Dinsizin hakkından imansız gelir

Her söyleneni takmamayı öğrenmelisiniz.Yoksa mahallenin bakkalı bile laf söyler.
Karşınızdaki insana haddi aşınca cevap vermek bile takmaktır..
Ayrıca sadece savinmayı değil savaşmayı öğrenmeli insan. Sadece kendinizi savunmaya çalışırsanız hep yeni hamleler yaparlar yumuşak karnınızı bulana kadar..Sizin sinirlendiğinizı üzüldüğünüzü görünce dahada hoşlarına gider.
Yani siz onlara saldırıya geçin .
Hayatıyla ilgili neden şunu yaptın neden bunu yapmadın .Sizde ona saldırıya geçince kendini savunmaya calışmaktan size saldırmaya fırsat bulamaz.
Tabiki bunları kendinize yakışan bir üslupla yapın..

Ana fikri alamamaissin.Bu caydanlik cok guzel,bize hediye eder mi acaba diyerekten diretmisler..Yanit olarakta "Alti ustu bir caydanlik,alayim size de bir tane" demeni beklemisler :)
Asla değil artık biliyorum herşeye yorum yapmayı karşıdakinin sinirlerini denemeye bayılıyorlar

Aslında başta çalış senin de olur dedim onlar bunun üstüne çalışıyoruz da olmuyor deyince ve sürdürünce bıdbıd etmeyi öyle deyiverdim

(ben de demliği sırf üstünde unutup yakıyorum diye almıştım yoksa lükslük bişeyi yok dediğiniz gibi)

Ne yazık ki zamanında anneler babalar susmayı saygı hanımefendilik olarak öğretti. Hakkını arayan, sorgulayan ve dile getiren değil susan ve herseyi kolayca kabul edenler edepli sayıldı. Ve bu erkeklere değil kızlara yapıldı genelde. Sonuç da böyle oluyor
Bu tiplere hiç lafınızı sakınmayın.

geç kalmışsınız, tek sıkıntı bu

ha bu arada bir de virüs var

madem haz etmiyorsunuz bu kişilerden ne işleri var evinizde

yani virüs var deyin eve alıp çay vs neden ikram edip üstüne canınızı sıkıyorsunuz

bu arada okul kapalı diye laf ediyorlar, yattınız diyorlar siz de onları eve alıyorsunuz

gelme gitme yok virüs dağılmasın da ben de yatmayım artık der lafı sokar geri de çevirirdim onları

siz fazla kibarsınız

Böyle insanlar virüsü haberli gelmeyi nezaketi bilmez ki
Kaç yıllık evliyim daima çat kapıda bitiyorlar öyle haberli gelme olayları yoktur

üstüne üstlük bir de evimize gelince kardeşimin evi ayağına kurcalamadıkları yer kalmıyor yani aşırı saygısız edepsiz insanlar ama kapıya kadar geldikten sonra ne derim bilmiyorum sanırım kötü gelin olma korkum var
Eskiden kötü çocuk olma korkum gibi

İlk gelin olduğumda evime ilk gelişlerinde oğlunu uyardım annesine de kiracıyım duvarları çizmesin yazık,lütfen sen söyle dedim
hala bahseder sen böyle demiştin oğluma diye.
O gün bugündür susarım sineye çekerim ve tabii öncesindeki “ne olursa olsun saygılı ol” kuralı da var

Sindirildim daima.

Kaç yaşındasınız? Bu dillendirmeye başlama meselesine yeni erişebildim 8 aylık evliyim. Erişmeden de biri aldığıma laf eder diye susmaz aksine birsürü şey aldım canım istedi derdim. Çalışmasamda canım kocam derdim. Benim evimden millete ne ? Yaptıkları yorumlara da takılmayın insanların ağzı var ya konuşuyorlar valla herkes patavatsız.
Ben böyle birşey yaşasaydım biri bana dillenmişsin dediğinde “dillenmek kötü bir şey sonuçta dilimiz iletişim kurmak için var derdim. Amaç karşı tarafa sınır belli etmek had bildirmek değil. Ne derlerse desinler onlarda alsın almayın diyen mi okuyup öğretmen olsalarmışta onlarda yatsaymış niye açıklama yapıyorsunuz ?

Böyle insanlar virüsü haberli gelmeyi nezaketi bilmez ki
Kaç yıllık evliyim daima çat kapıda bitiyorlar öyle haberli gelme olayları yoktur

o nezaketi bilmezse ben öğretirim diyeceksiniz ki nezaket vs değil

arayın polisi gelsin, eşiniz de görsün kapıda bitmeyi

yani cidden nasıl oluyor ben mi çok kötü bir insanım

bizden büyük görümcem karşı apartmanda oturuyor, kv dem 30 dakika uzakta

3 bayram geçti hala kimseye gitmedim, kapımdan içeri kimseyi misafir almadım

bir kere çamaşır makinem bozuldu servis geldi, onun dışında kimse girmedi

evet yazın tatile de gittim, işe de gittim, okul açık olunca çocuğumu da gönderdim ama evime kimse girmedi

olmaz dedim

sanırım kötü gelin olma korkum var

olun kötü gelin yeni gelin değilsiniz ki

burada yeni gelin konularına yazarım cici gelin olacağız derken gerilip eşinize sarıyorsunuz diye

söylediğiniz lafta bir şey yok daha ağırlarını hak ediyorlar

ama işte o okullar da bu tarz cici olmaya çalışan bizler (bakın ben de dahil) nedeniyle açılmıyor

bayramda eline çikolatasını alan bizim siteye misafirliğe geldi

kahvaltıya gelen de gündüz gelen de

evet kendi kendime kızdım ama kime geldiğini bilemediğim için arayamadım

hakim komşuya geleni aramak isterdim ama ismim çıkardı, huzursuzluk büyürdü onu da bu nedenle bilinçli arayamadım

O gün bugündür susarım sineye çekerim ve tabii öncesindeki “ne olursa olsun saygılı ol” kuralı da var

evet saygılı olalım da bize saygısı olmayanın her dediğine he demek saygılı olmak değil

kendimize saygılı olalım, kurallara saygılı olalım da görümceye saygı bu listede en sonlarda kalır

yola çıkmışsınız, buradan devam edin

niye hata etmiş olasınız ki?
size defalarca yaptıkları saygısızlık ve hatta terbiyesizliğin cevabını yine de kibarca vermişsiniz.
Bundan sonra ağızlarını açarken düşünürler. ya insan gibi konuşurlar yada susarlar.

Onlar terbiyesizlik yapmaya utanmıyor da siz terbiyesizliklerini yüzlerine vurunca neden hata yapmış olasınız ki?

Böyle devam.Herkes duracağı yeri bilecek.

Ah ah bu öğretmenlerden ne istiyorlar halbuki bu süreç en çok sağlıkçıları sonra da eğitimcileri yordu, pc ye bakmaktan gözler kan çanağı oldu ,özel hayat falan kalmadı ama herkes diyor ki yattınız, yatmadık kardeşim desekte dalga geçtiler , misafirleriniz çok görgüsüzler iyi yapmışsınız boşverin. Haddini bilsinler ..

İsminizden anladığım kadarıyla biyoloji öğretmeni olmalısınız...ben atanamayan biyoloji öğretmeniyim...neyse asıl konuya gelince ben de 7yillik evliyim ilk üç yılım aşırı nezaketli aşırı duygusal merhametli geçti ...ve hep affettim kaynana görümce eltiler ne yaptiysalar affettim eşim de ben de öyle olduğumuz için gerek abileri gerek anne ve kardeşleri tarafından hep iyi huylu diye ezmeye çalışmışlar eskiden beri süre gelen bir durum...tabi ben gitgide herksein içlerinde kötü niyet biriktirdiklerini anlamaya başladım eşime de anlatmaya çalıştım ama eşim abisini ölen babasının yerine koymuş çok aşırı saygı sevgisi olduğu için asla karşı çıkmamıştı hiç ve inanirmisiniz bu abisi köyde yaşıyor şekeri kalbi var diye hiç cakistirmamislar hem ona hem çoluk çocuğuna bakmışlar..eeee adam böyle alışmış görseniz ne hipnoz edici etkisi var kardeşlerinin annesinin üstünde anlatamam...çok uzatmak istemiyorum kaynanam eltimle beraber yaşıyordu 8yildir...birden kavga ettiler ve bir baktım ki hepsi benim evimdeler...kayinlarim da var 4tane bekar...ben yine nasılsa barışirlar diye sabır edeyim dedim ama baktım ki ne bakayım gitgide eşyalarını getiriyor bu kadın...ben de o yil dersaneye yazıldım onceki yıl ücretli öğretmen olarak çalıştım dedim atanayim gecemi gunduzume katıp ders çalışıyordum takı onlar gelene kadar....eşimle bosanmaya kadar geldik onların yüzünden...bana sabır dedi sürekli ama sabır da bir yere kadardi o yıl onlarla beraber geçirmek zorunda kaldım sınava ne piskoloji ile girip çıktım Allah biliyo zaten sınava 6ay kala geldiler yanıma ve benim o 6ayim boşa geçti ne ders ne başka bişey elim kolum tutmuyordu çalışıyordum ama sabaha o konular i hiç çalışmadım gibiydi onların sesinden misafirlerinin asla bitmeyisinden artık ben tükenmiştim. Öyle tuhaf insanlardı ki bana hizmet etmek zorunda şeklinde davrankyorlardi...bazen yemeğe otururken onları görünce doymuş oluyordum...öyle uzun ki yasadiklarim ve asla kendimden bu Sabri beklemezdim...düşünün namaz kılmaya gidince bile nereye kayboldu diye eşime soriyorlardi eşim de beni odamda namaz kılarken görünce sessiz sessiz nazını kil da gel diyordu bunlar konuşuyorlar...ben hep gözümde yasla gidecekleri günü beklerken kaynanamın sinsi pilanlarini öğrendim...ev Alaçam arsayı satıp oğlum sizde benimle gelin eli zengin etmeyin ne kira veriyorsunuz felannnnn....tabi eşim iyice onlara alışmış bu fikre sıcak bakıyordu çünkü annesinin iyilik peşinde olduğunu sanmıştı ben karşı ciktiysam da ailem ile araları zaten yoktu birde büyük bir olay daha çıkmasn diye eşimi de bu fikirden kurataramadim ve onlarla iki yıl daha yaşamak zorunda bırakıldım ..eşim beni çok seviyor ben de aynı sekilde ve bir gün olsun kirmamistik birbirimizi onun hatırı için katlandim şimdiki aklım olsa diyorum asla kabul etmezdim ve inanın eşimde aynı fikirde...çünkü gittik kayinlarin nişanı düğünü alınan evin eksik parasını tamamlama vs derken o yıl bildiginiz 3yillik kira masrafını eşime odettiler...ve eşim bin lisman birikim ve altinlarimiz vardı ve inanın ki biz iki yılda ev sahibi olacaktık ama onlar sayesinde çok gecikti..üstüne biz ev almak istediğimiz zaman da kaynanam hizmetticisi elinden gidecek diye olaylar çıkardı o güne kadar saygimi yitirmemek için çok sabretmistim ama o saatten sonra patladım ve çatır çatır gerek kayın gerek kaynana hepsine haddini bildirdim ..kayinlarim çocuğum yok diye eşimin aklına girip parasını ortak kullanmak pesindelerdi eşim bunu farketti ve onlarla maddi alışverişini kesti olaylar olaylar tehditler bile aldık...sonunda kurban bayramında o evden kurtulduk kendimize borçlansak da güzel bir ev aldık...kaynanam kayinlarim bize düşman ama huzur......çok şükür eşim gözünü açsın diye çok dualar ettim...onlarla yaklaşık üç yıl kadar yaşadım ama ömrümden sanki ömür gitti .sınavdan da 74aldim ama atanmama yetmedi...tabi o sıralar üzüntüden saçlarım kaşlarım kirpiklerim döküldü kanım emilmis gibiydim...unutkanlık baş gösterdi...derslerime tekrar çalışayım dedim o yaşadığım travmatik olaylar burda asla yazmakla bitmeyecek şeyler yaşadım...unutamıyordum aklım hala o günlerin acisindaydi...bu yıl coookk şükür toparladim kendimi inşallah tekrar ders çalışacağım atanmak için elimden geleni yapacağım.. herkese tavsiyem su fedakarlık hak edene yapılır eşim için değerdi ama akıl işi değildi...kesinlikle gereken cevabı verin ezilmeyin hatta eşinizin de ezilmesine izin vermeyin...tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır kaynanamdan çok şey öğrendim bu şekilde ben de eşimi güzel güzel tatlı tatlı uyardım o da gerçeklerin farkına vardı ve sonuçta kurtulduk...

İyi demişsin tebrik ederim boşver sene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…