dini paylaşım alanı

haklısın canım valla itiraf etmek gerekirse bazen çocuğumla geçireceğim zamanı çalıyorum sırf magazin haberleri için. bana ne o ne yapmış bu ne yapmış. tamamen alışkanlık benimkisi
10 dk da bile evi toplarsın az kitap okursun bir sürü şey olur gerçekten. vakitlerimi değerlendirmeye çalışıcam:)
paln yapıyor musun canım. haftalık veya aylık? ben de haftasonu plan yapmayı düşünüyorum

Planlarım genelde günlük
Ama haftalık yapılacaklar listesi de çıkarıyorum
Mesela cuma günleri çamaşır yıkarım
Yoğurt mayalarım
Cuma akşamı temizliğe başlarım çöpünü hallederim Eşimde yardım ettiği için iki koldan hemen halledebiliyoruz ayrıca zorlandım da bazen destek oluyorum mesela geçen günlerde ütüm acayip birikmişti sağ olsun bir ablam vardı rica ettim geldi iki saattir ütüleri halletti ve yardıma benim en az 15 günümü kurtarıyor
Mesela haftada bir kapıları silmek ardından earth oğlumun odasını toplamak oyuncakları temizlemek kullandıklarını kullanmadıkdan ayırmak düzenlemek haftalık yaptığım işlerden buzdolabının içerisine temizlemek pazar alışveriş yap bunları yerleştirmek mesela haftalık köfte yiyecegim hafta sonundan hazırlamak etleri ayarlamak gibi
Benim elim çabuktur genelde yemekleri hemen hallederim ama ev işleri üşenirsem canım istemezse asla bir gıdım ilerlemem ama o an canım isterse yarım saate tüm evi süpürüp temizleyip düzenleyebilirim ama o istek genellikle pek sık gelmez genelde nadiren gelir misafir gelmeden önce gelir
Genelde okumalarım sabah namazından sonra kuran okurum bir ya da iki sayfa okumaya çalışırım meyal okumaya çalışıyorum hadislerle İslam ciltlik kitabını okumaya çalışıyorum uzun zamandır ne okuyabilirsem kar diye bakıyorum ama o okuma olarak özellikle akşam yarım saat 40 dakka oturup sadece kendini derse vermek gerekir yoksa bir gelişme bir çalışma maalesef mümkün değil

Kuzum hayırlı cumalar seni gördüğüme sevindim Allah’ım daha iyi etsin inşaallah
İnşallah canım bugün yine cuma duasına gittim önce secde ayetlerini okuyup tilavet secdesi yaptık o şekilde dua ettik sonra cuzumuzu okuduk . Elimden geldiğince öğle namazı kazası kılıyorum sabah namazı kazalarını bitirmiştim şimdi öğlene geldim Rabbim onu da bitirmeyi nasip eder inşallah . Bu ara patik oruyorum kendime meşgale buldum çok güzel patiklerim var isteyene kargo yapılır öyle işte uğraşıyorum hem dünya işleri hem ahiret işleriyle

Harikasın kuzum maşaallah sana
Bin şükürler olsun
Darısı bizlere olsun be yavrum kaza mamazlarımızı tamamlamak

Herkese hayırlı sabahlar
nasılsınız bugünün verimli huzurlu sağlıklı ve ibadetle bir gün olmasını diliyorum
biz de bugün çok erken başladı çünkü sabah namazdan sonra uyumadım
biraz kaza namazı kıldım öğle namazı hariç bir gün tüm namazlarını kaza ettim Allahım kabul etsin inşallah sonrasında oğlum uyandı
Onunla vakit geçirdik evde sonrasında kahvaltı evi spor bulaşık makinesini yerleştir oğluma bir çorba yap derken kendimizi bahçeye attık
şuan arabaya biniyor oğlum geziyor ben de peşinden koşturuyorum bir yandan da müsait oldukça hadislerle İslam kitabından okumaya çalışıyorum ve biliyor musunuz insan okudukça öğrendikçe ya demek bu bundan böyle olmuş bu olay bunda bağlantılı diye düşünüyor ve aklıma daha iyi yerleşiyor bu güzel bir deneyim bunu yaşadığım için çok şükür çok mutluyum

Herkese hayırlı günler hayırlı pazarlar arkadaşlar biz yine bugün sulu parkta aldık oğlumla koşturuyoruz şuan onunla olmak banada keyif veriyor çocukların gözünden bakabilmek gerçekten çok başka bir durum yani fıtrat olarak dünyaya gelişimizi aslında üzülmesini nasıl olduğunu görebiliyoruz öyle meraklı öyle heyecanlı öyle sevmişler öyle umut dolu gözleri işıl işıl oluyorlar ki aslında hepimiz öyleyiz de zamanında yaşananlar dayatılanlar öğretilenler maalesef fıtratımızı bozuyor

Merhaba sahihuban !
Sayfan çok güzel. Yeni keşfettim. Bir sorum olacak çok bilgim yok biraz araştırdım ama. Kaza namazı ile ilgili. Bi gün ramazanda bi hocaya sormuştu bi bayan , hiç namaz kılmadım 40 yılın kazasını mı tek tek kılmam gerekiyor diye. Hocada bu mümkün değil tövbe et demişti. Başka bilgileri karıştırınca mutlaka birebir kılmak gerekir ve tövbede etmeli diye Okumuştum. Siz nasıl yapıyorsunuz acaba bu hesabı ?

Ben araya girmiş gibi oluyorum biraz ama bence de tek tek kılmak gerekir gücün yetitğince, kaza sonuçta namazın kendisi değil her koşulda tövbe edilmeli aynı zamanda

Ben araya girmiş gibi oluyorum biraz ama bence de tek tek kılmak gerekir gücün yetitğince, kaza sonuçta namazın kendisi değil her koşulda tövbe edilmeli aynı zamanda
Evet canım haklısın. Ama o hoca hiç kaza yapmayın demişti o yüzden kafam karıştı . Hiç kaza yapmayacaksak kaza namazları neden var o zman değil mi?

Hoşgeldib kardeşim
Kaza namazlarımı önce tekne edip sonra kılamadığınız en son öğle Namazımı kaza etmeye diye niyet ediyorum
kardeşim

Günün Ayeti
Eğer karı-kocanın arasının açılmasından endişe ederseniz, erkeğin ailesinden bir hakem, kadının ailesinden bir hakem gönderin. İki taraf (arayı) düzeltmek isterlerse, Allah da onları uzlaştırır. Şüphesiz, Allah hakkıyla bilendir, hakkıyla haberdardır.

(Nisa, 4/35)

Günün Hadisi
Kıyamet günü insan beş şeyden hesaba çekilmedikçe bırakılmayacaktır. Ömrünü nerede tükettiğinden, gençliğini nerede geçirdiğinden, malını nereden kazanıp, nerede harcadığından, ilmi ile ne kadar amel edip etmediğinden sorulacaktır.

(Al-Tirmidhi, "Kıyâmet", 1)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…