• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diplomamı rulo yaptım.

Eczacıymışsınız bence sizin beklentileriniz çok yüksek. LCW falan gibi satış mağazalarının çalışma şartlarında yorulursunuz, güllük gülistanlık değil. Ve artık tesettürlü olmak çalışmanıza engel değil artık her yer tesettürlü eleman alıyor. Beklentileriniz çok yüksek olduğundan biraz bahane etmişsiniz gibi.

Bakın ben de psikoloji mezunuyum. Şimdiki işimi bulana kadar ne kadar mini minnoş paralarla çalıştım. Anaokulunda çalıştım, rehabilitasyon merkezinde çalıştım kısa bir süre. Hele rehabilitasyon merkezi yeni mezun olan beni çok zorladı. Ama bunları hep deneyim olarak gördüm. Şimdi de hem yüksek lisansa başlıyorum hem de çalışma şartları daha iyi olan kurumsal bir yerdeyim. O yüzden iş beğenmemezlik yapmayın, hele kendi alanınız dışında çalışmayın bile. Eczacının LCW'de çalışması ne demek, sonra az maaş veriliyor diye üzülüyorsunuz, belli kıstaslarınız olacak. Reprezantlık yapın, benim arkadaşlarımın altında arabası, geziyorlar işlerini yapıyorlar. Daha ne yani, yapmayın lütfen.

Arkadasim tum mesajlarini okudum. Sen suan bunaldigin icin bir degisiklik arayisindasin. Saniyormusunki markette magazada calisip ta insanlarla ugrasmayacaksin, amire kendini begendiremeyeceksin, musteri ariza cikaracak, mal sayimi gec mesai tonla is.. Bildigin denizde bogulmak bilmedigin denizde bulunmaktan kat kat iyidir. Bence biraz tatil yap kafani dinle. Yazik o bolumu okuyana kadar ailenin ve ulkenin sana harcadigi emege, bosu bosuna amfide yer isgal etmis bir baskasinin okuma hakkiji engellemis olursun. Sonucta devlete atandiginda hersey cok mu guzel olacak bunun garantisi mi var. Hayir yok, bu devirde hicbirseyin garantisi yok ama bu kadar zorlu egitimi alip ta bir can sikintisinda meslegi birakicam kasiyerlik, satiscilik yapicam ufff sikildim yaa demek simariklik olur, kaba tabirle de vatan hainligi olur. Daha yillar gececek karsina neler neler cikacak. Simdi anlik 1800 tl seni, babani kurtaracaksa gir calis arkadasim. Ama bir 10 yil sonra da bu sekilde mi calismak isteyeceksin bir daha dusun. Bence kisa bir tatil sonrasi daha rahat karar vereceksin. Saglicakla.

Belki de bir anlık sinirle açılan bir konuydu.

Çok konu açmam zaten buraya ama ciddi anlamda düşündüğüm bir şeydi bu benim.

Nedense çoğu kişi dalga geçtiğimi ya da aklımı kaçırdığımı düşündü.
Hatta mesleğimin yüz karası olduğumu düşünenler bile çıktı :deli:

Ama bir gün iş bulamazsam da bu sektörde çalışmak zorunda kalırsam yaptığım işten hiç gocunmam.

Bir süre tatil yapıp düşünüyorum. İşsiz kaldığım gerçeği ile sonra yüzleşeceğim.

Tezimi yazarım, harçlığımı da çeviri yaparak çıkartırım belki .s

Laf sokup küçümsemek yerine tavsiye vermek isteyenler çıkarsa bana DM'den yürüyebilirsiniz :KK70:

@Mune konuyu kilitler misin, arkadaşların zamanını almayayım :)
bu konu KKnın tozlu sayfalarında kalsın

Merhaba arkadaşlar.

Fazla uzatmadan soracağım.
Tesettürlü ve etekle çalısmaya musaade eden kurumsal firmalar var mı bildiğiniz?
Ya da en azından pantolonun üzerine tunik tarzı bir şey giymeye musaade eden.
Bu litetatüre yabancıyım ama giyim üzerine falan olan firmalar.

LCW ve Flo da gördüm sanki tesettürlü kadın çalışan ama hepsi pantolonluydu galiba.

LCW'nin kokusundan nefret ediyorum ama ondan başka da çok fazla seçenek yok gibi.

Bir de böyle yerlerde çalışmak için lisans mezunu olmak engel sayılır mı? Bir arkadaşımı fazla "niteliklisiniz" diye almamışlardı. Belki de orada bile işe giremeyince böyle söyledı kızcağız. Uff bilmiyorum.

Konu da doğru yerdedir inşallah.
En büyuk derdim iş olduğundan bdv ye açayim dedim.

Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar...

edt:
Belki de bir anlık sinirle açılan bir konuydu.

Çok konu açmam zaten buraya ama ciddi anlamda düşündüğüm bir şeydi bu benim.

Nedense çoğu kişi dalga geçtiğimi ya da aklımı kaçırdığımı düşündü.
Hatta mesleğimin yüz karası olduğumu düşünenler bile çıktı :deli:

Ama iş bulamazsam da bu sektörde çalışmak zorunda kalırsam yaptığım işten hiç gocunmam.

Bir süre tatil yapıp düşünüyorum. İşsiz kaldığım gerçeği ile sonra yüzleşeceğim.

Tezimi yazarım, harçlığımı da çeviri yaparak çıkartırım belki .s

Laf sokup küçümsemek yerine tavsiye vermek isteyenler çıkarsa bana DM'den yürüyebilirsiniz :KK70:
Herhangi bir üniden mezunmusn yoksa lise mezunumusn

Bu arada sunu söyliyim ben de lcw'de duramıyorum oranın kokusu midemi bulandırıyor ve bir müddet sonra başım ağrımaya başlıyor yalniz degilsiniz. :)

Ve bir ilac firmasnda eczacı olarak çalışmayı denemez misiniz?

tekrar vakit ayırıp yazanlar olmuş
son kez onlara cevap atayım

Eczacıymışsınız bence sizin beklentileriniz çok yüksek. LCW falan gibi satış mağazalarının çalışma şartlarında yorulursunuz, güllük gülistanlık değil. Ve artık tesettürlü olmak çalışmanıza engel değil artık her yer tesettürlü eleman alıyor. Beklentileriniz çok yüksek olduğundan biraz bahane etmişsiniz gibi.

Bakın ben de psikoloji mezunuyum. Şimdiki işimi bulana kadar ne kadar mini minnoş paralarla çalıştım. Anaokulunda çalıştım, rehabilitasyon merkezinde çalıştım kısa bir süre. Ama bunları hep deneyim olarak gördüm. Şimdi de hem yüksek lisansa başlıyorum hem de çalışma şartları daha iyi olan kurumsal bir yerdeyim. O yüzden iş beğenmemezlik yapmayın, hele kendi alanınız dışında çalışmayın bile. Eczacının LCW'de çalışması ne demek, sonra az maaş veriliyor diye üzülüyorsunuz, belli kıstaslarınız olacak. Reprezantlık yapın, benim arkadaşlarımın altında arabası, geziyorlar işlerini yapıyorlar. Daha ne yani, yapmayın lütfen.
engel olmadığını biliyorum zaten, tesettürlüyüm kimse beni almıyor demedim ki
tesettürlü olanların sıkıntı çekmeyeceği bir yer sordum
part time çalışıp yükek lisansa harçlığımı çıkartaayım diye
bir yarım sene daha çalışsaydım işsizlik maaşı alırdım bir kaç ay kafam rahat olurdu.

henüz beğenmezlik yapmadım, iş çıksın yaparım :KK70:
ama bana reprezantlık demeyin, cidden hiç göründüğü gibi oh altında araba rahat rahat geziyorlar durumu yok
allah kolaylık versin hepsine

Arkadasim tum mesajlarini okudum. Sen suan bunaldigin icin bir degisiklik arayisindasin. Saniyormusunki markette magazada calisip ta insanlarla ugrasmayacaksin, amire kendini begendiremeyeceksin, musteri ariza cikaracak, mal sayimi gec mesai tonla is.. Bildigin denizde bogulmak bilmedigin denizde bulunmaktan kat kat iyidir. Bence biraz tatil yap kafani dinle. Yazik o bolumu okuyana kadar ailenin ve ulkenin sana harcadigi emege, bosu bosuna amfide yer isgal etmis bir baskasinin okuma hakkiji engellemis olursun. Sonucta devlete atandiginda hersey cok mu guzel olacak bunun garantisi mi var. Hayir yok, bu devirde hicbirseyin garantisi yok ama bu kadar zorlu egitimi alip ta bir can sikintisinda meslegi birakicam kasiyerlik, satiscilik yapicam ufff sikildim yaa demek simariklik olur, kaba tabirle de vatan hainligi olur. Daha yillar gececek karsina neler neler cikacak. Simdi anlik 1800 tl seni, babani kurtaracaksa gir calis arkadasim. Ama bir 10 yil sonra da bu sekilde mi calismak isteyeceksin bir daha dusun. Bence kisa bir tatil sonrasi daha rahat karar vereceksin. Saglicakla.

zaman ayırıp tek tek okuduğunuz için teşekkür ederim
dediğiz gibi 2 aydır işsizlik korkusuyla her alana saldırım ama elimde bir şey kalmadı ve bunaldım
belki 2 ay çok kısa bir süre ama 1,5 senedir eczane eczacılığını sevmediğimden başka sektörlerle de görüştüm
benim mağazada çalışmam vatan hainliği olana kadar daha nice vatan haini çıkar, çıkıyor, çıkacakta
asla kimse boş yere okul okumaz, yer işgal etmez. benim okuduğum her sene yanıma kar. okumak ziyan olmaz yani, çalışsan da çalışmasan da böyle. benim düşüncem bu.
can sıkıntısından bırakmıyorum mesleği ya, cidden oradan bakınca öyle mi görülüyor?

yazık bana ki bunu bile ifade edememişim, yazık cidden.
1.800 tl yi ben küçümsemiyorum, bu meslekten hiç kimse bu parayı kabul etmez
ki devlet de asgeri ücretin 2 katını şart koşuyor eczacı çalıştırmaya ama tabii takan kim
tatil önerinizi dinleyeceğim, o zamana kadar bir çözüm bulurum belki
cevabınız için çok teşekkürler :)

Bu arada sunu söyliyim ben de lcw'de duramıyorum oranın kokusu midemi bulandırıyor ve bir müddet sonra başım ağrımaya başlıyor yalniz degilsiniz. :)

Ve bir ilac firmasnda eczacı olarak çalışmayı denemez misiniz?

bir an hayali kokular duyuyorum sandım :KK70:
bahsettiğiniz imkanları aileme ve meslek büyüklerime danışarak değerlendirdim
ama bir sonuç çıkmadı, belki tatilden sonra tekrar denerim

Mune Mune :)

Back
X