dini paylaşım alanı

o zaman bize gel annem yapar beraber yeriz :) şuan bekar olduğum için öyle bi derdim yok
Canım ben de bekar gibi birşeyim zaten. Eşim ayın 25 günü evde yok. Liseli sevgililer bile bizden daha çok görüşüyor. Ama bugün eşim evde olduğu için mecbur iyi bi sofra kurmak gerekiyor.

Hayırlı kandiller hanımlar
dün giremedim işler çok yoğun senelik izin kullananlar falan
müdür strese giriyor izine gitmeden herkesin her işi bitsin diye baskı yapıyor
neyse şükür atlattık sayılır

bugün buralardayım şimdi esmaül hüsna okumaya başlayacağım inşallah

REGAİP KANDİLİNDE YAPILMASI GEREKEN İBADETLER

1. Kur"ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur"ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah"a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

2. Peygamber Efendimiz (sas)"e salât ü selâmlar getirilmeli; O"nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmeli.

3. Kaza, nafile namazlar kılınmalı; varsa o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da ayrıca kılınabilir; kandil gecesi, özü itibariyle ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla ihya edilmeli.

4. Tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah"ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli.

5. Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı; ve şimdinin ve geleceğin plân ve programı belirlenmeli.

6. Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

7. Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı.

8. Mü"minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.

9. Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli.

10. Kişi kendine ve diğer Mü"min kardeşlerine hattâ isim zikrederek dualar etmeli.

11. Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı; vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli.

12. Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.

13. O gece ile ilgili âyetler, hadîsler ve bunların yorumları ilgili kitaplardan ferden veya cemaaten okunmalı.

14. Dini toplantılar, paneller ve sohbetler düzenlenmeli; va"z ü nasihat dinlenmeli; şiirler okunmalı; ilâhî ve ezgilerle gönüllerde ayrı bir dalgalanma oluşturmalı.

15. Kandil gecesinin akşam, yatsı ve Sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı.

16. Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmeli; hoşnutlukları alınmalı; ve manevî iklimlerinde vesilelikleriyle Hakk"a niyazda bulunulmalı.

17. Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli; iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli.

18. Hayattaki manevî büyüklerimizin, üstadlarımızın, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefon, faks yahut e–mail çekerek tebrik edilmeli; duaları istenmeli.

19. Bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalı.

REGAİP KANDİLİ DUASI

Bismillahirrahmanirrahim
Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina Muhammed

Ya Rabbi!
Acizlikten, üzüntüden, tasadan, kederden, Korkaklıktan, kabir azabından, cehennem ateşinden sana sığınırız. Bizleri kötülükten ve kötülerin şerrinden emin eyle ya Rabbi!

Bize karşı düşmanlık duygularıyla oturup kalkanların kalblerini yumuşatmak
murad ediyorsan, bize ve gönüllüler hareketine karşı onların kalblerini yumuşat ve sinelerini daim bir sevgiyle doldur!

Ey kalbleri evirip çeviren Sultanlar Sultanı!
Bizim kalblerimizi de, onların kalblerini de sevdiğin ve hoşnut olduğun
güzelliklere çevir! Ya Rabbi!

Sen bizlere bizi aşan istidat ve kabiliyetler ver
ve lutfedeceğin bu kabiliyetleri
senin rızan yolunda kullanmayı
bizlere nasip eyle ya Rabbi!

Sen bizlere peygamberleri donattığın sıfatları lutfet lakin biz lutfedeceğin bu sıfatları tefahur vesilesi yapmayalım ve hep kendimizi sıfır görelim ya Rabbi!

Cümlemize vicdan genişliği lutfet
Kalplerimize inşirah bahşet
Bizleri kollektif şuura sahip kullarından kıl
Ve bizleri müttakilere rehber eyle ya Rabbi!

okuduğum ve paylaşmak istediğim dua :) bu kadar olabilir ancak biraz şaşırdım açıkçası

kızlar merhaba.ilk defa buraya yazıyorum.belki bana bir yol göstereniz olur.kızlar içimden dua etmek gelmiyor.ALLAH dualarımı kabul etmiyor.istediğim şeyler olmayınca kalbimi yokluyorum acaba sorun bendemi diye ama cevap bulamıyorum.herkes çok temiz kalpli biri olduğumu söyler devamlı ki bende farkındayım iyi biri olduğumun.Doğaya zarar vermem hayvanlara elimden geldiğince iyilik yaparım çocukları ki çookkk severim.yaşlılara yardım ederim elinde torba varsa taşırım.İş arkadaşlarımın yerine mesaiye kalmışlığım bile var ama onlar kıymet bilmiyor başka.( tek kötü huyum dedikoduyu severim:) millet yapınca katılırım bende ) Ama bi türlü mutlu olamıyorum.hiçbirşey istediğim gibi gitmiyor hayatımda.31 yaşındayım ve halen daha güzel bi yuva kuramadım. olmasada olur diyemiyorum çünkü baba evinde rahat değilim.hem maddi hem manevi bir sürü sıkıntı yaşattı babam bize.yırtık ayakkabılarla okula gittiğim karakışta yazlık ayakkabı montla gittiğim aç yattığımız çok oldu.şükür o günleri atlattık.çalışıp kendi paramızı kazanmaya başladık vermiyoruz babama sadece cebine harçlık koyuyoruz oda iki günde bitirir.cebimizdeki tüm para ya talip ama vermeyiz.eline 5000 geçse ay sonunu getiremeyiz öyle bir adam.o zamanlar yinede uzaklaşmadım rabbimden hep dua ettim sabrettim.annem hep evlenin kocanızın evinde yaparsınız kocanızın evinde gidersiniz derdi hep.ergenliğimiz gençliğimiz güzel günlerimiz hep böyle geçti.evlenemedik ve yaşayacağımız güzel günleri kaybettikk.sadece nefes alıyoruz ne tatil ne gezme ne tozma hiç birşey yok.sosyal medyada hesaplarım var.insanları görüyorum ya ne kadar şanslılar hem baba evinde mutlularmış hemde koca evinde günlerini gün ediyorlar.o yüzden diyorum ya arkadaşlar dua etmeyi bıraktım.inancım kırıldı.Haşa Allaha değil ama Allahın bana güzel bi kader yazdığına.bugün orucum ama sevap için.hiç dua etmek gelmiyor içimden

İşte bu yüzden duaların cevap bulmuyor canım. İSyandasın ne yazık ki..ve sen isyanda olduğun sürecr herşey daha da kötüye gidecek.

Dualar kabul olmayınca böyle düşüncelere kapılabiliyo insan ama arkadaşın dediği gibi isyan etmemek gerek, Rabbim neylerse güzel eyler Küçücük bir zerreciğe can veren Rabbim bizimde dualarımızı kabul eder inşaallah.
Rabbim hakkında en hayırlısını versin dualarını kabul etsin inşaallah.
Hayırlısıyla yuvanı kurup iki cihan saadeti sürmeni nasip etsin

cnm dha dün okudum ibadetinizi duaya bağlamayın, duam kabul olmadı diye ibadetten vazgeçmeyin Allah bizi bizden dha iyi tanır hayırlısını blir. dualar bu dunyada olmazsa öbür dünyada sana fayda sağlayacaktır. sen sabırla duana devam et ben dua etmem Allahım hakkımda hayırlısını nasip et dünya ve ahiretimi güzelleştr bana ve aileme sağlık ver şeytana uydurma senin yolundan şaşırtma derim öyle dilek için dua etmem herşey vaktini bekler cnm demekki bişeyler eksik kim blir dedikosunu yaptıgın insanların hakları var üstünde duanı engelliyor

Ben tutamayacağım bugünümde meçhul sanki adetim geliyor bi ağrı var anlamadım gitti
Şimdi adet olursam napacağım ben bozcam mı devam mı edecem moralim bozuldu
Benim de adet sancım var canım. Ama düzenlidir benim, cumartesiden önce gelmeyecek. Adet olursan orucun bozuluyor ne yazık ki. Benim geçen yıl Miraç kandilinde, akşam ezanına 10 dakika kala geldi düşünbiliyor musun

Sdece nefes alıyoruz diyorsun ya
O nefesi bile Rabbimiz bahşediyor
aldığın nefesi geri vereceğin bile meçhul

maşallah oruçlusun bu oruçlu ağızla dua etmek öyle güzelki
herkese nasip olmaz

belki bir gün bir yakarışını bekliyor Rabbin
ona anlatmanı el açmanı bekliyordur belki?

duam kabul olmuyor diye birşey yok
Rabbimiz hakkımızda her zaman hayırlısını veriyor şükür demeli her daim

ben geçen sene düşük yaptım
ağlamadımmi elbet ağladım hastaneden eve gelene kadar
ama eve gelince dedimki herşey nasip kısmet demekki yiyecek ekmeği içecek suyu yoktu
bizimde bunları görmemiz gerekiyordu.. şükürki kürtaja gerek kalmadı kendiliğinden düştü dedim
bir sene oldu daha üzerine bir damla göz yaşı dökmedim
ben ki dizi izlerken
yada küçücük ayakları çıplak betona basan çocuk görünce ağlamaya başlayan insanım

bende baba evinde maddi sıkıntı yaşadım abimi ablamı evlendirdim sanki ben evlenmeyecekmişim gibi..
kocamın evinde de maddi sıkıntı yaşıyorum ama Allahım sağlık versin ki borçlarımız helal kazançlarımızla ödensin diyorum bu devirde borcu olmayan mı kaldı?

herkes ister gezmek tozmak rahat yaşamak sen sanıyomusunki sanal ortamda herkes hep mutlu
kim var sanal ortama ağlarken resmini koyan
kim var bugün ekmek alacak paramız yoktu makarna haşladık diyen
herkes bi hava bi olduğndan fazla gösterme çabasında

bi kendine gel bi silkelen herşeyin bi zamanı bir sırası vardır
bunu Allahtan başka kimse bilemez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…