- 22 Eylül 2013
- 5.478
- 3.737
- 248
- Konu Sahibi cillibombom
-
Evet imamlar ayirt edemediği için nikahsiz mi yaşayacaklar diye kıymıyor kesinlikle. Bunu tartismiyirum zaten.
Ama dini nikahlı nişanlı ayrı evde yaşayanları da kimse kolundan tutup yasa dışı iş yapıyorlar diye hapse atmıyor.
Lütfen konuyu carpitmayin artık. Konu sahibi nikahı yapmisim mi diye kararsiz kaldığı için fikir istemiyor, sadece nikah yapılacak ortamla ilgili sıkıntısını paylaşmış.
Bu yönden çok haklısınız. Aileden de nisanlisindan da çok emin değilse yapılmamalı.
Bence bu her şeyi en güzel şekilde açıklıyor.Nişanlıyken dini nikah uygun değil zaten. Minnos seni de tebrik ederim,valla helal olsun.İyi yapmışsın kıydırmamakla.
Gizli olması iki durumdan olabilir. Birincisi resmi nikah olmadan yasal değil ya. Diğeride (valla yazsam mı yazmasam mı bilemedim ama, isteyen inanır isteyene komik gelir, ama ne kadar imam nikahı duyduysam bu şekilde), nikah bağlama olur diye. Hocalar nikah anında herhangi birşey bağlamaz, yada saç bağlanmaz, düğüm atılmaz, bazı hocalar elleri diz üstüne koydurur, el bağlanmaz. Nikah anında birşeyler bağlayan olur diye söylenmez diye biliyorum. Zaten dini nikah inançlar için kıydırılıyor ya, esas resmi nikahta ilan ediliyor. Nikah değilse bile nişanda ilan ediliyor, bu iki kişi evlenecek diye vs vs..
Dini nikahın günümüzde hiçbir geçerliliği yoktur.Bunu resmi nikahtan önce yapan kişiler Türk Medeni Kanunu'na göre suç işlemektedir.Bu bir dini ritüel.İsteyen resmi nikahtan sonra yaptırabilir.Orada bir sakınca yok.Türkiye Cumhuriyeti'nin tanıdığı resmi nikahtır.bu konu çok ilgimi çekti gece gece
şimdi öncelikle konu sahibi ne sormuş çoğu kişi direk yasak yaptırma deyip durmuş
benim bu konuyla tarafsız olarak merak ettiğim resmi nikah kıyılınca dinde evli mi oluyorsun ki dini nikah daha sonrada kıyılabiliyor. yani dini nikah kıyılmadığı zaman günah olmuyor mu.resmi nikah kıyılıyo karı koca gibi yaşıyosun haliyle sonra dini nikah mı kıyılıyor.ay kafam karıştı.merak ettiğim mevzuyu anlatabilmişimdir umarım.biri beni aydınlatabilir mi acaba
Bu dediğiniz hakkında net bir bilginiz var mı acaba?
Yani hocaya sor 3 haktan birini sana veriyorlar demişsiniz ama tam anlamadım nasl oluyor yani
Mesela erkek karısına 3 defa boş ol boş ol boş ol diyince boşuyor ya hani
bir hakkı kadına verilince nasıl oluyor
hani kadn tek birkez boş ol diyince boşayabiliyor mu kocasını:44:
ve hakkın biri kadında olduğu için erkek boşamaya kalksa 3 defa değilde 2 kere boş ol boş ol demesi yeterli mi oluyor:44::44:
Arkadaşım bu arada kayınvalidenizin dedikleri bende şüphe uyandırdı..
Örf ve adetlerinizi siz bileceksiniz tabi ona kimse birşey diyemez isterseniz kıyarsınız
ama kv niz nikahın tarihi bilinmesin mi demek istedi acaba yoksa nikahınızın kıyldığını kimse bilmesin mi:44:
Eğer ikinci söylediğim ise benim bildiğim o nikah geçersizdir zaten zira nikahınız herkese duyurulması gerekiyor sadece iki şahitle olay bitmiyor
bu konu çok ilgimi çekti gece gece
şimdi öncelikle konu sahibi ne sormuş çoğu kişi direk yasak yaptırma deyip durmuş
benim bu konuyla tarafsız olarak merak ettiğim resmi nikah kıyılınca dinde evli mi oluyorsun ki dini nikah daha sonrada kıyılabiliyor. yani dini nikah kıyılmadığı zaman günah olmuyor mu.resmi nikah kıyılıyo karı koca gibi yaşıyosun haliyle sonra dini nikah mı kıyılıyor.ay kafam karıştı.merak ettiğim mevzuyu anlatabilmişimdir umarım.biri beni aydınlatabilir mi acaba
Dini nikahın günümüzde hiçbir geçerliliği yoktur.Bunu resmi nikahtan önce yapan kişiler Türk Medeni Kanunu'na göre suç işlemektedir.Bu bir dini ritüel.İsteyen resmi nikahtan sonra yaptırabilir.Orada bir sakınca yok.Türkiye Cumhuriyeti'nin tanıdığı resmi nikahtır.
tatlım önce resmi nikahı yaptır sonra dini nikah yaptır diyenler şu şekilde diyor. misal bizim burda düğünde nikah kıyılırsa düğünden sonra gelin evine bir hoca göturulur orda dini nikah kıyılır sonra millet gider. damat gelinin duvagına, gelin damadın ceketine secde ederek(tabi bu adetten) şükür namazı kılınır böylece iki nikahında olmus olur. yada resmi nikahı atıyorum düğünden bir hafta önce kıydırısan sonra düğüne kadar bır gün yada yine isteğe bağlı düğünün hemen sonrası dini nikah kıyılır. yine önce resmi sonra dini olmuş olur. ayrıca zaten dini nikah kıydırcak düşüncede bir müslüman zaten resmi nikahı dini nikah sayıp, resmi nikahtan sonra dini nikahlı gibi davranmaz diye düşünüyorum
cevabınız için çok teşekkür ederim.ben de bunu merak ediyordum.yani mantıklı olan düğün gecesi dini nikah kıyılması o zaman.yada son cümlenize katılıyorum
Siz tam anlatamamışsınız.Daha net yazınsorumu anlamamışsınız yada ben anlatamadım.teşekkürler yinede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?