Bir çok kimsenin farkında olmadığı en önemli dualadan biri de, özellikle çocuğu olmayan kimseler için Zekeriya (a.s.)’in yaptığı duadır.
O şöyle dua etti: “Rabbim! Beni yanlız bırakma! Sen, varislerin en hayırlısısın, (her şey sonunda senindir)” (Enbiya: 89).
Eğer bu duayı inanarak samimiyetle tekraralayarak dua edersen, bil ki Allah senin istediğini sana verecektir.
Çünkü Yüce Allah Zekariya peygambere (a.s.) bu dua ile istediğini vermiş ve şöyle buyurmuştur: “Biz onun da duasını kabul ettik ve ona Yahya’yı verdik; eşini de kendisi için (çocuk doğurmaya) elverişli kıldık” (Enbiya: 90).
O halde Yüce Allah peygamberleri için böyle acil bir şekilde dualarını kabul etmesinin sırrı nedir? Biz ise bazen Allaha dua ediyoruz, ama dualarımız Kabul olmuyor. Bu sorunun cevabı Allahın şu ayet-ı kerimesindedir: “Onlar (bütün bu peygamberler) , hayır işlerinde koşuşurlar, umarak ve korkarak bize yalvarırlardı; onlar, bize karşı derin saygı içindeydiler”(Enbiya: 90). Allah ne büyük hikmet sahibidir. Duanın kabul olmasının en önemli şartı hayra koşmak ve duada samimi olmaktır. O halde ey mümin kardeşim! sen de bunu hayatında uygulamalısın.
ALINTI
Rabbim, şu mübarek gecede isteyene hayırlı, eli ayağı düzgün evlatlar nasip etsin İnşallah...
Bana da hayır dualarınızda yer ayırırsanız sevinirim![]()
Bu duayı bizimle paylaşştığın için asıl sen sağol. Rabbim hepimize verecek ben inanıyorum. Ümitsizlik Allahtan ümit kesmek en büyük günahlardan biriyse eger vardır bunun bir nedeni. İçim o kadar iyi ve rahat ki anlatama. Bundan bir kaç gün önceye kadar bende cok karartmıştım içimi. Ramazan tam vaktinde yetişşti ve actı içimizi. Burda insanlar hiç kimseyi tanımasa hiç bir cıkarı olmadığı halde bir birine bol bol dua iyi niyet ve sevgi besliyor. O yüzden hiç kimse hiç kimseden esirgemez hayır dualarını. Duam seninle de olsun arkadaşım.