dini paylaşım alanı

dün bi haber aldım...
çok şükür iyiyim...
dr değerin artarsa iki gün iki kat olarak hamilesin dedi...
dua eder msn?
Rabb im en hayırlısını nasip edecek biliyorum...
yüreğime ferahlık verisn inşaallah
çok sevindim tabiki ederim canım benim Rabbim önce hamileliği sonra bebeğini nasip etsin canım benim :)
çok mutlu oldum çok :)

Müslüman Bir Hanımın Güzellik Sırları

1. Gözlerinizi güzelleştirmek için, bakışlarınızı haram erkeklerden çevirin. Bu gözlerinizi temizleyip parlaklık verecektir.
2. Yüzünüzü güzelleştirmek için günde en az 5 kez abdest alın.
3. Güzel dudaklar için Allah'ın zikrini bırakmayın ve hep doğruları konuşun.
4. Allık için en güzel marka 'Hayâ'dır.
5. Saçlarınıza gelince, en güzeli örtünüz ile onu her türlü zarardan korumanızdır.
6. Zinet için ellerinizi tevazu ile güzelleştirip, fakire sadaka verin, cömert olun.
7. Teheccüde kalkarak nurunuzu artırın.
8. Kalp hastalığından kurtulmak için sizi incitenleri affedin.

Rabbimizin bu emirlerine uyarsanız hem içiniz hem dışınız güzelleşecektir.

İslâm'da uğursuzluk yoktur. Başa gelen musibetlerde bile hikmet aramak vardır. Safer ayı uğursuzluk veya bela ayı değil hayır ayıdır. Eskiler safer ayına saferu'l-hayr derlerdi, takvimlerde yazar. Dinimizde hiç bir ay, hiç bir günü bela ayı veya günü olarak görmemek aksine fırsat ve hayır vesilesi olarak görmek gerekir. Namaz kılan, Kuran okuyan ihlaslı mü'mine bela değil nur yağar. Başına bir musibet geliyorsa bile o musibet makamının terakkisi veya günahlarının affı içindir. Şu hadis-i şerifi de zikredelim:

Ebû Hureyre (r.a.)'den gelen rivayete göre Rasûlullah (s.a.s.); “Hastalığın, sahibinden bir başkasına kendi kendine sirâyeti yoktur, eşyada uğursuzluk yoktur. Baykuş ötmesinin te’sîri ve kötülüğü de yoktur. Safer ayında uğursuzluk yoktur. Bunlar Cahiliyet hurâfeleridir. Fakat (ey mü’min!) sen cüzzâmlıdan, arslandan kaçar gibi kaç!” (Buhari, Tıb 19)

dün bi haber aldım...
çok şükür iyiyim...
dr değerin artarsa iki gün iki kat olarak hamilesin dedi...
dua eder msn?
Rabb im en hayırlısını nasip edecek biliyorum...
yüreğime ferahlık verisn inşaallah
aaaaaaaaaaaa
sen yazmışsın bile, hamilesin galiba. ay ne güzel. haydi hayırlısı.

Allah'tan kork, zira ehlinin senin üzerinde hakkı var, misafirin senin üzerinde hakkı var, nefsinin senin üzerinde hakkı var. Öyleyse bazen oruç tut, bazen ye. Namaz da kıl, uykunu da al.

| Hadis-i Şerif, Ebu Davud

Canım kelimei tevhid okunması gerekiyor geçen ay bugün dedem ölmüştü onun için okuyacağız bide benim iş arkadaşımın annesi öldü yine onun için okuyacağız müsait olduğunda okuyabilir misin dedemin 52siyle inayet teyzenin 40ı aynı güne geliyor onlar için ayrı ayrı 70000 kelimei tevhid okuyacağız aklıma sana söylemek geldi ?

okumaya çalışırım canım..
ama şu bikaç gün bana müsade et...
malum durumlar var ya

Müslüman Bir Blogcu Olmanın 5 Verimli Yolu

“Yaklaşık 3 yıldır blog yazıyorum. Verimli bir Müslüman blogcu olmak için ne gerektiği hakkında çok şey öğrendim. Bloğunuzu daha etkili bir şekilde geliştirmek için kullanacabileceğiniz bir liste hazırladım. Bu maddeler yalnızca blog için değil, hayatın birçok alanı için kullanışlı maddeler. Müslüman bir blogcu olmasanız bile, burada işinize yarayacak bir şeyler bulabileceğinizden emin olun inşaAllah.”

1) Niyetlerinizi Açık Hale Getirin

Sahih Buhari’nin aktardığı bir hadiste şöyle geçer:

“Ameller niyetlere göredir.” (Buhârî, Bedü’l-Vahy, 1)

Bloğunuzu doğru bir sebepten ötürü açtığınızdan emin olun (Şöhret için değil!)

Eğer bloğunuz için açık ve net bir niyet sahibi değilseniz, kendinizi Filistin’den tutun, cep kitaplarına kadar her şey hakkında blog yazarken bulacaksınız. Bu okuyucularınızın kafasını karıştıracak, onları uzaklaştıracak ve hiç kimseye yarar sağlamayacaktır. Belirli bir niyetinizin olmaması bloğunuzun kısa sürede terk edileceğini gösteriyor.

2) Çalışmanızı Planlayın ve Planladığınızı Hayata Geçirin

İyi bir plan ve çalışma alışkanlığı olmazsa, bloğunuz siber arafta yok olup gidecektir.

İşte yapacağınız şey: Her hafta maillerime ve yorumlara göz atarım. Okuyucularımı ilgilendirebilecek trendleri araştırır ve yazacağım şey hakkında rahat olurum. Biri pazartesi, biri perşembe olmak üzere haftada iki yazı paylaşmaktan keyif duyarım. Böylece yazı fikirleri hakkında derin bir kuyuya sahip olurum. Bu fikirleri yazmaya (Evernote’a) ek olarak, her bir fikir için ayrıca kısa bir taslak yazarım.

Ortalama her hafta, Müslüman bir blogcunun çözmesi gereken birçok şey olur. İyi planlanmış bir blog süreci, her şeyi daha kolay hale getirir.

3) Küçük Şeyler için Ter Dökmeyin

Dışarıdaki tüm internet pazarlamacısı rehberleri dinlerseniz, bloğunuzu çekici hale getirebileceğiniz milyonlarca ince ayarın var olduğunu göreceksiniz. Fakat onların hepsini uygulamaya kalkarsanız, aslında blog yazmanın yanından bile geçemeyeceksiniz. En iyisi tüm bunları bir kenara bırakmak. Birçok blogcu, dizayn, SEO ve sosyal medya ile ilgili çok fazla endişe duyuyor.

Benim Tavsiyem: temellere dayanın, en azından başlangıçta.

Eğer Müslüman bir blogcu olmayı düşünüyorsanız, bloğunuzu dizayn etmenizi önermem. Sadece düzgün bir tema edinin ( 30$ civarından başlıyor) ve oradan devam edin. Hatta işinizi görmeniz için bedavaya kullanabileceğiniz birçok tema da mevcut.

SEO (arama motoru en iyileme) için dikkat edeceğiniz yalnızca 3 şey var:

İyi bir konu seçtiğinizden emin olun.
Anahtar kelimelerinizin başlıkta ve açıklamada yer aldığından emin olun.
İyi şeyler yazdığınızdan emin olun.

Web sitenizi pazarlamak başka bir konu ve biraz zaman alabilir. Ancak düzenli bir şekilde paylaşımlar yapar, düzgün bir blog dizaynına sahip olur, biraz SEO yazarsanız, tüm pazarlama teknikleriniz dikkate alıncaktır inşaallah.

4) Müslüman bir Troll Olmayın

Kimse troll’leri sevmez, Yahudi olsun, Hristiyan olsun, Müslüman olsun. Sizinle aynı fikirde olmayan insanlarla mücadele etmeyin. Bu kaçınılmazdır, yalnızca kabullenin.

Birisi sizin paylaşımlarınıza darbe vuruyor ve fikirlerinizi yerle bir ediyorsa, 3 seçeneğiniz var:

Sözlü cephanenizi yüklenir, onlara sınırsız bir kızgınlıkla saldırırsınız.
Onları umursamayabilir ve yorumlarını silersiniz.
Onlara nazik ve zekice söylemlerle karşılık verir, eleştirilerine cevap verir, ancak onların tacizlerinin boyutuna sınırlama getirirsiniz.

Eğer birileri sahici bir karşıt görüşe sahipse, onlarla sohbet edin. Bunun 3 faydası var:

Onlar doğru ve siz yanlış olabilirsiniz. Bazı düzeltmelere ihtiyacınız olabilir.

Okuyucularınızın, hikayenin bir başka yüzünü görmekten yarar duyabilir. Ve sonra onlar düşünceleriyle ahenk oluşturmak isteyeceklerdir.

Tüm bu aktiviteler SEO için harikadır. Ne kadar yorum alırsanız, Google bloğunuzu o kadar çok gösterir.

5) Israrcı Olun

Şu Blogcuların başına gelir; Müslümanların ya da diğerlerinin;

Siz düzenli olarak blog yazarsınız,
Yorumlara cevap verirsiniz,
Tüm SEO ve pazarlama işini iyi yaparsınız,

Fakat yalnızca 6 insan bloğunuzu her gün takip eder ve bilirsiniz ki onlardan ikisi anneniz ve babanızdır.

Bu stratejinizi tekrar geliştirmek için bir zaman olabilir. Belki farklı bir blog konusu seçmelisiniz. Ya da belki konunuzu nasıl seçeceğinizi yeniden değerlendirmeye ihtiyacınız var. Ama vazgeçmeyin. Eğer bloglamaktan hoşlanıyorsanız, ve bu düzenli olarak yapmak istediğiniz bir şey ise, size ısrarcı olmanızı tavsiye ediyorum.

Amaçlarınız ve şuan nerede durduğunuz konusunda dürüst bir değerlendirme yapmalısınız. Eğer yapabileceğiniz değişikler varsa bunları gözleyin.

Analiz programınızı kontrol edin ve insanların en çok ilgisini çeken konuları tespit edin
Facebook ve Twitter’ınızı daha fazla okuyucuya ulaşmak için kullanın
Pazarlama için para ödemekten korkmayın

Olay şu; blog hayallerinizden vazgeçmeyin. Değerli olan her şey, kararlılık, sabır, yetenek ve zaman ister. Niyetleriniz, içeriğini ve yararlarını değerlendirin.

Eğer bu 5 maddeyi gözden geçirirseniz, bunların hayatınızın birçok alanına da uygulanabilirliliğini fark edeceksiniz. Hangisinin üzerinde çalışmanız gerektiğini ve onların daha verimli bir hayat tarzı için nasıl kullanabileceğinizi görmek için zaman ayırın.

Paylaşmak Sünnettir:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…