dini nikahhh ????!!!

İşte bunun garantisini konu sahibine kimse veremeyeceği için ben insan olarak uyardım yorumumu yaptım, gerisi kendi bileceği iş :)

Son düzenleme:

Nasıl ortada suç yok resmi nikah olmadan dini nikah ülkemizde yasak.

Dini nikahtan sonra din'e göre, allah katinda kari koca oluyorsunuz.
O zaman bu nasil olur eger ayni evi paylasmiyorsaniz? Ve islamda eger erkek cinsel iliski istediginde, kadin onu geri çeviremezmis, melek lanetlermis.
Eh hadi diyelim, cinsel iliski oldu, hamile kalinca ne yapacaksin? Yada daha kötüsü, hamile kalip ayrilinca ne yapacaksin? Dünyanin binbir türlü halleri var sonuçta.

Madem din bu kadar önemli o zaman niye nisanlanliyorsun? Islamda nisan diye birsey yokki zaten. Hani niye dügüne kadar beklenilemiyor? Ve Islamda zaten bulundugun ülkenin kurallarina uymak zorundasin. Eh erken dini nikah yaparsan kurali çigniyorsun. Insan demezmi bu nasil is? Ve üstelik evlenecegi kisi bir polis,yani onun devlettin koydugu kurali çignemesi daha agir.

Ha bu arada yanlis bilmiyorsam, dini nikahtan sonra yemek verilip, millete duyurulmasi lazim. Yoksa nikahin hem amaci kalmiyor hem yanilmiyorsam geçersiz kaliyor. Burda baskalarin dedigi gibi "o gün unutulacak" yada "misafirlige gidince kilinir" laflar sadece yasak oldugunu bildikleri için söylüyorlar. Imam kötü duruma düsmesin, birisi ihbar etmezsin diye.

o konuları bilmemde seninde eşini boşayabilme hakkın var 3 defa söyleniyorsa onun birini sana veriyorlar. hocaya o an sor ve al. bu çok önemli unutma.

Bu dediğiniz hakkında net bir bilginiz var mı acaba?
Yani hocaya sor 3 haktan birini sana veriyorlar demişsiniz ama tam anlamadım nasl oluyor yani
Mesela erkek karısına 3 defa boş ol boş ol boş ol diyince boşuyor ya hani
bir hakkı kadına verilince nasıl oluyor
hani kadn tek birkez boş ol diyince boşayabiliyor mu kocasını:44:
ve hakkın biri kadında olduğu için erkek boşamaya kalksa 3 defa değilde 2 kere boş ol boş ol demesi yeterli mi oluyor:44::44:

Arkadaşım bu arada kayınvalidenizin dedikleri bende şüphe uyandırdı..
Örf ve adetlerinizi siz bileceksiniz tabi ona kimse birşey diyemez isterseniz kıyarsınız
ama kv niz nikahın tarihi bilinmesin mi demek istedi acaba yoksa nikahınızın kıyldığını kimse bilmesin mi:44:
Eğer ikinci söylediğim ise benim bildiğim o nikah geçersizdir zaten zira nikahınız herkese duyurulması gerekiyor sadece iki şahitle olay bitmiyor

Erkek 3 kere bos ol demesiyle 3 hakki tamamlamis olmuyor.
Her bosama arasinda bir hayz donemi gecmesi lazim.

Erkek 3 kere bos ol demesiyle 3 hakki tamamlamis olmuyor.
Her bosama arasinda bir hayz donemi gecmesi lazim.
Hmmm yani dini nikah kıyılırken kadın 1 hakkı isterse erkeğe 3 hak değilde 2 boşama hakkı mı kalıyor:26:
Mesela erkek diyelim ki boşadı sonra nikah tazelendi sonra bir kez daha boşarsa bu son mu oluyor:44:

Resmi nikah olmadan dini nikah yaptiginiz icin Türk Medeni Kanununa gore suç isliyorsunuz. Dinen, yasadigin ulkenin kurallarina uymak zorunlu olduğu icin siz buna da uymayarak Islam'a gore de suc isliyorsunuz. Yaptığınızı nereden tutsak elimizde kaliyor yani. Kayinvalidenizin imamin evine misafirlige gittigimizde kiydiririz nikahi onerisi ve kimsenin bilmemesi gerektigini söylemesi imamin resmi nikah olmadan dini nikah kiyarak yasal bi suc islemis olmasindan kaynaklaniyor. Sizin icin bu kadar degerli olmasi gereken dini nikahiniz iki arada bir derede, gizli sakli, gunah isliyormussunuz gibi -ki isliyorsunuz da- kiyilacak yani. Kendinize yedirebiliyorsaniz buyrun kiydirin.

Bu bir suçtur tabiki, tüm arkadaşlarım gibi bende bunu belirterek başlayayım.. Nişanlı olduğum halde, bende tercih etmedim dini nikahı, bizde resmi nikah kıyıldıktan sonra imam nikahı kıyılır.
Soruya gelince, misafirliğe gelinip de nikah kıyıldığı nerede görülmüş... Ayrıca kimsenin bilmemesi olayı da doğrudur.. Sebebi ise büyüden korunmaktır.. Çünkü şahsa büyü yapılırken nikah günü, saati bilmemnesi falan lazım derler.. Bir de çok kalabalık olmaz nikah kıyıldığı oda, yine o da büyüyü önleme amaçlı bi durum, o an amin derse biri falan filan, benim anneannemden duyduğum rivayetler bunlar.. Bizde çok takıktırlar bu olaylara.. Ama ben pek anlamam, bir çok sebeple sadece güvenilen aile içinde kıyılır ve herkese ilan edilmez, kıydık diye söylerler ama şu saat şu gün demezler hiç..
Memleketimin de ruh hatası olduğunu şu mesajı yazınca anladım ne garip düşünceleri varmış.

resmi nikah olmadan imam nıkahını nasıl kıyıyolar acaba?

konu sahibi ne sormuş arkadaşlar nereye sündürmüş...

he suçtur bunu herkes biliyor artık. asıl konuya gelelim;

canım sen düğününden önce bi resmi nikahını kıydır. sonra hemen dini nikahını kıydır. böylelikle nişanlıyken el ele tutuşmalarında bile için rahat olur.
kayınvalidenin tarihi bilmemeleri gerek demesini bende daha önce duymuştum. misafirliğe gidip kıydırabilirsiniz.
daha önce yaşadığım küçük bi kasaba da imamı herkes tanıdğı için artık nikahı kıydırıp çaylı çorbalı oturuyorlardı orda.

Son düzenleme:
ayrıca;
dini nikahın kıyıldığını herkes elbette bilecek ama tarihini, zamanını ve yerini bilmemeleri gerekir.

zaten düğün yapmanın amacı nikahın ilanıdır..

Nişanlıyken, benim eski nişanlım da dini nikahımızı kıyalım diyordu. Tanıdık imam bulupta tabi, yoksa kıyılmıyor zaten. Burdaki amaç cinsellik falan değildi, sonuçta nişanlıyız geziyoruz, bari dini nikahımız olsun diye düşünüyordu. Ben istememiştim, o yüzden kıyılmadı. Şimdi ayrıldık. ve diyorum ki, iyi ki kıyılmamış. Nişan bu canım, ne olacağı belli değil. Bence hiç girme nikah işine... herşey zamanında yaşanınca güzeldir

Canım benim sakın öyle bi hataya düşme birincisi dini nikah resmi nikahtan hemen sonra mümkünse aynı gün kılınır aile büyükleri huzurunda kıyarsınız asla ve asla imam resmi nikah cüzdanını görmeden imam n
NiKahı kıyamaz yasak tabii bu yasak insanların vicdanına kalmış o adamda umarım size böyle söyler

Yanılıyorsunuz. Ben imama gidip özellikle sormuştum, ki imam tanıdığım biridir. Resmi nikahtan önce kıyıyormusunuz dedim, hayır dedi.. Nikahtan 10 dk önce kıyarsa şayet, imam onlarla beraber resmi nikaha katılıyor. İş bu kadar ciddi yani...

sorumu iyi okuyun lutfen ben yaptırmalı mıyım dıye sormuyorum hanımlar

Bu ve diğer yerlerde size yanlış yapmamanız adına fikir veren insanlara bu kadar çirkin bir şekilde çıkışmanızı anlayamadım. Herkesin algılaması sıkıntılı bir siz çok zekisiniz evet... Yaptığınız yasal bir şey değil, haliyle bu konuda akıl veriyor insanlar. Hocanın yerinde olsam nikahı kıymam, veya gider şikayet ederim. Nyetiniz kötü olmayabilir ama sonuçta bu YASAL DEĞİL. Umuyorum herkesin bilmemkaç sayfadır anlatmaya çalıştığı şeyi "algılayabilirsiniz". Üstelik ne yaparsanız yapın kime ne? Konu açıyorsunuz hoşunuza gitmeyen gerçekleri birileri yazdı mı vay efendim onu sormadım vay efendim algılayamıyorsun diye çirkinleş. Yazma o zaman buraya arkadaşım

valla tatlım o işler öyle misafirlikte falan olmaz. hatta bana sorarsan o iş nişanlıykende olmazzzzz, olmamalı... bak bnm bir ablam öyle yaptı oglan tarafı illa olsun dedi kıydırdılar nikahı. sonra düğüne yakın nişan bozuldu çocuk boşamadı baya bir zaman süründürdü. ben karımdan razıyım boşamıyorum dedi yalan olmasın 2 3 sene öyle kaldılar. e kız başkasıyla da olamadı sonuçta dinen nikahlı. yani olmaz olmaz demicen hayat bu herşey başa gelir en iyisi sen tertemiz resmi nikahını yaptır sonra dini nikahını kıydır güzel güzel kocanın helali ol tertemiz kurtul bu işten. hem bunlar çok özel şeyler öyle aceleye de getirilmez, he dine hem yasaya en uygunu neyse sen onu yap... allah da mutluluğunu daim kılsın inşalahh

Evet imamlar ayirt edemediği için nikahsiz mi yaşayacaklar diye kıymıyor kesinlikle. Bunu tartismiyirum zaten.
Ama dini nikahlı nişanlı ayrı evde yaşayanları da kimse kolundan tutup yasa dışı iş yapıyorlar diye hapse atmıyor.
Lütfen konuyu carpitmayin artık. Konu sahibi nikahı yapmisim mi diye kararsiz kaldığı için fikir istemiyor, sadece nikah yapılacak ortamla ilgili sıkıntısını paylaşmış.

Son düzenleme:
Bu yönden çok haklısınız. Aileden de nisanlisindan da çok emin değilse yapılmamalı.

Bence bu her şeyi en güzel şekilde açıklıyor.Nişanlıyken dini nikah uygun değil zaten.Minnos seni de tebrik ederim,valla helal olsun.İyi yapmışsın kıydırmamakla.

Resmi nikahınız olmadan böyle bir şey yapmayın
Hem hukuken yasak, hem aceleniz nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…