Dik Başlıyım Kimseyle Geçinemiyorum

Eğer erkeklere güvenmiyorsan onlarla sevgili olma, fake hesap değil anonim hesap oluştur profiline kadın fotoğrafı koymadan dilediğinle sevgili olma amacı gütmeden sohbet edebilirsin.
Ayrıca 1 hafta içinde numara istiyorlar tanışmak istiyorlar çok erken değil mi demişsin sana göre ne zaman tanışmak için erken bir vakit değil? 3 ay boyunca konuşup fikirlerini sanal mecradan öğrenip öyle mi gerçek hayata geçmek istiyorsun? insanları ancak gerçek hayatta buluşup yüzyüze konuşurken gözünün içine bakarak gerçekten tanıyabilirsin.Ama kimseyle de buluştun diye sevgili olmak zorunda değilsin ya da 2 ay geçince evleneceksin diye birşey yok.
Bence sen feminist filan değilsin sadece doğup büyüdüğün çevre yüzünden erkeklere karşı bir ön yargın oluşmuş ve erkeklerle sağlıklı iletişim kuramıyorsun.Ya toleransını arttır şartelleri attırma ve gerçekten ne istediğine karar ver ya da böyle yaşamaya devam et.

Hatanız nerde hemen söyleyeyim ; gerçek kimliğinizi gizleyerek , fake hesaplardan iletişim kuruyor olmanız .
Hiç güven veren bir durum değil neden kendi hesabınızdan konuşmuyorsunuz kimseyle ?
Karşıdaki kişinin seni tanımak istemesinden daha doğal ne olabilir ki ?
Tabiki konuşup , buluşmak isteyecek .

Siz karşıdakine güvenmediğiniz için fake hesaptan konuşmak istiyorsunuz. Peki yüz yüze tanıştığınız insana fake hesap verirseniz o kişi sizin neyinize güvensin?
Bir şeyler gizleyen ve güvenilmez duran sizsiniz farkındaysanız.
Bunun insanların hızlı olmasıyla alakası yok. Feminizmle hiç alakası yok.

Güçlü, ne istediğini bilen ve kendini eşit gören kadın bunun tatavasını yapıp durmaz.
İsterseniz bu konuda çalışmalar yapan derneklere katılıp aktif çalışmalar yapabilirsiniz, meydanlarda yürüyüşlere katılıp pankart da sallayabilirsiniz. Bu başka bir şey, etraftaki insanların kafasını ütülemek başka şey.

Bu aynı, 2 kitap okuyup 3 video izleyerek dinden yeni çıkmış ergenlerin her ortamda muhabbeti dine getirmeye çalışmasına benzer. Çünkü hayatında değişik bir şeyler oluyor ve konuşası var. Konuşmalı, yeni fikirlerini insanlara anlatmalı, kabul ettirene kadar uğraşmalı...

Savunduğu şeyi içselleştirmiş insan sürekli bunu dile getirme ihtiyacı duymaz. Bunu tavırları, duruşu, yaşayışı zaten gösterir.

Bir de sizin yaşayışınıza bakalım...
Erkeklerden köşe bucak kaçan ve mahalle teyzeleri görüp konuşacak diye dışarıda buluşmaya çekinen bir insan...
E siz bunları yaparken insanlara "feministim şöyleyim böyleyim" derseniz tabii ki ciddiye almadan koşarak kaçarlar, can sıktığınızı söylerler.
Düşünceleriniz davranışlarınızla tutarlı olmalı. Sorun bu yani, dik başlı olmak değil.

biribirini hiç görmeden sohpet ederekte karşımızdakini azda olsa tanıyabileceğimizi düşünüyorum. O tanıma aşamasında da gerçekten görüşmeye değecek birimi ona karar vermiş oluruz. Çok bir şey istemiyorum ki en fazla 1 ay.
haberleri takip ediyor musunuz bilmiyorum gerçek hesaptaki bilgileri kullanarak fake hesap açan üzerine şantaj yapan savcılık soruşturmasının da sonuç alamadığı o kadar çok vaka var ki. Gerçek hesabıma eklemek için bir ay konuşma süresi tanımama şaşıranları anlayamıyorum. Ailem, fotoğraflarım, kişisel bilgilerim var o hesapta.
Çok yanlış anlamışsınız. Bir haftalık tanıdığım birini gerçek hesabıma, hayatıma eklemeye karşıyım ben, birkaç hafta tanıyıp güvenirsem o dediğiniz tabular yıkılır tabiki. Güven için dediğim süreç hiçte uzun bir süreç değil.

bulaşık yıkayan ,iş yapan,evine bakan = gerici
bulaşık yıkamayan,burnundan kıl aldırmayan= çağdaş
bulaşık yıkamayan,fake hesap ,biri görecek = hımmm pekala

bulaşık yıkayan ,iş yapan,evine bakan = gerici
bulaşık yıkamayan,burnundan kıl aldırmayan= çağdaş
bulaşık yıkamayan,fake hesap ,biri görecek = hımmm pekala
Yoo bulaşıkta yıkıyorum; kendi bulaşığımı mesela. Herkesin yapması gerektiği gibi. Herkes kendi bulaşığını yıkasa dünya ne güzel bir yer olurdu değil mi? :)

Boşverin konusahibi siz böyle yanlız iyisiniz. yoksa sizi kimse çekmez.

Sen bence sözde feministlerdensin.Yazdıklarından o kadar belli ki.Küçük yerde yaşıyorum diye görmelerinden endişelenmek olsa olsa tatlı su feministliği olur.Konfor alanından çıkmadan fake hesaplarla erkeklerle muhabbet edip yüz yüze görüşmeye gelince reddeden toplumdan çekinen feminist mi olur ya? Bence sen dikbaşlı da değilsin öyle yazmışsın ama.Hayır bir de yaşın 23 ama ergen gibisin daha çok.Feminizmi iyi araştır.Oku ve öğrenmeye devam et.O zaman şimdiki düşüncelerine güleceğine eminim.

Feminist kadın hakları savunucusudur erkeklerden nefret eden birine denmez. Fakat sen onu çok yanlış anlamakla beraber karşı cinste ciddi bir iticiliğe sebep olmuşsun. Fake hesabından konustugun belki gercek belki fake olan kısıler ama sen olaya durust baslamıyorsun kı karsındakıne bır de sınırlenıyorsun. Boyle tabı kı bıter. Insanlar kıyafetlerıyle karsılanır ama tavrıyla ugurlanır. Ben bu sozu cok severım. Yanı ılk bakısta guzellıgın on planda olsa da oturup ıkı kelam laf ettıgınde gereksızce ordugun duvarlar, konusma tarzın, karsı tarafa olan tutumun senı ya bır uste cıkarır yada yerle bır eder. Bıraz nazık, dısa donuk, sevıyelı bır yakınlık kurmayı deneyebılırsın. Bunun ıcın fake hesap ısını kapatmakla basla. Bıraz daha ılımlı ol.

Amma uzattiniz. Yahu takimissin 1 ay 1 ay...
Ben kotu niyetli biri olsam ve seninle ugraşmak istesem 1 ay seninle senin istedigin gibi, beklentilerindeki gibi konuşurum cok rahat bir sekilde. Bu kadin halimle hayalindeki erkek filan sanarsin beni yani o derece 1 ay sonra tam tersini de gosteririm. Normal bir insan evladi 1 ay fake hesaptan seninle ugrasmaz. Ugrasan ya manyakyir ya asiri yokluktadir ya da asosyal ozguvensiz biridir.

Senin hesabini kim ne yapacak ki 1 ay sonra onu da anlamadim ama gercekten bir manyaga denk gelirsen 1 ay sacma sapan yazişarak birsey anlayamazsin. Bu kadar korkuyorsan görücülü taniş ya da cevrenden insanlarla muhattap ol sadece.

e madem gorusmeyecek numaranizi vermeyeceksiniz neden insanlari oyaliyorsunuz ki?
biri gorecek diye anksiyete nobetleri gecirdiginize gore çokta özgürlükçü degilsiniz bence ailenizin cevrenizin tabulari ve kendi istekleriniz arasinda sıkışmış kalmışsiniz bana göre

insan yeri geliyor anasini babasini karındaşıni taniyamiyor insanlarla sohbet ederek insanlari taniyamazsin bir olayın icine girmeden
yillarca ayni evi paylastigi kocasi anasi babasi abisi tarafindan öldürülen insanlar varken siz sanalda klavye karsisinda bir insani taniyacaginizi saniyorsunuz

Telefon numarası istemek de birşey göremedim ben
Sonuçta o insanlarla iletişim içindesin
Bende sesini duymadığım görüşmediğim bir insanla günlerce konuşmak istemem
Neydir necidir tipi nasıl
Bunun feministlikle ne ilgisi var ya

Yeni nesil dediginiz sizsiniz zaten. 50 yasinda degilsiniz neticede. Dik baslilik iyidir severim. Aynisinin tipkisiyim. Sorun dik baslilik degil bence siz asosyalsiniz.
Ben olsam fake hesabi oluo benle muhattap olan biriyle muhabbet etmem mesela. Israr normal gercek hesap konusunda. Ha ben olsam fake hesap acmam o ayri. ne kadar ergence.

Fake hesapla flört etmek mi feminizm anlamadım Daha çok özgüvensiz birine benziyosunuz. Bu numara vermek olayında ne var asla anlamam zaten sosyal medyada eklemekten daha zararsız benim için telefon numarası vermek. Siz bence reel ilişkiler kurun, fake hesaplarınızdan çıkıp.

23 yaşındasınız fake hesaptan birileriyle konuşup sonra neden olmuyor diye sormanıza hayret ettim. Yeni nesil hızlı derken neyi kast ediyorsunuz? Biriyle tanışmak, sosyal medyada kendi hesabından ekleşmek, konuşmak, dışarıda görüşmek sizin için neden bu kadar zor veya yapılmaması gereken bir durum gibi? Konunun sizin feministliğinizle hiç alakası yok bence. Özgüveni eksikliği ve güven sorununuz var belli ki. Dikbaşlılık değil bu ama kendinizi törpülemeye gayret etmediğiniz müddetçe bu zamana kadar olduğu gibi bir erkek arkadaşınız olmaz

bence iticilik bu dik başlılık farklı bir şey. lafa gelince feminizm işe gelince farklı olması, fake hesap falan nereden tutarsan elde kalıyor. olmamışsın arkadaşım sen huysuzluğunu feministim diye kapatmaya çalışma fake hesap yerine normal ilişkiler kurmaya çalış.

Tepkilerini yumuşatmalısın. İnsanlara üslübun biraz daha sakin olmalı. Ha yine kendini savun ama dikenlerini çok batırma karşı tarafa. Sen böyle yaparsan feminist olduğu için böyle,bütün feministler böyle derler. İnsanımıza iyi fikirler aşılamak istiyorsan üslubunu yumuşatmalısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…