dini paylaşım alanı

Sosyal Medyayı Kullanırken Kendimize Sormamız Gereken 21 Soru
{total}<\/strong>shares<\/small>"}" style="box-sizing: border-box; -webkit-tap-highlight-color: transparent; -webkit-font-smoothing: subpixel-antialiased; text-align: center; display: inline-block; margin-right: 15px;">728SHARES

Share on TwitterShare on Facebook
HAZİRAN 3, 20152 LİKES 2,108

Sosyal medyayı ve YouTube’u kullanırken herkes kendine şu soruları sormalı:

• “Bu yorumu/videoyu/durum güncellemesini neden paylaşıyorum?”
  • “Kimin için?”
  • “Şöhret peşinde miyim?”
  • “Olduğum kişiyi yansıtıyor mu?”
  • “İnançlarımı yansıtıyor mu?”
  • “Manevi gelişimime katkı sağlayacak mı?”
  • “Gerçeği mi yoksa hayallerimi mi yansıtıyor?”
  • “Kendime ve diğerlerine karşı samimi miyim?”
  • “Sosyal medyaya, anne-babamdan/ailemden/manevi amellerimden daha mı çok zaman ayırıyorum?”
  • “Başkalarına iyilik yapmaktan daha çok sosyal medyayı mı kullanıyorum?”
  • “İyi amellerimi reklam mı ediyorum?”
  • “Başkalarının yararına yaptığım bu iş kendime yapacağım faydalı işten daha mı önemli?”
  • “Eğer bu gönderiyi yapmasaydım bir şey değişir miydi?”
  • “Bu, samimice, birilerine etki eder mi?”
  • “Bu benim hakkımda mı?”
  • “Bunu kendine güvensizlik ve sevgisizlikten ötürü mü yapıyorum?”
  • “Çevrimiçi kişiliğim ile çevrimdışı kişiliğim aynı mı?”
  • “Allah için mi yoksa egom için mi?”
  • “Kimin rızasını gözetiyorum?”
  • “Hiç burada herkes önünde özür diledim mi, bir hatamı belirttim mi veya bir düzeltme yaptım mı? Yapmadıysam neden?”
  • “Ne kadar izlenme, yorum ve beğenme aldığım benim için önemli mi?”
Şimdi dürüst olma zamanı. Bu YouTube’culuk çılgınlığı ve sosyal medya çağı, sahte kişilikler, ikiyüzlü insanlar ve narsistler meydana getirdi. Gelin, çevrimiçi herhangi bir paylaşım yapmadan önce bu soruları kendimize soralım.
Allah hepimizi doğru yola iletsin ve korusun.

Yazan: Hamza Andreas Tzortzis

“Bu yazı, Hamza Andreas Tzortzis’in ricası üzerine Mekteb-i Suffa ekibi tarafından Türkçeye çevrilmiştir.”

hallettiysen çok şükür :)

nasılsın kuzum nasıl gidiyor

o sorunlar halledilebildi mi_?

düğün belli oldu mu?
yok canım daha belli değil ablasının düğünü var onu bi atlatalım sıra bize gelecek :) bu ara burnumla uğraşıyorum doktor doktor ameliyat olmam gerekmiş dedi doktorun biri sonra özele gittim doktorda yılların doktoru daha önce giden tanıdıklarım var ameliyatlık durum yok ameliyat etsemde %51 tekrarlayacak dedi öyle işte şimdi ilaç tedavisi uyguluyor nazal polip varmış burnumda o da ne demek burnumun içinde üzüm salkımı düşün o benim nefes almamı engelliyor :) kendimle dalga geçiyorum nur topu gibi poliplerim var diye senin hamilelik nasıl gidiyor ? esmaları okuyor musun

geçmiş olsun canım Rabb im şifa versin inşaallah

canım çok şükür manevi yönde düzeni az çok oturttum...

Kur an Mealimi okuyorum günlük inşaallah

zikirlerimi de çekiyorum

sorunum sosyal medya da çok fazla zaman geçirmek sürekli elimde telefon ve face instagrm vs gezmem

anladım canım ne facebookum var nede instagramım :)

aslında insanları değil de doğru hizmet eden yerleri takip edersen sıkıntı yok :)
öyle illa ki flaş haber şok şok gibi şeyleri merak ettiğin için bakıyorsun bende öyleyim sonuçta ... insanoğlu meraklı sonuçta :) tabiki eğer doğru yerleri takip ediyorsan bi sıkıntı olmayabilir

öyle illa ki flaş haber şok şok gibi şeyleri merak ettiğin için bakıyorsun bende öyleyim sonuçta ... insanoğlu meraklı sonuçta :) tabiki eğer doğru yerleri takip ediyorsan bi sıkıntı olmayabilir

şok haber felan değil ben kişileri takip ediyorum fotoğraf bakarak ya da paylaşım görerek zaman kaybediyorum
ancak suffagah mektebi suffa hayalhanem gibi sayfalar gayet faydalı :)

SEN VE NAMAZ

SABAH NAMAZI
Vakit seher? Zamanın rahmine sabahın nutfesi düştü az önce. Gün doğuyor yine ve yeniden. Şimdi hatırla ki, sen de bir zamanlar yokluğun karanlığında yitiktin. Kimsenin adını bilmediği, hatırını saymadığı bir yetimdin. Hatırla ki, Rabbin seni yokluğun gecesinden varlık ufkuna eriştirdi. Unutulmuşluğun gecesinde bırakmadı seni. Rabbin seni sahipsiz de bırakmadı.

Şimdi seher vakti. Sıyrıl gafletin gecesinden. Sehere aç gözlerini. Rabbine aç kalbini. Uyan. Uyan ve an seni hiç unutmayan Rabbini. Herkes unutsa bile seni unutmayan Rabbini herkesin O’nu unuttuğu anda an, kalk! Kalk ve miracına eşlik et En Sevgilinin. Şimdi sabah
namazı vakti…

ÖĞLE NAMAZI
Vakit öğle… Güneş göğün en yüksek noktasında. Tıpkı gençliğin gibi. Şimdi gün de bir delikanlı. Heyecanlı ve telaşlı… Sanki hiç bitmeyecekmiş gibi, hiç akşam olmayacakmış gibi… Oysa, güneş şimdi batmaya başladı. Zirveye erişen herkes gibi o da alçalmaya başladı. Akşama akıyor ışıklar artık. Bil ki gün akşamlıdır; bil ki yazın sonu hazândır.

Vakit öğle… O kadar gürültü var ki ortalıkta. Kalbinin sesini duyamıyorsun bile. Ruhunun sonsuza uzanan emellerine kör olmak üzeresin. Telaşların arasından sıyrıl, yer ayır ruhuna. Kalbini sonsuzluğa bitiştir. Alnını secdeye değdir. Şimdi öğle namazı vakti.

İKİNDİ NAMAZI
Vakit ikindi. Gün ihtiyarladı. Güneş solgun rengini bırakıyor güller üstüne. Hüzün renkli bulutlar sardı göğü. Güneşin saltanatı bitmek üzere. Zevale akıyor ışıklar. Hatırla ki, sen de bir ömrün ikindisine yürüyorsun. Tenin soluyor. Gözlerinin feri çekiliyor. Öbür kıyısındasın artık nehrin. Güz yaprakları gibi. Hem dalındasın hayatın hem de düşmeye hazırsın.

Rüzgârı bekliyor gibisin. İnceldiğin yerden kopmaya hazırsın. Hoyrat bir rüzgâr artık zaman. Şimdi ikindi vakti. Secdeye koy alnını. Zamanın Sahibini selâmla. O’na konuş, O’nunla konuş; dualarını fısılda. Sonsuzluğa tutun hece, hece. Şimdi ikindi namazı vakti.

AKŞAM NAMAZI
Vakit akşam. Gün ölmek üzere. Güneş ışıklarını topluyor eşyanın üzerinden. Kızılca kıyameti kopuyor dünyanın. Kara kefenini giyiniyor gün. Gülün rengi soluyor, eşyanın cezbesi yitiveriyor. Hatırla ki, senin de akşamın olacak bir gün. Ömrünün ışıkları solacak. Hayatının perdesi çekilecek. Dudaklarında donacak gülüşün güneşi. Zaman uçurumun olacak; gelen günün güneşi sana doğmayacak.

Şimdi akşam. Herkesin senden uzaklaşacağı ölüm anını hatırla ki, sen de şimdi herkesten ve her şeyden uzaklaşıp Rabbine yanaşasın. Seni sen yokken de bilen Rab bin, sen öldükten sonra da bilecek elbet. Herkesin unuttuğu yerde seni bir O hatırlayacak. Hatırını yalnız O bilecek.Sen de O’nu an şimdi. Şimdi akşam namazı vakti.

YATSI NAMAZI
Vakit Yatsı. Gün çoktan öldü. Güneş ışıklarını topladı. Gece hükmediyor âleme. Güneşin saltanatı bitti. Işıklar tükendi ufuklarda. Renkler ellerini çekti eşyadan. Gül soldu, gün soldu. Göğe yöneldi gözler. Hatırla ki, sen de unutuşun kara gecesine yuvarlanacaksın. Bir adın kalacak geriye. Bir mezar taşın hatırlayacak belki Seni. Belki o da unutacak.

Düşün ki, unutuşun koyu karanlığı çökmüş üzerine. Yokluğuna çoktan alışılmış. Unutuluşun hepten kanıksanmış. Kimsenin özlediği bile değilsin artık.

Hatırla bunları. Hatırla ki, çoklarının seni unuttuğu bu gece, herkesi unutup sen de O’nu hatırla. Çoklarının ışıklara kanıp sahte renklerin kuyularına daldığı bu gece, Rabbini an, Rabbine kan, Rabbine uyan. Evet işte. Şimdi yatsı namazı vakti.

ne güzel canım Allah doğru işler yaptırsın inşallah cümlemize hepimize inşaALLAh

bayanlar ben de tefriciyeye başladım,, 4444 tefriciye adadım hayırlı ve sağlıklı bir evlat için öyle yüzlerce dua beklemiyorum sizden 1 tane okusanız kafidir benim için ,,önemli olan ;kimin duasının makbul olacağı belli olmadığı için yalnız tamamlamak istemiyorum duamı katkınız olursa çok sevinirim,,kaç tane okuduydanız bu topiğe yazarsanız çok sevinirim,,şimdiden okuyan okumayan herkesten Allah razı olsun.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...duasiyla-gelir-evladim-4444-tefriciye.894362/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…