DİŞ BUĞDAYINA KİMİ ÇAĞIRMALIYIM

Amara0

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2025
11
0
1
26
Arkadaşlar kızım 8 aylık dişi çıktı çıkacak bizim buralarda dış ciktiktan sonra bir kutlama yapılır bende kızıma 1. Yaş doğum gunusu yerine dış buğdayı yapmayı düşünüyorum gel gelelim hem eşimin hem benim ailem kalabalık yakın olduklarını cagiriyim desem bile çocuklarıyla beraber baya kalabalık oluyo esimin 5 teyzesi var aramiz onlarla çok iyi onları cagirsam cocuklariyla beraber 20 kişi zaten sadece teyzeleri kaynanam ve 1 görümcem var onlarida çağırdım diyelim eşimin amcasiyla aynı apartmandayiz dış buğdayı yaparsan mutlaka benim cagir dedi kızıyla birlikte etti iki eşimin halalriyla pek aramız yok yakın olmamıza rağmen gidip gelmeyiz hadi onları eşim bişey demezse cagirmadim diyelim
Benim tarafimda 1 teyzemle çok yakınız onu annemi 2 bekar halam var onları ikide amcamın eşi var yakınız bide babaannemi cagirsam herkesi çocuklarıyla beraber hesapladım vallahi 40 kişi yapiyo bu sıcakta 22 si çocuk bu misafirleri agirlayabilirmiyim sizce evim büyük onda sorun yok ama gürültü patirdi menüsü ikilemde kaldım ne yapayım sizce bana akıl versin birisi😱😱😱

Çocuk gelişimine bu kadar manalar yüklemek bana çok akıl kârı gelmiyor. Sırf insanlar pasta börek yiyecek diye hem siz yorulacaksınız hem çocuğunuz ihmal edeceksiniz ister istemez. Ben yapmam mesela ama yapacaksanız da en yakınlarınızı çağırıverin gerisi de kalsın alınan gücenen de gücensin ay

Yukarıda yazan arkadaşlar gibi dişi çıktı memeyi bıraktı kakasını yaptı gibi organizasyonlar bana da çok gereksiz geliyor, hem size hem bebeğinize eziyet.
İlla yapacağım diyorsanız tabi tercih meselesi ona da saygılar sonsuz, dışarıda yapmak daha mantıklı bence de 40 kişiyle kapalı ortamda kalmak hastalık açısından sıkıntılı şu aralar.

Evinize yakın bir park falan varsa orayı süsleyin balonlar falan gelen herkes de 1 çeşit yapsın getirsin piknik gibi yapın hem çocuklar koşar oynar hemde size çok yük olmaz.

Arkadaşlar kızım 8 aylık dişi çıktı çıkacak bizim buralarda dış ciktiktan sonra bir kutlama yapılır bende kızıma 1. Yaş doğum gunusu yerine dış buğdayı yapmayı düşünüyorum gel gelelim hem eşimin hem benim ailem kalabalık yakın olduklarını cagiriyim desem bile çocuklarıyla beraber baya kalabalık oluyo esimin 5 teyzesi var aramiz onlarla çok iyi onları cagirsam cocuklariyla beraber 20 kişi zaten sadece teyzeleri kaynanam ve 1 görümcem var onlarida çağırdım diyelim eşimin amcasiyla aynı apartmandayiz dış buğdayı yaparsan mutlaka benim cagir dedi kızıyla birlikte etti iki eşimin halalriyla pek aramız yok yakın olmamıza rağmen gidip gelmeyiz hadi onları eşim bişey demezse cagirmadim diyelim
Benim tarafimda 1 teyzemle çok yakınız onu annemi 2 bekar halam var onları ikide amcamın eşi var yakınız bide babaannemi cagirsam herkesi çocuklarıyla beraber hesapladım vallahi 40 kişi yapiyo bu sıcakta 22 si çocuk bu misafirleri agirlayabilirmiyim sizce evim büyük onda sorun yok ama gürültü patirdi menüsü ikilemde kaldım ne yapayım sizce bana akıl versin birisi😱😱😱
Çocuğun nişanına gelir ancak bu kadar kişi. Diş ne alaka yani bana baya iş yükü geldi.

Bizim ailede diş bugdayı yapan yok ama komşularımızla vardı benim çocukluğumda hala var mı bilmiyorum uzun zamandır görmedim yapan. 🤭

Diş buğdayı yapmanız sartsa doğum gününden sonra yapın sadece kadınları davet edin erkekleri çağırmayın herkes 1 çeşit yapıp getirse menü yönünden yorulmazsınız.

Doğum günü içinde çekirdek aile kutlayın zaten 1 yas çocuk anlamaz ha illa aile büyükleri çagırılacaksa babaanne, anneanne,hala,dede varsa kendi kardeşinizi çagırın diğer eş teyzesi amcası vs bunlara gerek yok.

Küçük bir düğün salonu tutun bu kadar kişiyi çağıracaksanız, zira bu kadar kişiyi evde ağırlamak mantıklı değil. Gerçi bana bu tarz kutlamalar genelnolarak mantıklı gelmiyor. En fazla anneanne babaanne dedeler çağırın bitsin gitsin. Yazık yani o kadsr masraf ve zaman kaybına...

Zamanında böyle bı salaklık yaptım.esimin ailesi tutturdu illa yap diye bende gaza gelip yaptım.ailemden uzak olduğum için sadece onların tarafı geldi.25 kişi falandik ve hiçbiri yardım etmedi misafir gibi geldiler sadece sofrayı topladılar.ustune bide görümcem sanki kendi cocuguymus gibi herşeye burnunu soktu.evin dağınıklığı ve yorgunluğunu hiç söylemiyorum bile.simdi kucuk kizim için yap diyorlar yapamam dedim direk kestirip attım.

Ben olsam 8 aylık bebekle 40 kişi ağırlamazdım. Daha doğrusu üşenirim, yorulurum. Onca kişiye pasta börek hazırlamak bile iki günlük iş.

İlla yapmak zorundaysanız anneniz, kardeşiniz, kayınvalideniz, görümceniz geliversin. Oturur yer içer bir de buğday saçıverirsiniz oldu bitti.
40 kişi ne öyle evde söz keser gibi.

Ben şahsen kimseyi çağırmam, eve 40 kişi gelse kaçar giderim evden. O kadar kişiye ne hazırlayacaksınız? Bebenizde var üstelik. Her gelen bir çeşit yapıp getirsin madem, o kadar kişiye hazırlık yapmak çok zor.

Benim yapacağım ve uğraşacağım bir şey değil ama birkaç sene önce kuzenim yapmıştı hatırlıyorum. Piknik gibi yapmıştı. Herkesi normalde de pikniğe gittiğimiz bir tesis var oraya çağırmıştı, bir masayı süslemişti sadece. Çocuklar parkta yeşillikte oynamıştı eğlenmişti biz de normal çay yanı pikniği gibi çay börek çörek yiyip takılmıştık. Siz de öyle bir şey yapabilirsiniz ama herkes bir çeşit yapsın tabii.

Back
X