dini paylaşım alanı

merhabalar.... benim bi sorum olacak. 35 haftalık hamileyim. hamileyken ve doğumu kolaylaştıracak dualar ve Kuran sureleri nelerdir? hangi sureleri okuyabilirim? bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim:)
kuzum öncelikle ALLAH ımız hayırlı sağlıklı sağ evlatlar nasip etsin hepimize...
şöyle ki hamilelik dönemlerinde bool boll zikir çekmek gerek... mesela
hamile bayanlar, ellerini bebeğin üzerine koyarak el-Musavvir (cc) (
Her varlığa en uygun şekli veren,farklı suretlerde yaratan,tasvir eden,şelillendirip biçimlendiren.)zikrine devam ederlerse inşallah-ü teala doğacak çocuk da bu esma-i ilahi ile güzel ve sağlıklı olur...

güzel şeyler anlat ona...Rabbimiz in sıfatlarını peygamberimizin ahlakını...

hamilelik döneminde sen de psikolojik açıdan ne kadar rahatsan çocuğun zekası o denli ilerliyormuş ..mesela sen stresli sıkıntılı bi hamilelik geçirirsen çocuk da duygusa yıpranma fazla oluyor imiş...

ay hayırlısıyla bebişin doğar :))

bu arada kaç aylık :))

maşallah canım Allah ımız daim etsin inşallah....
süreklilik arz ederse mükemmel olur..bizde nişanlımla zikir dua yöenliyoruz çok şükür ama eksiklikler olmuyor değil...tez zamanda şifa bulman duası ile kuzum

saol cnm...bu zikri kaç kere yapmam lazım?

inş cnm hayırlısıyla kucağıma alırım Allah ın izniyle...

35. haftalığız 9. ayın içindeyiz.

bu arada inşikak suresi de okunuyormuş doğumu kolaylaştırmak için dimi?

kuzum ne kadar çekebilirsen o kadar iyi... ayrıca

doğum sırasında okunacak duayı, Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur: l- doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur: "İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın"(A'raf suresi 54. ayet) Meali : Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir. (A'raf suresi, 54)

çok teşekkür ederim cnm ya...inş doğumum kolay geçer sağlıcakla bebeğimi kucağıma alırım. Kuran okuduğum zamanlarda bebeğim nasıl kıpır kıpır oluyor:) sesli okuyorum bir de:)

merhabalar.... benim bi sorum olacak. 35 haftalık hamileyim. hamileyken ve doğumu kolaylaştıracak dualar ve Kuran sureleri nelerdir? hangi sureleri okuyabilirim? bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim:)
Allah'ım sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin.
Hamilelerin duası kabul olur derler. Sizden dua istiyorum.

İnsan ilk namaza başladığı zaman adet dönemlerinden sonra biraz gevşiyor... Allah hepimize hidayet versin.
Allah'ım ibadetlerinizi kabul buyursun inşallah.

inş amin!
ne için dua edeyim size? inş dualrınız kabul olur...

hayırlısıyla gönlüme göre bir adamla karşılıklı aşık olarak evlenmem
saygı sevgi çerçevesinde hayırlı bir evlilik ve yakın zamanda sağlıklı bebeler doğurup anne olmam için.

duamı ettim cnm senin için
inş hayırlı bir eş karşına çıkar ve mis kokulu bebeklerin olur!

arkadaşlaaaar :)))
hayırlı sabahlaaar....

SABAH DUAmız

Allâh ’IM! BAŞLAYACAĞIN BU YENİ GÜN İÇİN SENDEN HAYIRLAR DİLİYORUM VE BUGÜNÜN İÇİNDEKİ ŞERLERDEN SANA SIĞINIYORUM,GÜNAH İŞLEMEKTEN,BİR KULUNA HAKSIZLIK ETMEKTEN, BİRİSİNDEN ZULÜM GÖRMEKTEN SANA SIĞINIRIM, KORKAKLIKTAN TEMBELLİKTEN,ACİZLİKTEN, CİMRİLİKTEN, HASTALIKTAN,BUNAKLIKTAN,ŞİRKTEN,KABİR AZABINDAN VE DİĞER DÜNYEVİ,UHREVİ KÖTÜ HAL VE AKİBETLERDEN SANA SIĞINIRIM.

Allâh ’IM! BUGÜN YAPACAĞIM BÜTÜN İŞLERİN İBADET OLMASINI NASİP ET.

Allâh ’IM! BANA HELAL KAZANIP,HELAL YEMEĞİ NASİP ET.

Allâh ’IM! BANA SON NEFESTE İMANLA GÖÇMEYİ NASİP ET.

Allâh ’IM! BANA HAKKI HAK,BATILI BATIL GÖSTER;HAKKA SARILIP BATILDAN KAÇMAYI NASİP ET.

Allâh ’IM! BENİ SEVDİĞİN KULLAR ARASINA KAT,BENİ ÇOK SABREDEN,ÇOK ŞÜKREDEN KULLARINDAN EYLE,ÇOK ÇOK ANAYIM (ZİKREDEYİM) ÖMRÜM SEVDİĞİN,RAZI OLACAĞIN İŞLERLE (AMELLERLE) GEÇSİN.BANA İLİM VE TAKVA SAHİBİ OLMAYI NASİP ET.SIHHAT VE AFİYETTE DAİM EYLE.

Allâh ’IM! EVLATLARIMIZA DA SIHHAT VE AFİYET,HAYIRLI İŞLERİNDE MUVAFFAKİYET VER, UMDUKLARINA NAİL, KORKTUKLARINDAN EMİN EYLE, KENDİLERİNİ ALİM VE SALİH KİŞİLERDEN EYLE.ONLARA İSLAMI SEVMEYİ VE İSLAMA HİZMET ETMEYİ NASİP ET.RIZIKLARINI GENİŞLET, ÖMÜRLERİNİ MUTLU KIL.HER TÜRLÜ KÖTÜ GÖZ VE AKIBETTEN MUHAFAZA BUYUR.

Allâh ’IM! MÜMİN KARDEŞLERİMİZDEN HASTA OLANLARA ŞİFA, DERTLİ OLANLARA DEVA,BORÇLU OLANLARA EDA,SIKINTIDA OLANLARA GÖNÜL FERAHLIĞI VER.

Allâh ’IM! ÜMMETİ MUHAMMEDİ KAFİRLERİN VE ZALİMLERİN BOYUNDURULUĞUNDAN KURTAR VE UYANIKLIK VER.

Allâh ’IM! AKRABALARIMDAN VE SEVDİKLERİMDEN İMANLA AHİRETE GÖÇENLERE KABİR AZABI GÖSTERME;MEKANLARINI CENNET EYLE. SAĞ OLANLARA SIHHAT VE SELAMET VER.HİDAYET NASİP EDEREK İSLAMI SEVMEK VE İSLAMA HİZMET ETMEK ŞEREFİNE NAİL EYLE.

…........................…………………………………….FATİHA………......................…………………………………….

Sağlıkla , kolay doğumla ,zamanında kucağınıza alırsınız bebeğinizi inşallah.
Size nacizane tavsiyem doğuma giderken , doğumda içinizden de olsa sürekli Abese 20.ayeti okumanız.

Summes sebile yesserah - Ona yolu kolaylaştırdı.

Ayrıca aşağıdaki duayıda sık sık okuyabilirsiniz.

Rabbi yessir vela tuassir ,Rabbim temmim bi'l Hayr - Rabbim kolaylaştır zorlaştırma.Rabbim hayırla sonuçlandır.
(Bu dua zor olduğu düşünülen her niyet için okunabilir bildiğim kadarıyla.)

teşekkür ederim iyi dilekleriniz için... dediklerinizi bi kenara yazdım!

günaydın hayırlı sabahlar adostlarr:)))

Rabbim bugüne de kavuşturdu elhamdülillah...
nasılsınız var mı sıkıntı soru düşünce...konuşmak istediğiniz konu...

Bir gün dostları, Râbia el Adeviyye'yi ziyarete gelirler.
Sözü döndürüp dünya konusuna getirirler ve onu kötülemeye başlarlar. Bu hal üzerine Râbia hazretleri şöyle der: "Yeter, dünyadan söz etmeyi artık kesin! Eğer dünya kalbinizde yer etmemiş olsaydı ondan bu kadar söz etmezdiniz. İyi bilin ki bir şeyi çok seven onu çok zikreder."

ortak hatmimize destek lütfen arkadaşlar :)
başlık: Ramazan hatmine var mısınız

bu saatte okuyan var mıdır bilmiyorum çok daraldım çok bunaldım kuran-ı kerim okumak istiyorum nereden başlamalıyım bi yol gösterin hanımlar içimi sıkıntı basıyor nolur yardım edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…