Dış gebelik geçiren var mı?

okkesa

Kilom:62.6 hedef:60
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2011
2.473
2.793
333
Gaziantep
MERHABA Arkadaşlar bu siteye yeni üye oldum. 2 ayda 2 dış gebelik yaşadım. şuanda dış gebelik yüzünden doktor takibindeyim neyseki iğne ile düşürüldü saedce kese kaldı .dün doktorum kese bozulmaya başladı dedi. 15 gün kendne çok dikkat etmelisin evde yalnız kalma dedi .dua edin dış gebelik sonrası hamile kalan var mı?

geçmiş olsun cnm bende dış gebelik yaşadım 2.5 sene önce.benimde iğneyle sonlandırıldı 3 ay korundum 4.ay hamileydim bebişim doğdu 1.5 yaşında ve ben şu an yine hamileyim üstelikte 3.bebeğime.darısı senin başına.bu topikte dış gebelik snrsı geleceğe umutla bakanlar isimli forum sayfasını açtım ve senin benim gibi dış gebelik yaşamış bir sürü bayan orada tanışıp çok güzel paylaşımlarda bulunup sıcacık dostluklar edindik.kimileri ameliyat oldu tüpü alındı kimileri iğneyle sonlandırıldı.bazılarımız hemen hamile kaldık bazılarımız daha zor ve inan öyle uğurlu bi topik olduki şu an kızların yüzde 90 ı hamile.hatta birisi bu sabah doğum yaptı .eğer sende aramıza katılmak istersen memnun oluruz.umarım tez zamanda kesen kaybolup değerlerin sıfırlanır.

merhabalar.şuanda dış gebelik geçirmekteyim.doktor kontrolünde gecen cuma iğne oldum.pazartesi tekrar kontrole gittiğimde kan testi yapıldı ve değerlerim 3000 lerdeyken 5000lere çıkmıştı.2 gün sonra tekrar kontrole gitcem ama içim içimi yiyiyor.sizce normalmi değerler düşermi? doktorum düşmesi gerektiğini söylüyor.yaşım daha 22 ve çok korkuyorum sonuclardan.bana bişiler sölerseniz çok sevinirim..

arkadaşlar dış gebelik sonrası yapılan tedavi hakkında bilgi verirmisiniz lütfen

dış gebelikte zaman çok önemli kanamanız yoksa eğer tüplerinize zarar gelmeden iğne tedavisi uyguluyolar yani iğneyle bebeğin düşmesini sağlıyolar..
sürekli 2 günde 1 kan tahlili yapıyolar...
değerlerin düşmesi gerekiyo eğer düşmezse iğnenin dozunu artırırlar yine olmazsa lakoroskopi ile gebeliği sonlandırıyolar..
geçmiş olsun.

dış gebelik geçireli 3 ay oldu. bundan sonrakiş tedavi ne olucak doktorlar bana sağlıklı bilgi vermiyorlar.

rahim filmi dedi çektiremedim makineleri bozukmuş. 3 aylık korunma dedi ee bitti. yani bebek düşüneyim mi. yoksa bunun bir ilacı varmı aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum

rahim filmi dedi çektiremedim makineleri bozukmuş. 3 aylık korunma dedi ee bitti. yani bebek düşüneyim mi. yoksa bunun bir ilacı varmı aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum

rahim filmi tüplerde tıkanıklık vs. şeyler var mı diye çekiliyo...
dış gebelik oluşmasında tüplerde oluşan tıkanıklık nedeni ile olmuş olabilir...
o yüzden çektirebilirsin ama her 100 kadından 1inde olurmuşş...
korunma zamanın bittiyse yeniden bebek düşünebilirsin..

Dış gebelik çok önemli hayati önemli ben çok dikkatli oldugum halde ölümden döndüm tabi tüpümün biride gitti düşük yaptıgımı zannettim doktora gitmedim daha öncede iki kere kimyasal gebelik geçirmiştim buda öyle zannettim kanamalarım çogalmayınca doktara gittim doktor şüphelendi kürtaj oldum alınan parça incelendi bu arada sancılarım artık cehennem gibi bir haftaydı resmen yerlerde süründüm doktor sonuçu görünce hemen ameliyat dedi ben ne oldugumu anlamadan ameliyat masasındaydım yani geç kalmışım tüpüm gitti daha sonra tekrar kimyasal gebelik geçirdim bunlarda çok sıkı takip ettim

arkadaşım çok geçmiş olsun. aynı şeyleri yaşayan biri oalrak seni çok iyi anlıyorum. benmide mart ayında dış gebeliğim olmuştu. ve iki iğne ile sonlandırıldı. biz şanslıyız ki , iğne ile sonlandırılarak ameliyata gerek kalmadan hallettik. ancak bu şekilde dış gebelik tekrarlama riski bence daha fazla. çünkü yapılan laproskopi ile sorunlu olan tüpler görülüyor ve tıkalı olan tüpler açılabiliyor. bende 4 ay kadar korundum. daha sonra başka sorumlarım da vardı onlarla uğraşmak zorunda kaldım.
ama dış gebeliğin teşhisi, tedavileri, sonraki süreci, kişilerdeki tekrar olma olasılığı çok farklı farklı. ve ne yazıkki tıp henüz bu konuda çok ileri değil. mesela benim dış gebelik teşhisi uzunca bir süreden sonra o da "htimal "olarak koyuldu. ve ne yazıkki çoğusu patlama neticesinde tüpünü bile kaybedebiliyor.
sonraki süreci de malesef aynı, inan korunmayı bırakıp tekrar bebek düşünmeye o kadar çok korkuyorum ki. Ama iyi düşünerek bu sıkıntılardan kurtulacağız ve bizimde bebeklerimiz olacak inş.
benim doktorum bu hafta başında kendisini ziyaret ettiğimde, rahim filmini önerdi. bu film tüplerin varsa yapışıklıklarını açıyormuş. ve tıkalı olanları gösteriyormuş. ben çok gerekli olursa önümüzde aya çektirmeyi düşünüyorum. ama bu bir çözüm değil. bizim gibi dış gebeliği yaşayanlarda, tekrar etme olasılığı diğer kişilere göre çok daha fazla. istersen sende için rahat etsin diye rahim filmi çektir. başka malesef dış gebeliğin olmaması için her hangi bir ilaç tedavi vs. yok.. inanıcaz başka çaremiz yok..

canım. moralini sakın bozma. yeneceğine inanırsan atlatırsın inşaallah. aynı şeyleri yaşayan biri olarak seni çok iyi anlıyorum. belirsizlik, bekleyiş seni mahvediyor.. bende değerler seninki kadar yüksek değildi, fakat bu değerlerin yüksek yada düşük olması dış gebelikteki sonuçları iyi yada kötüye yormuyor. herkese, her bünyeye göre değişebiliyor. kimisinin daha yüksek değerlerde bile iğne ile sonlandırılıyor. kimisinin de çok küçük değerlerde dahi tüpü patlayabiliyor. sen doktor eşliğinde takibini iyi yap. mesela benim değerlerim 158 civarındaydı, doktor ilk iğneyi vurdu. fakat 2 gün sonra değerler 20-30 kadar artmıştı. fakat doktor hemen ikinci iğneyi yaptı. önlem alarak. sonra değerler 1-2 hafta içinde düştü ve çok şükür kurtuldum. sende doktoruna söyle istersen.
birde sakın korkma, başımıza ilk defa geldiği için dünya sanki başımıza yıkılıyor. ama bundan daha mühim ve riskli o kadar rahatsızlıklar varki, şükredelim. tıp çok ilerledi. mutlaka bir şekilde sonuca ulaşılıyor dış gebelikte. En kötü ihtimali düşünelim iğne ile olmazsa bile, laproskopi denen bir yöntemle ufacık bir delik açılarak tüplerine ulaşılıyor ve müdahale yapılıyor. düşünsene bebek sahibi olmak için anneler gözünü kırpmadan sezeryan ameliyatı oluyorlar. sen içini ferah tut ve takibini çok iyi yap, bi değşiklik olduğunda hemen doktoruna müracaat et..

arkadaşlar dış gebelik yüzünden sağ tüpüm zedelenmiş böyle durumda olan arkadaşlar var mı
bana yardımcı olurmusunuz

arkadaşlar bugün doktora gittim.sağ tüpüm dış gebelikten dolayı zedelenmiş. çaresi yok diyor
soltüpün iyi butaraftan hamile kalabilirsin dedi.ama sağ taraftan olursa yine dış gebelik sıkıntısı çekeceğimi söyledi. tedavisi yok dedi ne yapacağımı şaşırdım

Okkesa,
Ben hep soldan yasadim dis gebeligimin 3unu de.
Okumussundur.
Yani zedeli ve surekli dis gebelik yasatacak bir tuptu sol tupum.
Son dis gebeligimde sol tupumu doktor aldi (laparaskopi ile)
Akabinde hamile kaldim, kizim 3 aylik.

evet okudum. bugün doktora gittim hormonlara baktı çok iyi hamileliğe hazırsın dedi.
sağ tüp ne olacak dedim laporoskopi önermezmisiniz dedim. hayır dedi eğer ameliyat olursan dış gebelik
riskini dahada artırırrız dedi. ne yani dedinm korunmayı bırakayımmı bırak dedi. dış gebeliğin üzerindedn 3 ay geçti. offfffff
yine aynı şeyi yaşarsam harhalde tüp alınır..

4 doktor değiştirdim hiç bir doktor bana sağlıklı bir açıklama
yapmıyor. herhalde sonunda bir doktora parlıcam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…