ya ben Hamza Tzortsizi çok beğeniyordum bu verdiğin adreste bi sürü videosu var çevirileriyle birlikte çoookkk mutlu oldum3. Kur’anın tefsirini okuyun/dinleyin
Meal ayetlerin birebir çevirisini yapar. Ancak tefsir ise, bu ayetlerin hangi olay üzerine, nerede, nasıl indiğini açıklar. Böylece biz ayeti bütünsel olarak kavramış oluruz. Bu Kuranı daha iyi anlamak ve içselleştirmek için kesinlikle şart olan bir ibadet ve ilimdir. Ayrıca bir ayetin ya da surenin içeriğini öğrenince, sureyi daha iyi hatırlar ve namazda okumak istediğinizde anlamını aklınıza getirip, daha huşulu bir namaz kılarsınız. Bunun keyfine varınca, diğer surelerin tefsirini de birer birer okursunuz. Başlangıç için Fatiha suresini seçebilirsiniz. Namazda da en çok okuduğumuz suredir. Daha sonra sırayla okuduğunuz diğer sureli işlersiniz. Böylece bir gün bir bakarsınız ki, pek çok ayetin ve surenin anlamını, olayını biliyorsunuz.
Çeşitli tefsirlerden yararlanabilirsiniz. İngilizce biliyorsanız içlerinde Nouman Ali Khan’ın da olduğu, Bayyinah.tv’deki tefsir videolarını izleyebilirsiniz. Yine Mekteb-i Suffa ekibinin bu videolara yaptığı altyazılı çevirilerden de tefsir takibi yapabilirsiniz.
#SUFFAGAH
ya ben Hamza Tzortsizi çok beğeniyordum bu verdiğin adreste bi sürü videosu var çevirileriyle birlikte çoookkk mutlu oldum
Allah razı olsun kayacans içim cennet özlemiyle doldu
benim zafiyetim işte bu nokta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?