- 31 Aralık 2017
- 320
- 361
- 33
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
biribirini hiç görmeden sohpet ederekte karşımızdakini azda olsa tanıyabileceğimizi düşünüyorum. O tanıma aşamasında da gerçekten görüşmeye değecek birimi ona karar vermiş oluruz. Çok bir şey istemiyorum ki en fazla 1 ay.Eğer erkeklere güvenmiyorsan onlarla sevgili olma, fake hesap değil anonim hesap oluştur profiline kadın fotoğrafı koymadan dilediğinle sevgili olma amacı gütmeden sohbet edebilirsin.
Ayrıca 1 hafta içinde numara istiyorlar tanışmak istiyorlar çok erken değil mi demişsin sana göre ne zaman tanışmak için erken bir vakit değil? 3 ay boyunca konuşup fikirlerini sanal mecradan öğrenip öyle mi gerçek hayata geçmek istiyorsun? insanları ancak gerçek hayatta buluşup yüzyüze konuşurken gözünün içine bakarak gerçekten tanıyabilirsin.Ama kimseyle de buluştun diye sevgili olmak zorunda değilsin ya da 2 ay geçince evleneceksin diye birşey yok.
Bence sen feminist filan değilsin sadece doğup büyüdüğün çevre yüzünden erkeklere karşı bir ön yargın oluşmuş ve erkeklerle sağlıklı iletişim kuramıyorsun.Ya toleransını arttır şartelleri attırma ve gerçekten ne istediğine karar ver ya da böyle yaşamaya devam et.
haberleri takip ediyor musunuz bilmiyorum gerçek hesaptaki bilgileri kullanarak fake hesap açan üzerine şantaj yapan savcılık soruşturmasının da sonuç alamadığı o kadar çok vaka var ki. Gerçek hesabıma eklemek için bir ay konuşma süresi tanımama şaşıranları anlayamıyorum. Ailem, fotoğraflarım, kişisel bilgilerim var o hesapta.Hatanız nerde hemen söyleyeyim ; gerçek kimliğinizi gizleyerek , fake hesaplardan iletişim kuruyor olmanız .
Hiç güven veren bir durum değil neden kendi hesabınızdan konuşmuyorsunuz kimseyle ?
Karşıdaki kişinin seni tanımak istemesinden daha doğal ne olabilir ki ?
Tabiki konuşup , buluşmak isteyecek .
Çok yanlış anlamışsınız. Bir haftalık tanıdığım birini gerçek hesabıma, hayatıma eklemeye karşıyım ben, birkaç hafta tanıyıp güvenirsem o dediğiniz tabular yıkılır tabiki. Güven için dediğim süreç hiçte uzun bir süreç değil.Siz karşıdakine güvenmediğiniz için fake hesaptan konuşmak istiyorsunuz. Peki yüz yüze tanıştığınız insana fake hesap verirseniz o kişi sizin neyinize güvensin?
Bir şeyler gizleyen ve güvenilmez duran sizsiniz farkındaysanız.
Bunun insanların hızlı olmasıyla alakası yok. Feminizmle hiç alakası yok.
Güçlü, ne istediğini bilen ve kendini eşit gören kadın bunun tatavasını yapıp durmaz.
İsterseniz bu konuda çalışmalar yapan derneklere katılıp aktif çalışmalar yapabilirsiniz, meydanlarda yürüyüşlere katılıp pankart da sallayabilirsiniz. Bu başka bir şey, etraftaki insanların kafasını ütülemek başka şey.
Bu aynı, 2 kitap okuyup 3 video izleyerek dinden yeni çıkmış ergenlerin her ortamda muhabbeti dine getirmeye çalışmasına benzer. Çünkü hayatında değişik bir şeyler oluyor ve konuşası var. Konuşmalı, yeni fikirlerini insanlara anlatmalı, kabul ettirene kadar uğraşmalı...
Savunduğu şeyi içselleştirmiş insan sürekli bunu dile getirme ihtiyacı duymaz. Bunu tavırları, duruşu, yaşayışı zaten gösterir.
Bir de sizin yaşayışınıza bakalım...
Erkeklerden köşe bucak kaçan ve mahalle teyzeleri görüp konuşacak diye dışarıda buluşmaya çekinen bir insan...
E siz bunları yaparken insanlara "feministim şöyleyim böyleyim" derseniz tabii ki ciddiye almadan koşarak kaçarlar, can sıktığınızı söylerler.
Düşünceleriniz davranışlarınızla tutarlı olmalı. Sorun bu yani, dik başlı olmak değil.
Yoo bulaşıkta yıkıyorum; kendi bulaşığımı mesela. Herkesin yapması gerektiği gibi. Herkes kendi bulaşığını yıkasa dünya ne güzel bir yer olurdu değil mi? :)bulaşık yıkayan ,iş yapan,evine bakan = gerici
bulaşık yıkamayan,burnundan kıl aldırmayan= çağdaş
bulaşık yıkamayan,fake hesap ,biri görecek = hımmm pekala
biribirini hiç görmeden sohpet ederekte karşımızdakini azda olsa tanıyabileceğimizi düşünüyorum. O tanıma aşamasında da gerçekten görüşmeye değecek birimi ona karar vermiş oluruz. Çok bir şey istemiyorum ki en fazla 1 ay.
haberleri takip ediyor musunuz bilmiyorum gerçek hesaptaki bilgileri kullanarak fake hesap açan üzerine şantaj yapan savcılık soruşturmasının da sonuç alamadığı o kadar çok vaka var ki. Gerçek hesabıma eklemek için bir ay konuşma süresi tanımama şaşıranları anlayamıyorum. Ailem, fotoğraflarım, kişisel bilgilerim var o hesapta.
Çok yanlış anlamışsınız. Bir haftalık tanıdığım birini gerçek hesabıma, hayatıma eklemeye karşıyım ben, birkaç hafta tanıyıp güvenirsem o dediğiniz tabular yıkılır tabiki. Güven için dediğim süreç hiçte uzun bir süreç değil.
Tepkilerini yumuşatmalısın. İnsanlara üslübun biraz daha sakin olmalı. Ha yine kendini savun ama dikenlerini çok batırma karşı tarafa. Sen böyle yaparsan feminist olduğu için böyle,bütün feministler böyle derler. İnsanımıza iyi fikirler aşılamak istiyorsan üslubunu yumuşatmalısınMerhaba ben toplumun kadınlara dayattığı klişeleri tamamıyla reddeden bir feministim ve maalesef ki çevrem okul ve iş konusunda erkeğe öncelik tanıyan, kadının görevlerini ev işlerinden ibaret gören gericilerle dolu. Küçücük bir çocukken bile sofrayı bana kaldırtıp abime yaptırmayan annemle çok tartıştım ve şuan evi hep beraber süpürüp silecek konuma geldik neyse ki ama çevrem için hala aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Arkadaş çevremden yana sıkıntı yok yaşıt kız arkadaşlarım neyse ki oldukça bilinçliler bu konuda, onlarla çok iyi anlaşıyoruz ama iş karşı cinse gelince durum değişiyor.
23 yaşındayım mesela hala bir ilişkim olmadı konu kadın ve erkek ayrımcılığı da değil sadece, bir şeyi istemediğimde ve karşımdaki bunu üstelediğinde ben de kayış kopuyor ve başlamadan bitiyor. En son konuştuğum kişi telefon numaramı istedi mesela ben vermek istemeyince de ısrarcı oldu ve ben de şalterler attı ve bir anda bitti. Sadece bir hafta konuştuk instagram fake hesabımdan. Bunun gibi iki - üç kişi daha oldu onlarla da başlamadan bir haftada bitmişti. Hepsiyle de aynı sebepten telefon numarası, kendi şahsi sosyal medya hesabımdan eklemem konusunda, dışarı da birlikte vakit geçirme konusunda ısrarcı oldular o sebeple olmadı. Ben bir anda ekleşip dışarı da vakit geçirecek hıza gelemiyorum hiç ama yeni nesilin maşallahı var çok hızlı. Hızlarına yetişmeyip dik başlılık yaptığım içinde yalnız kalıyorum böyle.
Bir de unutmadan, bir keresinde bir tanesi ilk edapta güzelliğin dikkat çekiyor ama sonra konuşunca bu tavırların can sıkıcı olabiliyor insanları kendinden soğutuyorsun demişti neyse çok uzun oldu. Sevgili KK ailesi sizce nerede hata yapıyorum, gerçekten hata mı yapıyorum yoksa şimdiki nesil mi hep hatalı anlam veremedim bir türlü. Yalnızlığımdan yana şikayetim yok ama ileride gençliğimi yalnız ve monoton geçirdiğim için pişmanlık duymaktan korkuyorum. Kalıplarımdan çıkamıyorum biriyle dışarı da vakit geçirecek olsak anksiyetem tutuyor biri gördü görecek vs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?