Dinine düşkün bir erkek boş yere yemin eder mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

geceninkralicesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2017
3.277
3.055
133
Merhabalar öncelikle herkese, lütfen saçma sapan yorum yazacaklar yorum yazmaya zahmet etmesin. Bana yardımcı olacak ablalar, arkadaşlar yazsın, şu anda çok üzgünüm burdaki kırıcı yorumları görmektense derdimi derman olmanızı isterim, şimdiden Allah razı olsun yardım edenlerden okuyanlardan, Allah sizinde gönlünüze ferahlık versin.
Benim sorum şu nişanlıma yeminler etttirdim, konumuz kötü bir şey sayılmaz ama benim emin olmam için ettirdim.Annen ölsün mü dedim, ölsün dedi. Dinden çık ve asla bir daha ne yemin edersen et dinine geri döneme dedim tamam dedi, doğacak çocukların çocuklarımız ilerde sakat kör olsun ki doğruyu söyle dedim tamam olaun yemin ediyorum dedi hem de caminin önünde... Dinine düşkün derken elhamdülillah müslüman, arada sırada kuranını okur, namazını kılar ve Allah’tan korkar. Sizce böyle birisi yeminleri boşa etmiş olabilir mi, bir sitede gördüm erkekler boş yere yemin eder diyor ama böyle birisi eder mi

Bu kadar yemin ettirmek nedir yahu :)) Yeminin biri de bir,bini de bir.

Dinine düşkün biri de boş yere yemin edebilir,bunun garantisi yok.
Ya söylediğine inanacaksiniz yada ayrilacaksiniz.
On yüz milyon çeşit yemin ettirince birden çok güvenilir olmuyor.

Son düzenleme:
İçini asla bilemeyiz. Ama neden etmesin ki? O anı kurtarmak için edebilir, sonra tövbe ederim diye düşünmüştür, hemen başına göktaşı düşmeyecek ya sonuçta cezası soyut ve uzak bir ihtimal şimdilik, yeminin ciddiyetinin farkında değildir, belki siz ısrsr edince basireti bağlandı yemin etti sonra yalan söyledim diyemedi. Bence yemine değil somut olayın şartlarına odaklanın. Bir şey size mantıklı ve doğru gelmiyorsa karşı tarafı böyle zorlayıp yeminler ettirmek içinizdeki şüphenin geçmesini sağlamayacak. O yüzden inanmıyorsanız bu kadar zorlamayın adamı.

eder canim yuzde yuz eminim esim dine asiri duskun oyle ki zorla basimi dahi kapatti fakat daha minicik yegeninden tut kanser hastasi annesinin olumunun ustune dahi yemin etti fakat ortaya cikti yalani ve aciklama olarak da yuvamiz yikilmasin diye mecbur kaldim yalan yere yemin ettim oldu

Eğer o yalan yere ettiyse onun günahı, ben inanmak istiyorum. Aklımın rahat olmasını istiyorum, kaç gündür ağlıyorum, gözlerim şişti. Bugün mesajlaştık inanmıyorum sana dedim, o kadar şey söyledim ben sana inanmıyorum ya pes hala beni sorguluyorsun dedi.

Sizce boş yere mi etmiştir?
Bu arada benim dinine bağlı olduğunu düşündüğüm eski erkek arkadaşım senden önce sevgilim olmadı diye yemin etmişti ama ne yemin.. Ki yemin etmesini bile istememiştim. Sonradan icloud hesabında eski sevgilisiyle kendi evinde yanak yanağa fotoğraflarını buldum. Sizin konu neydi özel değilse?

ÖNEMLİ NOT: Arkadaşlar açık açık konuyu buraya yazamıyorum, merak eden ve yardımcı olmak isteyen olursa özel mesajdan derdimi anlatabilirim ama lütfen aramızda kalsın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…