- Konu Sahibi cillibombom
-
Resmi nikahsiz, dini nikahla aynı evde evli gibi yaşamak suç
Siz durumu yanlış anlamissiniz sanırım.
Buraya konu açan arkadaş nişanlılık dönemini dini nikahla geçirmek istiyor. Aynı evde yasamadan önce resmi nikahlari yapılacak.
Yani suç teşkil eden kanunsuz bir olay yok
Buraya konu açan arkadaş nişanlılık dönemini dini nikahla geçirmek istiyor. Aynı evde yasamadan önce resmi nikahlari yapılacak.
o konuları bilmemde seninde eşini boşayabilme hakkın var 3 defa söyleniyorsa onun birini sana veriyorlar. hocaya o an sor ve al. bu çok önemli unutma.
Bu dediğiniz hakkında net bir bilginiz var mı acaba?
Yani hocaya sor 3 haktan birini sana veriyorlar demişsiniz ama tam anlamadım nasl oluyor yani
Mesela erkek karısına 3 defa boş ol boş ol boş ol diyince boşuyor ya hani
bir hakkı kadına verilince nasıl oluyor
hani kadn tek birkez boş ol diyince boşayabiliyor mu kocasını:44:
ve hakkın biri kadında olduğu için erkek boşamaya kalksa 3 defa değilde 2 kere boş ol boş ol demesi yeterli mi oluyor:44::44:
Arkadaşım bu arada kayınvalidenizin dedikleri bende şüphe uyandırdı..
Örf ve adetlerinizi siz bileceksiniz tabi ona kimse birşey diyemez isterseniz kıyarsınız
ama kv niz nikahın tarihi bilinmesin mi demek istedi acaba yoksa nikahınızın kıyldığını kimse bilmesin mi:44:
Eğer ikinci söylediğim ise benim bildiğim o nikah geçersizdir zaten zira nikahınız herkese duyurulması gerekiyor sadece iki şahitle olay bitmiyor
Hmmm yani dini nikah kıyılırken kadın 1 hakkı isterse erkeğe 3 hak değilde 2 boşama hakkı mı kalıyor:26:Erkek 3 kere bos ol demesiyle 3 hakki tamamlamis olmuyor.
Her bosama arasinda bir hayz donemi gecmesi lazim.
hanımlar tekraer merhaba. bugun ikinci konum ne dertliymissin diyeceksiniz ama yazmadan duramadım.
biz nisanlanalı bir bucuk ay kadar oldu. dini nikah kıyılacaktı. nisanlımın ailesinde bi imam var o gun nisanımızda da duamızı okudu. teyzem biz babaannem aynı binada oturuyoruz. bende kayınvalideme teyzemgiln evine inelim sahitlerle kıyılsın dedim yok yok dedi tarihi kimse bilmemesi gerekiyor falan. tamam dedim ama ondan sonra hic lafını acmadı. gecen hafta nnisanlıma sordurttum cunku annem nikah isi noldu dedi annesi ben bi babanla konusuyum da demis. bgun de imam olan kisi icin x e bi gun oturmaya gidelim o arada kıyılsın nikahınız demis
ben olmaz fdedim nisanlıma ben cekinirim nerde gorulmus misafir olarak gidilip nikah kıyılacagı dedim o da hak verdi. sonra da ne zaman oldu bunlar biz sormasak konusmuyo bıktım ben ayarlıcam merak etmw dedi kapattı.
sizce de abes olmaz mı kayınvalidemin dedigi ben mi haksızım yoksa...
Canım benim sakın öyle bi hataya düşme birincisi dini nikah resmi nikahtan hemen sonra mümkünse aynı gün kılınır aile büyükleri huzurunda kıyarsınız asla ve asla imam resmi nikah cüzdanını görmeden imam nhanımlar tekraer merhaba. bugun ikinci konum ne dertliymissin diyeceksiniz ama yazmadan duramadım.
biz nisanlanalı bir bucuk ay kadar oldu. dini nikah kıyılacaktı. nisanlımın ailesinde bi imam var o gun nisanımızda da duamızı okudu. teyzem biz babaannem aynı binada oturuyoruz. bende kayınvalideme teyzemgiln evine inelim sahitlerle kıyılsın dedim yok yok dedi tarihi kimse bilmemesi gerekiyor falan. tamam dedim ama ondan sonra hic lafını acmadı. gecen hafta nnisanlıma sordurttum cunku annem nikah isi noldu dedi annesi ben bi babanla konusuyum da demis. bgun de imam olan kisi icin x e bi gun oturmaya gidelim o arada kıyılsın nikahınız demis
ben olmaz fdedim nisanlıma ben cekinirim nerde gorulmus misafir olarak gidilip nikah kıyılacagı dedim o da hak verdi. sonra da ne zaman oldu bunlar biz sormasak konusmuyo bıktım ben ayarlıcam merak etmw dedi kapattı.
sizce de abes olmaz mı kayınvalidemin dedigi ben mi haksızım yoksa...
sorumu iyi okuyun lutfen ben yaptırmalı mıyım dıye sormuyorum hanımlar
Evet imamlar ayirt edemediği için nikahsiz mi yaşayacaklar diye kıymıyor kesinlikle. Bunu tartismiyirum zaten.Yanılıyorsunuz. Ben imama gidip özellikle sormuştum, ki imam tanıdığım biridir. Resmi nikahtan önce kıyıyormusunuz dedim, hayır dedi.. Nikahtan 10 dk önce kıyarsa şayet, imam onlarla beraber resmi nikaha katılıyor. İş bu kadar ciddi yani...
Bu yönden çok haklısınız. Aileden de nisanlisindan da çok emin değilse yapılmamalı.valla tatlım o işler öyle misafirlikte falan olmaz. hatta bana sorarsan o iş nişanlıykende olmazzzzz, olmamalı... bak bnm bir ablam öyle yaptı oglan tarafı illa olsun dedi kıydırdılar nikahı. sonra düğüne yakın nişan bozuldu çocuk boşamadı baya bir zaman süründürdü. ben karımdan razıyım boşamıyorum dedi yalan olmasın 2 3 sene öyle kaldılar. e kız başkasıyla da olamadı sonuçta dinen nikahlı. yani olmaz olmaz demicen hayat bu herşey başa gelir en iyisi sen tertemiz resmi nikahını yaptır sonra dini nikahını kıydır güzel güzel kocanın helali ol tertemiz kurtul bu işten. hem bunlar çok özel şeyler öyle aceleye de getirilmez, he dine hem yasaya en uygunu neyse sen onu yap... allah da mutluluğunu daim kılsın inşalahh
Nişanlıyken, benim eski nişanlım da dini nikahımızı kıyalım diyordu. Tanıdık imam bulupta tabi, yoksa kıyılmıyor zaten. Burdaki amaç cinsellik falan değildi, sonuçta nişanlıyız geziyoruz, bari dini nikahımız olsun diye düşünüyordu. Ben istememiştim, o yüzden kıyılmadı. Şimdi ayrıldık. ve diyorum ki, iyi ki kıyılmamış. Nişan bu canım, ne olacağı belli değil. Bence hiç girme nikah işine... herşey zamanında yaşanınca güzeldir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?