dini paylaşım alanı

قَالَ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مَنْ زَارَ قَبْرِي وَجَبَتْ لَهُ شَفَاعَتِي. (هب) Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Kim benim kabrimi ziyâret ederse, ona şefâatim vâcib olur.” (Hadîs-i Şerîf, Beyhakî, Şuabü’l-Îmân)

CENNETE NASIL GİRİLİR? İbrahim bin Edhem Hazretleri bir gün parası olmadığından hamama ücretsiz olarak girmek istemiş. Fakat hamam sahibi izin vermemiş, buraya ancak ücretini ödeyerek girebilirsin, demiş. Bunun üzerine İbrahim bin Edhem Hazretleri ağlayarak şöyle demiş: “Allâhım! Şeytanların evi olan hamama ücretsiz olarak girmeme izin verilmiyor. Peygamberlerin ve sıddîkların evi olan cennete ücretsiz (hiç amel işlemeden) nasıl girebilirim.” (Tenbihü’l-Gâfilîn)

Daha fazlası için: http://www.fazilettakvimi.com/tr/2015/9/10.html

Allah'ım basıp etsin hepimize

Hz. Peygamber (asm) de şöyle buyurmuştur:

"Bir hurmanın yarısı ile, bunu da bulamazsanız güzel sözle ateşten korununuz." (Müslim, Zekât, 95);

"Herhangi bir Müslümanın diktiği ağaçtan yenen, çalınan ve eksilen şey, o ağacı diken için sadakadır." (Riyazü's-Salihîn, I, 168).

Ben namaza başlamak istiyorum ama kapanmak henuz istemiyorum cunku küçükken içimden gelmeden kapanmıştım o zamanlar. 1 Yıldır açığım, ama içimde ibadet etmediğim icin korku ve eksiklik hissediyorum. Geçmişte tahmin edemeyeceğiniz kadar cok günah işledim inan bilseniz yüzüme bakmazsınız zamanında ne günahlara düştüğümü, kabul edilemez şeylerdi. Tovbe ettim ve iki Yıldır o günahlara düşmedim. Namaz kılmayı bile unutmuşum. Nasıl başladınız? Kendinizi nasıl motive ettiniz ve ne sûrede Alışkanlık haline geldi? Lütfen biraz motive edici seyler söyleyin

10 yıl 1 Yazmış

cnm temel bilgiler burada var:namaz da buna dahil;
http://www.unitedamericanmuslim.org/kitaplik/MuhtasarIlmihal/
bunun dışında küçük hedeflerle başla,bir defter tut kendine,güzel bir defter olsun; bir tablo yap,hergün 5 vakit namazımı kılacagım de,hergün tabloya artı koy
hergün günde 5 sy dini kitap oku,hergün 15 dkk sohbet dinleyebilirsin
küçük hedeflerle başla
zaten amelin az da olsa devamlı olanı makbul
okuyor musun çalışıyor musun bilmiyorum ama ben üniversite hazırlıkta akra fm i dinlemeye başladım,orada çok güzel sohbet ve programlar var, Allah onlardan razı olsun bana cok sey kazandırdı,akrafm bazen cekmiyor,o zaman semerkand fmi açıyorum,onlardan da Allah razı olsun,çok güzel programlar
bunundışında sosyal medyadaki sohbet yapan kişileri tanımadığım için güvenemiyorum ama bir yakınımın tavsiyesiyle nureddin yıldız hocayı dinlemeye başladım,o da bana cok sey kattı,cübbeli ahmet hocaya bakıyorum
böyle işteee
yani küçük hedefler koyup onları sürekli yapıp başarı hissi de veriyor,çok güzel oluyor
yalnız beni en cok motive eden radyo,yoksa aklıma değişik düşünceler geliyor,ya da canım sıkılıyor ama radyo benim için baya yararlı
günah konusuna gelince bir kendini mi günahkar sandın,hepimizin gizli saklı türlü türlü günahları var elbet,önemli olan bir an önce pişman olup yalvara yakara tövbe etmek,Rabbim çok merhametlidir,içtenlikle tövbe edersek kabul eder inşallah...
RA'D Suresi 28. ayet
''Bunlar, iman edenler ve gönülleri Allah'ın zikriyle sükûnete erenlerdir. Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.''

Teşekkür ederim tavsiyelerin icin, bir an evvel nefsimi bastırıp başlamam gerek.

قَالَ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: إِنَّ أَشَدَّكُمْ أَمْلَكَكُمْ عِنْدَ الْغَضَبِ، وَأَحْلَمَكُمْ مَنْ عَفَا بَعْدَ قُدْرَةٍ. (كنز) “Sizin en kuvvetliniz öfkelendiği zaman kendine sahip olanınızdır, en halîm (yumuşak huylu) olanınız da gücü yettiği halde affedeninizdir.” (Hadîs-i Şerîf, Kenzü’l-Ummâl)

Öncelikle selamün aleyküm diyelim. açık olmak kapalı olmak ibadet yapmak için engel teşkil etmiyor aile zoruyla kapanıp dini zorla ve istemeyerek yaşamaktansa açık olup ibadet esnasında kapanmak ve ibadetini yaptığında mutlu olmak daha güzel çünkü bende açığım evet kapanmayı çok istiyorum şuan çalıştığım iş buna müsait değil ayrıca daha zamanı değil galiba çünkü Rabbimin o sıcaklığı yüreklere vermesi gerekiyor . emin ol bende günahkarım günah işlesemde namazımı eda etmeye çalışıyorum çünkü namazı hepten bıraksam daha da büyük günahlara girerim çünkü namazımı kıldıkça farkına varıyorum günahlarımın . öncelikle kendine küçük hedefler koy namaz kılmak zor geliyorsa önce sadece farzlarını kılarak başla zamanla namaz aşkıyla sünnetlerini de kılmaya başlarsın inşallah ve dilinde hep zikir olsun Ya tevvab tövbe için mesela sürekli ağzında bu esma dolaşabilir ama kendini çok günah işledim diye şartlandırırsan başaramazsın önce tövbe et mesela her gün tövbe namazı kıl ve bi gün öyle bir doruğa ulaşırsın ki gözyaşlarınla seccaden ıslanır belki sende affedilenler arasında olursun Rabbim hepimizi affeylesin tövbe edecek tövbemizi kabul edecek kulları arasına alsın amin inşallah

Bende senin gibiyim namaz kılmayı çok istiyorum fakat bi başlayıp 2 gün kılıp bırakıyorum. Yeni evliyim işlerim hiç bitmiyor yoruluyorum tabiki bu bahane degil ama namaz aşkı olsa böyle olmaz ama gelmiyor işte Çokta üzülüyorum İş yerimdede müsait bir ortamda yok zaten ama kılmayı çok istiyorum.

قَالَ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مَا مِنْ أَيَّامٍ أَحَبُّ إِلَى اللهِ أَنْ يُتَعَبَّدَ لَهُ فِيهَا مِنْ عَشْرِ ذِي الْحِجَّةِ يَعْدِلُ صِيَامُ كُلِّ يَوْمٍ مِنْهَا بِصِيَامِ سَنَةٍ وَقِيَامُ كُلِّ لَيْلَةٍ مِنْهَا بِقِيَامِ لَيْلَةِ الْقَدْرِ. (ت) “Hiçbir günde yapılan sâlih amel Allâhü Teâlâ’ya Zilhicce ayının ilk on gününde yapılan sâlih amelden daha sevimli olamaz. Bu günlerde tutulan bir gün oruç bir senelik oruca, bir gecesini (ibadet ile) ihyâ etmek de Kadir gecesini ihyâ etmeye denktir.”(Hadîs-i Şerîf, Sünen-i Tirmizî)

Nefis insanı devamlı kötülüğe itmektedir. Nefsin bu duygularını kırmanın yollarından birileri de az yeme az uyuma ve az konuşmadır. Bu şekilde kişi nefsine hakim olmaya çalışır.

Tasavvuf yolu, bir çile yoludur. Kaba demir kızgın ateşe sokulmadan şekillendirilemez. Öyle de, çilesiz nefsi arıtmak mümkün değildir. Saadet sarayına meşakkat yolundan varılır. Tasavvuftaki “çile” ifadesi “kırk gün” anlamında Farsça bir kelime olup, Hz. Musa’nın Tur-i Sina’da Tevrat’ı almak için kırk gün riyazette kalmasından alınmıştır. (Resulullah’ın nübüvvet öncesi Hira’da itikafı da bu tarz bir durumdur.) (Eraydın, Tasavvuf ve Tarikat, s. 139)

Tefekkürde, tezekkürde yoğunlaşmak için böyle bir uzlete ihtiyaç vardır. Aslında her talib-i hakîkatin, her sene hiç olmazsa bir ay münzevî kalması ve bu bir ayı tefekkür, tezekkür, nefis muhasebesi, ilim gibi yüce şeylerle değerlendirmesi, son derece yerinde olacaktır.

Çile dönemi, aynı zamanda bir riyazet dönemidir. Riyazet, şehvetlerle ve nefs-i emmâre ile mücadele planı, az yemek, mideyi doldurmamak ve bu suretle ruhu inceltmek ve rahat çalışabilmek için yapılan beden ve ruh terbiyesidir.( İz, Tasavvuf, s. 10)

Tasavvufta, “kıllet-i taam, kıllet-i menam, kıllet-i kelâm” (az yemen, az uyumak, az konuşmak), riayet edilmesi gereken esaslardandır. Bunlara riayet, ruh sultanının beden ülkesinde hâkimiyetini sağlayacaktır. Yoksa, çok yiyen, çok uyuyan ve lüzumsuz çok konuşan bir kişide, ruh sultanı zindanda kalacaktır.

Maddiyatın kanunları olduğu gibi, maneviyatın da kanunları vardır. Mesela, cılız bir insan halter çalışmakla güçlü bir hale gelir. Onun gibi, riyazete riayet eden bir kişi de, ruhen güçlenir. Hemen her mistik akımda riyazet temel bir esastır. Öyle ki, bu riyazete riayet eden Hint fakirlerinde, şeklen keramete benzeyen harika haller görülebilmektedir.

Çilelere sabredenler, Allah’tan gelen her şeyin güzel olduğunu görürler. Şu dörtlük, onların dünyasını güzel tasvir eder:

"Hoştur bana Senden gelen.
Ya gonca gül, ya da diken.
Ya hil’atu, ya da kefen.
Narın da hoş, nurun da hoş."

9 Adımda Haftalık İbadet Planı
1- Cuma namazına ve Cuma gününe önem ver.

Cuma günü Kehf suresi oku. En azından Cuma günü sabah namazını mescitte kıl. Cuma günü gusül al, tırnaklarını temizle, güzel koku sürün. Cuma günü tevbeye vakit ayır. Cuma günü olduğu için özellikle salavat getir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…