dini paylaşım alanı

Riya: kelime manası kısaca gösteriş demektir.

Dinimizce ise ; yapılan ibadetlerin ve iyiliklerin bizleri yaratan ve kulu olmakla mükafatlandıran Allah u Teala için değil bir takım maddi veya manevi çıkarlar için olmasıdır.Örneğin bir arkadaşının beğenisini kazanmak;takdir edilmek;ödül almak gibi.

İhlas ise riyanın tam zıttı bir mana içerir ve yaşamındaki güzellikleri;ibadetleri kalben, manen,ruhen hissederek Yüceler Yücesi Rabb’imiz için gerçekleştirmektir.Hiç bir dünyevi arzu hissetmeden;çıkarcılık fikrini anmadan farzları yerine getirmektir.
S.gizem BOZKURT (şahsına münhasır bir kul)

Allah’ımız (C.C) içtenlik olamayan; hissedilmeden yapılan; başkalarının gözüne girmek için veya herhangi bir çıkar için yapılan ibadetleri (namaz kılmak,sadaka vermek,oruç tutmak) boşa çıkaracaktır.

Öyle ki;

Allah'u Teala:
''Ey o bütün amel edenler! Sadakalarınızı başa kakmak,gönül kırmakla boşa gidermeyin.O herif gibi ki,insanlara gösteriş için malını dağıtır da ne ALLAH a inanır ne ahret gününe.Artık onun meseli bir kaya meseline benzer ki üzerinde biraz toprak varmış.Derken şiddetli bir sağanak inmiş de onu yap yalçın etmiş,bırakıvermiş.Öyleler kazançlarından hiçbir şey istifade edemezler.Allah kafirler güruhunu doğru yola çıkarmaz’’ Bakara_264

Hadis-i şerif; İnsanalrın en fenası, birine ayrı,diğerine de ayrı görünen

Allahin rahmeti ve bereketi uzerinize olsun :)

Hatim konusunda bilgi alabilirmiyim ( ne niyetle ne sürede gibi )?

amin amin amin...yürekten aminler bizim için ...:)
canım niyetimiz ortak şekilde düzenli oalrak aylık hatim yapmak:)
cüz de kur a ile belirleyeceğiz ..kime ne çıkarsa kim kaçtane okumak isterse...malum tek başımıza hastim yapmak zor oluyor birbizimizi desteklemek amacıyla bir grup liste yapıp cüz dağıtacağiz...

merhaba arkadaşlar benim devam ettiğim bi hatimmi var şuanda inşallah şubatta umreye gidecem oraya niyetle başlamıştım ama sizinle beraberde okuyabilirim

aa ne güzel Rabb im kabul etsin inşaallah :))
aylık bir tane bile okusan yeter biizm için :))ay ne güzel çok sevindimmm :))
ALLAH IM BİZE DE NASİP ETSİN İNŞAALLAH :))

Amin canım inşallah okuyacağım cüzü mesaj atarsanız okurum mutlaka okuyunca da haber veririm

Amin canım inşallah okuyacağım cüzü mesaj atarsanız okurum mutlaka okuyunca da haber veririm
gökçeee kzuuzm cüzler belli oldu senin cüzün 3.cüz...son gün 28 aralık..
bitirdiğinde mutlaka haber et...
arada da haberleşelim...:) sorumluluğumuz büyük .:) ortak hatimimiz hayrıılı olsun inşaallah hadi bismillah :))

hayırlı cumalar kızlar

Sahihuban canım listeyi buraya da eklesen iyi olur bence, listede kim var, kim hangi cüzü okuyor görürüz hepimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…