aynen öyle ya çocuk ya birde hiç tınlamazlarMerhametten maraz doğar. Net. Polise şikayet edicem deyin ama polis de bir şey yapamıyor bunlara toplayıp toplayıp bırakıyor çete hepsi çünkü.
bir yerde kalmıyorlar cadede mahalledeısrarla görür görmez zabıtaya şikayet edilince, yakalanıp da ceza ödeyince, üzerlerinden çıkan bin liraları bulan paralara el konulunca bir süre sonra dönmüyorlar o bölgeye, başka yer tutuyorlar kendilerine. Bu yüzden aslında herkes gördüğü yerde şikayet etmeli.
ama sonra da o çocuklar kazandıklarını veriyorlar dilendiren adamlaraBen çocuklara para verilmesini doğru bulmuyorum. Özellikle mendil satan çocuklardan para verip mendil almayanlara kızıyorum ama birşey diyemiyorum. Onları iyilik degil ki bu
Geçen gün metrobüste suriyeli bir çocuk mendil uzattı genelde alıyorum 50 kuruş verdim hayır 1 tl dedi yok dedim olmaz dedi o zaman al mendili ver paramı dedim çocuk çok rahat hiçç takmadı hemen uzattı 50 kuruşu nasıl olsa herkes mendili almadan para veriyor ama bence çok yanlış....
ne mikroplar ya inanmıyorum böylelerini rabbim ıslah etsinGecen gun veznecilerde arkadasimi bekliyorum 10 yaslarinda bir kiz geldi acim abla kurban olim bi ekmek parasi dedi, benim de cantamda sandvic vardi cikardim uzattim al bunu ye dedim (oyle uyduruk da degil dardanelin ton baliklisindan) g.tune sok sen onu dedi tukurdu kactivalla siddete karsiyim ama boylesi tam sopalik biraz sert çık, bagirip azarlama ama ters ters bak, yuz bulamazsa bidaha yanina yaklasamaz.
Kalmalarına gerek yok siz görünce hemen arayın zabıtayı son gördüğünüz yeri söyleyin. Bir kaç defa o bölgede yakalanırlarsa ya da orada zabıta gezerse uzaklaşırlar.bir yerde kalmıyorlar cadede mahallede
malesef ya bizim ülkede adalette yok adam adamı öldürüyor yok şu indirimi bu indirimi tecavüz ediyorlar gene indirip zaten onlarında canına minnet mis gibi yatar çıkarım diyenler çok insanlar artık bozduHayatım boyunca hiçbi dilenciye asla para vermedim vermicem de.
İnsanların duygularını böyle sömürerek bela oluyolar işte.
haklısınız ben yumaşak yüzlüyüm bayapolis ve zabıtaya haber ver. tabii bunlar teşkilattır. 3-5 gun sonra aynı yerde biterler.
en güzeli hiç yüz verme. onları görmemezlikten gel. çantanı iyi koru kolla. baktın dükkana geliyorlar ara polisi zabıtayı.
yüzünü yumuşak bulmuşlar ne koparırsak kar diyorlar.
aynen öyle ya b..nu çıkardı afedersiniz özür dilerim sülük gibi yaEbesinin şeyine su kaçırmış oda haa, verme bi daha para falan
saolun öyle yapıcam sanırımkocam polis de birdahakine bekle cagırıyorum de telefonu al eline kaçar gider
iyice edepsizleştiler resmen
adalette yok ki ya biz misafir sever merhametli bir ülkeyiz candan olmasınlar diye kabul ediyoruz ancak bizi candan ediyorlar insanlar sokağa çıkmaya korkuyor ekemek çalıyorlar para vermedin diye candan ediyorlar insan kendini savumak için bir şey yaptımı insan yerine koyulup bize ceza veriyorlar yazıkyaAyy inanamıyorum ya insanlar artik ne kadar utanmaz olmuş aman çok dikkat edin kendinize .
Eşimle bi gün sahilde çay içerken biri kolumdan sarstı neye ugradigimi şaşırdım suriyeli 10 yaşlarında bi kız çocuğu mendil al para ver deyip cekistiriyordu eşim bi yandan git diyor ben bi yandan korkuyorum . Kalktik masadan yürüyoruz hala pesimizi bırakmadı . en sonunda bağırdım falan ama nafile ise yaramadı .bindik arabaya eve geldik . Bıktım artik bunlar yüzünden bi yere gitmeye korkar olduk . Ülkeye gelip her biri 10 tane çocuk yapıyor . hepsini dilendiriyor. Olan bize oluyor . Vallahi yaka silktik artik yeter ya
haklısınız dinimiz de bu yok ancak olmuyor da öyle canıma malıma kast etmeye çalışıyorlar 1 2 3 insan yumaşak davrandıkça geliyor cebine para koyarken gördüm diyor utanmadan benim cebimdeki paradan sanane pislik evet ben gene iyi davrandım ancak birdahakine olmucak öyle inşallah''El açıp isteyeni de sakın azarlama. ''(Duha Suresi 10. ayet)
İhtiyacı olmadığını bilsek bile azarlamadan oradan ayrılmalıyız. Yardım etmeyeceksek etmeyelim ama azarlamayalım, yermeyelim de..
Konuya gelecek olursak benim de ünv.'ye gittiğim ilçede böyle bir grup vardı. Bunlardan polisler bile illallah etmişti artık. Adamlar şehiriçi, şehirdışı otobüslerine bile para vermeden gidecekleri yere giderlerdi. Zorla ödeme yapmalarını istediklerinde taşkınlık çıkarırlarırdı. Halk bulaşmazdı onlara.
Allah iyilerle karşılaştırsın. İyi niyetle yardım etmişsin ama o dilenci iyi niyetli değilmiş. Allah korusun böylelerinden insanları. Gerekirse polise şikayet et ve dışarı çıkarken daima inanarak şu duayı okumanı tavsiye ederim. Ben küçüklüğümden beri dışarı çıkarken okumaya çalışırım. Kesinlikle yararı olduğuna da inanıyorum.
''Bismillah Hasbiyallah,Tevekkeltü Alallah Vela Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil Azim.''
'' Allahı'n ismiyle evimden çıkıyorum.Allah bana kafidir.Tüm işlerimde O'na güveniyorum.Çünkü bütün kuvvet ve kudret Allah'ındır.''
Bu duayı üç kere okuyarak evinin kapısından çıkan bütün bela ve kazalardan emin olur.İnanç ile bu duaları okuyanı Allah kendi yüce himayesinde bulundurur.Düşman şerrinden korunmuş olur. (tirmizi,5/490)
Tekrardan Allah korusun böylelerinden herkesi. Allah yardımcın olsun.
1 tl verdim mendil 50 kuruştu 50 kuruş fazla verdim diye peşimden ayrılmıyor saolun bir dahakine öyle yapıcam inşallahEbesine kaç lira verdin diyesim geldi yaçok mu verdinde musallat oldu acaba, bence polis çağırıcam diye korkut sanmıyorum bi daha bulaşsınlar
Ay kusura bakmayin da guldum ya. Sizin yuz ifadenizi dusunuyorum da. Hos degilGecen gun veznecilerde arkadasimi bekliyorum 10 yaslarinda bir kiz geldi acim abla kurban olim bi ekmek parasi dedi, benim de cantamda sandvic vardi cikardim uzattim al bunu ye dedim (oyle uyduruk da degil dardanelin ton baliklisindan) g.tune sok sen onu dedi tukurdu kactivalla siddete karsiyim ama boylesi tam sopalik biraz sert çık, bagirip azarlama ama ters ters bak, yuz bulamazsa bidaha yanina yaklasamaz.
o gün yağmur yağdı kadında o soğukta mendil satıyor diye belki ekmek parasına ihtiyac duyar diye merhamet ettim verdim durağa gittim torunu geldi yanıma ebeme ne kadar para verdin 3-5 diye sordu daha 10 yaşında falan bende ben sana söylemem git ona sor dedim oda sende para var cebine koyarken gördüm bana da versene dedi şok oldum ben de git ondan iste dedim
Aradan 1 hafta geçti dükkanımıza gittim dükkandan çıktım bi baktım kız yanımda belirdi ruhum bile duymadı hala aynı soru ebeme ne kadar verdin bana da versene diye bende senin bu yaptığın çok ayıp git ebenin yanına diye kızdım orda dedi gitti cingen çocuğu moralim bozuldu
korkuyorum bizim dükkanımız var bana musallat olur oraya musallat olur diye ne zaman çarşıya gitsem beni takip ediyorlar herhalde yanımda bitiyor ne yapmayalıyım bilmiyorum bunlar para gördümü insanı candan bile edebiliyorlar her türlü zarar verirler biz zaten zengin değiliz evimiz falan iyi şükür ama gelirimiz fazla değil kardeşim var küçük daha okulda birşeyler yapabilirler diyede korkuyorum çarpıyorlar insanı farkında olmadan napcam ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?