dini paylaşım alanı

gecenin_resmi dertsiz insan mı var? Bizlerde ne dertler var. Ama buralarda birbirimize dua ederek acılarımız hafifletmeye çalışıyoruz. Derdi olmayan bir tek insan bulamazsın bu dua bölümünde. Bizi burada buluşturan da sıkıntılarımız zaten.

teşekkür ederim cevaplarınız için.inanın evlilik falan sorun etmiyorum ama bazı insanlara bakıyorum Allah her yönden vermiş.yada bazıları baba evinde baskı sıkıntı çekiyor ama evlenip harika bir evliliği oluyor.yakınınız olduğu için az çok yaşantısına şahit oluyorsunuz.isyan değil hissettiklerim ama böyle yaşamak insanı üzüyor.

canım aslında yazmak istemedim başta ama sonra niyeyse yazmak geldi içimden...
Senin yaşadıkların Peygamber Efendimizin yaşadıkları kadar mı zordu.. Kendi ailesinde ona inanmayanlar vardı .. Dışlayanlar vardı . Açtı. Ama bi hedefi vardı Müslümanlığı yaymak gibi. Allahın ona verdiği güç ve kuvvet iman ve dua ile ömrü yettiğince bunu yaptı ve kaç yıllar sonraki ümmetini dualarında eksik etmedi bunların içinde inşallah bizlerde olabiliriz . Şimdi sorarım sana Peygamberimiz kadar mı zorluk çektin ...
Hz. Yusuf gibi kardeşlerin tarafından kuyuya mı atıldın zindanlarda mı yattın namus yüzünden hemde yapmadığın ama herkesin gözünde yapmış olduğun namussuzluktan..
Hz. Eyyüp gibi acılarla mı sınava tabi tutuldun ...
Hiç birimizin içinde bulunduğu durum başta Gönüllerimizin nuru Efendimiz ve diğer Peygamberlerimizin durum kadar zorlu olamaz. Onlar o kadar zorluk anında dua ediyorken bizler kimiz ki elbette dua edeceğiz. Hz.Yunusu balığın karnından kurtaran kim Allah ama neden kurtardı '' La ilahe ente Sübhaneke inni küntü minezzalimin '' anlamı ''Senden başka hiçbir ilah yoktur. Seni eksikliklerden uzak tutarım. Ben gerçekten (nefsine) zulmedenlerden oldum” dediği için kurtardı .
biz bu dünyaya ibadet için geldik aslında bazen düşünüyorum yarın öbür gün ahirette sorgu sırasında bi göreceğiz ki ne kadar boşa zaman harcamışız facebooklarda durum paylaşmak resim paylaşmak yok o fotoğrafımı beğenmiş bu yorum yapmış mesela Aslı candy crush saga oyununu bitirmiş benimde bitirmem lazım diyoruz bende diyorum işte aslında bütün bunlar bizi uçurumdan aşağıya tepetaklak göndermek için sadece bir kaç örnek. Eskiden insanlar neden mutluydu çünkü sabah ezanıyla uyanıp yatsı namazından sonra uyurlardı iman çoktu dua çoktu ben eskide kalmak isterdim eskileri yaşamak isterdim ama bu zamanaymış nasibim. senin yaşadığın yokluğu bende yaşadım anne baba konusunda ben çok şanslıyım ama inan birini sevdim en çok sevdiklerim dostlarım aşkıma laf etti ayrıldım içim yanıyor yaram kanıyor resmen en yakınlarım namussuz yaptı sözleneceğim aniden söz mü olur herkese duyurmam lazımmış nişanlanacağım nişan hazırlığında bi dünya saçmalık. herkes bana bağırıyor nişanlımı ailesi doldurup bana gönderiyor etrafımdakiler annemi doldurup bana gönderiyor tek inandığım Rabbimdi ve ben bu sınavı kazandım ama döktüğüm gözyaşının hesabı verilemez her gün bir şeyler daha öğrendim her gün imanımı bi derece daha yükseltmek istedim hatalarım yok mu tabiki var ama benim Rabbim çok büyük onun affettiklerini ne anne affeder ne baba ne evlat ne de eş. Sevgilerimle .. bu sayfada kal eminim Allahın izniyle dopru yolu bulup ondan ayrılmayacaksın inşaAllah

canım bak Rabb im sevdiği kuluna sıkıntı verir..
bazı insanların başına neredeyse hiç sıkıntı gelmiyor..nneden çünkü onların kalbi kilitli..

bizler durumu bizden daha kötü olnaları düşünceğiz sıkıntılarına bakıp halimize şükredeceğiz..

her zaman şöyle dua eder büyükler Allah son gürlüğü versin ..sonunu hayr eylesin ..

şimdi sıkıntı var diye gelecek de mi sıkıntılı olacak kesin..tabi ki değil..

sadece sabır ve tevkkül etmek gerek..

ağzına yüreğine yazan ellerine sağlık canım benimmm

De ki: “Andolsun, insanlar ve cinler bu Kur’an’ın bir benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine de destek olsalar, yine onun benzerini getiremezler.” 89. Andolsun, biz bu Kur’an’da insanlara her türlü misali değişik şekillerde açıkladık. Yine de insanların çoğu ancak inkârda direttiler. (İsrâ 88-89)

“Beş gece vardır ki, onlarda yapılan dualar geri çevrilmez: Bunlar: Recebin ilk Cuma gecesi, Şabanın on beşinci gecesi, Cuma geceleri, Ramazan Bayramı gecesi, Kurban bayramı gecesi.” (Camiu’s-Sagîr, c. III, s. 454.)

Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine, âhiret gününe, kadere, hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine inandım. Hiç şüphesiz öldükten sonra diriliş haktır, Cennet haktır, Cehennem haktır, şefaat haktır, Münker ve Nekîr melekleri haktır. Allah’ın kabirlerdeki ölüleri tekrar dirilteceğine İmân ettim. Allah’tan başka ibâdete lâyık hiçbir ilâh olmadığına ve Muhammed’in (a.s.m.) Allah’ın resûlü olduğuna şehâdet ederim.

Allah’ım! Senin rahmet ağacının en latîf, en şerif, en mükemmel ve en güzel meyvesi olan, âlemlere rahmet olarak ve Senin rahmet ağacının âhiret yurdu üzerine sarkan en süslü, en güzel, en parlak ve en yüce meyvelerine, yani Cennete ulaşmamıza vesîle olarak gönderdiğin zâta salât ve selâm eyle.

Allah’ım! Seçtiğin Peygamberinin hürmetine, bizi, anne ve babamızı Cehennem ateşinden koru. Bizi, anne ve babamızı iyilerle beraber Cennete koy. Duâmızı kabul buyur. Âmin!

Sözler / Onuncu Söz / 88

sanırım burada çok fazla yanlış anlaşıldım.evet bende düşündüm peygamber efendimizin çektiklerini yada diğer peygamberlerimizin çektiklerini ve sonunda çok büyük bir mertebeyle ödüllendirildiler.ve cennete girecekler.belli bir süre sıkıntı çekmişler evet ama sonunda mutluluğa ermişler.ben bunalımlı bir hayat yaşamıyorum Allaha şükür çoğu aileye göre durumumuz iyi canımız sağ en azından ama imrendiğim hayatı hiç yaşayamadım bazı konularda muradımı hiç alamadım.şuan oruçluyum kuranda okudum rabbim kabul ederse.benim inancımın kırıldığı nokta haşa Allahın yüceliği değil bana güzel kader yazılmış olması.ki zira ahiretiminde güzel olduğunu sanmıyorum

ben zaten seni yargılamak amaçlı yazmadım sözlerimi sadece örneklerle yazmak istedim...
Neden bu kadar karamsarsın oruçluyum diyorsun Kuran okudum diyorsun ahiretimin de güzel olduğunu sanmıyorum diyorsun . Nolur biraz karamsarlık duvarlarını kır böyle karamsar olarak hiç bir şeyi yoluna koyamazsın . Karşına biri çıksa evlenmek istese ben evlenemem ya ben mutlu olamam deyip kestirip atarsın gibime geldi. Kaderi yazanda Allahın yüceliği değil mi herkese aynı kaderi yazmıyor ?

bak bence biz napalım biliyor musun_?

olumlu düşünelim :)

öncelikle günlük minik zikir ve dualarla başlayalım zamanla içimizdeki Allah aşkı artacak imanımız güçlenecek ve de bakış açımız güzelleşecek inşaallah...

ne dersin_?

Hayatın içindeki renkleri ve güzellikleri görebilirsin, fakat görme yetinin bile Allah ın rahmetiyle olduğunu fark etmeden yaşıyorsan uyuyorsun demektir.

Uğur Koşar

bence sen onun için bi günlük minik zikirler oluştur hatta şimdiden başlayabilir bence

tamam.mesela bugünden başlıyorum.akşam iftardan önce kuran okucam söz

bence sen onun için bi günlük minik zikirler oluştur hatta şimdiden başlayabilir bence
tabi ki

Sahihuban ne kadar naifsin canım her yorumunu okuduğumda içim açılıyor sanki
canım o senin güzelliğin naifliğin :)

yok artık tamda benim için bir paylaşım bulmuşsun ALLAH razı olsun.sanırım şeytan benimle çok oynuyor.önceleri rabbim beni kayırıyor derdim hep son yıllarda bu bunalıma girdim.teşekkür ederim

kesinlikle..
inanır mısın_?
öğle arasında eve gittim, yemek ve namaz için..
sonrasında kitaplığıma göz attım..
uzun zamandır okumuyorum..
elime kitap geçti başladım okumaya..
o kitaptan bir bölüm idi işte...
tevafuk diye bir şey varlığı gerçek..
Rabb ime şükür ki sebepler dairesinde bizleri karşılaştırıp yüreklerimize dokunabilmemizi sağlıyor..
çok şükür..
RABB İM bizi kayırıyor.. emin ol her daim...

tamam.mesela bugünden başlıyorum.akşam iftardan önce kuran okucam söz
Kur an oku
ve de lütfen aç ellerini Yaradan a dua et..
O ndan iste dile..

tamam mı_?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…