- Konu Sahibi brokensmile7
-
Herkes genclik dönemlerinde bu gibi durumların cok normal ve gecici oldugunu soylemisti, ama 2 yilda surer mi ki?
Hala kesin bir inancım yok, ben muslumanim! Yada ben atesitim! Yada deistim! Diyemiyorum... hiçbişeye inanamiyorum, yada korktugum icin inanıyorum. Islam bana cok korkunc geliyor, gaddarca geliyor. Kurani al oku demeyin okumaya calistim ama okadar korkunc geliyorki okumak istemiyorum. Eger dogru dinsede umarim elhamdulillah müslümanim demeden ölmem.Ama Kuran da soyle bir ayet vardi "Onlarin kalplerini mühürledik..." ya benimkide muhurlendiyse? Benim sucum ne de benimki muhurlendi peki?
Biseylere inanmak istiyorum, inanmamak cok zor, siginacagin, dua edicegin birinin olmamasi cok zor, sevdiklerinin ve senin sadece bir topraga donusucegini dusunmek cok zor.. peki bütün bunların icinde guzel, iyi, dogru olan ne ?
Oturdum bu saatte bunlari dusunuyorum, peki aranizdan benm yasadiklarimi yasayan varmi? Mutlaka vardir yorumlarınızı bekliyorum. Bu konuyu kimseyle paylasamiyorum ,nezaman birine anlatsam dinle alakasi olmasa dahi ters cevaplar verebiliyorlar ya da sorduğum sorulara cok alakasiz ve sacma cevaplar verebiliyorlar. Neyse yorumlarinizi bekliyorum..
Bir dine mensup olmak zorunda degilsiniz. Sırf ilerde cehennemde yanmamak icin, ote taraf korkusu yuzunden musluman olmak cok samimi gelmiyor acıkcası bana. bir siir vardı "tanrı kanar mı bunlara" diye. Okumanizi tavsiye ederim. iyi bir insan olmak inancli ama kotu bir insan olmaktan her zaman daha iyidir. Onceliginiz bu olsun. İnanc kalpten gelen bi seydir, zorlamayla olmaz. İlerde kalben boyle bir istek duyarsan musluman da olursun, x dininden de.
Korku oldugu için inanıyorum değil siz basbayağı inanıyorsunuz.
çünkü içinizde Allah korkusu var hem bu ne güzel bir şey..
var mı yok mu diye düşünmeniz bence vesveseden
mesela başınıza bir şey geldiği zaman veya bir sıkıntnızda Allah aklınızdan geçiyor mu?
korktugunuza göre geçiyor
o halde inanıyorsunuz.
Ama bu ne kadar saglam ve gecerli bir inancki? Boylesine aramizda zayif ve korkudan gelen bir inanc yerine tamamen sevgi ve guven olmali degil miydi?
meraba Dr Zakir Naik in videolarını izlemeni tavsiye ederim, türkçe altyazılı videoları var, aklını kurcalayan soruların cevabını ondan bulabilirsin
kuran meal ile pek anlaşılamaz tefsir okumanı tavsiye ederim, o zaman mühür olayını fln da anlayabilirsin
Dediklerinizi yapicam tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim
Ama bu ne kadar saglam ve gecerli bir inancki? Boylesine aramizda zayif ve korkudan gelen bir inanc yerine tamamen sevgi ve guven olmali degil miydi?
Dediklerinizi yapicam tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim
Aslinda iste benim kafamdaki tanriyla kurdugum iliski tamamen çıkar iliskisi sanırim, tanri figürü bana anlatilan merhameti degil izdirabi cagristiyor bu yuzdende aci cekmemek icin inanmaya calisiyorum bu sekildede hicbir etkisinin olmayacağını biliyorum tabi, ama diyorum ki cok aptalca belki ama eger butun bunlar yalansa din uydurmaysa zaten toprak olucam ama egerki dogruysa? Düşünmek bile istemiyorum...
Dediginiz kitabida okuyucam tesekkur ederim tavsiyeniz için...
Dini inancımı herhangi bir yerde tek bir kelimemle dahi belirtmekten hoşlanmıyorum. Bu forumda da hiç belirten bir tek kelime bile yazmadım. Ama şu an bir kaç şey yazmak istedim. Çünkü durumunuz benim durumuma yakın geldi.
Aslında üstüne yazılacak çok şey var. İki cümleyle anlatamam epey derin bir konu.
Yalnızca şunu söyleyebilirim. Bir insanın içinde ya vardır ya yoktur.
Sorgulamaya başladığın zaman bu yıllar alan bir şey. Sorgulamadan da yaşanmıyor elbet.
Çıkarlar üstüne bir dine mensup olunmamalı diye düşünüyorum.
sevmeniz için tanımanız lazım
Islam dini hoşgörü dınıdır zorlama baskı yoktur. Ancak istersen Tevrat ıncıl de oku. Budizmı fılan araştır. Hepsini karşılaştır. Rabbım beynimizi sorgulayalım araştıralım dıye vermiş. Hayvanlardan ayırmış. Kendi icınde karsılastırmasını yap yapkı senın ıcın hakikat ne ise hakikat yolun aydınlansın. Ancak dınımızı birde mevlanadan tasavvuftan seyret.
Aynen iste bir insanin icinde ya vardir yada yoktur peki onu oraya koyan kim? Yani o inanci Yada suclu kim peki onu yaratan mi yoksa onu kullanamayan acemi, cahil insanoglumu?
Cahil diyorum cunku biraz agnostik de düşünüyorum isterse alim olsun isterse Allah dostu istersen normal bir insan
Peki tanimam icin tanismam da gerekmez mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?