• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dipteyim

annenden başka yakının yok mu yardım edecek amca enişte kuzen vs belki iş bulurlar sana

Var ama hiç arayıp sormazlar. Nerdeyse 5 yil oldu. Hem iki çocuklu kadını kim ister ki evinde. Anneme gitsem yabancı bi adam var evde. Tek olsa bi dakika düşünmem.

rabbim yardımcın olsun canım
el işi felan bilmez misin?
biraz ufak ufak koyardın kenara

İnanır mısın çok istedim.
rabbim yardımcın olsun canım
el işi felan bilmez misin?
biraz ufak ufak koyardın kenara
Çok istedim kendi kendime bi şeyler yapmak ama ben ne zaman söylesem dalga geçti eşim. Bana şunu alır mısın derim he he der kapatır suratıma telefonu. Geçenlerde nisan tepsisi yapımı gördüm çok kolay ben bunda yapıp satmak istiyorum dedim bağırdı çağırdı bi dovmedigi kaldı. Bende sustum daha istemiyorum bir şey. Altınlarim da yok ki ailesi aldı sakladilar. Napcaksin aç değilsin açıkta degilsin diyolar. Biliyorlar bozdurup gideceğimi o yüzden vermiyorlar. Yani insan yerine koyan yok anliyacagin.

Bide şöyle bi sorun var. Ben boşanıp gitmek istediğimde ailesi anca bizim yanımıza gelebilirsin. Seni bırakmayız diyorlar ama ben asla istemiyorum.
Yani bosanmanın adını bile ettirmiyolar . Sen bizde kalırsın oda tek kalır diyolar. E ben ne anladım bu işten. O bir yapıyosa bunlar bin yapicak bana biliyorum. En son polis çağırıp rezil edicem hepsini ama cesaretim yok. Ne kadar ezik bi insanim ben be.

Çok üzüldüm sana şu an daha 21 yaşında gencecik kiz olman gerekirken hayat seni erkenden büyümek zorunda bırakmış. 1.çocuğu anladım da 2.yi niye yaptın be kardeşim. Keşke bari onu yapmasaydın. Böyle huzursuz bir ortam da olan çocuklara oluyor. Sen eşinin dalga geçmesini falan ciddiye alma bi kursa git kesinlikle kendini geliştir ve elin ekmek tutsun.

Çok üzüldüm sana şu an daha 21 yaşında gencecik kiz olman gerekirken hayat seni erkenden büyümek zorunda bırakmış. 1.çocuğu anladım da 2.yi niye yaptın be kardeşim. Keşke bari onu yapmasaydın. Böyle huzursuz bir ortam da olan çocuklara oluyor. Sen eşinin dalga geçmesini falan ciddiye alma bi kursa git kesinlikle kendini geliştir ve elin ekmek tutsun.
Ben istemedim ki nasıl anlatayım benim söz hakkım yok gibi bi şeydi. Ama fırsatım varken kurtulamadım işte.

Kim okutmadı sizi? Hem anneniz hem babanız suçlu, başka kim dikkat çekiyor diye kız evlendirir:S

Size üzüldüm ama ailenize çok kızdım!
Bende çok kızgınım ama iş işten geçtikten sonra kızsam nolur ki. Annemde pişman şimdi. O yüzden yüzüne vurmak istemiyorum. Ama ben ne çocukluğumu ne gençliğimi onlar yüzünden yasayamadm

geçmişi silin internet ayarından başınıza iş olmasın..

bu durumda tek çare devlet desteği görünüyor bu arada.

Peki ya çocuklar. Durumum yok diye benden alıp onlara verirlerse çocukları ölürüm o zaman.

gerçekçi konuşursam malesef hayatın çok zor
çocukların olmasa daha kolay olurdu
eğitim yeterli değil
iş yok
ailen yok

eşinle iyi misiniz bari?
kayınvaliden çocuklara baksa sen de girsen çalışsan diyeceğim ama kadın pantolon giydirmiyomuş çalıştırır mı

gerçekçi konuşursam malesef hayatın çok zor
çocukların olmasa daha kolay olurdu
eğitim yeterli değil
iş yok
ailen yok

eşinle iyi misiniz bari?
kayınvaliden çocuklara baksa sen de girsen çalışsan diyeceğim ama kadın pantolon giydirmiyomuş çalıştırır mı
Kayiñ validen çocuk bakmaz. Ki gitsem sokağa bile zor cikiyorum. Şu an burda değil başka ilde zaten .
Eşim de söyle diyim akşam gelir bazen yemek yer bazen yemez. Ben çıkıyorum der. Nereye dersem isim var der işin ne dersem bu sefer küfür etmeye başlar. Bende artık ustelemı yorum çocuklar küfür duymasın kavga olmasın diye. Canima minnet zaten gece 11 den önce gelmez. Böyle işte konuşulacak bi insan ok karşımda ki konuşup cözelim sorunlari.
Onun bildiği yöntem bağırip kendini haklı çıkarmak ve kabul ettirmek. En çok kavga ettiğimiz konu da küfür. Çocukların yanında etme demekten yoruldum o etmekten bıkmadı. Artık kndimi geçtim onlar korkuyo ama adamin gözü döndümu hiçbir şey görmüyor.
Her şeye sinirlenen bi insan.
İnanın aylardır evden çıkmadım beni biraz gezdir demeye korkuyorum .
Bunlari annesi babasına anlatınca sen kadınsın idare et diyolar ve ben buna daha çok çıldırıyorum.

Kayiñ validen çocuk bakmaz. Ki gitsem sokağa bile zor cikiyorum. Şu an burda değil başka ilde zaten .
Eşim de söyle diyim akşam gelir bazen yemek yer bazen yemez. Ben çıkıyorum der. Nereye dersem isim var der işin ne dersem bu sefer küfür etmeye başlar. Bende artık ustelemı yorum çocuklar küfür duymasın kavga olmasın diye. Canima minnet zaten gece 11 den önce gelmez. Böyle işte konuşulacak bi insan ok karşımda ki konuşup cözelim sorunlari.
Onun bildiği yöntem bağırip kendini haklı çıkarmak ve kabul ettirmek. En çok kavga ettiğimiz konu da küfür. Çocukların yanında etme demekten yoruldum o etmekten bıkmadı. Artık kndimi geçtim onlar korkuyo ama adamin gözü döndümu hiçbir şey görmüyor.
Her şeye sinirlenen bi insan.
İnanın aylardır evden çıkmadım beni biraz gezdir demeye korkuyorum .
Bunlari annesi babasına anlatınca sen kadınsın idare et diyolar ve ben buna daha çok çıldırıyorum.

çekilecek çile değilmiş seninki ama çocuklar var işte..
çok üzüldüm ve sana bir yol bulamadım
kesinlikle başka çocuk yapma derim

öncelikle, Allah rahmet eylesin baban için.. ama, tek dayanağın oydu madem neden senin 16 yaşında evlendirilmene göz yumdu en başta sorulacak soru bu.
hayatının baharında hep beraber toplanıp mıçmışlar hayatının içine resmen...

değiştirebileceğimiz çok da bir şey yok.
ama tatlı tatlı konuş eşinle.
"para kazanıcam gidicem" diye düşündüğünü sanmasınlar ama sen alttan alttan günde 1-2 lira bile olsa kenara koy.
mesela kim var sana az da olsa yakın olan?
kayınpederin, görümcen, kayınvaliden? daha az anlayışsız olanla tatlı tatlı konuşsan..
parasında değilim zaten ama meşgalem olsun istiyorum, o yüzden el işleri yapsam ufak ufak, (onları da gözettiğini sansınlar) atıyorum ben cahilim böyle çocuklarıma da sizlere de yetemiyorum onlar için, sizin için bir kursa gönderseniz beni desen mesela?

hani direkt gözlerine soka soka değil de alttan alttan yapsan böyle şeyleri?

Back
X