- 1 Kasım 2014
- 9.332
- 14.199
- 298
Allah'ım basıp etsin hepimizeقَالَ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ: مَنْ زَارَ قَبْرِي وَجَبَتْ لَهُ شَفَاعَتِي. (هب) Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdular: “Kim benim kabrimi ziyâret ederse, ona şefâatim vâcib olur.” (Hadîs-i Şerîf, Beyhakî, Şuabü’l-Îmân)
10 yıl 1 YazmışBen namaza başlamak istiyorum ama kapanmak henuz istemiyorum cunku küçükken içimden gelmeden kapanmıştım o zamanlar. 1 Yıldır açığım, ama içimde ibadet etmediğim icin korku ve eksiklik hissediyorum. Geçmişte tahmin edemeyeceğiniz kadar cok günah işledim inan bilseniz yüzüme bakmazsınız zamanında ne günahlara düştüğümü, kabul edilemez şeylerdi. Tovbe ettim ve iki Yıldır o günahlara düşmedim. Namaz kılmayı bile unutmuşum. Nasıl başladınız? Kendinizi nasıl motive ettiniz ve ne sûrede Alışkanlık haline geldi? Lütfen biraz motive edici seyler söyleyin
aminAllah'ım basıp etsin hepimize
cnm temel bilgiler burada var:namaz da buna dahil;Ben namaza başlamak istiyorum ama kapanmak henuz istemiyorum cunku küçükken içimden gelmeden kapanmıştım o zamanlar. 1 Yıldır açığım, ama içimde ibadet etmediğim icin korku ve eksiklik hissediyorum. Geçmişte tahmin edemeyeceğiniz kadar cok günah işledim inan bilseniz yüzüme bakmazsınız zamanında ne günahlara düştüğümü, kabul edilemez şeylerdi. Tovbe ettim ve iki Yıldır o günahlara düşmedim. Namaz kılmayı bile unutmuşum. Nasıl başladınız? Kendinizi nasıl motive ettiniz ve ne sûrede Alışkanlık haline geldi? Lütfen biraz motive edici seyler söyleyin
Teşekkür ederim tavsiyelerin icin, bir an evvel nefsimi bastırıp başlamam gerek.cnm temel bilgiler burada var:namaz da buna dahil;
http://www.unitedamericanmuslim.org/kitaplik/MuhtasarIlmihal/
bunun dışında küçük hedeflerle başla,bir defter tut kendine,güzel bir defter olsun; bir tablo yap,hergün 5 vakit namazımı kılacagım de,hergün tabloya artı koy
hergün günde 5 sy dini kitap oku,hergün 15 dkk sohbet dinleyebilirsin
küçük hedeflerle başla
zaten amelin az da olsa devamlı olanı makbul
okuyor musun çalışıyor musun bilmiyorum ama ben üniversite hazırlıkta akra fm i dinlemeye başladım,orada çok güzel sohbet ve programlar var, Allah onlardan razı olsun bana cok sey kazandırdı,akrafm bazen cekmiyor,o zaman semerkand fmi açıyorum,onlardan da Allah razı olsun,çok güzel programlar
bunundışında sosyal medyadaki sohbet yapan kişileri tanımadığım için güvenemiyorum ama bir yakınımın tavsiyesiyle nureddin yıldız hocayı dinlemeye başladım,o da bana cok sey kattı,cübbeli ahmet hocaya bakıyorum
böyle işteee
yani küçük hedefler koyup onları sürekli yapıp başarı hissi de veriyor,çok güzel oluyor
yalnız beni en cok motive eden radyo,yoksa aklıma değişik düşünceler geliyor,ya da canım sıkılıyor ama radyo benim için baya yararlı
günah konusuna gelince bir kendini mi günahkar sandın,hepimizin gizli saklı türlü türlü günahları var elbet,önemli olan bir an önce pişman olup yalvara yakara tövbe etmek,Rabbim çok merhametlidir,içtenlikle tövbe edersek kabul eder inşallah...
RA'D Suresi 28. ayet
''Bunlar, iman edenler ve gönülleri Allah'ın zikriyle sükûnete erenlerdir. Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.''
Öncelikle selamün aleyküm diyelim. açık olmak kapalı olmak ibadet yapmak için engel teşkil etmiyor aile zoruyla kapanıp dini zorla ve istemeyerek yaşamaktansa açık olup ibadet esnasında kapanmak ve ibadetini yaptığında mutlu olmak daha güzel çünkü bende açığım evet kapanmayı çok istiyorum şuan çalıştığım iş buna müsait değil ayrıca daha zamanı değil galiba çünkü Rabbimin o sıcaklığı yüreklere vermesi gerekiyor . emin ol bende günahkarım günah işlesemde namazımı eda etmeye çalışıyorum çünkü namazı hepten bıraksam daha da büyük günahlara girerim çünkü namazımı kıldıkça farkına varıyorum günahlarımın . öncelikle kendine küçük hedefler koy namaz kılmak zor geliyorsa önce sadece farzlarını kılarak başla zamanla namaz aşkıyla sünnetlerini de kılmaya başlarsın inşallah ve dilinde hep zikir olsun Ya tevvab tövbe için mesela sürekli ağzında bu esma dolaşabilir ama kendini çok günah işledim diye şartlandırırsan başaramazsın önce tövbe et mesela her gün tövbe namazı kıl ve bi gün öyle bir doruğa ulaşırsın ki gözyaşlarınla seccaden ıslanır belki sende affedilenler arasında olursun Rabbim hepimizi affeylesin tövbe edecek tövbemizi kabul edecek kulları arasına alsın amin inşallahBen namaza başlamak istiyorum ama kapanmak henuz istemiyorum cunku küçükken içimden gelmeden kapanmıştım o zamanlar. 1 Yıldır açığım, ama içimde ibadet etmediğim icin korku ve eksiklik hissediyorum. Geçmişte tahmin edemeyeceğiniz kadar cok günah işledim inan bilseniz yüzüme bakmazsınız zamanında ne günahlara düştüğümü, kabul edilemez şeylerdi. Tovbe ettim ve iki Yıldır o günahlara düşmedim. Namaz kılmayı bile unutmuşum. Nasıl başladınız? Kendinizi nasıl motive ettiniz ve ne sûrede Alışkanlık haline geldi? Lütfen biraz motive edici seyler söyleyin
Ben namaza başlamak istiyorum ama kapanmak henuz istemiyorum cunku küçükken içimden gelmeden kapanmıştım o zamanlar. 1 Yıldır açığım, ama içimde ibadet etmediğim icin korku ve eksiklik hissediyorum. Geçmişte tahmin edemeyeceğiniz kadar cok günah işledim inan bilseniz yüzüme bakmazsınız zamanında ne günahlara düştüğümü, kabul edilemez şeylerdi. Tovbe ettim ve iki Yıldır o günahlara düşmedim. Namaz kılmayı bile unutmuşum. Nasıl başladınız? Kendinizi nasıl motive ettiniz ve ne sûrede Alışkanlık haline geldi? Lütfen biraz motive edici seyler söyleyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?