dilini bilmediğim ülkeye taşınmak

Almanya'da alacaginiz maas Turkiye sartarina gore iyi olabilir ama Almanya'da sizi rahat ettirecek bir miktar mi? Orada ekonomik sorunlariniz olacak mi?

Merkezde öyledir
Münihin dışında, nispeten daha küçük yerlerde daha uygun bulunur.
Ama kümes daha konforlu olur tabii
Bu arada 2 odaya nasıl sığıyorsunuz? Fiyatını geçtim, ben duramam bana daral gelir
Eşimle ben olunca sığıyorduk ama bebekten sonra Zor. Bir de geniş odalar ve ferah bir ev Çünkü kendi evimizi alıp cıkmak istiyoruz. senelerce kira ödemek çok saçma ama bu pahalılıkta nasıl olacak onu da bilmiyorum

Eşinizin istememe sebebini şımarıklık olarak değerlendirmenizi doğru bulmadım.
Maddiyat önemsiz bir şey değil ama ülke değiştirmek için önce manevi olarak hazır olmak gerekir, her insan yapamaz. Büyük konuşmak istemem ama düşündüm de bende yapamazdım. Kötü olarak algılamayın sakın yazdığımı. 🙂

Merkezde öyledir
Bu arada 2 odaya nasıl sığıyorsunuz? Fiyatını geçtim, ben duramam bana daral gelir
Almanyada 2 oda deyince gerçekten 2 oda olduğunu +1 salon daha olmadığını da belirtmek lazım, bilmeyen olabilir :D

%1000000000 tam onu yazcaktım. 700Euro mümkun değil, artık tek oda ev bile 1500 eurodan başlıyor zannımca:ruh:Hep merak etmişimdir, normal işler yapan insanlar bu Münihte neyle nasıl geçiniyor:KK51:
e sosyal yardım miss

sen Almanya'nın cefasını çekiyorsun bebeğim
3 bin euro üstü maaşlı, bekar, çocuksuz çalışan olarak sana bir nane yok. ama bin euro civarında kazanan yarı zamanlı çalışan kadın olsan, çocuk olsa, sana maaş kadar da yardım verirlerdi kiraya yetmiyor diye...

Ikı oda ev için 1100 Euro ödüyoruz , eski kiracıyız , daha da pahalandı burası :KK43:

Merkezde öyledir
1100 euro iyiymiş ben kiralara bakayım dedim odalar 1500den başlıyor
Almanya'da alacaginiz maas Turkiye sartarina gore iyi olabilir ama Almanya'da sizi rahat ettirecek bir miktar mi? Orada ekonomik sorunlariniz olacak mi?
alım gücüne bakarsak ilk etapta sıkışırsak ailem üç beş de olsa destek çıkar. burada her ay sıkıntı
Eşiniz çok da iyi bir insan değildi. Geçmişi hatırlayip bırakmanın tam zamanı. Onu da alıp götürmek yeni sorunlar yaşatmasına sebep olabilir. Adam ettiğinizle kalırsınız yani.
haklısınız, bu ayrı bir bdv konusu.. kafam çok karışık inanın
Eşinizin istememe sebebini şımarıklık olarak değerlendirmenizi doğru bulmadım.
Maddiyat önemsiz bir şey değil ama ülke değiştirmek için önce manevi olarak hazır olmak gerekir, her insan yapamaz. Büyük konuşmak istemem ama düşündüm de bende yapamazdım. Kötü olarak algılamayın sakın yazdığımı. 🙂
yok asla kötü anlamadım haklısınız siz de kendinize göre, benim düşüncem şu an kendi rahatından çok düşünmesi gereken şey kızının geleceği ve ekonomik refah olmalı bence ekonomi bu durumdayken.

Ben sizi cevval gördüm, zaten yabancı diliniz de varsa bence siz öğrenirsiniz de,eşiniz dilini bildiği ABDye gelmemiş, dilini bilmediği Almanyaya gelir mi sizce? Sizin koca sepet, çekmez, burdan öyle görünüyor.
kızımız için buna cesaret edemeyecekse ben tek gitmeye hazırım açıkçası. ama dediğim gibi şu an her detayı düşünmeye çalışıyorum öyle ha diye karar verebileceğim bir konu değil. bu zamana kadar konfor alanımdan çıkamadım, kaybedeceğim bir şey de yok şu an baktığım zaman. konfor alanından çıkmam için bir fırsat olarak da görüyorum bunu.

selam güzel kk kadınları, bugün çok güzel ama aynı zamanda beni çok düşündüren bir haber/teklif aldım annemden. anneannem yıllardır almanyada yaşıyor ancak artık çok yaşlandı, bakıma muhtaç. türkiyeye gelmek istemiyor haliyle. annem de bana almanyaya yerleşmek isteyip istemediğimi sordu anneannemin yanına. eşim gelmek istemiyor, ama gidersek hayatımız kurtulacak. almanyada hayat nasıl az çok araştırdım zamanında ama kafamı tek kurcalayan dilini hiç bilmiyorum. orada yaşayanlar bana bilgi verebilir mi? ilk etapta ingilizceyle idare edebilir miyim, insanları türklere karşı nasıl vs
İngilizce ile Almanca çok benzer diller, halledersiniz bence. Zaten çok Türk var, kendinize bir çevre yaparsınız… ancak eşinizi çok zorlamayın. Biz de amerikadayız şu an ve eşim istemiyor. Türkiye veya Avrupa istiyor Türkiye’ye yakın diye. O böyle istiyorken Amerika benim için seçenek değil mesela, bir tarafın mutsuzluğu tüm evliliği bozacaktır. Ama ikna olursa içine sinerek güzel tabi🙏🏻

Almanyada irkcilik yok diyenlerle, almanyada ingilizce yeter diyenlerle ben ayni almanyayi gozlemlememisim sanirim.

Almanya turklere karsi irkciligin en fazla oldugu yer. Ben almanca bilmiyorum diyince yasli kadin turk musun demisti asagilayarak.

Almanyaya gezmeye gittigimiz bir gun kasada kasiyere ingilizce konustugumuz halde bize almanca bagirip bagirip sonra yanimiza gelip market arabasindaki montlarimizi kaldirmisti. Meger araba bos mu diye soruyormus. Tam bir hayvan gibi davranmisti ve almanyada bu kadar bile ingilizce bilmemesi ne kadar cahil oldugunun gostergesiydi bizim icin. Baska bir ani daha okumustum: cift kirli camasirlarini posete koyup camasir yikamaya dogru yola cikiyor. Uolma markete ugrayip ayni bizim yasadigimizi yasiyorlar. Yalniz bu sefer kasiyer poseti acip kirli camasirlari ariyor eliyle. Bunu yasayan bayan camasirlar sonra yikandigi halde arinmis hissetmiyorum diye yazmisti.

Almanyada irkcilik yok diyenlerle, almanyada ingilizce yeter diyenlerle ben ayni almanyayi gozlemlememisim sanirim.

Almanya turklere karsi irkciligin en fazla oldugu yer. Ben almanca bilmiyorum diyince yasli kadin turk musun demisti asagilayarak.

Almanyaya gezmeye gittigimiz bir gun kasada kasiyere ingilizce konustugumuz halde bize almanca bagirip bagirip sonra yanimiza gelip market arabasindaki montlarimizi kaldirmisti. Meger araba bos mu diye soruyormus. Tam bir hayvan gibi davranmisti ve almanyada bu kadar bile ingilizce bilmemesi ne kadar cahil oldugunun gostergesiydi bizim icin. Baska bir ani daha okumustum: cift kirli camasirlarini posete koyup camasir yikamaya dogru yola cikiyor. Uolma markete ugrayip ayni bizim yasadigimizi yasiyorlar. Yalniz bu sefer kasiyer poseti acip kirli camasirlari ariyor eliyle. Bunu yasayan bayan camasirlar sonra yikandigi halde arinmis hissetmiyorum diye yazmisti.
siz hangi şehirde yaşıyorsunuz?

Anneanneniz hastaymış kimin önce öleceği bilinmez tabi ama diyelim ki kısa bir süre sonra vefat durumu oldu bu durumda ne olacak geri buraya mi döneceksiniz.

Calisma vizeniz,oturum izniniz olacak mi peki bunları araştırınız mi sonuçta bakacaginiz kişi kendi akrabanız devlet bu durum için çalışma izni veriyor mu .

Normal de bir şirkete başvuru yapsanız onlar sizin,eşinizin ve çocuklarınızın calışma izni ,oturum izni gibi islenleri yapıyorlar bu durumda sadece size mi yapiyorlar peki diğer aile bireylerine yardımcı oluyorlar mi.

Almanlar kibirli bir millet. Havalimaninda bile ingilizce konussan almanca yanit veriyolar.

Buarada almanyaya gidince hayatin mi kurtulacak konu sahibi😐 yani evli olmasan ok git dene, ama esin istemiyor ve sen herseyi goze almissin.. ki hayatinda hic gidip kaldin mi orda mesela? Ayrica esin amerikayi elinin tersiyle itmisse almanyayi tabiiki istemez

Umarım o ruh hastasını market yönetimine şikayet edip kamera kaytılarını incelmesi için polis çağırmışsınızdır?

Almanyada biliyordur bence..turkiyeylr almanyayi kiyas etmeyeceksin insallah bu konuda.. zira avrupa ulkelerinin cogunda sokakta cogu yerli halkin ingilizcesi vardir.
Bu almanlar hepsi inglizceyi catır catır konuşuyor algısı nerden oluşuyor emin değilim ama Almanyada yaşiyorum çok net söyleyebilirim herkes inglizce bilmiyor. Hele hele sokaktaki herkes, işte mağza elemanları, marketdeki kasiyerler vs çoğu inglizce ismini ve yaşını söylemekten öteye gidemez.

Back
X