkli.Bu ileride sorun olabilir.
Yoksa insallah kelimesini hepimiz kullaniyoruz. Tabi ki sen benim yarımsın diyene ben de insallah demem de...

Bende çok kullanırım İnşallah kelimesini günlük hayatımda ama sen benim diğer yarımsın diyen birine de verilecek cevap değil, belki şaşkınlıkla söylemiştir bunda takılacak birşey yok.

Çocuklarından ayrı hayat kurmayı planlayan, oğlunun yanına geldigi saatlerde marifet gibi diğer odada sevgilisiyle konusan tarafını dert edin edecekseniz. Sizin daha çok hoşunuza gidiyor bu durum ama hiç iyi bir profil yok adamda.

Bi din öğretmeni olarak daha önce bu düşünceye sahip biri hiç karşıma çıkmadı. Şaşırdım 😊
Tabiki tercih meselesi 😉

Çok normal.
Herkes kendi hayat görüşüne göre bir çevre ediniyor kendine.
Biz de karı koca öğretmeniz. Eşim matematikçi ben tarihçi. Bize de mutlaka sıkıcı diyen olacaktır. Biz de karı koca dini hassasiyeti olmayan insanlarız ondan din öğretmeniyle arkadaşlık yada ilişki kuramayı düşünmezdik dediğim gibi.

Sevgimi Ahirete tasıdım dunyalık degıl dese erkek arkadasım bana, Allah kabul etsin derım.

Hıc sevmem bu kadar buyuk konusmaları. Sızın soyledıgınıze de ınsallah denmez, sende benim diger yarım falansın denir. Ki kimse kimsenin diger yarısı degıl su hayatta. Diger yarılar oyle gidiyor ki, sen yasamaya devam ediyorsun.
Mutluluğunuz daim olsun.

Almanla evliymis, almanin kaynanasiyla ayni evde yasamislar kadin huzursuzluk cikartiyormus. Bir de kültür farki var olmamis. Hep dini konular yüzünden tartismislar. Kadin evlenmek icin müslüman olmus ama tam anlamiyla uygulayamiyormus anladigim kadariyla

Palavra bence lanse ettiği kadar dindar olsaydı Müslüman bir kadınla evlenirdi. Sarı marı Helgaya dibi düşmüş sonra uymayınca evliliği patlamış

Sen git Almanı bul sonra müslümanlığı iyi uygulamayadı diye boşan.
En başından muhafazakar bulsaydı o zaman.
Valla bana hiç güven vermedi bu adam.
Evlenene kadar canım cicim sonra dini bahane et boşa. Sonra yeni eş bul onun için de çocuklarından kurtul. Oh ne güzel dünya.
Ayrıca mühendisi sıkıcı bulup din öğretmenini eğlenceli bulmanız da komik🤣🤣
Dini bir şeyde ne eğlence olacak allasen

%100 katılıyorum. Helgayı bulunca din min hikaye olmuş bizim kıza gelince inşallah maşallah

Palavra bence lanse ettiği kadar dindar olsaydı Müslüman bir kadınla evlenirdi. Sarı marı Helgaya dibi düşmüş sonra uymayınca evliliği patlamış
Hm ilk geldiği sene hemen evlenen bir adamın niyeti zaten oturum almak. Birkaç [5-6] sene evli kalıp oturumu alınca da ayrılmış.

“Sen benim diğer yarımsın” cevabına inşallah cevabı veren kişilik temsili images (17).jpeg:KK53:

Hm ilk geldiği sene hemen evlenen bir adamın niyeti zaten oturum almak. Birkaç [5-6] sene evli kalıp oturumu alınca da ayrılmış.
Oturum almak ıcın sonunda bosanacagını bilen adam neden cocuk yapar?

Asık oldum evlendim, anlasamadık ayrıldık dese onunde saygıyla egılcem de oturum moturum diyince bana bir gulme geldi.
Ayrılmayı dusunur musunuz bu adamdan?

Cüretkar adamlar hep 1-0 önde başlar.
İnşallah maşallah sanki çabuk ilerlemek istemeyen,sakin gitsek mi demek isteyen birinin verdiği cevap gibi.
benneyanginlargordum benneyanginlargordum ünde söylediği gibi söylemiş olduğu sebep cok antika.
Sıkıcı. 🙄
Bu bosanan adamların ya karıları bisey caliyor, ya bu adamları aldatıyor, ya da iste oturum izni ıcın öylesine evlenmıs oluyorlar..

Hıcbırı de cıkıp erkek gıbı, sevdim asık oldum kıymetini bilmedim beni terk etti veya sevdim asık oldum guzel gunler gecırdık ama sonunda herseyı tukettık ve ayıpsız sekılde ayrıldık mutlu olsun cocuklarımın annesi falan demiyor.

Hep magdurlar yavrumlar ya, kıyamıyorum hıc bu beylere ben kendileri harıkayken kadınlar hep uzuyor bunları 😥😥😥

Oturum izni ıcın evlenen adam ki bence bu evlilikte sacma ve yanlıs, cocuk yapmaz.
Adam iki cocuk yapmis cocukları da bırakmış... Gelmıs konu sahibine, oturum ıznı ıcın evlendim din konusunda anlasamadık diyor.
Hadi ordan!

Bu bosanan adamların ya karıları bisey caliyor, ya bu adamları aldatıyor, ya da iste oturum izni ıcın öylesine evlenmıs oluyorlar..

Hıcbırı de cıkıp erkek gıbı, sevdim asık oldum kıymetini bilmedim beni terk etti veya sevdim asık oldum guzel gunler gecırdık ama sonunda herseyı tukettık ve ayıpsız sekılde ayrıldık mutlu olsun cocuklarımın annesi falan demiyor.

Hep magdurlar yavrumlar ya, kıyamıyorum hıc bu beylere ben kendileri harıkayken kadınlar hep uzuyor bunları 😥😥😥

Oturum izni ıcın evlenen adam ki bence bu evlilikte sacma ve yanlıs, cocuk yapmaz.
Adam iki cocuk yapmis cocukları da bırakmış... Gelmıs konu sahibine, oturum ıznı ıcın evlendim din konusunda anlasamadık diyor.
Hadi ordan!
Hepp aynı şeyi söylerler. 🤨
Hani kafayı bir çalıştır da daha inandırıcı bişeyler söyle.Böyle de düz mantıklar.
Ya evirip çevirme dürüst ol güven ver karşındaki insana ki kadın senin karşındaki hey yavrum
Kime yediriyorsun duygusallık bir iki vicdan kas bir iki göz boya tamam.
Oturum için çocuk da yapıyor.
Yersen.

Back
X