• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diplomamı rulo yaptım.

Az maaşlı da olsa mesleginizde deneyim kazanın derim ileride birgün bu işi yapmak için..
Lise mezunu alım yapan yerler uni mezunu istemez çünkü genelde başka is bulunca cikarlar vs yani uzun vadeli çalışma arkadaşı olmazlar..

Tamam mesleğini yapma ama çıtanı da bu kadar düşük tutma madem esnaflıktan bunaldın formasyon alıp sağlık meslek liselerinin derslerine gir yada düz liselerin sağlık derslerine olmadı ilaç firmalarının eğitim kısmında iş ara yüksek lisans yap
ama mağazacılık için eğitimin cidden fazla

Hayir kendi eczanesi vardi 20 yillik
Kapatti yenilerde

Kusura bakmayin 2. Kez okuyunca da ironi nerede anlamadim?

Ayrica lutfen eczacilik ile ilgili tavsiye vermeyin
Biliyorum.
Zaten saglik ocagi karsisinda depo ile anlik siparis veren bir eczanede calisiyorum.
Bunlar yeterli degil iste
Yeterli degil ki kapatip devlete geciyir 15 yillik eczacilar.
Ben esnaflik degil eczacilik yapmak isterdim ama o da bu sartlarda mumkun degil.

Uff neden konu dagiliyor
Uzuluyorum ama :KK43:
Zaten moralim bozuk
Hay buraya meslegimi yazan aklimi..
Ama tabii once tip yazabilecekken eczacilik yazan aklimi :deli:

o zaman daha önceki tavsiyemi tekrarlıyorum

bıkmışsın

git mağazacılık sektörüne vs ya da sekreterlik artık ne bulabilirsen başla

beğenmediğin mesleğinin kıymetini anlarsın

sen de aile mağduru olmuş gibisin eczane var sen işletirsin sonra diye çıkmışsındır belki de yola

ilk cevabımı da tekrarlayayım hiçbir yerde tesettür de etek de engel olmaz

sen yeterki işini hakkı ile yap

eczacılık diploması engel oalbilir ama zira yanıma eczacı bir sekreter almam mesela

çağrı merkezlerinde çalışabilirsiniz, asisstt ve türk telekom çağrı merkezinde çalışanların nerdeyse yarısı tesettürlü,
aslında nerelerde çalışamam deseniz daha doğru olur, 4 aydır iş arıyorum görüşmeye gittiğim bütün şirketlerde başı açık kadar da başörtülü var.

Lcw takintim yok ya hatta hic sevmem kokusundan bile hoslanmiyorum onunden gecerken midem bulaniyor :KK70: ama orada kapali calisan gordugum icin yazdim
Mango, h&m, CA falan buralarda hic gormedim de ondan.
Etek giyme bir takinti degil benim icin, yasam sekli diyenilirim

Lcw sart diil akliniza gelen yerler varsa onerilere acigim :)
Asilinda para kazanacak kadar degil de babama yuk olmayacak kadar kazansam yeter diyorum. Vardiyali oluyorlar galiba?
Haftada 3 4 gun calissam olmaz mi, yapsinlar bana bi guzellik :KK70:

Eczaciyim malesef:ruh:
Eczaci kalfasi olabilirsiniz
Marketlerde kasiyerlik yapabilirsiniz.aklina gelenler bunlar. Tesettur engel olmaz buralarda. Ama dediginiz gibi mangodur zaradir oralar tesetturlu calisan almiyorlar, o da onlarin tercihi.

büyük firmalar
aradığı özelliklere göre fazla nitelikli elemanı eğer orada taşıdğı özelliklere göre uzama yan dala geçme kendini geliştirme sağlayamayacaksa almıyorlar
ki bana göre doğru da

buarada beni de işe alırken part time diye almışlardı
alan kişi bu özelliklere sahip kişiyi o koltuğa oturtup körelmesine seyirci olmaya karşıyım ama madem işe ihtiycın var dönemsel olarak başla demişti

o zaman daha önceki tavsiyemi tekrarlıyorum

bıkmışsın

git mağazacılık sektörüne vs ya da sekreterlik artık ne bulabilirsen başla

beğenmediğin mesleğinin kıymetini anlarsın

sen de aile mağduru olmuş gibisin eczane var sen işletirsin sonra diye çıkmışsındır belki de yola

ilk cevabımı da tekrarlayayım hiçbir yerde tesettür de etek de engel olmaz

sen yeterki işini hakkı ile yap

eczacılık diploması engel oalbilir ama zira yanıma eczacı bir sekreter almam mesela

Tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim

Az maaşlı da olsa mesleginizde deneyim kazanın derim ileride birgün bu işi yapmak için..
Lise mezunu alım yapan yerler uni mezunu istemez çünkü genelde başka is bulunca cikarlar vs yani uzun vadeli çalışma arkadaşı olmazlar..

Demek bu yuzden almamislar arkadasimi
Mantikli ama ne yapabilirdi ki baska..
Neyse tesekkur ederim
çağrı merkezlerinde çalışabilirsiniz, asisstt ve türk telekom çağrı merkezinde çalışanların nerdeyse yarısı tesettürlü,
aslında nerelerde çalışamam deseniz daha doğru olur, 4 aydır iş arıyorum görüşmeye gittiğim bütün şirketlerde başı açık kadar da başörtülü var.

Acikcasi 1.5 2 senedir insanlara dert anlatmaktan sıkıldım
O yüzden çağrı merkezi hiç düşünmedim
Yoksa evden bile yapıyorlarmış bu işi

Sessiz sessiz çamaşırımı katlayım kafam rahat olsun diyorum
Acikcasi ben magazalarda kimseye bir aey sormuyorum
Sorsam bile su elinizde var mi bakar misiniz tarzinda seyler
Yani insani cileden cikartilacak kadar musteri ile muhattap olunuyor mu ki?

Ben ilac piyasada yok dedim diye receteyi yirtip okkali bir kufur esliginde surqtima firlatan hanzoya bile sesimi cikartmadim
O kadarina sabrederim sanki

Bir parca hayal kurdugumu kabul ediyorum
Yeni mezun degilim
Zaten aktif olarak 1.5 senedir kendi alanimda calisiyorum.
Ama calistigim eczane bu hafta itibari ile KAPANIYOR.
Yani issiz kalacagim.
1.800 bir eczaci icin az
1.800e eczacilik isini yapacagima 1.500e asgeri ucretle calisirim
En azindan meslektaslarim kufretmez bana
1.800e kabul edip de piyasayi neden ayaklar altina aliyorsun diye
Piyasa yerinde kalsin aman sana bisey olmasin. Bakis acina saglik

Tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim

Demek bu yuzden almamislar arkadasimi
Mantikli ama ne yapabilirdi ki baska..
Neyse tesekkur ederim

Acikcasi 1.5 2 senedir insanlara dert anlatmaktan sıkıldım
O yüzden çağrı merkezi hiç düşünmedim
Yoksa evden bile yapıyorlarmış bu işi

Sessiz sessiz çamaşırımı katlayım kafam rahat olsun diyorum
Acikcasi ben magazalarda kimseye bir aey sormuyorum
Sorsam bile su elinizde var mi bakar misiniz tarzinda seyler
Yani insani cileden cikartilacak kadar musteri ile muhattap olunuyor mu ki?

Ben ilac piyasada yok dedim diye receteyi yirtip okkali bir kufur esliginde surqtima firlatan hanzoya bile sesimi cikartmadim
O kadarina sabrederim sanki

o zaman yerli mağazalar olur (lcw, defacto vs) , marketler olur (bim, şok, çağrı, hakmar, çetinkaya vs)
ayrıca nt ya da remzi gibi kitap evlerinde de çalışabilirsiniz, kitap alıcısı her zaman diğer insanlardan daha sorunsuzdur.

o zaman yerli mağazalar olur (lcw, defacto vs) , marketler olur (bim, şok, çağrı, hakmar, çetinkaya vs)
ayrıca nt ya da remzi gibi kitap evlerinde de çalışabilirsiniz, kitap alıcısı her zaman diğer insanlardan daha sorunsuzdur.

Market işi düşunmüyorum
Burada çok okudum yorucu diye
NT, remzi degil de DR de cok takilirim
Bir kere bile basortulu personel gormedim
Alirlar mi ki

Ben de bilemiyorum genelde :deli:

Sinav derken reyonda calisanlar da mi sinavla aliniyor?

yok reyon çalışanı için değil Lc waikiki Mağaza Yönetici Adayı Baraj Sınavı diye geçiyor ben girmedim sanırım direk yönetici olmuyorsun mağaza çalışanı oluyorsun ama yükselebilecek bir pozisyonda başlıyorsun

Merhaba arkadaşlar.

Fazla uzatmadan soracağım.
Tesettürlü ve etekle çalısmaya musaade eden kurumsal firmalar var mı bildiğiniz?
Ya da en azından pantolonun üzerine tunik tarzı bir şey giymeye musaade eden.
Bu litetatüre yabancıyım ama giyim üzerine falan olan firmalar.

LCW ve Flo da gördüm sanki tesettürlü kadın çalışan ama hepsi pantolonluydu galiba.

LCW'nin kokusundan nefret ediyorum ama ondan başka da çok fazla seçenek yok gibi.

Bir de böyle yerlerde çalışmak için lisans mezunu olmak engel sayılır mı? Bir arkadaşımı fazla "niteliklisiniz" diye almamışlardı. Belki de orada bile işe giremeyince böyle söyledı kızcağız. Uff bilmiyorum.

Konu da doğru yerdedir inşallah.
En büyuk derdim iş olduğundan bdv ye açayim dedim.

Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar...
tum kurumlarda serbest cogu yerde pantolon yasaktır yada spor gıyım, lcw nın ne kokusu varmıs mrk ettım???

Market işi düşunmüyorum
Burada çok okudum yorucu diye
NT, remzi degil de DR de cok takilirim
Bir kere bile basortulu personel gormedim
Alirlar mi ki

dr dan emin değilim ama nt, remzi ve nezihte var eminim.
benim otrduğum semtten de kaynaklı olabilir (ümraniye) kozmetik mağazaları dahil her yerde başörtülü çalışan var zaten.

dr dan emin değilim ama nt, remzi ve nezihte var eminim.
benim otrduğum semtten de kaynaklı olabilir (ümraniye) kozmetik mağazaları dahil her yerde başörtülü çalışan var zaten.

Istanbulda degilim malesef
Ankara olabilir
Zaten orada kardesim var, hazir ev
Ankarada nt ve remzi vardi galiba
Cok tesekkur ederim, hic aklimda yoktu :)

tum kurumlarda serbest cogu yerde pantolon yasaktır yada spor gıyım, lcw nın ne kokusu varmıs mrk ettım???

Pantolon yasaksa o giydikleri ne?
Ya b.k kokuyo dedim sanki ne kadar abarttiniz
Siz degil sadece cogu kisi yazdi
Çok aşırı aşırısı ağır bir parfüm kullaniyorlar magazalarinda
Ankara ve samsun magazalarinda boyle
Benden baska bir suru kisiden duydum
Cidden calisanlara allah kolaylik versin
Bisi demedim yani

Back
X