dini paylaşım alanı

5.Salavat Getirene Allah Rahmet Eder

Hz. Peygamber aleyhissalatü vesselam bir sabah sahabilerinin yanına neşeli bir şekilde geldiler. Sahabiler “Ey Allah’ın Rasulü! Sizi bu sabah çok neşeli görüyoruz. Sebebi nedir?” diye sordular. Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle cevap verdiler: “Evet haklısınız. Rabb’imden bir elçi bana gelerek “Ümmetinden sana bir salavat getirene Allahu Teala on hasene yazar ve onun günahlarından on tanesini silerek on derece yükseltir. Ayrıca Allah-ü Teala ona, getirdiği salavatın bir aynını da getirir.” (İmam Ahmed, Nesai)

#suffagah

6. Efendimiz’in Aleyhissalatü Vesselam Şefaatine Vesiledir

Efendimiz aleyhissalatü vesselam buyuruyor:

“Kim sabah ve akşam bana on defa salavat getirirse, Kıyamet Günü şefaatim ona ulaşır.”

(Taberani)

Hz. Aişe radıyallahu anha annemizden rivayetle Efendimiz salallahu aleyhi ve sellem şöyle buyuruyor: “ Cuma günü bana salat okuyana, kıyamet gününde o salat benim şefaatimi kazandıracaktır.” (Deylemi, İthaf: 3/286)
#suffagah

7. Efendimiz’e Aleyhissalatü Vesselam Yakınlık İçin Gereklidir!

Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyuruyor:

“Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salavât okuyandır.” [Tirmizi, Salât 357]

#suffagah

8. Salavat Okumayan Büyük Hayırdan Mahrum Olur

Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem buyuruyorlar:

“Kim bana salâvat okumayı unutursa, ona cennetin yolu unutturulur.” (Beyhakî)

“Gerçek cimri, yanında zikrim geçtiği halde bana salâvat okumayandır.” [Tirmizî, Salât 357, (484), Da’avat 110, (3540)]

“Yanında ben zikrolunduğum zaman üzerime salât etmiyen kişinin burnu yere sürtülsün.” (Tirmizî, daavat, 100; Müsned, 2, 254)

#suffagah

9.Salavat Getirene Büyük Mükafatlar Vardır!

Efendimiz’in aleyhissalatü vesselam bazı Hadis-i Şerifleri şunlardır:

Ali İbni’l-Hüseyin, Ali’nin babasından, onun da dedesinden radıyallahu anhum, rivayetine göre, Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “ Cuma günü bana yüz kere salat okuyan kişi, kıyamet gününe öyle bir nurla gelir ki, o nur bütün mahlukat arasında taksim edilse, elbette hepsini kaplar.” (Ebu Nuaym, İthaf: 3/286)

Ümmetim ümmetim diye ağlayan Efendimiz’e Aleyhissalatü Vesselam vefalı olalım salavatı terk etmeyelim inşallah. Bu vesileyle Mevlid Kandilinizi de şimdiden kutlar duanızda bize de yer ayırmanızı rica ederiz. Ayrıca paylaşarak Efendimiz’esallallahu aleyhi ve sellem daha çok salavat okunmasına vesile olup sevap kazanabilirsiniz. Son olarak sizlere okuması çok faziletli Salavat-ı Şerifeler hediye ediyoruz.
“Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammedin bi adedi ilmike.”

Manası: “Ey Allahım ! Efendimiz Hz. Muhammed’e salallahu aleyhi ve sellem ve efendimiz Hz. Muhammed’in salallahu aleyhi ve sellem aline nihayetsiz olan ilminin adedince salatu selam ve bereketler ihsan eyle.”

“Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina Muhammedinil fâtihı limâ uğlika vel hatimi li mâ sebeka ven nâsırıl hakkı bil hakkı vel hâdi ila sırâtıkel müstekıymi sallellahü aleyhi ve ala âlihi ve ashâbihi hakka kadrihî ve mikdârihil aziym.”

Manası:
“Allahım! Kapalılıkları açan, geçmişe son veren, hakka hakikatla destek olan, mahlukatı senin doğru yoluna ileten Efendimiz Muhammed’e O’nun âline ve ashabına O’nun yüce kadr ü kıymetince salat eyle selam eyle ve O’nu mübarek kıl.”

“Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin Abdike ve Nebiyyike ve Resulikennebiyyil ümmıyyi ve Ala Alihi ve sahbihi ve sellim tesliymen bikaderi Azemeti zatike ve fiy külli vaktin vahiyn.”

Manası: “Ey Allah’ım! Kulun, peygamberin ve resulün olan o nebiyyi ümmi efendimiz Muhammed’e ve ali ashabına, her an zaman Sen’in zatının büyüklüğü(nün sonsuzluğu) kadar salat ve selam eyle.”

#suffagah

3. CÜZ CANIM. NE İÇİN OKUCAZ PEKİ. NİYETİ NE..YOKSA HERKESİN KENDİ NİYETİNE Mİ ? BEN BEBİŞ İSTİYOM MESALA.

canım amaç ayda bir de olsun Kur anın ışığından faydalanarak toplu bir sevap işlemek evelallah ın izni ile :))
öncelikli amacımız Allah ımızın rızasını almak sonrasındada herkes kendi için dua da bulunabilir :))
sevgi ve dua ile...RABB im hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin inşaallah:)

Reactions: gsx
gökçeeeem :)) selamlar kuzum hoşgeldin tekrar :)))

5. cüz ve 18.cüz senin payın :)))

canoşumm :))
istediğin için 2cüz verdim :)))

Allah razı olsun kuzum
hosbuldum canım en kisa zamanda okuyup dönüş yaparım sana Allah senden razi olsun asıl canım benim sayende burada toplandık

hosbuldum canım en kisa zamanda okuyup dönüş yaparım sana Allah senden razi olsun asıl canım benim sayende burada toplandık
Cok sukur cok sukur canimcim okuyunca fonus yaparsan musmutlu olcam
Paylasimlarimza katılarak hep beraber buyuyecegz insaallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…