Dini nikah?

byzaahuseyin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2018
536
209
18
Hanımlar sormak istediğim birkaç bisey var bizim nikahimiz 27 agustosta ve o sıra ondan öncesi bayram vs telaşlı geçtiği icin dini nikahi resmi nikahtan 1 hafta yada en fazla 2 hafta once kiydiralim diyoruz erkenmi olur sizce? Birde dini nikahta neler sorulur? Kayinvalidem size habersiz çat kapı gelicez bi hoca ve 2 sahitle dedi duyrulmadan olmasi sonradan duyrulmasi daha makbulmus bide elleri baglamak igne kemer yuzuk kupe gibi bağlayıcı seyleri ustte bulundurmak uygun olmazmış hic duydunuzmu?

Hanımlar sormak istediğim birkaç bisey var bizim nikahimiz 27 agustosta ve o sıra ondan öncesi bayram vs telaşlı geçtiği icin dini nikahi resmi nikahtan 1 hafta yada en fazla 2 hafta once kiydiralim diyoruz erkenmi olur sizce? Birde dini nikahta neler sorulur? Kayinvalidem size habersiz çat kapı gelicez bi hoca ve 2 sahitle dedi duyrulmadan olmasi sonradan duyrulmasi daha makbulmus bide elleri baglamak igne kemer yuzuk kupe gibi bağlayıcı seyleri ustte bulundurmak uygun olmazmış hic duydunuzmu?
iğne yüzük küpe vs duymadım. elleri bağlamayı duymuştum onu hocalarda söylüyormuş kıyarken.
bizimde kimsenin haberi yokken oturcagımız evde şahitler vebiz varken kıyıldı :) düğünden3 gün önce falandı

Valla bazı aileler nişandan sonra imam nikahı kıydırıyor.
Mutaassıp aileleri çoğunluklar. Mesela eşmin dayısının kızı evlendı .
Daha evlenmesı 3 ay var imam nikahı kıyıldı. Kıyanda kayınpederim . Eşinle aranda mehri konuş kararlaştır .
Soracağı özel bişey yok sadece mehir sorar hoca .
Yüzük kemer muhabbetını bılmıyorum . Biizim kuzenın elinde yüzük vardı kimse çıkartmadı ve imam nıkahı baya 50 60 kişiinin içinde kıyıldı.

Son düzenleme:
Valla bazı aileler nişandan sonra imam nikahı kıydırıyor.
Mutaassıp aileleri çoğunluklar. Mesela eşmin dayısının kızı evlendı .
Daha evlenmesı 3 ay var imam nikahı kıyıldı. Kıyanda kayınpederim . Eşinle aranda mihri konuş kararlaştır .
Soracağı özel bişey yok sadece mihir sorar hoca .
Yüzük kemer muhabbetını bılmıyorum . Biizim kuzenın elinde yüzük vardı kimse çıkartmadı ve imam nıkahı baya 50 60 kişiinin içinde kıyıldı.
32 farzi falan soruyolar die duydum. Birde 2 hafta once olmasi erkenmi olur bilemedim

dini nikahın kız evinde kıyılması makbuldür diye biliyorum, he bizimki kayınvalidemin evinde oldu o ayrı :)

32 farzdan sorular soruyormuş hocalar, kıza ne kadar mehir istediğini soruyor, şahitler oluyor, yüzük vs duymadım ama eller bağlanmıyor evet, dizin üstüne konuluyor genelde

32 farzi falan soruyolar die duydum. Birde 2 hafta once olmasi erkenmi olur bilemedim
Erken neden olsun . Sonuçta imam nikahlısın dıye hemen birlikte olmucanız.
Bizimkiler imamhatip mezunu oldugu için 32 farz falan sorulmadı sanırım .
Aslında benım imam nikahımda da sorulmadı :KK70:
İlk defa duyuyorum açıkası

Bize 32 farzı sordu.. zaten çok heyecanlıydım bana ismimi sorsa söyleyemeyecek durumdaydım.
Tabi söyleyemedik :) Adam saydı biz tekrarladık..
Üstümde bağlı olan herşeyi de çıkarttılar

Kuzenimin hocası hiç sormadı öyle sorular hocadan hocaya değişiyor

Bu arada bizde erken kıyılmaz ben 3 gun kala kıydırdım

dini nikahın kız evinde kıyılması makbuldür diye biliyorum, he bizimki kayınvalidemin evinde oldu o ayrı :)

32 farzdan sorular soruyormuş hocalar, kıza ne kadar mehir istediğini soruyor, şahitler oluyor, yüzük vs duymadım ama eller bağlanmıyor evet, dizin üstüne konuluyor genelde
Şu zaman gelecegiz yada geliyoruz diye haber etmeden geleceklermis bize :)

Nisandan sonra erken bence.. dogru bulmuyorum ben... 1-2 haftadan bise olmaz sanirim.

32 farzi sormustu bizim imam.. baska sorularda sormustu:) hatta yatsi namazi kac rekat dediginde 10 demistim bilerek. Nasil 10 dediginde 3 rekati gece namazidir demistim hocanin hosuna gitmisti:))

Konun kapanabilir .
Iğne Düğme vs hurafe onlar .
Normal kıyafetle bas kapalı hoca dua ediyor evlenmeyi kabul ediyor musun diye soruyor 3 kere . Bir de mehir olarak ne istiyorsun diye soruyor şahitlerde onaylıyor bitiyor olay .
Insallah kapanmaz boyle konular oldugu icin actim bende kaldirilmamis oburleri ama :)

Nisandan sonra erken bence.. dogru bulmuyorum ben... 1-2 haftadan bise olmaz sanirim.

32 farzi sormustu bizim imam.. baska sorularda sormustu:) hatta yatsi namazi kac rekat dediginde 10 demistim bilerek. Nasil 10 dediginde 3 rekati gece namazidir demistim hocanin hosuna gitmisti:))
Subattan beri nisanlyz resmi nikah 27sinde bizde 1 2 hafta once kiydiralm cunku o telaseden oncesinde bayram telasesinden biraz one alalim dedik

Türkiye de dini nikahı yapmak için imamlar önce resmi nikah var mı yok mu sormak zorundalar. yani resmi nikah olmadan önce kıyılmaz kanunen.

dini nikah da imam dua okur sorular sorar mehir ne istiyorsun diye kıza sorar (bence bu önemli güzel bir şey iste. madem inanıyorlar dini nikaha olmuşken tam olsun.)

bir de şu konu var. dini nikah artık çok önemli değil. çünkü dini nikahın amacı önceden kanunlar olmadığı için kadını korumaktı. mehir belirlenerek, insanlara evlendik duyurusunu yapmak için. imamlarda böyle düşünüyor. şu an resmi nikah dini nikahtan daha koruyucu çünkü.

son olarak bir boşanma hakkını kendine talep et. sadece erkek istediğinde boşayamasın yani.

Back
X