iyi de nikab, burma takacak kadar radikal bir Müslümansan ne isin var isvecte norvecte?
git gayet normal karsilanacagin onlarca gelismis ulkeden birine.
sanki finlandiya mi yalvariyor gel benimle yasa diye?
nasil ki finlandiyada anasıyla dedesiyle cirilciplak saunaya girmeyi normal karsilayan bir turist turkiyede plaja girerken ciplak giremiyorsa ya da afganistani iragi gezecekse daha usturuplu seyler giyiniyorsa finlandiyaya giden de burka takmasin bir zahmet.
ayrica finler burkaliya cok cok dik dik bakarlar. bir finli burka giyilen bir ulkede normal elbiseleriyle dolassa tecavuze bile ugrayabilir ve hatta oldurulebilebilir.
*irkcilik ve din düşmanlığı turkiyede de var. dunyanin her yerinde var. yok diyen iclerine girmemistir, uzaktan sallıyordur.
cok defa sahit oldum, yanimda kirik turkceyle konusan insanlarla tatli tatli iletisim kuran insanlar nerelisin sorusuna suriye - irak cevabi alir almaz yuzleri düşüyor. eski bir iş arkadasim seferad yahudisi 700 senedir şişlide yasiyorlar. calistigimiz donem yine israilin gazzeyi vurduğu bir dönemdi, ortak arkadaslarimizin facebookunda hitlerin oldugu iddia edilen "bir gun öldürmediğim her yahudi icin bana kufredeceksiniz" cumlesi paylasilirdi. Cok kisiden yahudi oldugu icin, israil pasaportu oldugu icin negatif ayrimcilik gördü. ben sahidim. simdi de israile tasindi, turkiyeye ailesini gormeye gelmek istiyor, tepkilerden cekiniyor. kaldi ki ben karadenizliyim hala turkten baska etnik irka ya da sünniden baska mezheple evlendirmek istemez kimse cocugunu. konusulur yani.
bu ulkede mi irkcilik yok? din ayrimciligi yok?
ya da en yakindan tanik oldugum. benim nisanlim avrupadan. Kac kere ondan bahsederken gavur dendiğini duydum. en basiti turklerle ozdeslesen birsey yapsa "hahaha elin gavuru bile ogrenmis ince belli bardakta cay iciyor" diyorlar. "Elin gavuru" küfür degil hakaret degil onlar icin . Ya da kocaman adamin cinsel organi hakkinda konusma hakkina sahip olduğunu düşünüyor insanlar, "sunnetsiz" falan basit ve agizdan kolay cikan bir ayrimci ifade.
tabii ki ben panter gibi atlarim, kimseye kötü konusturmam, şerrimden de korkar sulalem ama buna ragmen bunlar duymadigim seyler degil. var düşün ki yaninda panter gibi koruyan olmayinca gavurlara(!) neler diyorlar