• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diplomamı rulo yaptım.

Sürekli ayaktasınız mesela dinlenme durumu çok az !Müşterilerin kaprisleri de cabası!sürekli bir reyon düzeltme durumu katla kaldır,barkod okunur okunmaz,beden bulma depo işleri....Bilemedim maddi olarak, yıllar önce bir tanıdığım çalışıyordu fena sayılmazdı ama şu an ki maaş sistemi hakkında bilgim yok......

Defactoda ilani vardi tam zamanli 1650 part time 850 yazıyordu. Oldukça zor ama ihtiyacı olan için iyi rakamlar

Seçici değilsen en kötü gider bimde çalışırsın. Bende seneye KPSS'ye giricem en azından boş durmamak için markette çalışıyorum. Bim dedim çünkü market sektöründe en iyi maaş ve olanaklar bimde var. 8 saat çalışma haftada. 1 ful tam gün yani 1750 filan ücret veriyor ve resmî tatiller mesai en azından lise mezunu ve kapalı insanları alıyor. Ama ben yapamam diyorsan bilemem sadece bi öneri

Daya yuksek bir maas vermiyirlar ozelde
En son 6 gun tam mesaiye ozel bi hastanede 1800 dediler
Bu parayi 6 gun tam mesai ile boyle bir firmada da alirim diye tahmin ediyorum.
Ay yoksa yaniliyor muyumo_O

İyi de alanınızda tecrübe kazanırsınız

yani ilaç fabrikasında İK müdürü olsam özel hastaneden deneyimi olanı alırım LCW da değil

Defactoda ilani vardi tam zamanli 1650 part time 850 yazıyordu. Oldukça zor ama ihtiyacı olan için iyi rakamlar
Evde olmaktan ve para kazanamamaktan iyidir tabi ki..
Ama ben diplomalı, iyi bir bölümden mezun insanlara bu tür işler için kıyamıyorum ya!Hani öğrenci olsalar yine neyse ama işte maalesef şartlar!

Bir parca hayal kurdugumu kabul ediyorum
Yeni mezun degilim
Zaten aktif olarak 1.5 senedir kendi alanimda calisiyorum.
Ama calistigim eczane bu hafta itibari ile KAPANIYOR.
Yani issiz kalacagim.
1.800 bir eczaci icin az
1.800e eczacilik isini yapacagima 1.500e asgeri ucretle calisirim
En azindan meslektaslarim kufretmez bana
1.800e kabul edip de piyasayi neden ayaklar altina aliyorsun diye
çok değişik bir mantık.
anlayamadım ben.
millete ne nerede kaça çalıştığından?
eczacılık gibi bir mesleğin var.
lcw yi napacaksın?
kendi mesleğinden uzaklaşman büyük hata olur.
ileride ortak bir eczane filan açma şansın olur.
hiç böyle bir düşüncen olmadı mı?

Eczacısınız neden kendi işiniz için şartları zorlamiyorsunuz. İş bulmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum ben de arıyorum. İlaç firmalarında yüksek maaslada çalışan eczacı tanıdıklarım var mesela. Siz kendi işinize yoğunlaşın. Belki fiili olarak belli olmasa da sözlü olarak iş seçtiğiniz çok belli. Orası kötü burasi kokuyor onu istemem. Kokuyor dediğimiz o yerlerde çalışmak için aylarca sira bekleyen insanlar var. Maalesef artık hic bir sey kolay değil.Kendi işinizi yapabileceğiniz iyi bir mesleğiniz var değerini bilin. Türban sorun değil artik eskisi gibi

Açıkçası eczaci iseniz illa ki devlet olmak durumunda mi?
Belki bir arkadasinizla ortak eczane vs olur. Ama egitim durumunuza uygun değil bence magaza sektörü. Hic degilse ilac mumessilligi vs düşünebilirsiniz.
Özel hastanelerde de çalışbilirsiniz. (Agir ama kanser vs ilaclariyla ilgili özellikle ihtiyac oluyor büyük sehirlerde)

Cok tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin
Ama ben zaten bu bahsettiginiz imkanlari biliyorum
Benim annem de eczaci, ustelik eczane eczacisi
Yani bahsettiginiz alanlardan bihaber degilim
Sadece artik kontak atti bende
Istemiyorum bu meslegi de bu sekteru de

Ayrica hicbir yeri kucumsemiyorum
Sadece kokusundan rahatsiz oluyorum
Rahatsiz olan cok kisi taniyorum
Hep allah kolaylik versin burada calisanlara demisimdir

Daya yuksek bir maas vermiyirlar ozelde
En son 6 gun tam mesaiye ozel bi hastanede 1800 dediler
Bu parayi 6 gun tam mesai ile boyle bir firmada da alirim diye tahmin ediyorum.
Ay yoksa yaniliyor muyumo_O

Bu agir sartlar nedir mesela!
Herkes sartlar agir diyor ama bir parca acsaniz su sartlari .s

Yok dusunmedim.
reprezantlik daha kotu ya, yillardir uzulurum onlara
Eğer 1800 lük teklif hala geçerli ise kabul edin derim ileride cv işinize yarar kendi alanınızdan çalışmanız.

Bugün böyle yanlis bir deneyim ileride meslek hayatına zarar verecektir.
Eczacilik fakultesinden mezun olan aklo başında bir insan bunu gayet iyi bilmeli.
Öğrencilik zamaninizda dahi kendi sektörüyle ilgili ek is yapmalı diye düşünüyorum insanlar. Ki mağazacilik sektörü o dönem belki tercih edilebilir ama su an neden kendiniz dar bir kalıba sokuyorsunuz?

bir de hani ne kadar gerçektir bilemem de o diplomalar değerli

rulo yapacağına kirala

git riske gir

etrafında eczane olmayan bir sağlık ocağı bul ücra yerde, KOSGEB eğitimleri al, kadın girişimci kredileri al vs vs

aç kendi eczaneni

bildiğim kadarı ile artık çok ilaç da tutulmuyor içeride, daha çok depodan ihtiyaç 0lunca getiriliyor

mesela nöbetçi isen mevsime uygun çocuk antibiyotiği vs yığıyorsun

anladığım kadarı ile çalıştığın eczane kapanınca çok kötü durum his oluşmuş ama çok rahat durumda çalışan çok eczacı var

Evde olmaktan ve para kazanamamaktan iyidir tabi ki..
Ama ben diplomalı, iyi bir bölümden mezun insanlara bu tür işler için kıyamıyorum ya!Hani öğrenci olsalar yine neyse ama işte maalesef şartlar!

Anlatamadım bir an maaş deyince yazdım ama çok haklisiniz.Aylardir evdeyim geçen sene mezun olmadan bile arayanlar vardi. Sanıyordum ki okul bitince rahata ereceğiz maalesef ülkedeki durumlar cok etkiledi hayatımızı. Büyük bir yerde yaşamıyorum gerçekten onlarca arkadaşımın bu mağazalara marketlere başvurduklarını biliyorum. Eskisi gibi gel başla yarın olayı bile bitti.Konu sahibi gibi dusundum başlamayı oralarda alırlarsa. Ama sonra dank ediyor. O kadar cok bekleyen insan var ki. Geçen senelerde dikkatimi çekti otobüslerde çalışan muavinlerin de bir kısmı iyi sayılabilecek okullarda okuyorlar mühendis öğretmen olacaklar ama bir bardak kahve icin şoförden hakaretler yiyorlar. Ekmek parası ama işte bu adaletsiz düzen.

Cok tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin
Ama ben zaten bu bahsettiginiz imkanlari biliyorum
Benim annem de eczaci, ustelik eczane eczacisi
Yani bahsettiginiz alanlardan bihaber degilim
Sadece artik kontak atti bende
Istemiyorum bu meslegi de bu sekteru de

Ayrica hicbir yeri kucumsemiyorum
Sadece kokusundan rahatsiz oluyorum
Rahatsiz olan cok kisi taniyorum
Hep allah kolaylik versin burada calisanlara demisimdir
aa aile mesleğiymiş.
annen de başka birinin yanında mı çalışıyor?

bir de hani ne kadar gerçektir bilemem de o diplomalar değerli

rulo yapacağına kirala

git riske gir

etrafında eczane olmayan bir sağlık ocağı bul ücra yerde, KOSGEB eğitimleri al, kadın girişimci kredileri al vs vs

aç kendi eczaneni

bildiğim kadarı ile artık çok ilaç da tutulmuyor içeride, daha çok depodan ihtiyaç 0lunca getiriliyor

mesela nöbetçi isen mevsime uygun çocuk antibiyotiği vs yığıyorsun

anladığım kadarı ile çalıştığın eczane kapanınca çok kötü durum his oluşmuş ama çok rahat durumda çalışan çok eczacı var

Ne teklif ettiginizden bile bihabersiniz!
Muvazaa mi yapayim yani?
Yok artik ya

aa aile mesleğiymiş.
annen de başka birinin yanında mı çalışıyor?

Hayir kendi eczanesi vardi 20 yillik
Kapatti yenilerde

şaka yaptığım açık değil mi ya

teklifim onun altındaki

git eczane aç olan

Kusura bakmayin 2. Kez okuyunca da ironi nerede anlamadim?

Ayrica lutfen eczacilik ile ilgili tavsiye vermeyin
Biliyorum.
Zaten saglik ocagi karsisinda depo ile anlik siparis veren bir eczanede calisiyorum.
Bunlar yeterli degil iste
Yeterli degil ki kapatip devlete geciyir 15 yillik eczacilar.
Ben esnaflik degil eczacilik yapmak isterdim ama o da bu sartlarda mumkun degil.

Uff neden konu dagiliyor
Uzuluyorum ama :(
Zaten moralim bozuk
Hay buraya meslegimi yazan aklimi..
Ama tabii once tip yazabilecekken eczacilik yazan aklimi :deli:

Back
X