DINI NIKAH HAKKINDA

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
imam nikahi resmi nikahdan önce kiymak yasak degilmiydi?

Sahsi fikrim: Esim dediginiz icin, ben imam nikah ile kiyilmis bir nikahi gecerli görmüyorum. Yani sizin esiniz degil nisanliniz. Ayrilmaniz icin yüzük atmaniz yeterli.

Onun disinda 3 kere bos ol deyince nikah düsüyor diye biliyorum ama bir hoca ya sorabilirsiniz.
Bende öyle biliyorum 3 kere boş ol diyince nikah düşüyor

Hanımlar 3 gün önce eşimle telefonda tartistik bende benj bosamasini istedim söyle 3 kelimeyi bitirelim dedim oda 4 kere ardı ardına aynı zamanda Boş ol bos ol dedi. Bende kabul ettim. Daha sonra ertesi gün pişman oldu barışmak istedi. Bu durumda bosanmis olduğumuz için. Ben onun barışma teklifini reddedebilir miyim ? Kadının çekilme hakkı özgürlüğü var mıdır ? Bide aynı anda 4 kere boş ol dediği için 1 kez boşama midir ?
Ayrıca o senin eşin falan değil evli olman için toplum önünde kabul görmesi lazım resmi nikahı kiymadigin için olmuyor öyle

Evli de olsan kimsenin barışma teklifini kabul etme gibi bir zorunluluğun yok.
Ayrıca 3 bosoldan sonra tekrar birbirinize helal olmak için senin başka biriyle evlenmen gerekiyor.
Diyaneti vs aramaya bile gerek yok, açık açık ayet var.
Bakara 230
Eğer inaniyorsan , ayete uyup komple ilişkini kesmekten başka şansın yok. Artık o adamla imam nikahiyla evlenemezsin,araya reklam arası almadan.
Çocuk oyuncağı yapınca böyle oluyor işte:)

Evli de olsan kimsenin barışma teklifini kabul etme gibi bir zorunluluğun yok.
Ayrıca 3 bosoldan sonra tekrar birbirinize helal olmak için senin başka biriyle evlenmen gerekiyor.
Diyaneti vs aramaya bile gerek yok, açık açık ayet var.
Bakara 230
Eğer inaniyorsan , ayete uyup komple ilişkini kesmekten başka şansın yok. Artık o adamla imam nikahiyla evlenemezsin,araya reklam arası almadan.
Çocuk oyuncağı yapınca böyle oluyor işte:)
Dur niye söyledin ya ama heyecanı kaçtı Yengenc daha nikah nedir bilmeden kiyiyorlar sonra atarlaniyorlar yok eşim yok kocam hadi bakalım

Resmi nikah olmadan dini nikah kıymak suç değil arkadaşlar, değişti o durum. Birkaç yıldır hiçbir yaptırımı yok.
Ama olmalıydı o ayrı...

Müftülüğe sorun, buradan olmaz o iş.
Ayrıca siz bu raddeye gelmişken zaten evlenmeyin. Sinirle nikah bozmak nedir yaa.
Boşuna evlenmeyin, bir de mahkemelerde uğraşmayın sonra.

Hanımlar 3 gün önce eşimle telefonda tartistik bende benj bosamasini istedim söyle 3 kelimeyi bitirelim dedim oda 4 kere ardı ardına aynı zamanda Boş ol bos ol dedi. Bende kabul ettim. Daha sonra ertesi gün pişman oldu barışmak istedi. Bu durumda bosanmis olduğumuz için. Ben onun barışma teklifini reddedebilir miyim ? Kadının çekilme hakkı özgürlüğü var mıdır ? Bide aynı anda 4 kere boş ol dediği için 1 kez boşama midir ?
Eğer hassasiyetiniz varsa yeniden dini nikah kıyın
Yüklü miktarda da mehir isteyin
Bir daha öyle kolay boş ol diyemesin. 😂

Hayır suç değil ne yazık ki. 2015 senesinde kaldırıldı resmi nikah cüzdanı olmadan dini nikah kıyılamaz kuralı
Üç yıl önce bizim dini nikah kıymaya gittiğimiz hoca yanınızda evlilik cüzdanını muhakkak getirin dedi getirince de kontrol edip kiymisti demek hocanın da haberi yoktu 😅

Hayır suç değil ne yazık ki. 2015 senesinde kaldırıldı resmi nikah cüzdanı olmadan dini nikah kıyılamaz kuralı
Ben 2020de evlendim. Cami hocasi evlilik cuzdanini gormeden eve bile gelmedi dini nikah icin. Dogru duzgun isini layigiyla yapan insanlar kiymiyor o zaman.

Üç yıl önce bizim dini nikah kıymaya gittiğimiz hoca yanınızda evlilik cüzdanını muhakkak getirin dedi getirince de kontrol edip kiymisti demek hocanın da haberi yoktu 😅
biz nikahtan bir gün önce dini nikah kıydırdık kimse cüzdan falan istemedi 2020 de

Bizde daha yasakti. Hoca Almanyada oldugumuz halde ve belediye tarihi de yakin oldugu halde kiymamisti "Basima bela olur Türkiyede biri sikayet etse" diye 😄

biz nikahtan bir gün önce dini nikah kıydırdık kimse cüzdan falan istemedi 2020 de
Bizde nüfus cüzdanını da istedi cüzdanı da hatta şöyle yanında iki şahit vardı onlar da kontrol etti adam işini çok ciddiye alıyor demek ki

Benim bildiğim boş ol dedikten sonra zaten nikah düşüyor ve sonra zaten aranızda bağ kalmıyor ve evet siz barışmayı kabul etmeyebilirsiniz. Yine de kurutulardwn kurtulmak için diyanet danışmayı arayın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X