Dış gebelik acil yardım lütfen.

Çalışıyorum canım öğretmenim dinlenmeye çalışıyorum ama doktor cumartesi gel karından bakalım dedi o zaman ben yarın gidip tekrar kan baktirayim bir sorun varsa geç kalmış olmam sanırım
Ben de öğretmenim kuzum çok iyi anladım su an bizde enfeksiyon sistit ne ararsan çıkıyor malum toplu tuvaletler sürekli ayak üstünde olmak sınıfta terleme koridorda üşüme daha çok dikkat etmemiz gerekiyor bizim gönlünü ferah tut inşallah yolundadır her şey

Ahh evet ya özellikle nöbetler bitiriyor beni inşallah sorun yoktur canım bugün veya yarın test yaptirirsam yazarım

Öncelikle hepinize geçmiş olsun.
L Limela dış gebelik tanısı kesin konduysa iğneni kesinlikle olmalısın aksi taktirde bebek tüpte büyümeye devam ediyor ve bu senin hayatını ciddi anlanma riske sokuyor. Eğer tüpte büyümeye bağlı hasar olursa iç kanama geçirebilirsin.
Balkiz94 gebeliğin daha çok yeni beta değerin 1500lere geldiğinde vajinal ultrasonla 3000lere geldiğinde ise karından ultrasonla görülür. Hiç stress yapma sağlıklı ilerlesin inşallah.

Ayrıca 2 katı artıyorsa sağlıklıdır savı benim için geçerli olmadı Geçen sene Nisan ayıda gebe olduğumu öğrendim değerlerim 4161e kadar normal arttı. Bana dış gebelik olabilir 1500de keseyi görmemiz lazımda denildi. Ultrasonla bakıldığı zaman hem yumurtalığın hemen orada tüpte hem rahimde 2 alan var ama ikisi iççinde kesin kese diyemiyoruz çok ufaklar denildi. Ne ağrı ne sızı ne kanama hiç bir şikayetim yoktu. Bazen çoğul gebeliklerde değer artıyor ama kese biraz daha yüksek değerlerde görünebiliyor ya çoğul gebelik yada dış gebelik denildi. Kendi özel dr.um haricinde 3 farklı dr.a göründüm sonuncusu devlet acil doktoruydu bana dediği değerlerin çok güzel artmış %100 dış gebelik diyemiyorum ben bu bebeğe şans vermek istiyorum (Çünkü daha önce 2 kaybım vardı ve erken menapoz teşhisi konulmuş bana) ama kanaman ağrın olursa farklı birşey hissedersen hemen geleceksin dedi. Yoksa 2 gün sonra gel dedi Ertesi akşam lekem geldi hemen gittik. Bakıldı rahimde bozulmuş kese teyit edildi değerim 4161di. Hemen yatışım yapıldı. Ertesi sabah küretaj yapıldı. Değerim 2000lere düştü Taburcu etmediler düşüşü garantilemek istiyoruz dediler 2 gün sonra 3000lere çıktı. Meğerse ikizmiş biri tüpte kalmış biri rahime gelebilmiş ama oda tutunamamış. Bu sefer Metatoriksat iğne yapıldı 2 kalçadan. 2 gün sonra değerim düşmeye başladı taburcu edildim. Değer sıfırlanana kadar 2 günde bir gidip kan vermem gerektiği söylendi. Arada bir süre değerim düşüş göstermedi sabit kaldı 2. doz iğne yapılabilir denildi ama yapılmadan sonra yine düşüşe geçti. Neyse aradan 10 gün falan geçmişti gece ateşim 39,5lara çıktı kalp 170lere vurdu acile götürüldüm. Kadın doğum baktı bizlik birşey yok dedi dahiliye kısmına aktardı. Bu arada bu hastane pandemi hastanesi ve 2 günde bir bu hastane geliyorum kesin corona oldum heralde dedim. Testler yapıldı temiz. CRP değerim 35 normalde max 5 olması lazım. Coronada değildi bir daha kadın doğuma gönderildim onlar yine baktı rahimde birşey göremediler ama bu değerle seni gönderemeyiz denildi yatırdılar. Yatış işlemleri yapılırken ben istifra ve sıtma nöbeti ile kendimden geçmişim Sabah CRP 125e çıkmış ikili antibiyotik tedaviye başlandı prof geldi muayene ettiği zaman yumurtalığımda enfeksiyon oluşmuş ve rahimde su toplanması olduğu söyledi 1 haftada öyle yattım hastanede sonra 2 günde bir kan vermeye devam ettim. 4 Nisanda başlaya gebelik serüvenim 21 Mayısta hcg değerimin 51e düşmesiyle sonlandı. Korunma kısmında ise 5-6 farklı doktora aynı aynı sordum adetini olduktan sonra denemeye başlayabilirsin denildi. Özellikle iğne yapıldı ama nette hep korunulmalı yazılmış dedim gerek yok dediler. Korunmadım ama 1 yıl boyunca gebede kalamadım. Tam 1 yıl sonra 1 Nisanda gebe olduğu öğrendim. Çok şükür sağlıklı bir gebelik kucağıma almak için günleri sayıyorum. Rabbim sağlıkla mutlulukla kucağıma almayı nasip etsin

Dileyen isteyen herkes umarım en kısa zamanla sağlıklı gebelik ile yavrularına kavuşurlar

Yaa Rabbim tekrar nasip etmiş çok sevindim canım sanırım benim için en kesin olanı cumartesiye kadar kese için sakince beklemek olacak o zamana kadar geç kalınmış olmaz değil mi olumsuz bir şey olsa. Doktorum cumartesi gel dedi bilirdi herhalde

Beta HCG değerinin 2 günde en az %60 olması gerekiyor kimyasal gebeliği elemek için 1500 geldiğinde ise vajinal ultrasonla keseyi gördüklerine ise dış gebelik ihtimalini eliyorlar kese içinde yolk sac göründüğünde ise boş gebelik riskini eliyorlar. Süreç uzun 9 ay sağlıkla kucağımıza alana kadar endişelerimiz sorularımız bitmiyor. Sen 2 günde bir değer artışını takip ettir vajinal baktıracaksan (Halk arasında tehlikeli deniliyor çok büyük bir yanlış hiç bir riski yok) 1500 üzerine çıktığı zaman git dr.una yok öyle istemiyorum diyorsan 3000 üzerinde karından görünür o zaman git. Ama bu süreçte bebeğe en büyük zarar stress hiç girip nette bir şeyler okumaya çalışma mucizenin tadını çıkar çok şükür gebe kaldın sağlıkla ilerlemesi için dua et ve bekle canım

2 günde bir kontrol ettirdim canım 3 kere 79,200 ve 462 çıktı. Doktorda iyi ilerliyor rahim kalinlasmis cumartesi gel karından görelim dedi benim vajinal korkum var çok rahatsız ediyor o yüzden o zaman cumartesi gel dedi biraz fazla araştırdım o gerdi biraz beni çok teşekkür ederim

Kuzum neden korkuyosun 4 günde 4 kat artması gerekiyordu sen bugün vermissin 3 kat artmış iste zaten en az %60 olması gerekiyor her şey yolunda üzme kendini
1350 lerde olması gerekiyordu sanirim dünya başıma yıkıldı çok üzgünüm helak oldum sonucu aldığımdan beri ağlamaktan

1350 lerde olması gerekiyordu sanirim dünya başıma yıkıldı çok üzgünüm helak oldum sonucu aldığımdan beri ağlamaktan
Canım benim üzme bebeğini saate göre bile fark ediyor 1350ye ne kalmis artmıştır bile o şimdiye o yüzden diyorlar aynı saatlerde ayni yerde verin diye

Canım benim üzme bebeğini saate göre bile fark ediyor 1350ye ne kalmis artmıştır bile o şimdiye o yüzden diyorlar aynı saatlerde ayni yerde verin diye
Aynı saatte verdim kuzum ya inşallah sağlıklıdır cumartesiye kadar dokuz dogurmasam bari stres de etkiler mi acaba

Ruyaperisi sağ kasığımda sürekli bir ağrı var tek tarafta olması da beni korkutuyor

Aynı saatte verdim kuzum ya inşallah sağlıklıdır cumartesiye kadar dokuz dogurmasam bari stres de etkiler mi acaba
Ruyaperisi sağ kasığımda sürekli bir ağrı var tek tarafta olması da beni korkutuyor
Kuzum sağdan hamile kalmışsındır yerleşme ağrısıdır belki sürekli mi ağrı geçiyor mu yoksa stres etkiler etkilemez mi hic düşün her şey yolundaysa 9 ay bi zarar gelmiş midir bu stresimde diye mi.düşüneceksin üzme kendini güzel düşün artışında bir sorun yok yarin gidersin doktora hem kese için bakar zaten bir sıkıntı görürse tekrar tahlil ister

Surekli ağrı canim evet çok stresliyim hayırlısı olsun artık ne olacaksa kabulüm. Cumartesi gel demişti o zaman giderim hafta içi çalışıyorum gitmem mümkün değil

Yine de agriniz gecmezse mutlaka gidin doktora. Ne olur ne olmaz . Hem tedbir amacli da olur hem korkulariniz gider enazindan.

Surekli ağrı canim evet çok stresliyim hayırlısı olsun artık ne olacaksa kabulüm. Cumartesi gel demişti o zaman giderim hafta içi çalışıyorum gitmem mümkün değil
İki gün sonra tekrar bi kan ver canım madem için rahat etsin inşallah olumsuz bi şey yoktur

İki gün sonra tekrar bi kan ver canım madem için rahat etsin inşallah olumsuz bi şey yoktur
İcim rahat etsin diye verdiğim her kan daha da kafamı karıştırıyor cumartesiyi bekleyeceğim canım hakkımda hayırlısı olsun inşallah seni de yordum kusura bakma hakkını helal et çok teşekkür ederim cevaplarin için

Ne demek canım benim sen iyi ol yeter ki gelişmelerden haberdar et bizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…