.......geçen gün arabadaydık eniştesi bakkala girdi ben de arkasından gittim cips seçmek için geri döndüm "aşkım sana hangisinden alalım" dedim "çekirdek alın" dedi ben de "cipsi soruyorum şuan sana" dedim bozuldu.. istemiyorum cnm dedi.. neden hala inatla böyle dik dik cevaplar veriyosun beni 5 yasında çocuk gibi azarlıyosun cümlemi bitirmeme izin vermiyosun dedi.. ..............ama sevgilim bir bucuk senedir bu huyumu törpülememi daha yumusak konusan daha kibar daha güler yüzlü daha tatlı dill birii olmamı istiyor.. nasıl olacak ki.. CADIARZU insan bu huyunu değiştirebilir mi ?
canım benim..
seni tanıdığım kadarıyla çok dobra konuşan içi dışı bir birisin.. çataçat derler hani..
mesela bence bu çok güzel bir huydur, ama heryerde ve herzaman değilmiş, bunu öğrendim 26 yılda.. ama senin onu terslediğini düşündüğü halde, "istemiyorum canım" diye cevap veren ve kızgınlığını güzel bir dille anlatan olgun efendi bir sevgilin varmış, ne güzel.. onun sözünü dinle derim ben, değişmeye çalış..ben eskiden senden beterdim, herkes yaka silkerdi, ama yıllar ve insanlar, insanın burnunu sürtüyor..
beni olduğum gibi kabul etmeyen, hırgür çıkarıp beni eleştiren, sözleriyle bu kusurumu yüzüme vuran insanlara şimdi dua ediyorum...
bırak seni törpülesin.. eleştirsin.. sen de dinleyip geçme, kulak ver..
çünkü insan sosyal varlık, hiç ummadığın kişilerle karşılaşacaksın, ilerde evlat yetiştireceksin, yumuşak huylu olmanın zararı yok, çoook yararı var..
vur ensesine al baklayı olmayacaksın tabii, ama en azından şöyle düşün: kalabalık bir ortama, bir toplantıya, markete, vs. girdiğimizde hemen hanım hanımcık ve kibar oluyoruz..
eşimiz, sevdiğimiz, anne babamız onlardan daha az mı güler yüz hakediyorlar??
en çok üstüne titrememiz gereken onlar halbuki..
umarım kırmamışımdır, kendime de yazmış oldum bunları...
bir ömür mutluluklar cnm