Gelinlik Modelleri dikime vermek üzere olduğum gelinliğim ve abiyem!!!

desert06rose

Şehzadelerin annesi
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2008
2.288
18
683
kızlar sonunda bende gelinliğimi diktiriyorum..uzun bi zamandır kararsız kalmıştım hazırmı olsun dikimmi sonunda içimden gelen sesi dinledim ve diktiriyorum inşallah gönlüme göre istediğim gibi bişi çıkartırlar :97:

inş istediğin gibi olur tatlım, hayırlı olsunn :)
aminnn inşallahh canımmm çok t.ederim en stresli döneme girdim acaba nasıl yapıcaklar :26:

owww pahalı bırşeye benzıyor çokta guzel hayırlısıyla gıy tatlımm:)
yok canım pahalı diyende oldu uygun diyende bende hem ii dikeceğini düşündüğüm hemde uygun fiyat veren bi yere diktiriyorum Allahın izniyl..bu arada çok t.ederim tatlımmmm
Güle güle giy. Mutluluklar

çok teşekkür ederimm canımmm..

Merhaba,

Öncelikle hayırlı olsun. Dikim konusunda bilinçli davranmanız iyi bir sonuç için çok önemli. Mesela kumaş seçimini birlikte yapmanız gerekiyor. Gelinliğe yakından bakalım:

Bence kumaş olarak mat organze kullanması lazım. Kesinlikle "cam organze" değil. Üstüne de dantellerle aplik yapacak. Dantelin fransız danteli olmasına gerek yok, zaten ilginçtir la sposa bile fransız danteli kullanmamış orijinalinde. Modelde bir zorluk yok. Muhtemelen astardan sonra kuyrukta kat kat olacak kalın şeritleri keser onları diker, göğüste dikine olan drapeleri yapar, sonra zaten tümden vucüdü örtecek şekilde gövdesi drapeli yandan toplamalı asıl kumaşı kaplar. Sol kalçanın üzerindeki çiçek misali şey herhalde sonradan takılacak ekstra bir parçadır, ne olduğunu anlamadım. en son da dantel aplikleri koyar, gelinliğin biter. pahalı bir fiyat vermemesi lazım, kaliteli kumaş kullanırsa 1500-2000 lirası bir fiyatı olması gerekir diye düşünüyorum.

sanırım ankaradaymışsın, oralarda kiralar filan yüzünden gelinlikler istanbula göre daha uygun oluyor, ankara şartlarında 1000-1500lük bir fiyat iyidir herhalde.

canım çok gelinlikçi gezdim çokkk kumaşlara baktım çok kumaş çeşidi sölediler öğrendimmm..şimdi bu modei gösterdiğimde kimisi kumorganze kullanılmış dedi kimisi şifon dedi kimisi mat organze dedi kimisi ne alakaysa cam organze dedi..organzeninnn parlak kumaş olduğunu öğrenmiş oldum dün..ama kimisi aşırı parlak cam organze mesela kimisi çok hafif belli bile olmayan parlaklığı var mat kum organze gibi..şifona gelince ya bu gelinlik dikenbler bişi bilmiyo yada kullandıkları kumaşlara kendi çaplarında isim takmışlar şifonu bana tırtır bi kumaşla göstermişlerdi ve asla bundan gelinlik dikilmez kötü olur denilmişti..ama bu gelinliğe benzer vede kumaşına benzer iki yerde şifon dedi kumaşa ve ikiside 1600 fiyat biçti ikiside içime sindi çünkü örnekleri vardı.diğerleri konuşuyodu ama ellerinde birşey yokk..öle her kafadan ses çıktı..benim diktireceğim yerde caroline kumaştan dikecek gelinliği bizzat kendim seçtimm bunun kumaşına benzer bakalım bilmiyorum..haftaya startı vericem pazar günü dikmeye başla dicemmm..o zamana kadar fikirlerinizi alayaım bende

Son düzenleme:
gzll sade bişe gibi bnm hoşuma gitti ayyy güle güle giy mutlu evliliğin olsun işnlh

dikim daha iyi tatlım hep istediğin şekilde bişeylerde ekleyebiliyorsun ayyy sevindimm senin için hee

bende beğendiğine sevindimm canımm çok teşekkür ederim güzel dileklerin için cümlemizin hayırlı mutlu bi evliliği olsun inşallah herşey gönlümüzce olur inşallahhhhh

sanırım ankaradaymışsın, oralarda kiralar filan yüzünden gelinlikler istanbula göre daha uygun oluyor, ankara şartlarında 1000-1500lük bir fiyat iyidir herhalde.

evet canım ankarada oturuyorum ve ikisinide 1700 e diktiriyorum Allah nasip ederse

şifon organzeden daha ince bir kumaş diye biliyorum, biraz daha dökümlü duruyor. ayrıca, altını daha çok gösterir. dolayısıyla mesela göğüste yapılan dikey drapelerin tutturma yerlerini saklamak adına şifon nasıl olur bilmiyorum.

sana cam organze diyenler en ucuz kumaştan alıp karı fazla yapmak isteyen, kusura bakmayın ama "yalancı" gelinlikçiler. göz var izan var. hiç cam organze olur mu bu kumaş?

aynen canımm o kdr parlak iğrenç bi kumaşkii ne alaka bu gelinlikle ben bu gelinliği bu kumaşla beğendimmm..neden milletin duygularıyla oynarlarkii..caroline kumaş hakkında bilgin varmı o da mat organzeye benziyo hafif kalınıydı

abiye çok hoşmuş çok beğendm..walla diktrmeye ikisi 1.700 çok iyi sadece gelinlik 2.100 olanlar var..ama abiye gerçketen çok şık güle güle giy canım..

haa bide taftamıdır nedir öle bi kumaş var oda iğrenç ötesiymişşş kumaş çeşitlerini öğrene öğrene bi hal oldum ii bari biri çıkıp bu kumaş tafta demedi döverdim heralde

caroline kumaş görmedim ama eğer dikilmişinde gözüne güzel geldiyse, seninkinde de güzel görünecektir. zaten bilinçli bir insansın, gelinliğinden iyi bir sonuç çıkmaması pek mümkün duruyor inşallah. yalnızca prova meselesi kalıyor geriye. 3 prova mı yapacak, yoksa daha çok yapar mı acaba? ben olsam mesela, astar provasından sonra, üstteki drapenin ve alttaki katların iğnelenmiş halini görüp, hatta üstümde iğneletip onay vermek isterdim. ondan sonraki tüm büyük kaplamaya da ayrı bir prova ile karar vermek iyi olurdu.

ben 10 prova yaptığım için, öyle 3 provayla herşeyi gelinlikçiye bırakmak gözümü çok korkutuyor...

abiye çok hoşmuş çok beğendm..walla diktrmeye ikisi 1.700 çok iyi sadece gelinlik 2.100 olanlar var..ama abiye gerçketen çok şık güle güle giy canım..

beğenmene sevindim canım abiyem biraz abartı olsun istedim çünkü kınam salonda olacak..hazır bulamazdım böle bişi diktirmeye karar verdimm..900 800 filan dediler 700 e diktiriyorum gelinlikten pahalı valla yada önceden 1000 e dikerim gelinliğini dediği için sözünden dönemedi diktirceğim yer ona yüklemişte olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…