Direkt söylesem mi?

Tamam de tekrar soruyorum neden uygun olmaz? Ne cevap vereceksiniz sorarsa. Uydurabileceğiniz bahane ne mesela?
İşte onu soruyorum aslında direkt söylesem mi açık açık diye. Yada kimseye özel almadın ben de sana özel almadım demeyi düşünüyorum.

Ben olsaydım hediyeyi alamam derdim. Sebep sorarsa da ve aklıma bir şey gelmezse de alamam derdim. İlla sebep söylememe gerek yok. Hediyeler gereksiz deyip hatta yalanı abartıp erkek arkadaşıma bile bu sebine hediye alma dedim derim. Evet saçma oldu ama ben zaten böyle batıran biriyim de :KK45:Şahsın bana karşı yakınlaşma olayı olmasa alırdım belki ama şimdi öyle bir durum olursa yüz bulacak. Gel de uğraş.

Karşı cinsin bardağına çay koyup verseniz bile bu kız bana aşık diyebilirler :pBazı erkekler gerçekten değişik.

Arkadaşlar iş ortamında benden hoşlanan biri var. Ben hoşlanmıyorum. Ve belli de ediyorum. Ancak bir türlü anlamıyor. Yazmaya devam ediyor. Aynı zamanda ara ara toplu da görüşmek durumundayım. Bu ay doğum günüm var. Ve aradı sana sürprizim var diye. Hediye almış verecekmiş. Ben de gerek yoktu dedim. Yarın vereyim dedi. O an bişey diyemedim ama hediyesini kabul etmeme kararı aldım. Ve bir arkadaşa söyleteyim yada direkt söyleyeyim diyorum. Arkadaşlara söylemiş ama bana tam olarak açılmadığı için tuhaf olur mu ?
Olmaz bence. Hediyeyi verdiğin de çok teşekkür ederim fakat asla kabul edemem deyin.

Alınca anlam yükleyecek o kadar soğuk davranmama rağmen hediye almış. Ama kabalıkta olur evet. Anlaması için mecburum:KK43:
Keske hediye aldim yarin vereyim dediginde o an kabul etmeyeceginizi soyleseydiniz. Simdi adam elinde hediyeyle gelecek, siz kabul etmeyeceksiniz, hediye elinde kalacak. Kimse bu duruma dusmek istemez.

Arkadaşlar iş ortamında benden hoşlanan biri var. Ben hoşlanmıyorum. Ve belli de ediyorum. Ancak bir türlü anlamıyor. Yazmaya devam ediyor. Aynı zamanda ara ara toplu da görüşmek durumundayım. Bu ay doğum günüm var. Ve aradı sana sürprizim var diye. Hediye almış verecekmiş. Ben de gerek yoktu dedim. Yarın vereyim dedi. O an bişey diyemedim ama hediyesini kabul etmeme kararı aldım. Ve bir arkadaşa söyleteyim yada direkt söyleyeyim diyorum. Arkadaşlara söylemiş ama bana tam olarak açılmadığı için tuhaf olur mu ?
kirmadan birisi vasitasiyla soyle bence

Çok incesin, çok teşekkürler ama kabul edemem, erkek arkadaşım problem eder böyle şeyleri diyeceksin mecburen.

Ya da hediyeyi kabul et ama ederken hediyeleri anlamsız bulduğunu, erkek arkadaşına bile hediye almadığını, onun hediye almasını da saçma bulduğunu şakayla karışık söyle.

Bazı işyerlerinde doğum günü kutlaması yapılıyor , sizin işyerinizde de böyle bir durum mu mevcut ?

Veya " ara ara toplu da görüşmek durumundayım " dediğinize göre işten sonra iş arkadaşlarınızla ; dışarda toplu bir kutlama mı yapacaksınız ?

Adamın nezaketini yanlış anlıyor olabilir misiniz ? E eslem89 un doğum gününü falanca yerde kutlayacağız , diye konuşulduysa ; hediye alması gerektiğini düşünmüş olabilir.

Konu her ne olursa olsun : ben hayali erkek arkadaş uydurulmasını ; anlamsız buluyorum.

Hayatınızda biri yokken : bu konuda yalan söyleyerek ; kendinizi diğer arkadaşlarınızın gözünde yalancı konumuna düşürmeyin.

Yani hediye sonuçta düşünmüş almış. Biz istemedikçe şans vermedikçe ne çıkacaktır başınıza? Alın güzel bir dil kullanımı. Adab- ı muaşeret. Kırmadan güzellikle de halledilebilir. Hediye için teşekkür ederim düşünceli tavrın iyiniyetin bana iyi bir arkadaş abi olduğunu gösterdi. Ama düşünmen yeterliydi de geç. Hem değerini hem duruşunu gösterir. Ne kimse kırılır ne de tranva yaratır. Sonra o güzel adamlar çeketlerini alıp çıkıp gidiyor. Biz uğraşıoz. :işsiz: Nezakettir bu yani. Alacağınız konuşacağınız kelime tavır sizin kim olduğunuzu belirler. Belki hiç öyle bir düşüncesi yok yetiştirilmesi böyle. Böyle nazik biri kim bilir.

Yani hediye sonuçta düşünmüş almış. Biz istemedikçe şans vermedikçe ne çıkacaktır başınıza? Alın güzel bir dil kullanımı. Adab- ı muaşeret. Kırmadan güzellikle de halledilebilir. Hediye için teşekkür ederim düşünceli tavrın iyiniyetin bana iyi bir arkadaş abi olduğunu gösterdi. Ama düşünmen yeterliydi de geç. Hem değerini hem duruşunu gösterir. Ne kimse kırılır ne de tranva yaratır. Sonra o güzel adamlar çeketlerini alıp çıkıp gidiyor. Biz uğraşıoz. :işsiz: Nezakettir bu yani. Alacağınız konuşacağınız kelime tavır sizin kim olduğunuzu belirler. Belki hiç öyle bir düşüncesi yok yetiştirilmesi böyle. Böyle nazik biri kim bilir.
gerçekten çok güzel bir yorum.
şahsen birine sırf nezaket göstersem ve hoşlandığımı düşünse aşırı üzülürüm ki zamanında başıma geldi, ben de artık ekstra dikkat ediyorum bazı şeylere özellikle karşı cinse yönelik.
hediyeyi alırken abi, arkadaş laflarını geçirmek en iyisi.

O acilmadan istemiyorum demeniz komik olur.
Belli ediyorum dediniz. Acilirsa kibarca reddedersiniz. Acilmadan bir sey yapmayin.

Aslinda haklisiniz ama kesin ret olmayinca bazi erkekler hep bir umut bekliyor.
Bizzat yasadim . Hatta benim gercekten erkek arkadasim vardi . Sonradan tekrar msj atti, belki ayrilmisimdir diye .
Cok kibar bir insandi , ben de guzelce soyledim . İkincisinde sonra sormadi bir daha .

Back
X