- 31 Temmuz 2013
- 10.529
- 3.623
- 448
- Konu Sahibi cillibombom
-
Öyle dahi olsa ne işine yarayacak dini nikah??
Amacı açıkça bilseydik daha kolay yorum yapardık.
Öyle dahi olsa ne işine yarayacak dini nikah??
Amacı açıkça bilseydik daha kolay yorum yapardık.
Çok saçma bana göre.. amaç öyle olsa yani evliliği koruma amaçlı olsa en azından aile büyüklerini ezip geçmez. Kızın kendi annesi ya da babası düğüm atacak değil ya inadına..
Gizli kıyılınca benim burnuma hiç iyi kokular gelmiyor.
Saçma gelebilir elbette. Kızın kendi anne babası atmaz, ama ya erkeğinki atarsaHani benim duyduğuma göre, çevremde olanlara göre söyledim ben. Zaten bu gibi şeyler kıldan ince kılıçtan keskindir.
iyi niyetlisin ama..
Bakalım senin usuller onların amaçlarıyla paralel mi? Yoksa anayasada mı geçiyor bu usuller?
İmam nikahlı olup resmi nikahlı olmayan kişilerin aynı evde yaşaması tabii ki suç değildir.Suç olan birtakım hoca geçinen kişilerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yasalarını görmezden gelerek,kıydığı geçersiz nikahla kadınları mağdur etmesidir.Yasal olarak aralarında nikah akdi olmayan çiftler ayrılmak istediklerinde sorunlar yaşanmaktadır.'Siz zaten evli sayılırsınız' gibi bir düşünce kesinlikle ama kesinlikle kabul edilemez.Arasında resmi nikah bulunmayan hiç kimse evli sayılmaz.Bu sadece bir şeylere kılıf uydurmaktır.Dini nikah suç,dini nikah suç...... diye diye olay nasıl da farklı yöne çekilmiş.Nerdeyse öyle büyük suç işleniyor ki,adres bilseler ihbar edecekler.RESMİ NİKAHI OLMAYAN İNSANLARIN,İMAM NİKAHI AKDİ ÜZERİNDEN AYNI EVDE YAŞAMALARI SUÇ.Gibiiiiiii gözükse de herkes aynı evde nikahsız da yaşıyor.Kimsenin kimsenin hayatına müdahalesi olamaz.
Dinini takvaya uygun yaşayan insanlar,erkekle kadının yanyana yalnız olmasının günah olduğunu düşünerek nişanlılık boyunca imam nikahı kıyarlar.Yani bu insanlar aynı evde aynı hayatı yaşamayacaklar.
Konu sahibi,eğer sen takvaya göre yaşayıp böyle bir nikah kıymayı uygun görüyorsan senin hayatın.Nikahın nerde kıyıldığı önemli değil,islami kurallara uygun kıyılması önemli.Nikah tarihi belli edilmez diye birşey yok.Siz nikahı niye kıyıyorsunuz dışarda insanlar sizin nikahlı olduğunuzu bilsinler diye.
Ama sana sadece yargılama değil,aklında bulunsun diye bir iki şey söyleyeceğim.Dini nikahlı insanlar evliğin getirdiklerini yapmak zorundadır.Eski kafadaki insanlar,aman nikah kıyılsın bir arada otursunlar ama düğüne kadar karı koca olmasın diye böyle bir yol bulmuşlar.İslamiyette böyle birşey yok aslında.Nikah nikahtır.Nikah kıyıldımı gereksinimleri de yerine getirilmelidir.
Bazıları da geziyo tozuyo,elaleme karşı aman namahrem nikah kıyılsın da laf olmasın gibi bir saçmalığa inanıyorlar.Şunu da unutma,yarın öbür gün nişanı sen atmak isteyip,o atmak istemezse başını ağrıtabilir.Çok örnekleri var.İyi düşün.Ona göre kararını ver.Yok ailem mutlaka olsundiyor,ben de inancım gereği içim daha rahat edecek diyorsan,dediğim gibi nerde kıyıldığının değil,islama uygun kıyılmasının önemi var.
İmam nikahlı olup resmi nikahlı olmayan kişilerin aynı evde yaşaması tabii ki suç değildir.Suç olan birtakım hoca geçinen kişilerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yasalarını görmezden gelerek,kıydığı geçersiz nikahla kadınları mağdur etmesidir.Yasal olarak aralarında nikah akdi olmayan çiftler ayrılmak istediklerinde sorunlar yaşanmaktadır.'Siz zaten evli sayılırsınız' gibi bir düşünce kesinlikle ama kesinlikle kabul edilemez.Arasında resmi nikah bulunmayan hiç kimse evli sayılmaz.Bu sadece bir şeylere kılıf uydurmaktır.
Bende polis esiyimbende polis esi olucam :)) canım bana da sacma gelmisti o ama mytlu gunumde uzatmayım dedim. tanıdık olursa kıyıyormus bizde nisan yapıldıgında sagda solda beraber gorunecekler diye dini nikah yapılır
Bende nişanlıyım ben niye dini nikah kıymıyorum o zaman?
Kıyanlar Müslümanda ben değil miyim?
Bu kadar saçma iş olmaz arkadaş, birde nişanlınız polismiş. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
Madem nikahı o kadar istiyorsanız nişanlıyken gidin 1 hafta sonra resmi nikah yapın sonra da dini nikahınızı kıyın.
Yok illa ben dini nikah istiyorum diyorsanız da kendi düşen ağlamaz.
Son olarak sorunuza benim cevabım; Nikahın kimse tarafından bilinmemesi ve imam evinde olması gibi bir durum OLAMAZ.
'Dini nikahlı insanlar evliliğin getirdiklerini yapmak zorundadır.' Sizin cümleniz.Bu cümlenin demek istediği 'Evli sayılırsınız,karı koca gibi yaşayacaksınız.' İnsanlar sabahın 5'inde evden alınacak değil elbette,bu Türk Medeni Kanunu'nu hiçe saymaktır.Herkes neye inanıyorsa onu uygulayabilir tabii,bunu bir şeylere kılıf uydurmadan,alet etmeden yapmak gerekir.Yasalını uygula sonra ne istersen yap.Peki ben,senin yazdıklarından farklı ne söylemişim.Neyi savunmuşum.'Siz zaten evli sayılırsınız' bu cümle bana mı ait.
Ben konu sahibine zaten dini nikahla ilgili uyarımı yapmışım.Ama kızın inandığı,ailesinin kabul ettiği,inancına göre bağlandığını hissettiği bir durum var.Ve bununla ilgili de soru sormuş.Ben nişanlıyken kıydırmadım dini nikah tavsiye de etmem.Ama insanların kendi fikri.Eğer nikahı kıyıp aynı evde resmi nikahsız yaşarsa yasayı görmezden geliyor.Şimdi senin yaptığın yoruma göre kadın mağduriyetine girersek,suç ceza olaylarına girersek işin resmi nikahı dini nikahı kalmaz.Ben savunmuyorum.Ama ayyy aman allahım çok büyük suç,yasalar çiğnendi şöyle yaptırım uygulanır,şudur budur gibi abartısı da yok.
Sadece son cumlenize katılıyorum.
Polis olupta dini yükümlülükleri yerine getirmesinde ne gibi bir ayiplama var anlamadim ?
Hani resmi nikah olmadan dini nikah kıymak suç ya ve nişanlısıda polis ya, polisde adaleti temsil eder ya o bakımdan.:)Yoksa polis olması dini yükümlülüklerini yerinde ve zamanında yerine getirmesine engel değil tabi ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?