- Konu Sahibi kafestekikiz
Öylemiymiş?Merhaba, ingilizce yeterli almanya için. İş ilanlarında bile sadece ingilizcenin yeterli olduğu yazıyor.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Öylemiymiş?Merhaba, ingilizce yeterli almanya için. İş ilanlarında bile sadece ingilizcenin yeterli olduğu yazıyor.
Evet kiralar falan pahalı ordaanladım, siz ne zamandır oradasınız?
gideceğim yer münih. almanya’nın en pahalı şehirlerinin başında geliyormuş. ama türk de çokmuş o biraz sevindirdi beni
bunları ben de düşünüyorum, daha doğrusu annem sordu bugün düşünmem lazım enine boyuna dedim henüz detaylar konuşulmadı ortada bir şey olmadığı için. ben 24 eşim 30 yaşında. 2 yaşında da kızımız var.Allah gecinden versin , Almanya'ya bakıcı olarak gittikten 1-2 ay sonra anneannenizi kaybederseniz ; Almanya' daki durumunuzun ne olacağını araştırdınız mı ?
Eşinizin , sizin ve çocuklarınızın yaşları nedir ? Kısa bir dönem kalıp , dönmeniz gerekirse bu hayatınızı nasıl etkiler ?
annemin gitmeme sebebi anneannemle hiç anlaşamıyor sinir hastası anneannem. açıkçası beni daha çok sever, dilinden daha iyi anlarım. hem de bu bahaneyle gidip oraya yerleşmemi daha iyi şartlarda yaşamamı istiyor.Anneniz kendi annesine neden kendi yada diğer çocukları bakmıyorda sizi yolluyor?
Almanyada inglizce ile bir süre idare edersiniz ama herkes inglizceye hakim değil bunun bilincinde olun. Zorlanırsınız yani tek inglizceyle.
Almanca öğrenmek kaçınılmaz olur.
Ülke değiştirmekten çok, sizi hasta bakıcı konumuna sokulmanız eşinizi düşündüren kısım olmuş olabilir.
Bencede hiç hoş değil
Kadın çok yaşlı bakıma muhtaç diyorsunuz. Ya birden ölürse o zaman ne yapacaksınız?
Eşiniz gitmek istemiyor olabilir bunu şımarıklık olarak görmeyin ülke değiştiriyor sonuçta ev değil
Kendi kızıyla anlaşamayıp sizi daha çok sevmesi bayağı tuhaf ama siz bilirsinizannemin gitmeme sebebi anneannemle hiç anlaşamıyor sinir hastası anneannem. açıkçası beni daha çok sever, dilinden daha iyi anlarım. hem de bu bahaneyle gidip oraya yerleşmemi daha iyi şartlarda yaşamamı istiyor.
tuhaf değil annemle anlaşması zordur biz de pek anlaşamayız. anneannemin evinde kalacağız ilk etaptaKendi kızıyla anlaşamayıp sizi daha çok sevmesi bayağı tuhaf ama siz bilirsiniz
Eğitiminiz ve mesleğiniz nedir? Anneannenizin vefatı durumunda almanyada ne iş yapacaksınız?
Münih diyorsunuz, 2 oda evin kirası 700€ civarı, en iyi ihtimalle oda. Nasıl geçineceksiniz?
Ayni fikirdeyimYaklasık üç hafta önce almanca konusulan ulkelerden birine yerlestim. İyi seviyede ingilizcem var. İngilizce sayesinde hic problem yasamadim. Her gittigim yerde isimi halledebiliyorum. Almanca icin ise kursa baslayacagim. Bu soyledigim sey yuzunden belki linc yiyecegim ama ohh be dedim. Tabii kisiden kisiye degisir bu durum ama kultur soku, adaptasyon sorunu falan yasamiyorum simdilik . Cunku insanlar gayet kibar ve anlayisli .Benim de 5 yasinda bir oglum var. Onun icin en iyisini yaptigimi dusunuyorum.
Ben ortaokul ve lisede Almanca ve İngilizce gördüm.Bence ortaokul da küçük yaş sayılmaz dil öğrenmek için.ingilizcem iyi yani şöyle söyleyeyim ingilizceyle rahat yaşayacağımı bilsem hiç düşünmem. almanca korkutuyor beni açıkçası. sonradan öğrenilmesi ve akıcı konuşması çok zor bir dilmiş.
Benim mantığıma yatmadı ama hayat sizin tabiki.tuhaf değil annemle anlaşması zordur biz de pek anlaşamayız. anneannemin evinde kalacağız ilk etapta
Sosyal medyada denk geliyorum pimapen, pencere işlerini yapan türkler var almanya'da paylaşım yapıyorlar hep. Yani eşinizin endişe etmesi normal sonuçta burada bir çevresi tanınırlığı var. Almanya'daki iş şartları ile bizim buradaki farklı. Almanya'da aynı dükkanı yürütmek zor olabilir. Ürünün kalitesi, iş güvenliği gibi şeyler daha detaylı ve katı almanya'da. Birde onlarda bizde olduğu gibi böyle ev eşyası kültürü yok, basit sade şeyler satın alıyorlar. Piyasası iyi araştırması lazım. Siz de bakabilirsiniz internetten. Göç yasası çıkmıştı en son, eşiniz gibi zanaatkarlar için de başvuru vardı.mobilya imalatı yapıyor kendisi, aslında bir yandan zanaatkar olduğu için bu iş yurtdışında türkiye’den daha çok kıymet görüyor diye biliyorum. burda bile nispeten iyi kazanıyorsa orada da kazanır diye düşünüyorum.
Ikı oda ev için 1100 Euro ödüyoruz , eski kiracıyız , daha da pahalandı burasıKendi kızıyla anlaşamayıp sizi daha çok sevmesi bayağı tuhaf ama siz bilirsiniz
Eğitiminiz ve mesleğiniz nedir? Anneannenizin vefatı durumunda almanyada ne iş yapacaksınız?
Münih diyorsunuz, 2 oda evin kirası 700€ civarı, en iyi ihtimalle oda. Nasıl geçineceksiniz?
Ikı oda ev için 1100 Euro ödüyoruz , eski kiracıyız , daha da pahalandı burası![]()
Ben de merak ediyorum inanın%1000000000 tam onu yazcaktım. 700Euro mümkğn değil, artık tek oda ev bile 1500 eurodan başlıyor zannımcaHep merak etmişimdir, normal işler yapan insanlar bu Münihte neyle nasıl geçiniyor
![]()
Merkezde öyledirIkı oda ev için 1100 Euro ödüyoruz , eski kiracıyız , daha da pahalandı burası![]()