dilini bilmediğim ülkeye taşınmak

Allah gecinden versin , Almanya'ya bakıcı olarak gittikten 1-2 ay sonra anneannenizi kaybederseniz ; Almanya' daki durumunuzun ne olacağını araştırdınız mı ?

Eşinizin , sizin ve çocuklarınızın yaşları nedir ? Kısa bir dönem kalıp , dönmeniz gerekirse bu hayatınızı nasıl etkiler ?
bunları ben de düşünüyorum, daha doğrusu annem sordu bugün düşünmem lazım enine boyuna dedim henüz detaylar konuşulmadı ortada bir şey olmadığı için. ben 24 eşim 30 yaşında. 2 yaşında da kızımız var.
Anneniz kendi annesine neden kendi yada diğer çocukları bakmıyorda sizi yolluyor?
Almanyada inglizce ile bir süre idare edersiniz ama herkes inglizceye hakim değil bunun bilincinde olun. Zorlanırsınız yani tek inglizceyle.
Almanca öğrenmek kaçınılmaz olur.
Ülke değiştirmekten çok, sizi hasta bakıcı konumuna sokulmanız eşinizi düşündüren kısım olmuş olabilir.
Bencede hiç hoş değil
annemin gitmeme sebebi anneannemle hiç anlaşamıyor sinir hastası anneannem. açıkçası beni daha çok sever, dilinden daha iyi anlarım. hem de bu bahaneyle gidip oraya yerleşmemi daha iyi şartlarda yaşamamı istiyor.
Kadın çok yaşlı bakıma muhtaç diyorsunuz. Ya birden ölürse o zaman ne yapacaksınız?
Eşiniz gitmek istemiyor olabilir bunu şımarıklık olarak görmeyin ülke değiştiriyor sonuçta ev değil

annemin gitmeme sebebi anneannemle hiç anlaşamıyor sinir hastası anneannem. açıkçası beni daha çok sever, dilinden daha iyi anlarım. hem de bu bahaneyle gidip oraya yerleşmemi daha iyi şartlarda yaşamamı istiyor.
Kendi kızıyla anlaşamayıp sizi daha çok sevmesi bayağı tuhaf ama siz bilirsiniz
Eğitiminiz ve mesleğiniz nedir? Anneannenizin vefatı durumunda almanyada ne iş yapacaksınız?
Münih diyorsunuz, 2 oda evin kirası 700€ civarı, en iyi ihtimalle oda. Nasıl geçineceksiniz?

Eğitiminiz ve mesleğiniz nedir? Anneannenizin vefatı durumunda almanyada ne iş yapacaksınız?
Münih diyorsunuz, 2 oda evin kirası 700€ civarı, en iyi ihtimalle oda. Nasıl geçineceksiniz?
tuhaf değil annemle anlaşması zordur biz de pek anlaşamayız. anneannemin evinde kalacağız ilk etapta

2 yasindaki kizina yapabilecegin en buyuk iyilik Almanyaya tasinmak olacak. Iki Ana dili olacak, hayata 1-0 önden baslayacak. Hala almanca zor mu, esim istemiyor diye bahanelerin arkasina mi siginiyorsun yoksa cocugunun gelecegi senin icin daha ön planda mi? Bu arada evet Almanca zor, ve evet ingilizce ile bulundugun yere gore idare edebilirsin, ama bunlar asilamayacak konular asla degil

Yaklasık üç hafta önce almanca konusulan ulkelerden birine yerlestim. İyi seviyede ingilizcem var. İngilizce sayesinde hic problem yasamadim. Her gittigim yerde isimi halledebiliyorum. Almanca icin ise kursa baslayacagim. Bu soyledigim sey yuzunden belki linc yiyecegim ama ohh be dedim. Tabii kisiden kisiye degisir bu durum ama kultur soku, adaptasyon sorunu falan yasamiyorum simdilik . Cunku insanlar gayet kibar ve anlayisli .Benim de 5 yasinda bir oglum var. Onun icin en iyisini yaptigimi dusunuyorum.

Yaklasık üç hafta önce almanca konusulan ulkelerden birine yerlestim. İyi seviyede ingilizcem var. İngilizce sayesinde hic problem yasamadim. Her gittigim yerde isimi halledebiliyorum. Almanca icin ise kursa baslayacagim. Bu soyledigim sey yuzunden belki linc yiyecegim ama ohh be dedim. Tabii kisiden kisiye degisir bu durum ama kultur soku, adaptasyon sorunu falan yasamiyorum simdilik . Cunku insanlar gayet kibar ve anlayisli .Benim de 5 yasinda bir oglum var. Onun icin en iyisini yaptigimi dusunuyorum.
Ayni fikirdeyim

ingilizcem iyi yani şöyle söyleyeyim ingilizceyle rahat yaşayacağımı bilsem hiç düşünmem. almanca korkutuyor beni açıkçası. sonradan öğrenilmesi ve akıcı konuşması çok zor bir dilmiş.
Ben ortaokul ve lisede Almanca ve İngilizce gördüm.Bence ortaokul da küçük yaş sayılmaz dil öğrenmek için.
Ama Almanca hep daha kolay gelmişti İngilizceden.
Daha düz gelmişti sanırım o zamanlar.
Sonradan öğrenmek hep daha zordur bence ama okulda küçük temelde olsa İngilizce göründüğümüz için kolaymış da başka diller zormuş gibi geliyor. Ki zor diller gerçekten var ama başka dili öğrendiğinize göre Almancayı da halllerdersiniz ordan hiç sıkıntınız olmasın.
Ama eşiniz istemiyormuş orasını düşünün siz hadi şimdi ikna ettiniz gittiniz diyelim ama orda zorlu bir süreç bekliyor gibi sizi.
Eşiniz alışma sürecinde-alışırsa- söylenir gibi geldi.

Ben sizi cevval gördüm, zaten yabancı diliniz de varsa bence siz öğrenirsiniz de,eşiniz dilini bildiği ABDye gelmemiş, dilini bilmediği Almanyaya gelir mi sizce? Sizin koca sepet, çekmez, burdan öyle görünüyor.

mobilya imalatı yapıyor kendisi, aslında bir yandan zanaatkar olduğu için bu iş yurtdışında türkiye’den daha çok kıymet görüyor diye biliyorum. burda bile nispeten iyi kazanıyorsa orada da kazanır diye düşünüyorum.
Sosyal medyada denk geliyorum pimapen, pencere işlerini yapan türkler var almanya'da paylaşım yapıyorlar hep. Yani eşinizin endişe etmesi normal sonuçta burada bir çevresi tanınırlığı var. Almanya'daki iş şartları ile bizim buradaki farklı. Almanya'da aynı dükkanı yürütmek zor olabilir. Ürünün kalitesi, iş güvenliği gibi şeyler daha detaylı ve katı almanya'da. Birde onlarda bizde olduğu gibi böyle ev eşyası kültürü yok, basit sade şeyler satın alıyorlar. Piyasası iyi araştırması lazım. Siz de bakabilirsiniz internetten. Göç yasası çıkmıştı en son, eşiniz gibi zanaatkarlar için de başvuru vardı.

Bence önce kocanız almanya'daki türk mobilyacılarla iletişime geçsin, ya da internetten ürinlerini avrupa'ya pazarlamaya çalışsın. Talep olursa gidin. Yani eğer kendi işi gücü olmadan giderse çok zorlanır, size patlayabilir bu iş durumu.

Bu arada ilk etapta İngilizce yeter, zaten ev var diyorsunuz ev aramakla uğraşmayacaksanız zaten bu işe 20-0 önde başlıyorsunuz. Banka hesabı açarken İngilizce eleman istiyorum dersiniz, Münihte çok sayıda yabancı var artık İngilizce hizmet verne tonla banka var. Banka hesabı var, ikametgah kaydı var, o kadar onlarda da Türkçeyle bile oluyor valla bizim belediyede her çalışan Türk adamla gittiğimde gayet Türkçe konuştum :) Sigorta şirketinde de Türkçe konuşan var mı derseniz hemen birini bulup getiriyorlar. Bu 3 bürokratik iş önemli, gerisini halledersiniz kafede sokakta her yerde İngilizce konuşsanız insanlar cevap verir.

Ikı oda ev için 1100 Euro ödüyoruz , eski kiracıyız , daha da pahalandı burası :(

Ikı oda ev için 1100 Euro ödüyoruz , eski kiracıyız , daha da pahalandı burası :KK43:

%1000000000 tam onu yazcaktım. 700Euro mümkun değil, artık tek oda ev bile 1500 eurodan başlıyor zannımca:ruh:Hep merak etmişimdir, normal işler yapan insanlar bu Münihte neyle nasıl geçiniyor:KK51:

Son düzenleme:
Ikı oda ev için 1100 Euro ödüyoruz , eski kiracıyız , daha da pahalandı burası :KK43:
Merkezde öyledir
Münihin dışında, nispeten daha küçük yerlerde daha uygun bulunur.
Ama kümes daha konforlu olur tabii
Bu arada 2 odaya nasıl sığıyorsunuz? Fiyatını geçtim, ben duramam bana daral gelir

Back
X