dini paylaşım alanı

Dua et o zaman. :)
Hatta bize de dua et. Olmaz mı?

- yağmur yağarken edilen dualar kabul olur derler... -

olurdu tabi ama şuan yağmur kesildi:)))
ama bi dahakine aklıma gelirse size yine dua ederim, kendimede herkese de....
haklısın yağmur yağarken edilen dua kabul olur derler....
ama çok kötü olmuştu, hem sıkıldım hemde korktumdu, yerler inliyordu gökgürültüsünden:)))
havalar ne kadar dengesiz bu aralar ya, 1saat önceki o halden eser yok şuan iyimi:)
sen nasılsın canım görüşmeyeli?
not çocukkende gökgürültüsünden çok korkardım, misvak tarlalarına hiç yıldırım düşmediğini öğrenmiştim o zamanlar, bunu öğrendikten sonra çocukken bi ara gökgürülderken yanıma misvak alır yattım:))))
ben bir küçük misvak tarlasıyım

İyiyim sağ ol.

Misvak tarlası olayını hiç duymamıştım.

~ Kardeşinin sana yaptığı nasihatı kabul et. Ona muhalefet etme. Çünkü o senin kendinde göremediğin şeyleri görür.
Abdülkadir-i Geylâni

sevgili dostlar....kadınlar kulubünde geçirdiğim süre boyunca hep çok mutlu hissettrdiniz...sevincimde üzüntümde derdimde hep paylaşımalrda bulunarak beni rahatlattınız......

babamın ameliyat günü belli oldu... Yarın sabah saat 10 civarlarında evelallh ın izni ile ameliyat olacak...
ben önce Yaradan a sonra doktorumuza inanıyorum...
babam bu ameliyatı bu süreci en iyi şekilde atlatacaktır ...

hayatta her şeyin riski var....
doğumun bile riski var...
umarım her şey yolunda gider...
güzellikler olur...
size bi sonraki yazımda inşallah güzel haberler verebilirim.....

dualarınıza ihtiyacımız var....
Allah hepinizden razı olsun..
hepinize çok teşekkür ederim...

Allah şifa versin. İnşallah sağlığına kavuşur.

allah sendende razı olsun inşaallah canım benim....
bol bol içimden dua ediyorum inan aklıma geldikçe, allah yar ve yardımcınız olsun ve şifalar ihsan etsin inşaallah babacığına...
çok haklısın herşeyin riski var, yer gök dua ile canım benim....
kocaman öpüyorum seni.....

kayacans, ameliyat nasıl geçti?

kayacans, ameliyat nasıl geçti?

Sıkintilar misafirdir. Gelirler ve giderler. Gonderinin hatrina katlanmak gerek.

sevgili dostlar....çok şükür bin şükür ki babamın ameliyatı iyi geçti...3 günlük yoğun bakımın ardından dün servise alındı....
zor bir ameliyattı fakat öncelikle YARADAN ın izni ile sonra sizlerin duaları ile babam şimdi daha iyi......

tabi ameliyat yaralarının iyileşmesi ; normal seyre girmesi biraz zaman alacak....ama buna çok şükür...dün babamın sesini duydum ya elhamdülillah ...
dedim ki Rabb im Sen büyüksün yücesin....

Allah ım kimselere böyle ve daha derin acılar yaşatmasın....

şükrümüzü daim edelim ...

hepinize çok çok çok teşekkür ederim....

Sevindim canım, Rabbim şifa versin.

Allah'ım kimseyi sevdikleri ile sınamasın. Rabbim herkesin annesine babasına ailesin upuzun sağlıklı ömürler nasip eylesin inşallah.

Ümitsizliğe kapılma. Yapan Allah’tır. Bir darlık gelir, az sonra geçip gider. Sen sabırlı olmaya bak.

Abdülkadir Geylani (ö. 1166)

Devamlı insanlardan bahsederek kendinizi meşgul etmeyin. Bu size belâ getirir. Allah’ı zikredin.
Hz. Ömer (r.a.)

-------------------------------

Rabbinizin kereminden dileyin, icabet etse de etmese de O’ndan isteyin. Çünkü O’ndan istemek ibadettir.
Abdülkadir Geylani (v. 1166)

RESÛLULLÂH'IN (S.A.V.) ÜMMETİNE TAVSİYELERİ

Yâ Muâz, sana şunları tavsiye ederim: Her halde ve her işinde Allâh'dan kork, Doğru sözlü ol, Verdiğin sözleri yerine getir, Emânete riayet et, aslâ hıyanet etme, Komşunu gözet, Yetime merhametli ol,

Tatlı ve yumuşak sözlü ol, herkese selam ver.

Güzel ameller işle.

Dünyaya ait emellerin kısa olsun.

Kur'ân-ı Kerîm'e göre yaşamak için fıkıh öğren.

Ahireti sev, onun hesâbından korkup âhirete hazırlan.

Mütevâzı ol, kibirli olma.

Hikmet sahiplerini kötüleme,

Doğru söyleyeni yalanlama,

Günahkâr kimseye günahlarında asla yardımcı olma.

Adil devlet reisine asi olma.

Yeryüzünde fesatçılık yapma.

Her nerede olsan Allâh'tan kork.

Her günahını tevbe ile karşıla; gizli günahından gizli tevbe, aşikâr günahların için de aşikâr tevbe et.

FAKİH Anlatıyor:

-Babam bana şöyle anlattı:
-Salih Meri, cuma gecesi, cuma namazını kılmak üzere mescide gitmek için yola çıktı. Kabristana uğradı. Kendi kendin...e şöyle dedi:

-Tan yeri ağarıncaya kadar kalayım.

Kabristanın içine girdi. İki rekat namaz kıldı. Bir kabre dayandı. Gözlerine uyku geldi. Şöyle bir rüya gördü: Kabirde yatanlar kabirlerinden çıkmışlar, halka halka olup oturmuş, konuşuyorlar.

Bir de baktı ki,onlardan ayrı, kirli elbiseli bir genç, bir köşede, üzüntülü bir halde oturuyor. Onu yanlarına oturtmuyorlar. Oradakilerin hepsine tepsi tepsi, üzeri mendillerle örtülü hediyeler gelip dağıldı. Herkes kendi tabağını aldı; sonra kabrine girdi. En sonuna bu genç kaldı.

O da üzüntülü bir halde, kalktı; kabre girmek istedi. Hemen ona sordum:

-Hey Allah'ın kulu, sende gördüğüm bu üzüntü neden? Sonra gördüğüm bu hal nedir?

Bana şöyle dedi:

- Ey Salih Meri, sen o tepsileri gördün mü?

- Evet, gördüm, deyince şöyle anlattı:

- O tabaklar, hayattakilerin ölülerine hediyeleridir. Onların adına verdikleri sadaka, yaptıkları dua, cuma geceleri onlara gelir.

Daha sonra şöyle dedi:

- Ben, Sind'li biriyim. Anam hacca gitmek istedi; beraber yola çıktık. Basra’ya gelince öldüm. Bundan sonra anam evlendi. Kendisinin bir oğlu olduğunu ve öldüğünü kocasına anlatmadı. Dünyaya daldı. Ne bir işaretle ne de bir sözle beni andılar.

Ölümümden sonra beni hatırlayan kimse olmayınca üzülmek bana haktır.

Sordum:

-Senin ananın evi nerede?

Onun yerini bana anlattı.

Sabah oldu Namazımı kıldım. Sonra gittim. O kadının evini sordum, buldum.

Yanına gittim,izin istedim. Kendimi ona tanıttım, kapıdan:

-Ben Salih Meri'yim, dedim. İzin verdi, içeri girdim.

Şöyle dedim:

-Benim söyleyeceğim söz, senin söyleyeceğin söz hiç kimse tarafından duyulmamalıdır. Böyle istiyorum.

Ona yaklaştım, aramızda bir perde kaldı.

Şöyle sordum:

-Sana Allah'tan rahmet dilerim, çocuğun varmı?

-Yoktur.

Tekrar sordum:

-Daha önce bir çocuğun olmuş muydu?

Derin bir nefes aldı, sonra şöyle dedi:

-Benim bir genç oğlum vardı, öldü.

Bunun üzerine durumu ona anlattım. Ağlamaya başladı.

Sonra şöyle dedi:

-Ey Salih! O benim ciğerparem, kalbim idi. İçim onun yuvası olmuştu. Göğüslerimden ona süt içirdim. Kucağım onun sığınağı idi.

Daha sonra çıkardı bana bin dirhem verdi. Ve şöyle dedi:

-O sevdiğim göz nurum için bunları dağıt. Kalan ömrümde onu duadan unutmayacağım. Onun için sadaka vereceğim.

Gittim, o bin dirhemi dağıttım.

Ertesi cuma geldi. Cumaya gitmeyi istedim. Yine kabristana uğradım.İki rekat namaz kıldım, sonra bir kabre dayandım. Yine dalmışım. Baktım ki, bir cemaat yine çıkmış. Bu arada o genci gördüm. Üzerinde beyaz bir elbise vardı. Sevinçli ve mesrurdu.

-Ey Salih! Allah bizim için seni mükafatlandırsın. Gönderdiğiniz hediye bize geldi.

Ona dedim ki:

-Siz kabirdekiler cumayı bilir misiniz?

Şöyle anlattı:

-Evet biliriz. Havadaki kuşlar bile onu bilir. Cuma günü için birbirlerine şöyle derler:

-Bu faziletli gün için, selam,selam...

**sevgili dostlar...
öncelikle uzun zamandır aktif olup güzellikler paylaşamadığım için sizden özür diliyorum...

**şöyle ki; babamın hastalığı ve tedavi aşaması ve derken ameliyatı ;günler nasıl geçti anlayamadım inanın...çok zor günler geçirdik çok ağladıkçok sabrettik ve booool boooool dua ettik...
sizlerin de duasıyla Rabb imin rızasıyla babacım ameliyatını oldu elhamdülillah ...şu an iyi...yaklaşık 20-gündür evimizde..ameliyatı başarılı geçti...ameliyat yeri ağrısı var o kadar..çok şükür eskisinden daha iyi yürüyebiliyor...hamdu senaalaaar olsun RABB imize...

**kpss ye hazırlanıyordum hem de bi yandan çalışıyordum bilenleriniz vardır...o stresten de kurtuldum :))

**iş yerimde odam değişti kısmen daha rahatım :))

**sabredince Mevlam güzellikler nasip ediyor ..
hepimizin huzuru daim oldun inşallah ...

buarada RAMAZAN I ŞERİF e de ulaştık..RABBim hakkıyla yerine getirip bayrama ulaşmayı ve affedlilmemizi nasip etsin....

tekrardan merhabalar :

Ramazan ayı (öyle bir ay)dır ki, Kur’an onda (bulunan Kadir Gecesi’nde Levh-i Mafhuz’dan dünya semasına) indirilmiştir. (O Kur’an),insanlara (sebebi) hidayettir, doğru yolun ve Hak ile batılı ayırt eden hükümlerin nice açık delilleridir. İçinizden kim Ay’a erişirse orucunu tutsun. Kim de hasta olur, yahut bir sefer üzerinde bulunursa başka günlerde, oruç tutamadığı günler sayısınca (orucunu kaza etsin). Allah size kolaylık diler, güçlük istemez. (bu kolaylık dilemesi) o sayıyı (kaza borcunuzu) ikmal etmeniz, Allah’ı büyük tanımanız içindir. Olur ki şükür edersiniz. (El- Bakara- 185)

Rabbim bu mübarek ramazan aynının hürmetine ben ve benim gibi bebek sahibi olmak isteyenlere yardım etsin sabır versin en kısa zamanda hayırlı bi evlat nasip etsin inşaallah. Amiiin.

Rabbim bu mübarek ramazan aynının hürmetine ben ve benim gibi bebek sahibi olmak isteyenlere yardım etsin sabır versin en kısa zamanda hayırlı bi evlat nasip etsin inşaallah. Amiiin.
dua ettim size...
İnşallah sağlıklı bir bebeğiniz olur tez vakitte...

Kabul olacağı ümit edilerek ve ciddiyetle edilen dualar makbuldür
Ebu Hüreyre’den (ra) rivayete göre, Resulullah (asm) şöyle buyurdu: “Allah’a kabul edileceğini gerçekten bilerek dua ediniz. Biliniz ki Allah, umursamazlık ve oyun eğlence türünden yapılan duaları kabul etmez.” (Tirmizi)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…