Dik Başlıyım Kimseyle Geçinemiyorum

Benim hoşuma gidiyor sadece fikirleri konuşturarak saatlerce konuşmak. Birinin gözlerinin içine bakıp kahve içmekten daha keyifli geliyor konu karşı cins olunca.

benim yazdığımın bu cevapla alakası yok ki :) fake hesaptan sohbet etmek mantıksız bana göre hem de 1 hafta. güvenle ilgili sorunlarınızı çözmenizi öneririm.

Simdi ablacim lafla, tavirla feminizm olmaz. Dunyada tek bir guc var, o da maddi guc. Maddi gucun varsa vardir, toplumda sozu gecen bir kadin olursun yoksa da yoktur o zaman da 8 Martta eline pankart alir sokaga cikarsin esitim dersina ma erkekler avukatlik, muhendislik, doktorluk yaparken sen vasat bir is yapiyorsan ve ben de esitim esit buraya bakin diyorsan seni kimse ciddiye almaz.

Sozunun gecmesini istiyrosan maddi gucun olacak o kadar. Ondan sonra kimseye eyvallahin olmaz. Benim tek basima maddi gucum var cunku cok iyi kazancli ve rekabetci bir meslek yapiyorum, ayrica da rekabetin icindeyim ve yaptigim iste basariliyim. Ne para icin evlenirim, ne de parasiyla beni etkilemeye calisan erkek basarili olabilir cunku ihtiyacim yok. Sadece adami seviyorsam ozgur irademle yaninda kalirim, baska kaygi gutmeden. Ozgurum, toplumda yerim var, sozum geciyor, sosyal ve profesyonel hayatta yerim var gercekten erkeklerle esitim. Sen neye dayanarak esit oldugunu soyluyorsun mesela? Esit olmak durumun ideali tabi ki, ama dunya farkli. Misal siyahiler de esit olmak istiyorlar ama cesitli sebeplerden dolayi ayrimciliga ugrayip horlaniyorlar. Kisacasi ortada hak yoksa, esitlik yoksa insan soke soke kazanmak zorunda. Simdi sen diyorsun ki ben cok feministim ve bolca konusarak kafa utuleyerek bunu gosteriyorum. Ceneyle, agizla esitlik olmaz tekrar soyluyorum, esit olmak icin baska neler yapiyorsun mesela?

Son düzenleme:
Aslında sesını duymak ıstemesı saçma degıl, numaranı ıstemesıde sacma degıl ama bunu saçma olarak değerlendırmenızın sebebını anlayamadım :) ıletısım nasıl kurabılırsınız.

Şaka sanırım :)

Şaka sanırım :)

Yooo gerçek gayet
Ben Almanyada yaşıyorum, burda da kadınlar rekabetçi meslekler yerine vasat işler yapıyorlar
Ama lafa gelince mangalda köz bırakmıyorlar. Eeeee gerçek güç olan maddi gücü elinde tutmadıktan sonra çık istediğin kadar sokakta ben de eşitim diye pankart aç sana kim inanır kardeşim?? Beğenin beğenmeyin sosyal ve toplumsal olarak lafını geçirmenin tek yolu maddiyattan geçiyor. Lafla iş olmaz. Ben eşitim diceksen gerektiğinde yumruğunu çıkarıp masaya vurabilmelisin. Erkekler avukatlık, hakimlik, doktorluk yapıyorken sen markette, pastanede vasıfsız işçilik yapıyorsan senin eşitlik iddianı kim ciddiye alır bir düşünün.

Öncelikle şu feminizm zırvasını bırak. Feminist ne ya... Neye yarıyor bu feministler? Kadın hakları konusuna en çok zararı veren en başta feministlerdir.
Sen kendini geliştir, bir ideal sahibi ol. Bu boş feminik saçmalıklar sadece elinde pankart seni oyalar.
Numaranı vermek yada vermemek senin kararın, ki zaten hem İnternet üzerinden hem fake hesaptan hemde bir haftada numaranı vermemen çok doğal. Hatta böyle bir kanaldan bırak numara vermeyi hiç konuşma bile.
İnsan gibi çevrenden tanışırsın, konuşursun, bu işin oluru budur. Internetten fake hesaplardan tiplerden hayır gelmez.

Bırılerı bu işleri de yapıcak, kımısı doktorluk, kımısı marketde kasıyerlik yapacak. Burada sızın bakış açınız var ve tek güç maddi güç degıldır. Insanın bakış açısıdır, yani sız para oldugunda eger almak ıstedıgınızı alabılıyorsanız bu maddi anlamda kaygınız yok demektir. Güç insanın erkegın yada kadının bakış açısıdır, olaylara yaklaşımı, hayatın ınsana yaşattıgı durumlarda başa çıkabılme gibi. Mesela bana göre sız zayıf bırı oluyorsunuz, tüm bu anlattıklarınız bende de mevcut ben turkıyede yaşıyorum. Hıc bır zaman böyle düşünmedim, maddiyat ınsanı güçlü yapmaz, insanı güçlü yapan saglam karakter, kışılık ve tecrubedır.. Ben gucluyum ama benım sahıp olduklarımla degıl, benlıgım güçlü. Yanlış ifade edebılmıs olabilirim anlatamamış olabılırım, arada bebegımle ılgılenıyorum :)

Anlaşamıyoruz.
Ve bence sizin sorununuz da bu; karşınızdaki insanlarla sürekli demagoji halinde iletişim kuruyorsunuz. Okuduğunuzu kısmen anlamıyor yine de haklı çıkmak için çarpıtmaya çalışıyorsunuz. E bi yerden sonra da insan "ehhh ben ne diyorum o ne anlıyor ya" deyip sıkılıyor. Olay bu. Hatta ben de sıkıldım, topukluyorum. İyi günler.

yazdıklarınız baştan aşağı yanlış geldi bana.bana da itici gelirdi karşı taraf haklı yani onu yazan.

feminist oldugunuzu söyluyorsunz ama fake hesaplar falan filan ?
madem bu kadar dik başlı ve kendinize guveniniz var o zaman böyle fake lere falanda gerek kalmamlı..
bana da bazen doğrucu davut derler ama hiç bir zaman bu huyumdan şikayetçi olmadım.. en son yanımdan gidecekleri yerden en basımdan böle oldugumu bilip kendileri karar veriyolr ben buyum diyorum neyse o ama eleştirelere de açığım yani ben böleyim bana da öyle olmalarını istiyorum açık net lafı dolandırmadan..

Dik başlı pat diye konuşan ve hep sınırları olan bir arkadaşım var. Sonuc: Sevgili edinemiyor, insanlarla arası bozuk ve ben hep onun 2 saat dertlerini dinliyorum. Bunu yapabilende birtek benim çünkü ona onun diliyle tepkiler veriyorum Sanırım bu yüzden bir benle anlasiyor

Sizin ilişkilerinizde yaşadığınız problemin kadının saygınlığı ve eşitliği ile bir ilgisi yok ki.

Öncelikle hayata karşı bi duruşa, savunacak değerlere sahip olduğunuzu söylüyorsunuz ancak daha kendi kimliğinizi dahi sahiplenememişsiniz.

Kendini seven, kendine saygı duyan, cinsiyetlerin birbirinden üstün olmadığının bilincinde olan, karar alabilen ve bu kararlara saygı duyulmasını bekleyen, ne istediğini bilen bi kadın karşı cins ile sınırlarını fake hesabın arkasına saklanarak korumaz.

İnsanların karşısına maskelerle çıkarsanız karşınıza da hep o maskeleri düsürme, maskenin ardındakini elde etme saplantısı olan insanlar çıkar. Korkularınız olduğunu bilirler, saklanma ihtiyacınızdan beslenirler, olay av avcı ilişkisine dönüşür.

Her kim iseniz, o olun. Olduğunuz kişinin görülmesine, duyulmasına, bilinmesine izin verin. Çevrenizi kendinize uydurmakla kendiniz çevrenize uymak arasında sıkışıp kalmayın. Bazen kimse kimseye uymaz. Birileri sizi görürmüş, e görsünler. Sizi kınayıp dışlarlar, kötü bi şey yaptığınızı düşünürlermiş, düşünsünler. Siz yine de kendi bildiginizi yapın.

Ayrıca dünya instagramdan büyük, bence aşk aranmaz ama siz illa arayacaksınız biraz ekranlardan uzaklaşın, öyle arayın.

Not : En dolu dolu ilişkilerimden birini en pasif agresif dönemimde yaşamıştım. Felaket sivri dilliydim, dik başlıydım. Egilip bükülmeye halen karşıyım ancak esnemezdim bile. Kendim gibi pata küte yaşayan bi sevgilim vardı, sert ama gerçekten güzel bi ilişkiydi. Sonra güncellendim tabi. Yine de sivri dilli, dik başlı hatun yalnız kalır mevzusu hikaye yani, geçiniz.

Son düzenleme:
Çok begendım düşüncelerınızı ne kadar dogru ve aydın.

nasıl bir aşağılık kompleksiyle bunları yazdınız bilmiyorum ama herkes kendi için yaşar. Mesleğini de kendin için yaparsın paranı da kendin için kazanırsın. İki üniversite bitirdim memur olmak istemediğim için kendi işimi yapıyorum ve kazancım giderlerimi karşılıyor bu durumda hangi doktor ya da mühendisin bana sözü geçebilir? Üniversite zamanlarımda garsonlukta yaptım garsonluk yaptığım yere dediğiniz mesleklerden çok kişi gelirdi o zamanlar da hiçbirinin sözü geçmezdi. Hayat felsefenizi maddiyattan ibaret tutmayı bırakıp biraz farklı gözlerle bakmayı deneyin derim.
Alfabede 29 harf var, gönül diliyle konuşmak diye birşey var. Bir süre yazışarak konuşmanın sakıncası yok en azından bir ay kadar. Bence çok şey istemiyorum.
yazdıklarınız baştan aşağı yanlış geldi bana.bana da itici gelirdi karşı taraf haklı yani onu yazan.
nedense bunu duymak içimi rahatlattı bir aynadan bakmamı sağlar belki ama bilmiyorum bir haftada konuşup kaynaşmak numaralaşmak çıkıp görüşmek çok mu doğru ben mi geri kaldım?
kendi güveniyorum da karşımdakine güvenemiyorum en azından bir haftalık bir süreç zarfında.
arkadaş çevreme karşı böyle değilim tam tersi tam bir sevgi pıtırcığı oluyorum çevremde sevilen biriyim diyebilirim sorunum erkeklerle.
Yazildimi bilmiyorum ama hayatiniz sosyal medyadan ibaret gibi gorunuyor okuyunca.
illa ki instagramdan vs mi arkadas olunuyor.bir de ustune fake hesap diyorsunuz.
yasiniz 23.Haliniz cok sacma geldi
bahsettiklerim tamamen sosyal medyada olan durumlar değil instagram örneği verince öyle bir algı oluştu sanırım :)
çok sevdim bu cevabı teşekkür ederim.

İnsanlar fake hesaptan konuşmak istemezler doğal olarak. Kendi hesabınızdan konuşmak istemeleri çok doğal. Dışarı çıkmayı veya telefon numaranızı istemelerini de normal buldum. Benim istediğim gibi giyineceksin, şuraya gitmeyeceksin vs. dememişler sonuçta. Siz yanlış şeylere tepki gösteriyorsunuz bence.

O kadar doğru ki, bakıyorsun Harvard'da, nasada, orada burada hintli, orta doğulu, asyalı kadınlar, onlar feminist değiller(!) ama ota moka cırlayan, neye hizmet ettiği bilinmez örgütlerin maşası olmuş, alt gelir gruplu, tatlı su leftistleri.

Not: yorumumun konu sahibinin şahsı ile bir ilgisi yoktur. Konjonkture yapılmış bir yorumdur.

Gerçekte sizinle tanışmadan size yorum yapamayız ki. Mesela benim de birkaç tane feminist arkadaşım oldu. En fazla iki gün dayanabildim onlara. Sürekli en saçma sapan şeyde bile kadınların ezildiğini söylüyor (doğru olmasa bile) erkeklere alttan alttan laf atıyorlar, sürekli bir şeylerden şikayetçiler vb
Ben bile bunlara dayanamazken Kim böyle bir sevgili ister ki?

Hemen telefon numarası vermemek konusunda haklısınız vermeyin zaten ama fake hesaptan falan yazmak cidden saçma. Belki onlar sizin onları işlettiğinizi düşünüyor olabilirler.
Yani özetle çok kasmayın kendinizi sürekli sızlanmayın(siz belki öyle olmayabilirsiniz ben gördüklerime göre söylüyorum)

Ya kendi sosyal hesabini dahi gizleyen, telefonunu vermeyen biriyle kim neden boş boş vakit gecirsin? Herkes senin gibi "biri gorecek" seklinde yaşamiyor bunun hizli olmayla alakasi yok, saglikli ilişkiler senin istedigin gibi kurulmaz genelde.

Konunun özeti
Biri gorecek korkusuna kimseyle bulasamiyorsun, ifşa olurum korkusundan fake hesap kullaniyorsun gelmiş burada soyle feministim, böyle dik başliyim
Fotograf atmana sasirdim dogrusu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…