öncelikle soru sorarak bizi ve diğer insanları da bilgilenmemize sebepğ olduğun için bile ne büyük bir güzellik yapıyorsun ..kızlar bişey soracagım hatim yapmak için arapcamı okumak gerek bilgim yok bu konuda.ben arapca bilmiyorumda
cok tesekkür ederim canım bilgi verdiğin için Allah razı olsun.canım simdi baska grupla okuyacagım,sizinde okuyacagınızı görünce sormak istedim.o yüzden sordum ama insallah bitirince sizlerlede katılmayı isterim.cok tesekkür ederimöncelikle soru sorarak bizi ve diğer insanları da bilgilenmemize sebepğ olduğun için bile ne büyük bir güzellik yapıyorsun ..
cevabına gelince de hatim etmek baştan sona okumaktır.Arapça veya Türkçe okuyabilirsin. Sonuçta amaç KUR AN I KERİMİ YİCE YARADANIMIZIN emirlerini anlamak ;inşaAllah beraberce okuyalım :) listemize katılır mısın?
inşaallah canım ALLAH IMIZ KABUL etsdin :)cok tesekkür ederim canım bilgi verdiğin için Allah razı olsun.canım simdi baska grupla okuyacagım,sizinde okuyacagınızı görünce sormak istedim.o yüzden sordum ama insallah bitirince sizlerlede katılmayı isterim.cok tesekkür ederim
Arapça okumayi biliyorum ama okuduğumu anlamiyorumöncelikle soru sorarak bizi ve diğer insanları da bilgilenmemize sebepğ olduğun için bile ne büyük bir güzellik yapıyorsun ..
cevabına gelince de hatim etmek baştan sona okumaktır.Arapça veya Türkçe okuyabilirsin. Sonuçta amaç KUR AN I KERİMİ YİCE YARADANIMIZIN emirlerini anlamak ;inşaAllah beraberce okuyalım :) listemize katılır mısın?
hah işte ne kadar güzel söyledin safransarıcım :))Arapça okumayi biliyorum ama okuduğumu anlamiyorum
Türkçe okumak hatta tefsirle okumak beni daha cok aydinlatiyor.
Kuran sadece arapça okunmali, kuran her zaman ele alinmaz, duvarda asili durur klisesi yüzünden kimse okuyup anlamaya calismiyor. Kulaktan dolma bilgilerle İslami tanimaya calisiyoruz.
İngilizce anliyorsak ingilizce , arapça anliyorsak arapça, türkçe anliyorsak turkce okumaliyiz. Önemli olan okudugumuzu anlamak ve bunu hayatimiza uyarlamak.
Arapça okumayi biliyorum ama okuduğumu anlamiyorum
Türkçe okumak hatta tefsirle okumak beni daha cok aydinlatiyor.
Kuran sadece arapça okunmali, kuran her zaman ele alinmaz, duvarda asili durur klisesi yüzünden kimse okuyup anlamaya calismiyor. Kulaktan dolma bilgilerle İslami tanimaya calisiyoruz.
İngilizce anliyorsak ingilizce , arapça anliyorsak arapça, türkçe anliyorsak turkce okumaliyiz. Önemli olan okudugumuzu anlamak ve bunu hayatimiza uyarlamak.
hah işte ne kadar güzel söyledin safransarıcım :))
amaç anlamak ise arapça ısrarı nedir..
ki onun dışında o da bir dil tıpkı TÜRKÇE gibi..ha arapça bilsek direk okusak anlasak daha güzel ama Türkçe miz ile okuyunca idrak etmek daha kolay ..
bende tefsir okumayı seviyorum:))
daim olsun kzuum benim:))
canım yalnız Türkçe okursan meal hatmi yapmış olursunuz.onuda hatırlatalım.sevabı var muhakkak.öncelikle soru sorarak bizi ve diğer insanları da bilgilenmemize sebepğ olduğun için bile ne büyük bir güzellik yapıyorsun ..
Tabii ki ARAPÇA'sı da okunmalıdır ama SAFRAN'ın dediği gibi "illa Arapça okunur" ya da "Kuran-ı Kerim duvara asılır" gibi öğretiler yüzünden insanlar İslamı bilmeden İslam yaşadığını sanıyor.canım yalnız Türkçe okursan meal hatmi yapmış olursunuz.onuda hatırlatalım.sevabı var muhakkak.
Bilinçli insanlara hayranım ya.
canım yalnız Türkçe okursan meal hatmi yapmış olursunuz.onuda hatırlatalım.sevabı var muhakkak.
arkadaşlarım :)) bilgilenelimmTabii ki ARAPÇA'sı da okunmalıdır ama SAFRAN'ın dediği gibi "illa Arapça okunur" ya da "Kuran-ı Kerim duvara asılır" gibi öğretiler yüzünden insanlar İslamı bilmeden İslam yaşadığını sanıyor.Maalesef.
hah işte ne kadar güzel söyledin safransarıcım :))
amaç anlamak ise arapça ısrarı nedir..
ki onun dışında o da bir dil tıpkı TÜRKÇE gibi..ha arapça bilsek direk okusak anlasak daha güzel ama Türkçe miz ile okuyunca idrak etmek daha kolay ..
bende tefsir okumayı seviyorum:))
daim olsun kzuum benim:))
Her dilim başka bir dilde tam olarak karsiligi olmayan kelimeler varcanım yalnız Türkçe okursan meal hatmi yapmış olursunuz.onuda hatırlatalım.sevabı var muhakkak.
Ayni anda yaklasik ayni şeyleri yazmisiz :)arkadaşlarım :)) bilgilenelimm
Mealini ve tefsirini okumak da Kur'ân ilmiyle meşgul olmaktır, bu yönüyle ibadet sayılır ve sevaplı bir iştir. Fakat bu bir hatim sayılmaz.
Çünkü meal ve açıklama insan sözüdür, Allah kelamı değildir. Kur'ân okumasını bilmeyenler, Kur'ân'ı dinleyerek hatim sevabını alabilirler. Fakat sırf mealini okumakla hatim yapmış olmazlar. Kur'ân ilmiyle meşgul oldukları için onun sevabını ayrıca alabilirler.
Bu arada, "Ben Kur'ân okumasını bilmiyorum, mealini okumama da gerek yok" gibi yanlış bir düşünceye de kapılmamak lazım. Çünkü Cenab-ı Hak Kur'ân'ı, okuyup anlamak için indirmiştir. Bunun için lafzını ve metinini okuyanlar sevap almış olsalar da, Kur'ân ilminden mahrum kalırlar. Bu açıdan hem hatim yapmak, hem de mealini ve Türkçe açıklamasını okumak en güzelidir.
maşaAllah sana :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?