dini paylaşım alanı

dün bi haber aldım...
çok şükür iyiyim...
dr değerin artarsa iki gün iki kat olarak hamilesin dedi...
dua eder msn?
Rabb im en hayırlısını nasip edecek biliyorum...
yüreğime ferahlık verisn inşaallah
Çok sevindim güzelim gözün aydın :) sağlıkla sıhhatle inşallah

Sabah namazımız, Allah’ın himayesi kaçmasın diye…

1- Emreden Allahu Teâlâ.

Bu namazı emredenin Allah olduğunu, bedelinin cennet veya cehennem olduğunu bilelim. Sabah ezanını vakti hatırlatma olarak değil davet olarak anlayalım.

Namazı önemli bir iş olarak değil en önemli görevimiz olarak görelim. Namazın hakkını verebilmek için Allah’a çokça dua edelim.

2- Günahlardan uzak dur.

Gündüzleri ve akşamları, günah bataklığı olmaktan çıkaralım ki sabaha uyanacak kalbimiz olsun.

3- Günü vakitlere göre yaşa.

Gündüzü gündüz, geceyi de gece olarak değerlendirmeye alışalım. Erken yatıp erken kalkmadıkça akışın tersine yürümek zorunda kalmaya devam ederiz.

Yatsıdan önce az da olsa uyumayalım ki gece uykusu bölünmesin. Akşam yemeğini uykuyu etkileyecek şekilde yemeyelim.

4- Namazlıların olduğu yerde yaşa.

Namaz derdi olmayan bir çevreden, ezan duyulmayan bir semtten uzak duralım. Güne namazla başlayanlarla beraber olmaya gayret edelim.

5- Abdest ve zikirle uyu.

Abdestli ve zikirli bir uyku uyuyalım. Sabah namazına kalkmaya kesin bir karar vererek uyuyalım. Saatlerimizi kuralım. Birbirimizi uyaralım. Eşler birbirine yardımcı olsun. Tek başına uyumamaya gayret edelim.

6- Gevşek olma.

Gevşek uyumayalım. Uyanır uyanmaz yatağı terk edelim. Abdest alalım. Hemen camiye koşalım.

Nureddin Yıldız’ın Namaz Muhasebesi isimli eserinden faydalanılmıştır.

Paylaşmak Sünnettir:

sizler için dün bi hayli araştırma yapıp okuduğum kitaplardan derlemeler yaptım...

bilgisyara kaydettikçe sizlerle paylaşacağım inşaallah

Namaz; imanın alametidir.
Bütün hak dinler insanlara namaz kılmalarını emretmişlerdir.Önceleri namaz güeşim doğuşundan ve batışından sonra olmak üzere günde iki defa namaz kılınıyordu.Sonra mira'c gecesinde beş vakit namaz farz olmuştur.Mi'rac ise Peygamberimizin (s.a.v.) Medine ye hicretinden 18 ay önce Recep ayı nın 27. gecesinde olmuştur.
---- Ey Rasulum! Sana vahyolunan Kur an ayetlerini güzelce oku ve namazı gereği üzere kıl. Gerçekten namaz, edep ve namusa uygun olmayan şeylerden, çirkin görülen işlerden alıkor.Her halde yüce ALLAH ı zikretmek, her ibaderren daha büyüktür.Yüce ALLAH bütün yaptıklarınızı bilir'' (ANKEBUT 29/45)
Namaz ibadeti ise en büyük zikirdir.
Namaz dinin direğidir. #hadisierif
Namaz kişinin kalbinde bir nurdur,artık sizden içini aydınaltmak dileyen, kalbindeki nurunu arttırmaya çalışsın. #hadisişerif
Bir müslüman namazını yalnızca Yüce ALLAH ın rızası için kılar, yalnız yaratıcısına şükür ve saygı için kılar...

sizler için dün bi hayli araştırma yapıp okuduğum kitaplardan derlemeler yaptım...

bilgisyara kaydettikçe sizlerle paylaşacağım inşaallah
İNŞALLAH CANIM ALLAH RAZI OLSUN BENDE YENİ KİTAPLARA BAŞLAYACAĞIM İNŞALLAH ELİMDE 5 TANE TASAVVUF KİTABIM VAR OKUDUKÇA PAYLAŞIRIM ARA ARA ...

İNŞALLAH CANIM ALLAH RAZI OLSUN BENDE YENİ KİTAPLARA BAŞLAYACAĞIM İNŞALLAH ELİMDE 5 TANE TASAVVUF KİTABIM VAR OKUDUKÇA PAYLAŞIRIM ARA ARA ...

PAYLAŞALIM CANIMCIM :)

BEN DE KİTAPLAR ALDIM SICACIK TAZECİK :))

BAŞLADIM DÜN..

BUARADA KUR AN MEALİ ALDIM..
AÇIKLAMALI...
NİYET ETTİM BAŞTAN SONA OKUYUP İDRAK EDİP BİTİRMEYE

Bu Gencin Düğün Gönderisi İnternette Hızla Yayılıyor

“İşte başlıyorum. Evlenmeyi planladığımda, banka hesabımda 300 sterlin vardı. Evlenmenin bedeli (Doğu Londra Camisi’nin imamına nikâh için verilecek para) 100 sterlin, böylece bana 200 kalıyor.

Mehir parasına eşim 200 sterlin olarak karar kılmıştı ancak, imam 500 sterline yükseltmem konusunda ısrar etti. Ben de kabul ettim(Sonradan ödemek üzere).

Doğu Londra Camisi’nde evlendim. Nikâha 20 erkek ve 15 kadın katıldı(arkadaşlar ve yakın akrabalar). İbadet alanında yapılan nikâhtan sonra, tüm kadınlar(anne, teyze, hala) Maedah Grill’e gidip bir oda ayarlayıp, yemeklerini yediler.

Tüm erkekler, yakın arkadaşım Shuaib Rahman’ın caminin arkasında olan evine gittik. Orada, oturma odasında yere oturup, yakın arkadaşım Abdul Wadud tarafından hazırlanan köri ve pilavları yedik. Çay içtikten ve eğlendikten sonra ikindi vakti evlerimize gittik (Nikâh öğle namazından sonra kıyılmıştı). Gün bitmişti. Ertesi gün banka hesabımı kontrol ettim ve hala 200 sterlinim vardı. Elhamdülillah.”

Eftekar Saaleh, aşağıdaki Facebook gönderisini 12 Ekim’de Londra’dan paylaştı.

İşte başlıyorum. Evlenmeyi planladığımda, banka hesabımda 300 sterlin vardı. Evlenmenin bedeli (Doğu Londra Camisi’nin imamına nikâh için verilecek para) 100 sterlin, böylece bana 200 kalıyor.

Mehir parasına eşim 200 sterlin olarak karar kılmıştı ancak, imam 500 sterline yükseltmem konusunda ısrar etti. Ben de kabul ettim(Sonradan ödemek üzere).

Doğu Londra Camisi’nde evlendim. Nikâha 20 erkek ve 15 kadın katıldı(arkadaşlar ve yakın akrabalar). İbadet alanında yapılan nikâhtan sonra, tüm kadınlar(anne, teyze, hala) Maedah Grill’e gidip bir oda ayarlayıp, yemeklerini yediler.

Tüm erkekler, yakın arkadaşım Shuaib Rahman’ın caminin arkasında olan evine gittik. Orada, oturma odasında yere oturup, yakın arkadaşım Abdul Wadud tarafından hazırlanan köri ve pilavları yedik. Çay içtikten ve eğlendikten sonra ikindi vakti evlerimize gittik(Nikâh öğle namazından sonra kıyılmıştı). Gün bitmişti. Ertesi gün banka hesabımı kontrol ettim ve hala 200 sterlinim vardı. Elhamdülillah.

Süslü kıyafetler giymedim, türbanım yoktu (Uzak Doğu düğünlerinde erkekler türban takar), Alâeddin’in ayakkabıları da. Sadece siyah kanduram vardı. Salon tutulmadı, limuzin kiralanmadı. Karıma mücevher vermedim. Hiçbir şey. Tek varlığım kendim ve küçük stüdyo dairemdi. A, bu arada işsiz olduğumdan bahsetmeyi unuttum.

Tüm bu fakirliğimize rağmen, bizim için fark etmedi. Şimdiyse.. Subhanallah ancak Allah o zamandan beri bize verdiklerinin hesabını tutar. Size söylerdim ama haset girsin istemem J

Bulundukları durumu ve anne babalarının üzerlerine uyguladığı baskıyı duyunca, genç kardeşlerim için çok üzülüyorum. Bence tam bir trajedi.

Not: Bu gönderi, düğünlerine binlerce dolar harcayanlara bir iğneleme değil. Paranız varsa elhamdülillah, ama yoksa banka soymadan da özel bir gününüz olabileceğini söylemek için buradayım. Unutmayın, bu siz ve eşinizin özel günü. Eğer siz mutluysanız, size söz veriyorum ki size iyilik dileyenler de, onlara ziyafette sadece kuru hurma ve süt verseniz de mutlu olacak.

Allah’ın elçisi demiştir ki: En güzel nikâh, en masrafsız olandır.(el-Beyhaki)

……………….

Postalandığından beri bu yazı, 5300’den fazla beğenme ve 1700’ten fazla paylaşıma ulaştı.

Eftekar, insanların bu gönderiye yaptığı geri dönüş için “inanamadığını” söyledi ve bu kadar iyi karşılanmasının nedeninin “gençliğin eski sistemden bıkmış” olduğunu düşündüğünü söyledi. Söylemeye çalıştığı yeni çiftelerin aileleri tarafından müsrif düğünlere çok para harcamaya yöneltilmeleri ve bu parayı karşılayamadıkları için evlenememelerinin büyüyen bir gelenek olmasıydı, küçük bir düğün yetecek olsa bile.

Birçok insana ilham verdi:
Ana sayfama nasıl geldi bilmiyorum ama iyi ki geldi. Çok ilham verici, Allah’a(s.w.t) mutlu ve başarılı bir evliliğinizin olması için dua ediyorum.

-Irfan Sheikh

Tamamen aynısını düşündüğümden bu gönderi beni çok mutlu etti, Muhtemelen böyle düşünen az kişiden biriyim ve böyle basit bir şekilde evlenecek birini bulmak imkânsız gibi. En iyi dileklerimle, Allah’ın merhameti sana ve ailenin üzerine olsun.

-Shaqil Shah-Jahan

Başkaları da kendi deneyimlerini paylaştı:
Eşimden 100 sterlin istedim ve nikâhımızı yaptık. Birkaç arkadaş ve ailede birkaç kişiyle.

-Inayah Hussain

Yarışta değilim kardeşim, ama paylaşmalıyım diye düşündüm. Benim nikâhımda mehir 100 sterlin, imam parası 75 sterlindi; altın veya hediye yoktu, sadece dualar vardı. Annem yemekleri pişirdi ve oradaki yaklaşık 20 kişi olan aile fertlerimize verdi(75 sterlin maximum). Müsrif bir düğün için harcayabileceğim tüm para, Mekke’nin yetim ve dullarına gitti.

-Fozia Senwan Amani

Maşallah kardeşim, benim düğünüm de sadeye yakındı. Karıma kıyafet ve altın verdim, ama kocaman bir düğün salonu kiralamak veya binlerce tanımadığım akrabayı, onların arabalarını davet etmek vs. gibi fazlasına ihtiyacım yoktu. O zamanlar öğrenciydim, ve Mc.Donald’s da yarı zamanlı çalışıyordum. Ama Allah ihtiyacın olanı veriyor. Elhamdülillah, şimdi 9 yıllık evliyim ve 3 çocukla ödüllendirildim, iyi maaşlı bir işim var. Elhamdülillah mutluyum. Hatta hala evliliklerinden kalan borcu ödemekten çocuk yapamayan veya aile kuramayan arkadaşlarımdan çok daha mutluyum. Maalesef, insanların sadece gösteriş için kendi imkânlarının ötesinde yaşadığı ve genelde dünyanın gördüğü mükemmel Instagram fotoğrafına sahip olduğu ama sonradan gerçeklere döndüğü korkunç bir geleceğe doğru gidiyoruz.

-Ashraf Hussain

Başka birileri de çok para harcamanın neden güzel bir fikir olmadığı hakkında yorumlar yaptı:
Subhanallah, maşallah. Keşke yapsaydım. Geri dönüp baktığımda, ne kadar gereksiz harcama yaptığımı fark ettim. Keşke o zamana geri dönebilsem. Şimdiki gençliğe tavsiyem, o parayı ileride lazım olur düşüncesiyle saklayın. Güvenin bana, olacak. Allah helal olan tüm paralarınızı çoğaltır.

-Irfan Patel

Keşke tüm evlilikler böyle olsa. Çok güzel olurdu. Çok para harcamak ve gereksiz şeyler yaparak bunu çarçur etmek doğru değil. Birçok insan görüyorum, parayı kendi imkânlarının üstünde harcıyorlar ve bu ileri vadede evliliklerinin bozulmasına sebep oluyor.

-Ahad Miah

Kesinlikle bunu yapmak çok mantıklı. Çok basit. Paran varsa, limuzinler helikopterler dans veya DJ gösterilerine harcamaktansa (çoğu da haram bu arada), en iyisi evin için depozitoya kullan.

-Abdul Ghaffar

Zulqarnayn endişe verici bir hikâye paylaşıyor:
Kendi babası tarafından 50.000 sterlin civarında para harcamaya gücü yetene kadar evliliğine izin verilmediği için evlenemeyen bir arkadaş tanıyorum.

-Zulqarnayn Raja

Son olarak, Abdul Kahhar bazı bilge sözler paylaşıyor:
Bunu okuyanlar ve para harcamadan sıyrılacağını düşünenler – gerçekten karşılayabiliyorsanız, cimri olmayın. Bu özel güne para harcayın ve insanlara duyurun, ama müsrif olmayın.

Şehvet ateşinin körüklendiği ve ahlaksızlığın yaygın olduğu bu zamanlarda, evliliği kolaylaştırmalıyız ve onu zorlaştıran sosyal ve kültürel bariyerler koymamalıyız. İnsan imkânlarına göre harcamalı ve düğünler gösteriş ortamları olmamalı. Bu bir ibadet şekli ve Eftekar’ın da bahsettiği üzere bir hadiste Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle demiştir:

En güzel nikâh, en masrafsız olandır. (el-Beyhaki)

Eftekar ve karısının şimdi 3 güzel çocuğu var ve Contemplate Quran adında bir blog yürütüyor. Allah Eftekar’ı ve ailesini tüm kötülüklerden korusun. Amin.

Ilmfeed.com’dan alınarak Mekteb-i Suffa ekibi tarafından Suffagah.com için çevilmiştir.

Paylaşmak Sünnettir:

Kâbe’nin Çatısından Muhteşem Panoromik Görüntü

Fotoğrafçı Wessam Hassannin, Kâbe’nin örtüsü değiştirilirken bu muhteşem fotoğrafları çekiyor. 360° izleyeceğiniz bu görüntülerde ilgili ikona tıklayarak dilerseniz sesi kapatabilir ya da tam ekran izleyebilirsiniz.

İzlemek için tıklayın: http://www.shutterksa.com/panorama/RoofOfKaaba/

Paylaşmak Sünnettir:

Cihat İbadetini En İyi Şekilde Yerine Getirebilmek İçin 9 Madde

Bütün Müslümanların ilk ve temel vazifesi, Hak-batıl mücadelesinde cihat etmektir.

Kendimizi ıslah edip olgunlaştırmak ve başka insanlara yararlı olmak için yapılacak tüm gayretlere ‘cihat’ denir. Cihat, Hakk’ın hâkim olması ve tüm insanlığın huzur ve hürriyete kavuşması için bütün gücümüzle ve hiçbir dünyevi karşılık gözetmeden çalışmaktır. Yeryüzünde batıla karşı Hak ve adaleti hâkim kılmak için cihatla görevliyiz.

“Hakk’ın hâkimiyeti için çalışmamakla, batılın hâkimiyeti için çalışmak arasında fark yoktur.”

Cihat ibadetini en iyi şekilde nasıl yerine getirebiliriz? Bunun için 9 tane “İ” yi çok iyi bileceğiz. Nedir bunlar:

1-İnanç Sahibi Olmalıyız

Güçlü bir imana sahip olmayan, zorluklar karşısında mücadelesini sürdüremez.

2-İhlas Sahibi Olmalıyız

Mevki, makam, şan, şöhret peşinde koşmamalıyız. Riyadan uzak bir şekilde Allah rızası için çalışmalıyız.

3-İttika (günahlardan ve bütün kötülüklerden kendini çekmek) Sahibi Olmalıyız

Allah’tan başkasından korkmamalı, fikrimiz sorulduğunda çekinmeden doğruyu söylemeliyiz.

4-İttifak İçinde Olmalıyız

Birlikte olduğumuz arkadaşlarla ihtilafa düşmemeli ve çekişmemeliyiz. Çünkü hoşgörülü olmak kemalattandır.

5-İyi Ahlak Sahibi Olmalıyız

Gıybet, dedikodu, haset, kibir, kin, iftira gibi hasletlerden uzak durmalı ve kulis yapmamalıyız. Bu, nefse esir olmakla değil, nefsi terbiye etmekle mümkündür.

6-İhsan Sahibi Olmalıyız

Bize verilen görevi en güzel şekilde titizlikle yapmalıyız.

7-İstişare İle Çalışmalıyız

Benim dediğim olacak diye tutturmamalıyız. İstişarede fikrimizi söylemeli, irfan sahibi olmalıyız. İrfan, “Benim düşüncem de yanlış olabilir.” demekle başlar.

8-İtaat Etmeliyiz

Alınan kararları yerine getirme konusunda başkana itaat etmeli, aksaklık göstermemeliyiz.

9-İstikamet Sahibi Olmalıyız

Cihat ederken İslam’ın diğer emir ve ibadetlerinin tamamına riayet edip ibadetlerimizi terk etmemeliyiz.

Niçin çalıştığını gerçekten kavrayan bir dava adamı, işinde ciddi olur. Cenabı Hakk’ın en sevdiği insan, sorumluluğunu bilen ve kendi görevini en iyi şekilde yerine getiren insandır.

Güneş doğduğunda nasıl karanlıklar yok oluyorsa dünyamızdaki her türlü baskı, zulüm ve haksızlık da inananların çalışmalarıyla yok olacaktır. İnanıyorsanız en üstünsünüz. Zafer ise elbette inananlarındır ve zafer yakındır.

Necmettin Erbakan’ın Davam isimli eserinden alıntıdır.

Paylaşmak Sünnettir:

PAYLAŞALIM CANIMCIM :)

BEN DE KİTAPLAR ALDIM SICACIK TAZECİK :))

BAŞLADIM DÜN..

BUARADA KUR AN MEALİ ALDIM..
AÇIKLAMALI...
NİYET ETTİM BAŞTAN SONA OKUYUP İDRAK EDİP BİTİRMEYE
Bİ KAÇ GÜN OLDU PAYLAŞMIYORSUN KUR'AN-I KERİM'İN MEALİNİ CANIMCIM.
BİZİM DÜN CENAZEMİZ VARDI YİNE AĞLADIK VE YİNE ANLADIK DÜNYANIN BOMBOŞ OLDUĞUNU ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…