Tatlı Tarifi Dilber Dudağı

aysen_34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2009
13.295
37
0
İstanbul
çok kolay ve pratik bir tatlı

malzemeler
hamuru için :
1 brdk ılık süt
1brdk sıvıyağ
yarım kabartma tozu
aldığı kadar un
üstü için:
bi paket margarin

içi için :
ben ceviz ve fındık karışımı koyuyorum ;)
şerbeti için:
5,5 brdk su
5 brdk şeker

hamuru kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz..hamurdan ceviz büyüklüğündne toplar yapıyoruz
sonra teker teker çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz aralarına nişasta serperek üst üste dizip merdaneyle un ve nişasta koymadan açıyoruz yarım santim olana kadar hamur (ne çok ince ne kalın)
sonra bardk bastırarak yuvarlak olarak çıkarıp içini koyuyurouz(ben kadehle çıkartıyorum brdklar ya küçük ya da çok büyük oluyo )
tepsiye dizip üsütne erimiş margarini döküp fırınlıyoruz..ben 200 derecede pişiriyorum kızarınca çıkartıyoruz

önemli not:şerbet soğuk tatlı sıcak olacak

afiyet bal şeker olsun

ilk resim fırından çıkınca
ikinci resim şerbet dökülünce:)

cnm çok güzel gözküyo ellerine sağlık hamarat arkadaşım benim en kısa zamanda deniycem zemuszemus

hamuru kulak memesi kıvamında yoğuruyoruz..hamurdan ceviz büyüklüğündne toplar yapıyoruz
sonra teker teker çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz aralarına nişasta serperek üst üste dizip merdaneyle un ve nişasta koymadan açıyoruz yarım santim olana kadar hamur (ne çok ince ne kalın)
sonra bardk bastırarak yuvarlak olarak çıkarıp içini koyuyurouz(ben kadehle çıkartıyorum brdklar ya küçük ya da çok büyük oluyo )
tepsiye dizip üsütne erimiş margarini döküp fırınlıyoruz..ben 200 derecede pişiriyorum kızarınca çıkartıyoruz

önemli not:şerbet soğuk tatlı sıcak olacak

afiyet bal şeker olsun

ilk resim fırından çıkınca
ikinci resim şerbet dökülünce:)

cevizi ne zaman ve nereye koyuyoruz,ben göremedim:kahve:

bu malzemeden kaç tepsi çıktı tepsinin boyutu nasıldı bende mini fırın var onun için soruyorum

ben çok kalabalık misafirim olmadığı sürece ölçüyü hep yarım yapıyorum fırın tepsisine aralıklı aralıklı koyuyorum
ama tam tarif yaparsan bi büyük tepsiye sığmayabilir :hulya:

Back
X