dini paylaşım alanı

kızlar bişey soracagım hatim yapmak için arapcamı okumak gerek bilgim yok bu konuda.ben arapca bilmiyorumda
öncelikle soru sorarak bizi ve diğer insanları da bilgilenmemize sebepğ olduğun için bile ne büyük bir güzellik yapıyorsun ..
cevabına gelince de hatim etmek baştan sona okumaktır.Arapça veya Türkçe okuyabilirsin. Sonuçta amaç KUR AN I KERİMİ YİCE YARADANIMIZIN emirlerini anlamak ;inşaAllah beraberce okuyalım :) listemize katılır mısın?

cok tesekkür ederim canım bilgi verdiğin için Allah razı olsun.canım simdi baska grupla okuyacagım,sizinde okuyacagınızı görünce sormak istedim.o yüzden sordum ama insallah bitirince sizlerlede katılmayı isterim.cok tesekkür ederim

Arapça okumayi biliyorum ama okuduğumu anlamiyorum
Türkçe okumak hatta tefsirle okumak beni daha cok aydinlatiyor.
Kuran sadece arapça okunmali, kuran her zaman ele alinmaz, duvarda asili durur klisesi yüzünden kimse okuyup anlamaya calismiyor. Kulaktan dolma bilgilerle İslami tanimaya calisiyoruz.
İngilizce anliyorsak ingilizce , arapça anliyorsak arapça, türkçe anliyorsak turkce okumaliyiz. Önemli olan okudugumuzu anlamak ve bunu hayatimiza uyarlamak.

hah işte ne kadar güzel söyledin safransarıcım :))
amaç anlamak ise arapça ısrarı nedir..
ki onun dışında o da bir dil tıpkı TÜRKÇE gibi..ha arapça bilsek direk okusak anlasak daha güzel ama Türkçe miz ile okuyunca idrak etmek daha kolay ..
bende tefsir okumayı seviyorum:))
daim olsun kzuum benim:))

Bilinçli insanlara hayranım ya.

canım yalnız Türkçe okursan meal hatmi yapmış olursunuz.onuda hatırlatalım.sevabı var muhakkak.

canım yalnız Türkçe okursan meal hatmi yapmış olursunuz.onuda hatırlatalım.sevabı var muhakkak.
Tabii ki ARAPÇA'sı da okunmalıdır ama SAFRAN'ın dediği gibi "illa Arapça okunur" ya da "Kuran-ı Kerim duvara asılır" gibi öğretiler yüzünden insanlar İslamı bilmeden İslam yaşadığını sanıyor. Maalesef.

"Hatim" bir şeyi sona erdirmek, baştan alıp sonuna kadar getirmek anlamlarına geliyor. Yazılı bir metnin sonunu mühürlemeye de "hatim" denir. Buna göre, Kur'ân-ı Kerim hatmi, Kur'ân'ın aslının, metninin, lafzının, yani Arapça şeklinin başından sonuna kadar okunması demektir.

Kur'ân-ı Kerim'i ilk olarak hatmeden Peygamber Efendimiz'dir. Peygamberimizden beri gelen bu âdet, 15 yüzyıldır günümüze kadar güzel bir şekilde uygulanıyor. Bu arada Kur'ân okumasını bilmeyenler okuyanı dinleyerek de hatim sevabı alabilirler

Bilinçli insanlara hayranım ya.

arkadaşlarım :)) bilgilenelimm
Mealini ve tefsirini okumak da Kur'ân ilmiyle meşgul olmaktır, bu yönüyle ibadet sayılır ve sevaplı bir iştir. Fakat bu bir hatim sayılmaz.

Çünkü meal ve açıklama insan sözüdür, Allah kelamı değildir. Kur'ân okumasını bilmeyenler, Kur'ân'ı dinleyerek hatim sevabını alabilirler. Fakat sırf mealini okumakla hatim yapmış olmazlar. Kur'ân ilmiyle meşgul oldukları için onun sevabını ayrıca alabilirler.

Bu arada, "Ben Kur'ân okumasını bilmiyorum, mealini okumama da gerek yok" gibi yanlış bir düşünceye de kapılmamak lazım. Çünkü Cenab-ı Hak Kur'ân'ı, okuyup anlamak için indirmiştir. Bunun için lafzını ve metinini okuyanlar sevap almış olsalar da, Kur'ân ilminden mahrum kalırlar. Bu açıdan hem hatim yapmak, hem de mealini ve Türkçe açıklamasını okumak en güzelidir.

Her dilim başka bir dilde tam olarak karsiligi olmayan kelimeler var
Arapçada öyle türkçede tam olarak kar silisin olmayan kelimeler var
Bunun için meale çevrilirken çeviren hocalar azda olsa biraz yorumlarini katiyorlar
Keşke arapcayi kendi dilimiz gibi ogrenebilsek te kurani asil yazildigi dille okuyup anlaşan
Ama bu arapça bilmiyoruz diye okumamiza engel değil
Arapça bilmeyenlere bahane olmamali yani. Anladigimiz dilden de okumanin büyük sevabini aliriz inşallah.

Ayni anda yaklasik ayni şeyleri yazmisiz :)
Sende hangi tefsir var?
Ben diyanetinkini aldim, bazi süreleri aklima geldikçe acip okuyorum tefsirini ama bastan okumadim.
Şuan çok müsait zamandayim.
Cumartesi günü kalabalık bir misafir agirlayacagim aşure yapacagim. Ondan sonra daha müsait olurum. Okunmaya tam anlamıyla başlamak istiyorum. Burada da paylasirim inşallah.

bu haftanın konusu sabır :)

Ne varlıklı olan kazanmış ne yokluk içinde olan kaybetmiştir: Bilmeliyiz ki bazıları nimet ve çoklukla bazıları ise sıkıntı ve yoklukla imtihan oluyor:İmtihan herkes için aynı sadece tezahürleri farklı oluyorolayısıyla bu imtihanda ne yokluğun bir dezavantajı ne de varlığın bir avantaj olduğunu düşünmeliyiz: Bunlar bir mükafat ya da ceza değildir: İnsamım asıl yurdu çünkü burası değildirç ve asıl karşılıköte tarafta onu beklemektedir:
#İLİMİRFAN1

sizin istemeediğiniz bir şey siizn için iyi olabilir. çok istediğiniz bir şey de sizin içn kötü olabilir. Sİz bilemezsiniz O bilir. öYlese yaşadıklarımız içinde bulundğumuz durum bizi ne ümitsizşiğine ne de rehavete sevk etmemelidir.

mü'miNİN EN BÜYÜK SİLAHİ SABIRDIR
#ilimirfan2

Hayırlı cumalar canlar.

Bakara Suresi
216. Savaş, hoşunuza gitmediği hâlde, size farz kılındı. Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş
görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…