Dikiş makinesi aldık diyelim ee sonra ?

Senelerdir dikis yapan, 10 kiyafetinden 8'ini dikmis biri olarak, kirlent yastik nevresim ne varsa diken biri olarak (suan bebem var biraktim o isleri) tavsiyem hele o makineyi alip basina oturun zamanla birseyler ogrenirsiniz zaten. He ilk etapta sagda solda bilen biri vardir. Temel seyleri gostersin gerisini insan kendi cozuyor. Dikis yapmak isteyipte takilan olursa yardimci da olabilirim

Yalniz dikis fena bagimlilik yapar. Oglum dogana kadar isten gelirdim yemekten sonra hop makinenin basina. Esim az dinlen derdi, yorulmadim ki derdim. Cidden yorgunlugunuzu unutuyorsunuz. Bunun nedeni insani terapi etmesi. Basina bi oturuyorsunuz dunyanin geri kalanini unutuyorsunuz. "Wolfrog dunyaya kocaman goktasi dusuyormus" "ay dur su tegelleri bitireyim de" diyecek kivama geliyorsunuz O is kirlentle baslar bir bakmissiniz abiye elbise dikmissiniz. Sahsen dumduz maksi etek dikeyim yeter dedim, gecen sene manto diktim. Sonu yok yani. Baslamadan once bilin istedim

Evde yer varsa dikiş makinesi her eve lazım,bende dikiş bilmiyorum ama bazen evde acil pantalon paçası kıvırmaya ,sökülen yastık kılıfı v s dikmek için almıştım 15 sene önce hemde 220 liraya. 250 lira gayet uygunmuş.uzun vade de lazım olur alın bulunsun.

peki şöle yapsanız kumaşlarını alıp terzide diktirseniz ? CuteMom
ya da bilmiyorum belki de daha mı pahalıya gelir
aslında el sanatı falan seviyorsanız stres atmak için kendiniz uğraşabilsiniz yani benim zamanım olsaydı öle yapardım
ben çok severim el işi yapmayı ama işte zamanım yok
siz çalışmıyor muydunuz ?

ay ne güzel ya keşke ben de yapabilsem ...
aslında çok ucuza varya ne güzel kumaşlar oluyor ama işte dikiş bilmeyince kumaşı beş liraya almışım terzi dikişe 100 lira istiyor bi anlamı kalmıyor yoksa milet alıp alıp neler dikiyor kendine de ...
el sanatıyla uğraşmayı çok isterdim vaktim olsa

Öncelikle ellerine sağlık.
Nasıl imrendiriyorsun insanı anlatamam.
Çok isterdim ben de.
Belki okulum bitince Halk Eğitim'i araştırırım da bir iğne tutmasını öğrenirim...

Çalışıyorum canım aksamları 6'da evde oluyorum

Annem kendimi bildim bileli dikiş diker, sevdiği için mutlaka vakit bulur. Evde sürekli kumaş parçaları, fermuarlar, ipler
Hal böyle olunca kumaştan da anlamak gerekiyor, hangisi kaliteli, hangisi çeker, hangisi ütü istemez.
Vakti zamanında 250-300 liraya beğendiğim bir elbiseyi 50 liraya mal etmişti, gayet güzel dikmişti.
O heves varsa bir şekilde öğrenilir.

Çalışıyorum canım aksamları 6'da evde oluyorum
bir de çocugunuz var okula gidiyormuş hem de maşallah diyorum o zaman
hadi o zaman öğrenin de bana da öğretirsiniz belki
ya da bir bakmışsınız işi ilerletirsiniz sipariş falan almaya başlarsınız baksanıza bazıları bu yastıkları sizden öğrendi
ben bunları biliyordum benim evime pek uymaz bunlar ya

Bi a101 çalışanı olarak çok canım çekti şuan makina ya ne güzel anlattiniz öyle ballandıra ballandıra dikiş bilenler... Ayıram barim tekisini kendime... Makinalar konusunda sıkıntı yasamadik pek şimdiye kadar alanlar hep memnun da dikiş dikmeyi bilmiyoz o var iste sahiden ogrenilirmi öyle netten bakarak...

kız kendınıze ayırıyorsunuz sonra alamıyoruz bız aaaa

Ay cok vaktım var gıbı dusunmeyelım ya vaktım yok bazen yenı konular oldugunda oturup ders anlatıyorum ıste benımkıde ıs . Esımde dıyor ıste bırde makıne alırsan yuzumuze bakmazsın
Senın evıne uygun olan renklerde vardır ıllakı ya

Yani 2 yastik icin dikis makinesi almam. Ayrica avangard koltuga bu sacma yastiklari koyuyolar cok abes duruyo. Ben sevmiyorum boyle basit seyleri bilemedim. Alicak olsam 2 tane alirdim sanirim.

Dikis isleri filan kolay gozuken ama matematik ve beceri isteyen bir istir. Buna hic yatkinligin yoksa bir kurs fena olmazdi.

Gecen kiş ben aldim dikis makinesi kursa gitmedim kendim yapiyorum istedigimi internette video dolu ne istersen var makinanin kullanilmasini bile ordann ögrendim elinin altinda olmali bence dikiş makinesi

kız kendınıze ayırıyorsunuz sonra alamıyoruz bız aaaa

Yok kiz dikiş makinası artik çok fazla gelmeye başladı zati satilmiyo eskisi gibi ondan rahat atabilirim kenara yoksa parçalarlar valla... Benim olduğum semtte makinası olmayan kalmadı artik herkesler aldı yüzüne bakmiyolar..

Ben evlenirken teyzem söylemişti, küçük de olsa makinen olsun, dikiş makinesiz ev olmaz demişti. Gülmüştüm. Çarşaflar, nevresimler ufaktan eskimeye başlayınca falan insan düşünüyor keşke şunu kessem de şöyle yapsam diye. Ki dikiş bilmeyen bir insanım. Hem değerlendirilebilecek şeyler oluyor, hem kendi işini kendin hallediyorsun. Gerçekten ihtiyaçmış dikiş makinesi, insan sonradan anlıyor.

Ben benım evıme tam olacagını dusunuyorum aslında, buarada halı benım degıl :)

Bende çok istiyorum dikiş makinesi.. :/ Yastık dikmek için değilde.. Şu bohem tarzı kıyafetler dikmek için.. Çünkü nerden baksan bir elbisenin, eteğin parası 100 liradan başlıyor... Oda en kötü olanı...
Kursa gidip öğrenmek lazım.. ama kurslarda hep hafta içi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…