selamün aleyküm kızlar, nasılsınız? beni de aranıza alır mısınız? tam okuyamadım sayfaları bir rutininniz mi var nasıl yapıyorsunuz? üzülerek söylüyorum ki aylardır namazı bıraktım üşengeçlikten kılamıyorum. haytaım da yoğun geçiyor zaten çalışıyorum, bir yaşında bebeğim var, bir süre sonra kılmamak normalleşti bende, artık kendimi kötü hissetmiyorum da
beni kendime getireek tavsiyelerde bulunuz musunuz? tavsiye video kitap öneriliniz var mı?
Allah için hiç bişey yapmadığımı fark ettim sosyal medyaya bile bir sürü zamanım kalıyor ama ne bir okuma ne bir zikir ne bir ibadetsiz nasıl bir program izliyorsunuz? birlikte bir rutin mi oluştursak
Memurum çalışıyorum, 1yaşında bebeğim var. İşten gelince bakıcı gidene kadar bir saat vaktim oluyor ama hiç verimli değerlendiremiyorum akşam da Kızım uyuyunca vakit kalıyor, hep sosyal medyada saçma sapan dolaşarak veya video dizi vs izleyerek geçiyor, anlamlı olacak hiç bişey yapmıyorum, kalbim de iyice köreldi sankimesajını yeni gördüm kardeşim
hoşgeldin
sana detaylıca yazacağım şimdi işteyim
öncelikle ilk vakit namazından önce hemen aabdest al ve ezanı bekle kardeşim
ayrıca ne iş yaparsın kendinden bahseder misin biraz?
canım namaz için bu bökümdeki namaz günlüğü sayfasına gelebilirsin.. birde ene sus ey nefsim bu kitabı okumanı tavsye ediiyorum snaMemurum çalışıyorum, 1yaşında bebeğim var. İşten gelince bakıcı gidene kadar bir saat vaktim oluyor ama hiç verimli değerlendiremiyorum akşam da Kızım uyuyunca vakit kalıyor, hep sosyal medyada saçma sapan dolaşarak veya video dizi vs izleyerek geçiyor, anlamlı olacak hiç bişey yapmıyorum, kalbim de iyice köreldi sanki
seni çok iyi anlıyourm ve benzer durumları hepimiz yaşıyoruzMemurum çalışıyorum, 1yaşında bebeğim var. İşten gelince bakıcı gidene kadar bir saat vaktim oluyor ama hiç verimli değerlendiremiyorum akşam da Kızım uyuyunca vakit kalıyor, hep sosyal medyada saçma sapan dolaşarak veya video dizi vs izleyerek geçiyor, anlamlı olacak hiç bişey yapmıyorum, kalbim de iyice köreldi sanki
kayacans ben sna hala kayacans dıyorum ne guzel yazmışıın bende sosyal medya bagımlısıyım bnun yuzunden okadar çok işim kalıyorkı ahh nasıl kurtulucam aslında kökten kapatıcam ama teşvik oldugum takıp ettıgım çok guzl ınsanlar varseni
seni çok iyi anlıyourm ve benzer durumları hepimiz yaşıyoruz
öncelikle gerçekten sağlam düşün taşın ben ne yapıyorum?
neden sosyal medyaya bu kadar düşkünüm?
istediğim hayat nasıl ?
ailme evladıma vakit ayırmak onlarla mutlu olmak varken iki gün sonra hayatımda çıktığında adını anmayacağım kişilerin hesabına ve yaşamına vakit ayırmam ne denli doğru?
bi bunların listesini çıkar yaz gözünün önünde dursun..
sonra zamanının tahlilini çıkar.
neye ne kadar vakit ayırıyorsun
ev ileri okumalar ibadetler bunları bi ritüeller şeklinde düzenle ve her gün uygula az zaman ayır ama bırakma elden zamanla kar topu gibi çoğaldığını göreceksin yaptıklarının..
ayrıca 10 dk da neler yapabilirsin bi düşün
çok az bi süre 10 dk ancak neler sığar bi düşünelim .mesela hemen evi şöyle bi toplayabilirsin?
mesela 10 dk da 3 sayfa Kur an okuyabilirsin.
mesela oğlunla şöyle bi dılarıyı seyredebilirsin..
örnekler çoğalır..
ve destek almaktan çekinme asla
gerek ev ileri için gerek psikolog desteği için..
sosyal medya bağımlılıığı bambaşka bi boyut kurtulmak da pek zor..
takip ettiklerinin sayısını azalt mesela..sana zevk vermez b,i süre sonra..
kayacans ben sna hala kayacans dıyorum ne guzel yazmışıın bende sosyal medya bagımlısıyım bnun yuzunden okadar çok işim kalıyorkı ahh nasıl kurtulucam aslında kökten kapatıcam ama teşvik oldugum takıp ettıgım çok guzl ınsanlar var
ne güzel anlatmışşsın ağzına sağlık çok mantıklı düşünüyosun canım benimmmKuzum tamamen kapatmak maalesef mümkün değil
İnternet de bi nimet bunun güzel yönlerini iyi yönlerini alıp kötü yönlerinden uzak durmamız gerekiyor
bunun içinde takip ettiğimiz arkadaş eklediğimiz kişileri ve hesapları dikkatli ve özenli seçmemiz gerekiyor
bu bana ne kadar fayda sağlar beni ne kadar geliştirir manevi ve dini yönden kendimi nasıl daha iyi hissettirebilir gibi düşünerek takibi almalı bir arkadaş olmalıyız
onun dışında bu gerçekten hayatta hiçbir çaba göstermeden sadece sosyal medya hesabını açıp kendi hayatının maddi anlamda iyi olan veya ilişkisini paylaştığı veya çocuğunun paylaştığı için popüler olan insanlar var
nice yazarlarımız var günlerini aylarını yıllarını harcayarak emek verip ortaya bir kitap çıkarıyorlar biz o kitapları okumaktan ziyade öylesine oluşturulmuş bir hesapla yazılanları okuyor ve onlara daha çok zaman ayırıyoruz
aslında bu da bir nevi haksızlık gibi bir durum oluyor hepimiz maalesef sosyal medya bağımlısıyız bu durumdan kurtulmak için de kendimizi biraz dizginlemeye sabır etmeliyiz
belki ve sosyal medya detoksa bir nevi sosyal medya orucunu tutabiliriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?