haklısın canım valla itiraf etmek gerekirse bazen çocuğumla geçireceğim zamanı çalıyorum sırf magazin haberleri için. bana ne o ne yapmış bu ne yapmış. tamamen alışkanlık benimkisiseni
seni çok iyi anlıyourm ve benzer durumları hepimiz yaşıyoruz
öncelikle gerçekten sağlam düşün taşın ben ne yapıyorum?
neden sosyal medyaya bu kadar düşkünüm?
istediğim hayat nasıl ?
ailme evladıma vakit ayırmak onlarla mutlu olmak varken iki gün sonra hayatımda çıktığında adını anmayacağım kişilerin hesabına ve yaşamına vakit ayırmam ne denli doğru?
bi bunların listesini çıkar yaz gözünün önünde dursun..
sonra zamanının tahlilini çıkar.
neye ne kadar vakit ayırıyorsun
ev ileri okumalar ibadetler bunları bi ritüeller şeklinde düzenle ve her gün uygula az zaman ayır ama bırakma elden zamanla kar topu gibi çoğaldığını göreceksin yaptıklarının..
ayrıca 10 dk da neler yapabilirsin bi düşün
çok az bi süre 10 dk ancak neler sığar bi düşünelim .mesela hemen evi şöyle bi toplayabilirsin?
mesela 10 dk da 3 sayfa Kur an okuyabilirsin.
mesela oğlunla şöyle bi dılarıyı seyredebilirsin..
örnekler çoğalır..
ve destek almaktan çekinme asla
gerek ev ileri için gerek psikolog desteği için..
sosyal medya bağımlılıığı bambaşka bi boyut kurtulmak da pek zor..
takip ettiklerinin sayısını azalt mesela..sana zevk vermez b,i süre sonra..
İyiyim canım sen nasılsın buralardayım ama yazdığını farketmedim Cumamız mübarek olsun inşallah
haklısın canım valla itiraf etmek gerekirse bazen çocuğumla geçireceğim zamanı çalıyorum sırf magazin haberleri için. bana ne o ne yapmış bu ne yapmış. tamamen alışkanlık benimkisi
10 dk da bile evi toplarsın az kitap okursun bir sürü şey olur gerçekten. vakitlerimi değerlendirmeye çalışıcam:)
paln yapıyor musun canım. haftalık veya aylık? ben de haftasonu plan yapmayı düşünüyorum
Kuzum hayırlı cumalar seni gördüğüme sevindim Allah’ım daha iyi etsin inşaallahİyiyim canım sen nasılsın buralardayım ama yazdığını farketmedim Cumamız mübarek olsun inşallah
İnşallah canım bugün yine cuma duasına gittim önce secde ayetlerini okuyup tilavet secdesi yaptık o şekilde dua ettik sonra cuzumuzu okuduk . Elimden geldiğince öğle namazı kazası kılıyorum sabah namazı kazalarını bitirmiştim şimdi öğlene geldim Rabbim onu da bitirmeyi nasip eder inşallah . Bu ara patik oruyorum kendime meşgale buldum çok güzel patiklerim var isteyene kargo yapılır öyle işte uğraşıyorum hem dünya işleri hem ahiret işleriyleKuzum hayırlı cumalar seni gördüğüme sevindim Allah’ım daha iyi etsin inşaallah
Harikasın kuzum maşaallah sanaİnşallah canım bugün yine cuma duasına gittim önce secde ayetlerini okuyup tilavet secdesi yaptık o şekilde dua ettik sonra cuzumuzu okuduk . Elimden geldiğince öğle namazı kazası kılıyorum sabah namazı kazalarını bitirmiştim şimdi öğlene geldim Rabbim onu da bitirmeyi nasip eder inşallah . Bu ara patik oruyorum kendime meşgale buldum çok güzel patiklerim var isteyene kargo yapılır öyle işte uğraşıyorum hem dünya işleri hem ahiret işleriyle
Maşallah kardeşim ya helal olsun Rabbim günahlarımıza affeylesin sevaplarımızı her daim artırmamıza sebep olsunKısa günün kari bende bugün 7 öğle namazı kazası kıldım Rabbime bin şükür
Merhaba sahihuban !Herkese hayırlı sabahlar
nasılsınız bugünün verimli huzurlu sağlıklı ve ibadetle bir gün olmasını diliyorum
biz de bugün çok erken başladı çünkü sabah namazdan sonra uyumadım
biraz kaza namazı kıldım öğle namazı hariç bir gün tüm namazlarını kaza ettim Allahım kabul etsin inşallah sonrasında oğlum uyandı
Onunla vakit geçirdik evde sonrasında kahvaltı evi spor bulaşık makinesini yerleştir oğluma bir çorba yap derken kendimizi bahçeye attık
şuan arabaya biniyor oğlum geziyor ben de peşinden koşturuyorum bir yandan da müsait oldukça hadislerle İslam kitabından okumaya çalışıyorum ve biliyor musunuz insan okudukça öğrendikçe ya demek bu bundan böyle olmuş bu olay bunda bağlantılı diye düşünüyor ve aklıma daha iyi yerleşiyor bu güzel bir deneyim bunu yaşadığım için çok şükür çok mutluyum
Ben araya girmiş gibi oluyorum biraz ama bence de tek tek kılmak gerekir gücün yetitğince, kaza sonuçta namazın kendisi değil her koşulda tövbe edilmeli aynı zamandaMerhaba sahihuban !
Sayfan çok güzel. Yeni keşfettim. Bir sorum olacak çok bilgim yok biraz araştırdım ama. Kaza namazı ile ilgili. Bi gün ramazanda bi hocaya sormuştu bi bayan , hiç namaz kılmadım 40 yılın kazasını mı tek tek kılmam gerekiyor diye. Hocada bu mümkün değil tövbe et demişti. Başka bilgileri karıştırınca mutlaka birebir kılmak gerekir ve tövbede etmeli diye Okumuştum. Siz nasıl yapıyorsunuz acaba bu hesabı ?
Evet canım haklısın. Ama o hoca hiç kaza yapmayın demişti o yüzden kafam karıştı . Hiç kaza yapmayacaksak kaza namazları neden var o zman değil mi?Ben araya girmiş gibi oluyorum biraz ama bence de tek tek kılmak gerekir gücün yetitğince, kaza sonuçta namazın kendisi değil her koşulda tövbe edilmeli aynı zamanda
İnşallah canım benim inşallahMaşallah kardeşim ya helal olsun Rabbim günahlarımıza affeylesin sevaplarımızı her daim artırmamıza sebep olsun
Merhaba sahihuban !
Sayfan çok güzel. Yeni keşfettim. Bir sorum olacak çok bilgim yok biraz araştırdım ama. Kaza namazı ile ilgili. Bi gün ramazanda bi hocaya sormuştu bi bayan , hiç namaz kılmadım 40 yılın kazasını mı tek tek kılmam gerekiyor diye. Hocada bu mümkün değil tövbe et demişti. Başka bilgileri karıştırınca mutlaka birebir kılmak gerekir ve tövbede etmeli diye Okumuştum. Siz nasıl yapıyorsunuz acaba bu hesabı ?
Hoş buldum çok teşekkür ederimHoşgeldib kardeşim
Kaza namazlarımı önce tekne edip sonra kılamadığınız en son öğle Namazımı kaza etmeye diye niyet ediyorum
kardeşim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?